fbpx

Jair Bolsonaro upozorava “kako Kina ne može kupiti Brazil”

Kina brazil

Novi predsjednik Brazila, Jair Bolsonaro, ipak je odlučio proširiti veze s Kinom, ali upozorava “kako nijedna strana država ne može kupiti Brazil”.

Bivši časnik vojne hunte, koji se dolaskom demokracije počeo baviti politikom, u intervjuu u ponedjeljak je izrazio svoju zabrinutost zbog prodaje nacionalnih dobara zemlje strancima i rekao da se ovo pitanje ne odnosi samo na Kinu, već i na druge zemlje.

“Sve zemlje mogu kupovati u Brazilu, ali ne možete kupiti Brazil”, izjavio je Jair Bolsonaro, a zatim spomenuo sastanak istog dana u svom domu u Rio de Janeiru s kineskim veleposlanikom Li Jinzhangom.

Rekao je kako je kineskom veleposlaniku u Brazilu objasnio da njegova buduća vlada, približavajući se Sjedinjenim Državama, nema u planu da se odmakne od Kine, kao što su mediji naveli tijekom njegove izborne kampanje.

“Nemamo problema s Kinom ili nekom drugom zemljom. Trgovina s Kinom se može i proširiti”, dodao je Bolsonaro, inzistirajući kako ni Brazilija niti Peking ne žele odustati od bilateralne suradnje.

Njegove izjave dolaze skoro tjedan dana nakon što je kineski državni list China Daily upozorio “kako bi dolazak tropskog Trumpa, zbog njegovih obećanja o radikalnim promjenama, mogao utjecati na odnose između Kine i Brazila”.

Od 2009. je Kina postala najveći Brazilski trgovinski partner. Samo tijekom prošle godine je Brazil u Kinu prodao robe u vrijednosti  47,4 milijarde dolara, a iz Kine uvezao robe za 27,3 milijarde. Brazil u Kinu izvozi 20% od ukupnog godišnjeg izvoza zemlje, a 80% izvoza brazilske soje završava također u Kini. Kina je  u brazilsko gospodarstvo od 2003. uložila 124 milijarde dolara i trgovinska razmjena između dvije zemlje je prema podacima Svjetske banke premašila gore spomenuti iznos i dosegla 75 milijardi dolara.

Bolsonaro, koji će službeno preuzeti dužnost 1. siječnja, izabran je u listopadu za predsjednika Brazila s 55,15% glasova, a njegov protukandidat ljevičarske Radničke partije, Fernando Haddad, dobio je 44,85% glasova.

Unatoč oštroj retorici, čini se da su prevagnuli interesi bogatih zemljoposjednika i vlasnika kompanija koji u trgovinskom ratu Kine i Sjedinjenih Država vide priliku za sigurnu dobit.

“Gospodarstvo je mnogo važnije od propagande za dobivanje glasova. Njega jednostavno ne možete mijenjati bez ozbiljnih posljedica”, izjavio je nakon izbora za Reuters izvršni direktor jedne brazilske poljoprivredne kompanije.

Bolsonaro treba pažljivo postupati i s ogromnim “poljoprivrednim klubom” koji kontrolira više od 40 posto mjesta u Kongresu. Bogati zemljoposjednici pretežno podupiru Bolsonara, ali su jasno rekli da će održavati dobre odnose s Kinom, njihovim najvećim i najvažnijim kupcem.

Jorge Arbache, bivši tajnik za međunarodne poslove u ministarstvu planiranja Brazila, kazao je kako će Brazilu biti bolje da ne pili granu na kojoj sjedi.

“Brazil si ne može dozvoliti luksuz da odustane od svog najvećeg trgovinskog i investicijskog partnera. Nema ni jedne ekonomije na svijetu koja može zauzeti prostor kojeg zauzima Kina”, rekao je Arbache.

Kinu tradicionalno ne zanima koja je politička opcija na vlasti u bilo kojoj zemlji, sve dok može poslovati.

“Bez obzira na desnicu ili ljevicu, želimo razgovarati i unaprijediti dobar razvoj odnosa Kine i Brazila, od kojih, vjerujemo, prednosti imaju obje zemlje”, rekao je čelnik kineske delegacije Qu Yuhui, koji je ranije prošlog mjeseca posjetio Brazil i razgovarao s Bolsonarom.

Opširnije: “Hunta” u Brazilu vuče svoje prve poteze – Pozdravlja Izrael i pokušava protjerati Kinu

 

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
45 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Pare govore usta se sprdaju a kinezi su glavni…

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

Neće niko kupiti Brazil, ni jedna druga zemlja jer je “el komandante” jenkijima obećao dati Brazil besplatno ili za siću.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Ha ha, ovo ste kao slučajno mu falili ime? 😀

tuf
Gost
tuf
2 godine prije

Utjecaj poljoprivrednog kluba nije previše pozitivan, jer upravo je zbog njihovog lobiranja ukinuto ministarstvo ekologije.
Osim toga, kada su nekom političaru puna usta neke teme, obično se u stvarnosti ponaša upravo suprotno. Što mislite, tko će dobiti ugovore za gradnju svih hidroelektrana i autocesta po Amazoni?
Nitko nije naivan pa da misli kako američka podrška dolazi besplatno.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Nikoga ne interesira tko je gdje na vlasti sve dok može ostvarivati svoje ekonomske interese. Tako ni Kinu sve dok se ne ukaže prijetnja njihovim interesima.
Čini se da kapetančić, fašist sa svojim uvodjenjem hunte, kako su mu nekidan tepali, ipak misli o dobrobiti Brazila i naroda u njemu te da nema govora o svrstavanju uz nekakve antikineske blokove. Čak ga ne interesira tko je na dosmrtnoj vlasti u Kini sve dok s Kinom može ostvarivati brazilske interese.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Cionistićki potrćko usmjerava bijes naroda izmučenog lihvarenjem na onoga tko sa lihvarenjem nema veze…………..

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Došao je kineski veleposlanik i objasni kapetančiću da su u Kinu 2 + 2 još uvijek 4 . Povlačenje ulaganja, što se napravi jednostavnom prodajom dionica i okretanje drugim uvoznicima soje, goveda i čega već ne, čak i nafte, ruda, za Kinu je najmanji problem, a SAD nema novca za ulaganja, odnosno američka država uopće nema novca, nego krči put privatnim korporacijama, što je razlika nebo i zemlja. Koju Son of Alerik nikada neće skontat. Čak je i MMF priznao da je kineski model planske privrede pod državnom palicom učinkovitiji, ali bi “tranzicija” u EU/SAD i tom bloku uzrokovala takav potres, da je bolje ostati u neoliberalnom truležu.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Jasno je to koleri, bolje i od tebe i mene…………

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije

hahah…soaberg brani neobranjivo po službenoj dužnosti, i to sve lošije u zadnje vrijeme. Kako ostaje bez argumenata ide s igrama riječi, zamjenom teza i sl. Osnovnoškolce bi možda i mogao uvjeriti u svoje apsurdne tvrdnje. Hej soaberg, koje su ono prednosti liberalnog poretka? Čekamo suvisli odgovor mjesecima…

Btw, Laki, ne zaboravimo napomenuti da usa krči put privatnim korporacijama uz pomoć vojnih pučeva i oružane agresije, za razliku od Kine i ostalih normalnih država. Mada je to psihopatama sve isto.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Ivo

Ivo, jedini si skužio da je u budučim ratovima problem rojevi dronova a i sa kruškom da žele uništiti sve staro da inventiraju umjetno. Brazil ima suficit sa Kinom al kad Brazil vodi cionsitički potrćko onda je problem Kina a ne onaj ko uriniria čitav svijet preko dolara i us army…………..

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  bbbb

I sad nam reci kako je to Kina uspjela u dolarskom svijetu doći do pozicije da kamatari SAD? Ako je to uspjela Kina,a jest, mogu li i drugi? Ako mogu,zašto mogu? Ako ne mogu, po čemu su to Kinezi bolji, sposobniji od svih drugih? Toliko da su preveslali cioniste, lihvare i Rotshilde? Ne moraš sam odgovoriti jer ti je ispod časti, eto udruži se s gornjim likovima, jedan totalitarist kojeg je uništila cijena neoliberalnog piva i drugi koji vas sve ovdje rajca, a sam se, kao neoliberal najgore vrste bogati na radu svojih potplaćenih radnika.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

hahah, soaberg postaješ predmet sprdnje. Objasni nam kako to Kina kamatari usa. Ključna riječ pri tome je suvislo, dakle bez filozofiranja i skretanja kolosijeka. Ajmo, Kina kamatari usa jer…?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

Opet šutite kao p.čke. A tobože bi raspravljali o geopolitici, subaru i o medjugalaktičkoj. Pitanje glasi Kako je Kina došla do pozicije da kamatari SAD? Imate google, provjerite je li tako pa se javite.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

soaberg, google kaže da Kina ne kamatari nikoga već proizvodi i izvozi svoju robu, za razliku od usa koja kamatari petrodolarom ostatak svijeta. Dakle,još jednom,suvislo, bez filozofiranja i skretanja s teme, Kina kamatari usa jer…?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

gadlj Ivo
Ne pokazuj javno da si glup i da se niti s googlom ne znaš koristiti Zovi joker prijatelje, okupite se u čopor i odgovorite na pitanja. Ti tvoji trikovi s protupitanjima možda pale kod tvog potplaćenog roblja, ne i na forumu. Sad raspali s minusima sa svih sedam IP kao što činiš stalno.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

priglup Son,

Skrivaš neznanje ko zmija noge, što je u tvom slučaju sasvim odgovarajuće.

Od početaka svog djelovanja na ovoj stranici uzdižeš liberalizam u zvijezde,bez da si ikad dao suvislo objašnjenje o tome zašto je to tako. Tobožnje kinesko lihvarenje ti je najnovija nebuloza bez veze s razumom.

Dokaži da nisi provokatorski trol koji ovdje dolazi samo lajati parole po zadatku,i obrazloži suvislo svoje nebuloze.
Dakle,po stoti put, Kina lihvari usa jer…(nadopuni suvislo)

Kad to objasniš svima,onda ide: liberalni poredak je najbolji jer….(nadopuni suvislo)

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

Pljesn Ivo
Ništa od odgovora?
Kad god te se pritisne, bježiš u kontrapitanja. Da se ne namećeš s uvredama, nitko te ne bi ni primijetio.
P.S. Koliko ono Kina ima američkih obveznica? Kratkoročnih i dugoročnih? Kolika je kamata na te obveznice? Tko komu plaća i koliko kamata?
Toliko jadno si glup da ta pitanja nisi u stanju ni postaviti, iako bi ti odgovori rekli tko koga kamatari. Zar ti baš sve moram nacrtati? Opa,došao tvoj čopor s minusima,haha

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Polako narode , ode to u uvrede bespotrebno…

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

soaberg, glupi su roditelji koji su te odgojili nekulturnog,ako su te uopće i odgajali. S obzirom na sociopatske crte koje pokazuješ, najvjerojatnije si odrastao u domu za napuštenu djecu. Ovo odrastao uzmi s rezervom.

No, umjesto što neodgojeno vrijeđaš u nedostatku argumenata,vratimo se na temu. I dalje nisi suvislo objasnio kako Kina lihvari Ameriku. To što im prodaju robu na odgodu uz uzajamni interes se ne kvalificira kao lihvarenje. Ameri dobijaju što žele po cijenama koje im odgovaraju,iako bi mogli to isto proizvoditi sami, a kinezi pristaju zbog volumena proizvodnje.

Znači da ti razjasnm još jednom,uzajamno isplativi poslovni odnosi se ne kvalificiraju pod lihvarenje. Kapiraš razliku? Ne? Nažalost očekivao sam to,hebemu…domski odgoj zna biti manjkav.

Lihvarenje je kad tvoji jarani iz MMF-a ulete u neku državu-plijen, i počnu im prodavati njihove vlastite novce uz lihvarsku kamatu,bez da im išta daju zauzvrat. To se onda kvalificira kao lihvarenje,i svojstveno je nakotu kojem pripadaš.

Nadam se da ti je sad malo jasnije. Ako slučajno nije,ostavi broj telefona da ti objasnim uživo kad uhvatim vremena, biti će mi drago. Zabludjele ovčice treba uvijek izvoditi na pravi put.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

Lažlj Ivo
Pjeniš se u svom padavičarskom transu. Gote sam ti objasnio kako Kina legalno i legitimno kamatari američku državu i to nema izravne veze s kineskom proizvodnjom (koju je u ovom opsegu omogućila upravo SAD), nego s američkim obveznicama koje Kina kao kreditor američke Vlade ima. Ta činjenica temeljito ruši tvoje postavke o isključivo cionističkiđ kamatarima i svemoći dolara. Žao mi te tako glupog i slijepog.

Hamzat
Gost
Hamzat
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@SoA
Bravo gospodine znanje je moc.
@Ivo
priznaj da ne znas to nije sramota, sramota je kada zelis da ostanes u ne znanju a jos pri tom pokusavas da ismevas pametnije od sebe i vredjas.
Alerik malo i moze da bude drzak jer je informisan ali neznalica ne sme da bude arogantan.

Sardelino
Gost
Sardelino
2 godine prije
Reply to  Hamzat

Kamate koje kina dobije na američke obveznice su uobičajene I nikako se ne mogu nazvati lihvarskim.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

soaberg/hamzat/itd, nisi objasnio apsolutno ništa. Očigledno je da nisi upoznat sa sustavom lihvarenja putem petrodolara kojeg usa provodi decenijama, kao i da ti nije jasna razlika između kamatarenja/lihvarenja i normalnih poslovnih odnosa. Uzelo bi previše vremena i prostora da ti objašnjavam geopolitiku koja stoji iza toga, ali moraš biti svjestan da su ti tvrdnje na staklenim nogama i nemaju veze sa zdravim razumom.

Također moraš poraditi na svom obrazovanju i odgoju, i nastojati ne kompenzirati neznanje uvredama i uličarenjem. Znam da je to teško s obzirom da nisi imao normalno odrastanje s roditeljima, ali moraš raditi na tome. Sociopatski poremećaji nisu ugodni vjerujem, ali uz naporan rad možda možeš to pobijediti. Probaj.

Takođe, skrivanje iza različitih nickova tipa hamzat je jeftina priča koja se vidi iz aviona, kao i tvoje lupanje pluseva samom sebi. Tvoj rejting je odavno poznat, ne brini se oko toga

Kao što rekoh, uvijek si dobrodašao da ostaviš svoj broj telefona, kako bi te kontaktirao prvom prilikom i na miru ti sve objasnio. Ne brini, sve će biti u redu.

Hamzat
Gost
Hamzat
2 godine prije
Reply to  Ivo

@Ivo
Najvise vi ovde vredjate kada napadate druge.
Malo manje shvatajte ozbiljno internet komunikaciju, nema potrebe da se ide u ovakve krajnosti zbog sitnica kao sto rece Alen.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

Bla bla Ivo
Ovdje sam te već u nekoliko navrata potpuno besplatno proveo kroz malu školu o kreditnom i nekreditnom novcu, dakako prilagodjenu tvojoj sposobnosti akceptiranja novog znanja. Vidim da u tomu nisam bii uspješan i zbog toga žalim. Morat ću nekako naučiti kako pristupiti takvima s posebnim potrebama.

Na sreću nisu svi kao ti podli. Ni jedan jedini komentar nisam napisao, osim kao Alerik. To svatko zna.

Anarho
Famed Member
Anarho
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

SoA nije ti potrebno se spustati na njegov nivo. Ivo pise sa vise od 100 IPova, a vjerovatno isto toliko i nickova. Ova njegova opsjednutost tobom je nevidjena, a i nacin komunikacije otkriva da se na tavanu skriva ozbiljan poremecaj licnosti.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
2 godine prije
Reply to  Anarho

Ja mislim da na ovom portalu sve komentare piše jedna osoba… i moj komentar isto…

kiki
Gost
kiki
2 godine prije

Podvojena ličnost, split personality,…ma šta podvojena…višestruko umnožena… 😉

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Anarho

Umiješao se i admin, interesantno. Zanimljivo bi bilo znati koji se poremećaji skrivaju na tvom tavanu, a takođe bi bilo interesantno da nam svima ovdje pojasniš kojom metodom procjenjuješ tko se ovdje spušta na čiji nivo?

Ako brojiš psovke i uvrede kao kriterij, onda bi tvoj štićenik soa trebao da bude na najnižem nivou. No, vjerovatno imaš neke svoje skrivene kriterije koje ne smiješ ovdje obznaniti. Uzdravlje admine, samo ti radi svoj posao.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  Anarho

Uvijek valja ponoviti:
L. R.
Shumadinac, taj Alerik je opasan manipulator. ?

Osoba sa 100 lica.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

SoA..kao sto rece Sardolino,kamate na obveznice nije lihvarenje; na kraju krajeva kamata je ne veca od 2,7 %.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Siniša

Svaki vid ili visina kamate je lihvarenje , manje ili vece ali to je sve kamatarnje..Pogotovo se to odnosi na onu vrstu od koje imas dugorocnu korist pa ih “cediš” dugorocno i plus imas brutalan suficit sa doticnom zemljom..

Nije Kina tu nista kriva , kinezi su jednostavno naucili tu igru zvanu kapitalizam ,okrenuli istu u svoju korist i sad ih mlate s onim sto boli.. A oni placu jer ih zbilja i boli…

Ne znam cije jos drzvane obveznice kina ima u tolikoj vrijednosti osim americkih pa da bi kinu mogli smatrati nekakvim lihvarom…

S druge strane imamo autohtonog lihvara FED ,USA ,MMF ,ovo sve ide pod isti koš… Ova grupacija kamatari i lihvari čitav planet ,osim par zemalja (rusija i kina )…

Dakle ovdje se ne moze nikako tvrditi da je kina lihvar jer u planetarnim gabaritima lihvarstva ovima nema premca…

Alerik meni ova tvoja teorija ne smata ali grijesis , jer sve je bilo Ok dok je USA kamatarila (i dan danas kao clannica grupacije lihvara to radi ) a sad kada Kina uzvraca istom mjerom ti kinu proglasavas svjetskim lihvarom no1… Da stvar bude zanimljivija novac s kojim je kina kupila te obveznice je zaradjen upravo pohlepom amerike i iskoristavanjem kine i njenog naroda…
Dakle dok ti dobijas utakmicu sve je ok , kad pocnes da gubis onda optuzujes protivnika za ono sto si ti radio citavo vrijeme…

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Alen

Alene
Dobar komentar. Slažem se sa svim iznesenim, osim s ovim zadnjim – da ja Kinu proglašavam kamatarom broj jedan. To nikad i nigdje nisam naveo. O FED-u i njegovom kamatarenju cijelog svijeta napisao sam više od metar teksta ovdje, o tomu kako to rade, kako su preveslali cijeli svijet izmišljanjem kreditnog novca (što i dan danas tek rijetki mogu do kraja shvatiti).
Ovog puta sam reagirao vidjevši to opetovano optuživanje FED-a (i SAD-a) za sve nevolje ovog svijeta. Istina je da su za većinu krivi. Ali se može (i mora) naučiti parirati tim banksterima. Kina nam je pokazala kako. Ako može Kina tući njih njihovim oružjem, možemo i mi te konačno izaći iz uloge žrtve kojoj su za sve krivi neki drugi.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Ok ,sve jasno sad ,,, Slazem se da se mora parirati i odupirati mada sam nacin ili sistem je opet isti samo kontra pa se opet moze desiti , a sto si ti pisao o tome koliko se sjecam , da se pojavi neki drugi ,fed,dolar,nato,lihvar, dakle da se uloge zamjene jer borba je istim sredstvima ,nema naznaka neke druge filozofije ili ekonomske politike jer se borba odvija u identicnom okruzenju za sve takmicare i s istim sredstvima ,pobjednik preuzima kormilo i nastavlja istim putem jer je drugacije nemoguce… Sam sistem je tako bazdaren bilo sta da se izmjeni moze ponistiti ono steceno pobjedom…
Jedina nada koju ja vidim je da se u ovoj borbi divova , da je tako nazovem, moze desiti da obadva padnu dole a sa njima i sistem u kojem svi obitavamo,sto bi jedino pruzilo kakvu takvu nadu da se kreira neki novi sistem u kojem bi dva glavna zla iz ovog bila zabranjena….
Druga mogucnost je da loša strana izgubi ali opet ne postoji niti nada niti garancija da pobjednik nece nastaviti istim putem… Iskreno mislim da nece niti kinezi zauvjek da budu kinezi … Ne kazem to zbog njih samih ,vrijedni su to ljudi vec kazem zato sto je kapitalizam ,ovaj danasnji ,opasna droga.. Igra velikih brojeva… Zivi organizam koji moze postojati iskljucivo na svoj nacin… On upravlja s nama ne mi s njim…

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Alen

Znaci,imam nesto para te ih stavim na banku i oročim…jesam li ja zelenaš,ipak ubirem kamatu i jos vecu od kamate na neciju obveznicu?

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Siniša

Jesi siniša..Ti si kamatar… Iako ti je to plasirano kao neka štedanja , ti kao stediš , u stvari ti uzimas kamatu na taj novac koji si polozio i orocio u banci… Dakle kamatar , manji-veci ,sitni-krupni , nije ni bitno… Suština je bitna… Nemoj da te buni sto kamatu dobijas od banke a ne od fizickog lica negok ili neke firme…isto ti je to…

Mozes taj novac da stavis na neki racun na kojem ne primas kamatu , ili u sef ili u jastuk ili investiraj u zlato,srebro , neku zemlju ,ili nekakav posao itd….

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Alen

Kamatar, jasno ali da li sam lihvar/zelenaš koji gusi duznika!? Dam ti pare ti sa njima obrćeš zaslužujem barem 3%…ili ne?

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Siniša

Ne , siniša .. lihvar,zelenas ,kamatar to su nijanse u velicini ,sustina je ista….S time ti samo ,kako bi subaru rekao , “hraniš stvora” , dakle ti postajes uzrocnik ,i onaj koji sve to omogucuje.. To isto radis i ako primas i dajes kamatu…. Nema tu provlacenja… Bjezi od kamate na sve moguce nacine…

Ti mozes ,ako imas novac umjesto banke kojoj dajes i ocekujes stalan profit od xy% isto to uraditi da ulozis s nekim ili vise njih u neki posao i tako s njima dijelis i zaradu ili gubitke ako posao propadne…

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Alen

Uopšteno sve je lihvarenje;kupim ti ja nov telefon, cijene 220 km a dade mi ga za 180km… Kod drugoga isti 379km a na popust je 309. Kredit od 30000 km na 10 godina uz kamatu 4,7 % ali vraćam 40000 pa računajući kolika je kamata.
Želim reći..prvi je na meni zaradio barem 50 km što ne smatram zločinom ali ovi drugi su pljačkaši čak nisu ni lihvar i.
Otvorim biznis sa svojim novcem, kupim nekretninu i maltretira sve oko sebe kao MMF ili neka druga institucija je potpuno drugačije od mog prvog primjera.
Malo filozofija jer kamatu od 2,7 % na desetogodisnje obveznice ne smatram pljačke već i manje nego razumnom nadoknadom.

Kineska obrana
Gost
Kineska obrana
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Kina ima napredniji (zapravo, jedini funkcionalni) političko-socijalno-ekonomski sustav. Uz to su Kinezi inteligentniji i marljiviji od Amerikanaca.

Valter
Gost
Valter
2 godine prije

Bolje bi mu bilo da se pozabavi enormnom količinom kriminala i korupcije u svojoj zemlji.

mmne
Gost
mmne
2 godine prije
Reply to  Valter

mislim da je vec poradio na tome….. stopa ubistava raste….

rodoljub
Gost
rodoljub
2 godine prije

Kina ne moze kupiti Brazil. To je tacno, kao sto je tacno da je Brazil pod cizmom Amerikenjaca i da nikome ne dozvoljavaju ulaz, a Brazilcima ne dozvoljava izlaz. Sve metodama americke demokratije – gazi, ubi, unisti .

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
2 godine prije

Jair Bolsonaro upozorava “kako Kina ne može kupiti Brazil”

Brazil nije na prodaju. Brazil je poklonjen Amerikenjcima.

davor
Gost
davor
2 godine prije

To ljudi govore kada se prodaju amerima i cionistima. Sinove su mu neki dan reklamirali diljem svijeta u majicama IDFa i Mossada.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik