Feministička umjetnica skinula se gola pred školskom djecom za estonsku “umjetničku” izložbu (Vido 18+)

Feministička umjetnica skinula se gola pred školskom djecom za estonsku "Umjetničku" izložbu

Jučer smo pisali o tome kako u Viktoriji (Australiji) postoji školski program, u kojem se gleda na poljubac ili maženje bake i djeda kao na seksualno zlostavljanje. Potiče se djecu da kažu: “Ne” takvom ponašanju. Sada nam iz Estonije stiže u potpunosti suprotna priča. S jednog kraja svijeta na drugi. Naime održana je jedna izložba umjetnosti u Estoniji, na kojoj su prisustvovali školarci, a umjetnica se skinula pred njima skinula do gola.

Ova izložba potaknula je snažne nemire nakon što su se fotografije našle na društvenim medijima. Na fotografijama se vidi kako se londonska umjetnica, Mare Tralle, skinula pred očima male djece, vjerojatno kao protest protiv umjetničkog izloga koji je smatrala seksističkim.

Nije posve jasno što se zapravo događa na fotografijama i video zapisima izložbe, ali “umjetnica” je bila jasna da se izlaže protestiranju mizoginiji.

U objavi na Facebooku Tralla nejasno ukazuje da protestira protiv djela „poznatog estonskog umjetnika Marka Maetamma“, ali nije jasno jesu li njegove slike dio njene izložbe ili ona jednostavno protestira protiv njegove izložbe.

“Ne postoji ništa što bi se moglo koristiti kao isprika za seksizm “. U mojoj radnji s otvaranja izložbe ‘Žena i žena’ u Pärnu, zauzela sam stav da prikrijem muške radove umjetnika, što sam smatrala izrazito seksističkim “, napisala je Tralla u svom postu na Facebooku nudeći malo više objašnjenja. „Slogani u mom prikrivanju glasili:„ Ali on to nije mislio ovako! “To nije izgovor za seksizam!“, „Ali on je dobar čovjek!“ Nije izgovor za seksizam! “,„ Ali govori tihim glasom! “To nije izgovor za seksizam!”

Koja bi racionalna odrasla osoba mislila da je prikladno skinuti se pred grupom školarca? Ovo je lice modernog progresivizma. Bez obzira na problem čini se da se sve svodi na zagađivanje uma male djece.

Pored ovog događaja, dogodio se još jedan gdje je izložbu predstavio brazilski umjetnik, a izložba je uključivala poziv da se priđe četverogodišnjoj djevojčici i dodirne njezino golo tijelo.

Tada je aktivistička mama izvijestila:

Ovo je odvratno. To je nepristojno izlaganje i omalovažavanje maloljetnika. Mnogi se Brazilci osjećaju na isti način. Prema pisanju Daily Maila, nekoliko skupina traži da se umjetnik i muzej procesuiraju, rekavši da izložba “potiče na pedofiliju” i nije ništa drugo nego “erotika”, “pornografija”, “odvratna”, “neprihvatljiva” i dovodi “dijete u rizik”.

Nisu u krivu!

Iskorištavanje djece, kao što je napravio brazilski umjetnik, pod krinkom umjetnosti je zlostavljanje. Skidanje do gola pred školarcima je seksualno uznemiravanje. Ponovo pod krinkom umjetnosti, djeci se servira golotinja. Za ovakve stvari ti umjetnici moraju odgovarati, kao i oni koji su omogućili da se to dogodi.

Nije nam drago o ovome pisati, ali naš cilj ovakvih tekstova je da vam otvorimo oči što se događa oko nas, kako bismo se pobrinuli da se takve “izložbe” ne događaju u našem okruženju.

Povezan tekst:

Nema više bakinih poljubaca? Australski program za zaštitu djece od SVIH neželjenih fizičkih dodira

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Sara
Gost
Sara

“Umjetnica” je očito naumila, ničim izazvana, sa publikom podijeliti svoj užas i osjećaj gađenja koji osjeća kad sebe vidi u ogledalu.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta

I trajno oštetiti percepciju suprotnog pola kod dječaka.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Pa se čude što se djeca krenu drogirat’.
P.S.
Neki dan jedna meni draga komentatorica reče da je netko radio analizu da je Merilinka dečko.
Ako je Merilinka dečko, odo’ ja igrat’ za drugu ekipu…….

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Dalton :
Ovdi se ne radi o seksualnosti nego o zemljopisu !
Ima tilo ka globus ?

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

@Umpah Pah
A zamisli obratnu situaciju.
Da neki stari gabor ovako izađe pred djevojčice.
Moj brale ovo je patologija. Teška.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Dalton :
Razumin tvoj straj !
Ova bi pripala i nosač aviona ?

Lucija
Gost
Lucija

Umpa
😄 ma prepala bi i pokoju flotu. Trebalo bi je prikazat, pa da usporedimo brzine američkih i ruskih brodova…tko posljednji, uvaljuju im ovu na brod! Pa da vidiš…😄
Danas smo osobito nadahnuti? A tko ne bi bio, nakon ovolikog stresa?😂

Pixi
Gost
Pixi

Daltone stativa…Gotovac je izlazio gol pred djecake, djevojcice, zene i muskarce prije dosta vrena i bio je star i gol….i onda kao i sad čudili su se i šokirali jedino malograđani. I jedino tu nalazimo tesku patologiju malograđanštine na ovim proštora.

Irena
Gost
Irena

Objasni ti meni kako to da je u tvojim ocima, biti egzibicionist nesto normalno.Dok sam bila studentica, na Salati se jedan psihicki bolesnik, svaki dan skidao i pokazivao djevojkama. Ja se sjecam reakcija. Nitko nije rekao da mu se to svida, vec su se svi osjecali uznemireni i zvali su policiju. Tko sprecava te lude babe i starce da se skidaju, kod kuce, pred ogledalom i rade sto hoce. Zasto moraju nas maltretirati sa svojim izgledom.

Pixi
Gost
Pixi

Irena objasni ti meni sto je tebi nenormalno u starom golom ljudskom tjelu? Kakve veze ima psihicki bolesnik i umjetnik koji koristi svoje golo tijelo? Nitko tebe ne maltretira svojim izgledom, ti si iz naslova ovog teksta znala o cemu se u istom radi i mogla si odluciti ne otvoriti stranicu….nitko te nije tjerai da gledas sliku i citas tekst, a jos manje te nitko nije tjerao da moraliziraš u komentarima.

Busola
Gost
Busola

Slobodno se skini gol pred Bijelom kućom, na velikom Wimbledonu ili pred palačom u Londonu. Iskazi Pixi umjetnost i svoje tijelo i dokazi da sloboda na Zapadu nema granica , a samo kod nas ima…

Gotovac je bio nerealna budala koja je vjerovala Zapadu koji je uz ostale budale rasturio ove krajeve… Dokaz kako zalaganje bez borbe za dobre stvari ništa ne rješava

Ta njegova demagogija kako Hari Krišna metode sve probleme rješavaju je smiješna… , a o krajnosti i prokleto što naroda uslijed veličanja neoliberalnog kapitalizma ne vrijedi pričati

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Busola :
Odličan !

Odisea
Gost
Odisea

A i ti si psihički bolesnik,idi se liječi

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton

@Pixi
Tom Gotovac se u svojim perfomansima, služio svojim golim tijelom kao sredstvom svog umjetničkog izražavanja. Ja to, ograničen kakav jesam, nikad nisam baš razumio ,ali bože moj…. uvijek sam bio tup i neupotrebljiv za umjetnost. I još ponešto….
Bio sam na školi i naišao kad je ljubio asfalt, mislim da se radilo o nekakvom perfomansu da voli Zagreb, asfalt ili tako nešto. Brzo je došla Milicija i pokupila ga.
Ovo nikako nije u istom košu.
Da netko ovo radi mom djetetu, sigurno mu to više nikad ne bi palo na pamet. A ni ovim kokošima u pozadini. Jer tu je djecu netko od njih tu organizirano doveo, nekim razlogom.
A to sigurno nije da budu objekt tuđih inhibicija.

Pixi
Gost
Pixi

@Daltone a kako ti znas da ta djeca tu nisu zeljela biti, kako znas da su objekt tuđih inhibicija…sam si rekao da si tup i neupotrebljiv za umjetnost, a sta ako ova djeca nisu, sto ako su oni tu nesto vidjeli, dozivjeli, nešto ljudsko.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton

@Pixi
Između igre i međusobne zaje*ancije, ovi mulci su sigurno oduševljeno izabrali da idu na neku izložbu…….. Šta može bit logičnije od toga…….!?
Vidi se po njima da su popi*dili od dragosti što su ”vidjeli, doživjeli, nešto ljudsko”.

Odisea
Gost
Odisea

Da bi mogao da znaš trebaš biti čovjek,a ti si još uvijek na prelaznom nivou

Pixi
Gost
Pixi

I jos nesto Daltone ovak tvoj komentar …”@Umpah Pah
A zamisli obratnu situaciju.
Da neki stari gabor ovako izađe pred djevojčice.
Moj brale ovo je patologija. Teška.”…je najzločestiji od svih komentara, a ovdje su je častili svakakvim epitetima, ii pokszuje tvoju patologiju.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton

@Pixi
Ja sam ponosni patolog. Sramota ljudskog roda.
Zaostao onoga puta i nikako uvatit’ napredak…..
A Ti se naša/šla’ bit’ ”moralna vertikala”.
Autor tople vode.
P.S.
A za šta se Ti zalažeš……
‘Ko Tebi odgaja djecu……. ako ih imaš?
Na kojim vrijednostima…..?
Prosvijetli nas……

Pixi
Gost
Pixi

U Daltone sta sam te štrcnula, nije to nikakav napredak, to je umjetnicka sloboda, a ako ti je ovo sta sam napisala moraliziranje stvarno su ti standardi niski.
Zalažem se za sslobodu.
Djecu imam i odgajam ih najbolje sto znam.
Imam samo jedno pravilo ne radim i ne govorim drugima ono što nebi voljela da netko meni napravi ili kaze.
Jesam te prosvjetlila?

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton

@Pixi
Dakle ipak dama.
Povlačim sve što sam rekao.
I ispričavam se na grubosti.
P.S.
Nekako imam osjećaj da mi imamo više zajedničkog nego što bi se to iz ove konverzacije dalo zaključiti.
Moj grijeh…….. 🙂
Lijepi pozdrav!

Zvrk
Gost
Zvrk

Sa Pixi odnosno sa Korom je uvijek zabavno. 🙂

Tom
Gost
Tom

Sloboda postoji samo ako ne ograničava nečiju tuđu slobodu. Meni kao klincu bi gledanje ove gole babuskare ostalo kao najupečatljivija glupost cijelog obrazovanja. A obrazovao sam se u RH.
Bilo bi to silovanje uma.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Dalton:
Ne pat -(olog)
nego šah-mat !
Doli fali Merilin (brkovi) !
I ove sve ”informacije” na kapaljku
je najbolje opet okrenit naopako ?

Tom
Gost
Tom

Komentari su ti na razini neprilagođene klinke, što barem se nadam i jesi. Ako to nije slučaj, imaš problem.
Babuskaru i ovu cijelu ekipu roditelji bi trebali tužiti za pedofiliju. Maltretiraju klince sa svojim pomaknutim idiotarijama.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Dalton :Ona se bidna ubila jer nije mogla pustit brkove ka Bolton ?

nonwo
Gost
nonwo

Svako normalan vidi da je na licima prisutnih odbojnost i nelagoda zakamuflirana ili zaleđenom mimikom ili dječjim smijuljenjem kojim se prikriva nelagoda…Nitko nije fasciniran ružnim golim ženskim tijelom(politički nekorektno ali istinito), niti je išta gledanjem istoga spoznao…Ništa u tome nema poučnoga, uzvišenoga ni korisnoga….Normalno bi bilo da se žena u tim godinama i koja tako izgleda ne eksponira u javnosti,a kamoli pred djecom( može partneru koji je možda gleda drugim očima)…Njen čin skidanja pred djecom nije umjetnost već javna sablazan..
Budimo realni,to je silovanje nezrelog uma bolesnom agendom…
Kao kad goli car prolazi kroz špalir podanika i svi se dive njegovu ruhu….
Prisiljeni sudjelovati u jednoj velikoj laži.
Dobro je rekao Putin,ostavite djecu na miru…Leave us kids alone…

Toso
Gost
Toso

Ha ha baa tako. Ali ako bi to ucinio muskarac svi znamo sta bi se dogodilo sigurno bi bio vec u cuzi..

Irena
Gost
Irena

Dovoljno je pogledati lica djece. To “umjetnicu” nije ni zanimalo. Kao da je to neka umjetnost pokazivati svoje tijelo, otkopcati 2 gumba i natjerati djecu na gadenje.

Irena
Gost
Irena

Moguce je da je ova cudakinja otkrila nacin kako zaraditi za zivot bez motike. Gledaju je i oni koji su za, i oni koji su protiv. A ona je kao tvornica bez kapitala.

CAN
Gost
CAN

@sara
… To zna samo jedna od njene 4 mame…

Majk Majers
Gost
Majk Majers

Nekoć bi dobila zaušnicu i bila bi protjerana. Ah, taj bolesni liberalizam

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR

Kravetina feministička

Kile
Gost
Kile

Ahh da su bar imali kaj gledat jadni klinci, nego ovaj frustrirani drlog

bngbng
Gost
bngbng

Kile, znaci po tebi je seksualiziranje male djece dobro ako se to radi sa lijepom tijelom, a lose ako se radi sa ruznim. Vidite kako pervertiti cuce u naoko normalnim ljudima. Zato sam za kemijsku kastraciju ne samo pedofila nego i onih koji pedofiliju podsticu.

mirko
Gost
mirko

Normalno da ako to vec rade treba da prikazu nesto lijepo. Sta je sledece? Prikazati babu od sto godina?

Pixi
Gost
Pixi

Bngbng ako je njeno tijelo ružnotijelo, onda nemože biti seksualiziranje okoline u ovom slučaju djece…jer tko želi imati sex sa ružnim tijelom? Ako želja za sexom ne postoji radi ružnog tijela, onda ne postoji ni seksualizacija.

CAN
Gost
CAN

Živio Antidesexualizmus!!
Živio!!!!

Kile
Gost
Kile

Ne kmeči brate, znaš šta sam rekao, ne izvrči činjenice

Lucija
Gost
Lucija

Ma kakvo ‘seksualiziranje’.
Djeci treba razvijati dobar ukus.
Nekako mi nije poznato da su kipovi antike ili renesansne slike pokazivale ovakva tijela?
Da, starost je prirodna, ali ima još prirodnih stvari koje se baš ne pokazuju…
Ili da maknemo vrata javnih WCa i tvrdimo da svi izvode – performans?

Ptica
Gost
Ptica

Kakve li ce fantazije/snove imati narocito djecaci ubuduce, moze se samo pretpostavljati. Mozda za koju godinu vidimo/dobijemo novog Makrona. Seks je seks.

Jole
Gost
Jole

Gospođa je prije podobna za učešće na izložbi gdje se bira miss olinjala krava .No nije to loše.Neka djeca vide što su zapravo feministice iako je ovo zapravo mobbing maloljetnika koje treba zaštitit od spodoba poput ove.

xyx
Gost
xyx

Što je ovdje sporno?Ona izlaže svoje grubo i ružno tilo.Ako to nije zabranjeno s obzirom na dob,dica mogu gledat .Ili ne gledat.Gledaoci mogu razmišljat o tome,propitivat..Uglavnom ,učit se demokratičnom i slobodnom razmišljanju o tijelu jedne žene.Loše građenom tijelu.Možda i bolesnom tijelu.Zar to nije puno bolje od drame skrivanja?Od srama i straha ,radi jednoga i jedinoga svoga tijela?Više ovakav performans može ojačati duhovno čovika ,potaknuti razmišljanja i transcedentne misli,nego li sve mise,službe i klanjanja nosom u pod ,svim bogovima i svecima.

tedi
Gost
tedi

sta je pijesnik htjeo reci?Ja o pojmu pojma nemam,maho ti ne maho ja o njoj stalno mislim,vojna obuka.

Željko
Gost
Željko

Naučite pisati ijekavicu i ne trudite se da ste iz Hrvatske.

Damir
Gost
Damir

Kritiziraš, a nepismen si.

Siniša
Gost
Siniša

Kaže neko čije je ima na ekavici.
Zašto mora biti ijekavica ako može i jekavica, zašto može “učEšćE” a ne može “gdE”.

Suze Roni
Gost
Suze Roni

Tebi nije sporno to sto perverzna nakaza plasi djecu po skolama? Gdje su prava djece? Feministicki teror nad mladom populacijom.

Slavonac
Gost
Slavonac

Nemoj molimte,ti pricati o duhovnosti.To je tvoja liberalna buducnost.

tedi
Gost
tedi

Ona nijer feministica,ona je voajer,koristi se gnusnim ponasanjem da se pokaze,jer nemoze obuci bikini da se netko za njom okrece,pa se sama namece pred dijecom koja neznaju a i nece jer su kulturna da joj se rugaju,vidi se na slici kako se posprdno smiju i okrecu,mos mislit lude babe misle si.
Nece im se taj pelcer primiti,a roditeljima treba reci pazite na dijecu jako su psihiicki i fizicki napadnuta u ovom vremenu.Puno sa njima pricajte,dijete je ogledalo porodice.

Toto
Gost
Toto

Molim cijenjene novinare da ovakve spodobe ne nazivaju umjetnicima, progresivcima i sl. već da to stave pod navodnike. Bili bi dobro da se u svakoj prilici koristimo jasnom terminologijom jer ovi nit’ je umjetnost nit’ je progresivno. Najobičnije smeće.

tedi
Gost
tedi

ima Umberto eko dobrih objasnjenja za izvrtnute rijeci.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata

u ex Yu ako je neko pokusao slicno s balonerom/kisnim mantilom pred djecom ili djevojkama, citavo naselje bi ga uhvatilo i nikad mu vise nebi tako nesto palo napamet…Danas su komsije multi-kulti, pa nemos s njima ni kavu popit, a da sam nesto pokusam, murija bi me privela i jos bi dobio sud za ostecenje umjetnine…

Moreno
Gost
Moreno

Emiliano Zapata Je, sićan se, pokazivači su mantali oko škola i po parkovima . . . ali u škole takvi nisu smili uć ni do vrata zakopčani ☺

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Moreno:
Prokazivači su jako traženi !

A šta bi ovoj Epstein i ”elita”
radili u avionu na Pišti
jer zbog težine (Marine),
nebi mogli uzletit ?

tedi
Gost
tedi

ma ne bi,kada to napravis u duhu s vremenom, samo se pred njom skines i kada stigne murija kazes to je bio “performans”

Mik
Gost
Mik

Kad ne bih znao da iza svega ovoga stoji Agenda ( namjerno veliko slovo),rekao bih da je ovo idiotarija,ovako, mic po mic pretvaraju svijet u ruglo dok valjda svi ne puknu. Sto ima Pravobraniteljica na ovo reci? Valjda bi trebala nesto reci na ovaj feministicki proljev?

Hmmm da
Gost
Hmmm da

Serem se na ovakvu umjetnost!

tedi
Gost
tedi

one PUSI ROJT su bile dobre,ali ih vise nema.

mirko
Gost
mirko

Bolesno!

mirko
Gost
mirko

Da je bar ova za pultom to uradila…

bngbng
Gost
bngbng

evo i Mirko bi da se seksualiziranje male djece radi sa lijepom tijelom, a ne sa ruznim. Vidite kako pervertiti cuce u naoko normalnim ljudima. Zato sam za kemijsku kastraciju ne samo pedofila nego i onih koji pedofiliju podsticu.

mirko
Gost
mirko

Ne izvrci stvari! Kakve veze ima pedofilija sa ovim?

mirko
Gost
mirko

Vjerovatno ti volis ovako lijepo tijelo kao na fotografiji i ja nemam nista protiv toga. Treba li te kastrirati?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

”Model”(ženski)
podmornice za plićak(psihološki rat),
pokazuje u plićaku pličku ?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Kad sam ja bio u školi, onda smo morali na slikama gledati tučak i prašnik od čega još imam traume. Tučak tuče, a prašnik valjda praši. Di je to od ove moderne škole u prirodi:)

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@SOA:
Šokiranje tučka i prašnika kod školaraca ?

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo

Ima u Texasu izlozba ono svake godine cija je krava najbolja,treba ovu simentalku uputiti.

Moreno
Gost
Moreno

Ova performerica koja misli da je umitnica je posljedica stanja u društvo koje je se većim dijloim nalazi u invertiranoj stvarnosti . . .čisto Orwell 1984.

Mate
Gost
Mate

Stara očerupana perverzna baba.

savka
Gost
savka

ma kakva umjetnost… debela kravetina

Roko
Gost
Roko

to je kultuloroška dekadencija koju promiću cio-židovi
to oni rade stoljećima
uvijek oni kad će svijet to shvatit

samo tako
Gost
samo tako

Umjetnica ?
Otkada se stara, gola baba smatra umjetnicom ?

AbebA
Gost
AbebA

Postoje li muške organizacije, ekvivalent feminističkim organizacijama?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Abeba:
Muškonističke organizacije ?

Mercury
Gost
Mercury

@ AbebA

Masculism ili masculinism, a prijevod bi bio pokret za prava muškaraca što se opet može prevesti sa Men’s Human Rights Movement.
Uglavnome, postoji.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@AbebA :
Postoje,
radi se ,
ima se,
može se !

Slavonac
Gost
Slavonac

Sacuvaj me Boze od neslanog naroda.Liberalni fasizam je u modi.Nediraj moju vaginu i mozak.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze

Šta reći osim : comment image

Mik
Gost
Mik

Jadno kad moras na taj nacin privlaciti paznju.

octopus
Member
octopus

Da, a posebno sa ovim vrišteće žutim natikačama!

nekoime
Gost
nekoime

Poslije pogleda na ovo meso prelazim u vegeterijance.

Busola
Gost
Busola

Zapad pokušava zagaditi do kraja porobljene Istočne zemlje Europe. Neka proba to “umjetnica” uraditi na Wimbledonu garantiram joj dobar provod

Vasilij Zajcev
Gost
Vasilij Zajcev

Ovaj komentar treba na vrh, jer u potpunosti objašnjava ovu pojavu.

Je li Estoniji danas zaista bolje nego za vrijeme SSSR-a?

Zvrk
Gost
Zvrk

Već viđeno. Tom Gotovac je gol šetao Zagrebom i ovjekovječio to kao film. To se predstavljalo kao konceptualna umjetnost.

Damir
Gost
Damir

Nije šetao po školama.

Pixi
Gost
Pixi

Da šetao se ispred škola.

Pixi
Gost
Pixi

Zvrk ono sta je meni najinterenstnije Gotovcu su svašta zamjerali, ali nikad mu nisu zamjerali šta je debel.

Moreno
Gost
Moreno

Pixi Redikulima u pravilu okolina ništa ne zamjera, takvi su kakvi su, uvik ih je bilo i bit će ih, nekome su odvratni, nekome zanimljivi, neki ih sažalijevaju . . . međutim skroz je druga stvar kad kontrolni sistem kojega su škole i mediji dio dovodi pod svoje krovove i to bez iznimke izaziva kontroverzne reakcije okoline šta i je krajnji cilj kontrolnoga sistema jer se generiraju svijetonazorske podjele . . . a kako funkcionira obrazac “divide et impera” dosta ljudi vrlo dobro zna . . .

Pixi
Gost
Pixi

Ma Moremo oprosti, ali kome je danas jos golotinja kontraverzna? Tim klincima nije sigurmo.

Moreno
Gost
Moreno

Pixi Oprosti, možda nisan dobro objasnija, radi se o kontroverzi dovođenja redikula u škole, a ne o golotinji . . . golotinja nemože ni bit sporna, ali je sporan kontekst u kojemu se golotinja pojavljuje . . . bez obzira, bija ja neznan kakvi umitnik ili performer, u zgradu suda nemogu uć ni sa kratkin gaćama do ispod kolina, a fala Bogu ni sa fantomkom na glavi . . .

Pixi
Gost
Pixi

Moreno citat taksta…”Naime održana je jedna izložba umjetnosti u Estoniji, na kojoj su prisustvovali školarci, a umjetnica se skinula pred njima skinula do gola.”.
Nitko nije Maru Tralle doveo u školu, nego su na izložbu došla školska djeca, ulazi na izložbe su slobodni i nisu obavezni
A to sto ti nju i Gotovca nazivaš ridikulima, govori sbe o tebi, a ništa o njima dvoje.

Moreno
Gost
Moreno

Pixi Nije nama ni Tita dolazija u školu, ali smo mi iz škole odvedeni čekat Titu i mavat mu papirnatin bandiricama . . . u svakome slučaju kontrolni sistem je odobrija performance i umitnika i ove umitnice koja je protiv njega prosvijedovala . . . i on i ona su zloupotrijebili školsku dicu za svoje desno – live ideologije na kojima i počiva kontrolni sistem.

Pixi
Gost
Pixi

Moreno ti si upravo usporedio organizirane odlaske Titu, sa odlaskom na izložbu….šta je s tobom, ti jako dobro znas da to ni izbliza nije istu….btw.Tile je bio car.

Moreno
Gost
Moreno

Pixi Svaki kontrolni sistem funkcionira na isti način

Pixi
Gost
Pixi

Moreno ma koji kontrolirani sistem, dobrovoljni odlazak na izložbu je konrtolirani sistem…..pa na toj izložbi je bilo u vh glave 10-ero djece. ???

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Pixi :
skinula do gola u šesnajtercu
ili u kaznenom prostoru ?

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Živi primjer mrtve prirode?
P.S.
Skinuli su se goli.
Jer su ih žuljale cipele.

SamoKratko
Gost
SamoKratko

Čudi me da nitko od komentatora nije imao primjedbi na sadržaj ‘instalacije’ na dva stupa pored ‘umjetnice’. O kakvoj se tu uopće izložbi radi, i šta tu rade djeca?

Lucija
Gost
Lucija

Bez obzira da li je protest (!), performance (??), to se pred djecom ne radi.
Ružnu egzibicionisticu izbacit nogom u guzicu (‘vritnjak’ mi nekako nije dovoljno ekspresivan). I prijavit policiji.
Umjetnost je uvjek u korelaciji s estetikom i lijepim.
Može li ovo utjecat na klince da postanu pe homoseksualci?
Ja mislim da da.
Jedini lijek: o trošku države dovesti nekoliko ‘starleta’, što prije. 😊

Oko
Gost
Oko

Zakonski treba urediti da se u regionu sastavi komisija koja ce biti odgovorna da se samo dobre ribe i duhovno rastegljive u smislu joge skidaju pred nasom decom . Patriotski bih radio volonterski samo uz gajbu ladnog piva i 1-2 plave tablete ako je red bas bas dugacak

Neko ime
Gost
Neko ime

Ma sve pet ..skidanje, moraliziranje, debela, mrsava…ali ono sto mene smeta je proglašavanje mediokritetstva umjetnoscu…sto je u ovom cinu umjetnost? Ja unjetnost spajam s vjestinom, talentom, mislju, originalnoscu, upornoscu…a ako nema nista od toga, mozda moze proci i samoprijegoran usmjeren rad…ali ovdje nema nista od navedenoga…
Kad si prosjecan, onda valjda imas smislit vlastitu kategoriju “umjetnosti” u kojoj si najbolji…
Oprostite moje nerazumijevanje ovakve umjetnosti, ali meni je ovo vise neki besmisleni aktivizam na granici narusavanja javnog reda i mira…Iako, kad covjek vidi same izloske originalne izlozbe, mozda je sam autor potplatio doticnu da mu digne rejting…jer cini mi se da njegovi uratci to nisu u stanju…

nessy
Gost
nessy

Jadna gospodja, ja ju potpuno razumijem. Ovo joj je jedina sansa da se skine do gola, u prisustvu drugog ljudskog bica, a da taj drugi ne pobjegne glavom bez obzira. Volio bih da mi netko objasni sto je tu “umjetnost” ili “performans” ? Ja samo vidim jednu neizivljenu egzibicionisticu, koja se ne zna dostojanstveno nositi sa svojim godinama. Nitko od nas ne izgleda, kao u mladosti, ali to nije razlog da pravimo budale od sebe, i jos to prodajemo pod nesto sto nije. Da navedena osoba ima djecu, mozda i unuke, koje voli, i koji nju vole, sigurno joj ovo ne bi palo na pamet. Nebitno, da je i sama na svijetu, ali da ima mrvicu samopostovanja, opet, to ne bi napravila. Evo, ja primitivan kakav jesam, stvarno ne mogu naci razuman razlog za ovakav “”performans”’. Opet, da gorenavedena, ima ista ponuditi (osim onoga gore), vjerojatno bi imala nekoga vrsnjaka, sa zajednickim idejama i stavovima, gdje, kako tko izgleda gol, ne bi bio od primarne vaznosti. Ali, o ukusima se ne raspravlja.

svevišnji
Gost
svevišnji

Zapalit gubu za primjer drugima !!!

Stjepan
Gost
Stjepan

🤐 🤐 Kak stoje stvari … tema dobra … 😂😂😂😂
Biti će 100 komentara … 😎
P. S. Još jedna priča o propasti svijeta … izgleda … 👌👌 👋👋👋👋

čoban
Gost
čoban

Brzina protoka informacija ,podešavanje istih i tumačenje kod onih koji imaju drugačije običaje i kulturu.Ljudožderi su postojali na planeti ,ali se nije dozvolilo da se to proširi na druga područja.Danas se države ponose sa miješanjem kultura ,kuhinjama ,vjerama ,običajima u svem ponašanju života ,imamo različitost i moramo ju prihvatiti ili zatvoriti granice kao nekada Kina Kineskim zidom.Izložbe su otvorene svima ,neka ih posjećuje tko hoće ,i gleda šta se na njima prikazuje.U zakone ponašanja neka struka unese potrebno ,na nama običnih građana je da ih se držimo.

valt1
Gost
valt1

Mare Tralla i na videu: https://vimeo.com/user13902694

CRV CRO
Gost
CRV CRO

Previse komentara naravno nije nase da se iscudjejemo vec trebamo jasno povuci granicu izmedju onoga sto bi trebalo biti dozvoljeno ili zabranjeno u ljudskoj psihi uvjek cuci VRAG naravno kad se pogleda sve zakljucak je poljupci baka i djedova je kamilica ako su normalni ljudi no ovo u sj EVROPI PA CAK I KOD NAS E OVO JE DOKAZ DA SVE VISE LJUDI ako cemo pravo nije normalno NO POZNAVAJUCI SVE VISE LJUDI DOLAZIM DIO ZAKLJUCKA DA JE BLAGO ONOM KO POZNAJE STO MANJE LJUDI U BITI JE TAKO jer da nije tako mislim da je sve vise globALIZACIJA KRIVA ZA SVE SVJET SVE VISE LICI NA SELO U KOJEM SVI POZNAJU SVE I OD TOG SE VISE NE MOZE POBJECI SVE DA SE I HOCE I MOZE KOLIKO TOLIKO SVESTI KOMUNIKACIJU NA STO MANJI BROJ LJUDI JE IZGLEDA SAD SAN SNOVA

Bruno
Gost
Bruno

Njen je cilj da muška djeca postanu homoseksualci. Kad bi sve žene bile ovakve rospije i grozote celibat bi bio jedino rješenje. Ako ne želite biti homoseksualac.

Dejan
Gost
Dejan

Kakva bre umetnica , ovo je iskompleksirani akrep !
A sve su to inače jadni pokušaji kopiranja zapadnoevropskih bolesnih vrednosti. Svaki kretenizam i debilizam ide sa zapada prema istoku . Nikada obrnuto .

Damir
Gost
Damir

100 komentara za ovakvu potpuno nebitnu vijest ?!?

Mucke
Gost
Mucke

Bitne vijesti se,izgleda,zaobilaze u sirokom luku.Zao mi je sto nisam bio prisutan na performasu….sa kakvom debljom kantinelom…

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan

…kada zvezda upekne ova “umjetnica ” ima gace pune cvaraka

Lesa
Gost
Lesa

Koja rugoba.

Proleter
Gost
Proleter

Potpuno promasen tekst i vecina komentara, slika iznad teksta jasno govori o cemu je ovdje rijec.Umjetnica je na stolu izlozila lutke savrsenog zenskog tijela odnosno genitalija i pokazala svoje tijelo kao komparaciju izmedju fikcije i stvarnosti.Fikcija je sve ono sto se danas servira mladima kada je rijec o seksulanosti,od porno glumica savrsenog tijela do foto modela. Umjetnica je ovim performansom pokazala mladim ljudima kako izgleda stvarnost,odnosno biolosko propadanje tijela u vremenu .
Za sto godin, ni cavla ni lesa ni telesa.

9953
Gost
9953

Zanimljivo uvijek te feministice sa prostora bivšeg SSSR-a se skidaju gole ,ali se ne znaju drugačije izrazit

Pixi
Gost
Pixi

…”fotografijama se vidi kako se 《londonska umjetnica, Mare Tralle,》 skinula pred očima male djece, vjerojatno kao protest protiv umjetničkog izloga koji je smatrala seksističkim.”

9953
Gost
9953

Mare je estonka ,a živi u londonu

Pixi
Gost
Pixi

Od 1996.g živi i radi u Londonu…96 nije bila jucer, sta stvarno misliš da ju je umjetnički oblikovao samo bivši SSSR?

tedi
Gost
tedi

odgovor je jednostavan,totalno je ponorela u Londonu gdje stalno pada kisa.

Lucija
Gost
Lucija

Tedi
😂😄

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@9953:
Mare nostrum
pa
Mare monstrum ?

Moreno
Gost
Moreno

Umpah Pah Mare Žebon
Ako nisi iz Splita ili ako si mlaji Google is your friend ☺
Mare Žebon je legendarna kraljica među splitskin oriđinalkama.
Ova Mare estonska englezina nije joj ni do kolina ☺

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Pajdo i Mare Žebon
LEGENDE iz djetinjstva !

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Bili su vrhunski žongleri
sa duplim moralom svoga vremena !

Lucija
Gost
Lucija

Umpa
Jes’ vala. Zemljopisni, umjetnički, seksualni.
Djeca se hrabro drže.

Vasilij Zajcev
Gost
Vasilij Zajcev

U SSSR-u bi ova spodoba sjedila u umobolnici, a ne plašila djecu.

jetflash
Gost
jetflash

i kaj je tu problem? vidjeti ženu u godinama…. danas se djeci previše nabija osječaj srama zbog golotinje . bojim se da je svijet otišao dalje a hrvatska unazad.

Moreno
Gost
Moreno

jetflash To “dalje” di je svit otiša je PM, a šta se Hrvatske tiće radi se sve na tome da ti svit Hrvatska stigne i prestigne.

A šta se “problema” tiće to je šta se osobni izbor kontrolnim sistemom nameće svima bez izuzetka i događa se blowback.

Prij se na primjer znalo, bar u gradu di ja živin, di se kupaju tubaši, di se kupaju n

Moreno
Gost
Moreno

udisti i ko se tija kupat sa njima kupa se . . . ko je iša u ćiribimbu slobodno je ćiribimbija . . . međutim kad se to sve počelo sistemski dovodit u grad među svit pojavija se ti “problem” . . . pa sad i manja mista koja imaju plaže sa obe dvi strane zabranjuju šetnju po mistu u kupaćima . . .

Ivo
Gost
Ivo

A što je tek na stolu ponudjeno???
Jadna djeca ,traume i odrasli dobiju od ove…
Zar nije mogla neka mladja skinut se…

Suze Roni
Gost
Suze Roni

U tvom izopacenom poimanju, napredak je usvajanje bolesnog i izopacenog. Bolesna izopacena manjina svim silama zeli vecini diktirati svoje poremecaje kao standard za normalno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik