Kijev: Grmljavina ukrajinskih tenkova će uzrokovati potres u Kremlju

Tenk u Ukrajini T-64
34 komentara

Grmljavina ukrajinskih tenkova i oklopnih vozila na paradi u čast Dana neovisnosti Ukrajine 24. kolovoza trebala bi “izazvati potres u Kremlju”, rekao je ukrajinski zastupnik frakcije “Bloka Petra Porošenko” Oleg Barna. Političar je za ukrajinski kanalu NewsOne također je rekao da se ukrajinska vojska sada može oduprijeti “najjačoj vojsci Europe”.

“Ukrajinska vojska je sada u stanju izdržati napad najjače vojske Europe”, izjavio je ukrajinski zastupnik “Bloka Petro Porošenko” Oleg Barna.

On se osvrnuo i na situaciju s nedavnim incidentom u središtu Kijeva, kada se protuzrakoplovni sustav “Buk” zabio u zgradu poslovnog i trgovačkog centra.

“Ne griješi onaj koji ne čini ništa i takve situacije se događaju u moćnijim vojskama drugih zemalja. Osim toga, to su samo tehnička pitanja”, rekao je Barna.

“Mi se imamo čime pohvaliti. Parada je mjera patriotizma svih građana koji žele vidjeti borbenu učinkovitost naše vojske. Mislim da bi marširanje naše vojske i grmljavina naših oklopnih vozila trebali izazvati potres u Kremlju”, rekao je Barna.

Na kraju je dodao kako je ukrajinski T-64 “najpouzdaniji tenk” i puno bolji od ruskih tenkova na temelju “Armate”  .

U Rusiji su sa smijehom reagirali na izjavu ukrajinskog zastupnika.

“Od ove grmljavine će se od smijeha preokrenuti valovi, a u Karpatima će proraditi vulkani”, izjavu Olega Barne je na internetskoj stranici kanala NewsOne ironično komentirao Andrej Filpin.

Podsjetimo, u travnju ove godine je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko potpisao dekret o proslavi Dana neovisnosti 24. kolovoza. Danas će se u Kijevu održati vojna parada, a prema riječima načelnika Glavnog stožera ukrajinske vojske Stepana Poltoraka, na njoj će ukupno sudjelovati više od četiri tisuće vojnika i 250 jedinica vojne opreme.

 

donbas
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Son of Alerik
5 godine prije

Da sam ukrajinski vojnik koji će danas sudjelovati na paradi…možda bih zadnjim trzajem razuma dospio pomisliti koliko glupa i jadna sam lutka s kojom upravljaju psihopati ‘u ime domovine’. Na sreću, nisam ukrajinski, niti bilo čiji vojnik. Oni koji jesu vojnici, ma čiji, neka razmisle o sebi, o životu, o psihopatskom svijetu i vide ima li drugačijih načina za preživljavanje. Od onog da ti cijela druga vojska birokrata, inspektora, poreznih uprava harači susjede, prijatelje kako bi ti bio vojnik i imao plaću, opremu, oružje. Ali vojnik je plemeniti odabir, netko je spreman riskirati svoj život za sigurnost svih? Da, jest. Onda razmisli o tomu kakvoj vlasti služiš. Onoj koja je okrenuta ka neprijateljstvu prema drugima, koja je primarno agresorska, koja izaziva druge na sukob? Je li vlast takva da stvara prostor za kreativnost naroda, potiče li ga na rast u znanju, bogatstvu na korist svima? Je li vlast izgradila takav… Čitaj više »

Siniša
5 godine prije

Imaju oni bisera mnogo….
“Poslanik Vrhovne rade Ukrajine Igor Mosijčuk predložio je ukrajinskim obaveštajnim službama da pronađu pomagače za uništavanje Krimskog mosta.
Parlamentarac je izrazio uverenje da je konstrukcija izgrađena isključivo da bi se “zatvorilo, destabilizovalo i otelo” Azovsko more.

– Ukrajinske obaveštajne službe bi trebalo da obrate pažnju, možda preko naših saveznika na Kavkazu, na uništavanje Krimskog mosta – izjavio je Mosijčuk za televiziju “112”, ne precizirajući tačno na koje saveznike misli.

Osim toga, poslanik je izrazio nadu da će više sile i “prirodne stihije” pomoći Kijevu da se reši mosta.”

erektvs maximvs
5 godine prije

ukrajna neka krene na carigrad sa kopna a rusija s mora….pa dalje di zatreba 🙂 a ne brat na brata

Kolega 105
5 godine prije

Problem je sto ta grmljavina izaziva potres u Washingtonu, cak i prije nego su te tenkoive uspijeli pokrenuti.
I eto sad se Trumpu gace tresu mogle bi spasti, onda bi svi vidjeli njegove adute koji su ga kostali $300,000 a mogli bi ga kostati i komfora Bijele kuce, te bi mogao dobiti nuzni smjestaj u nekom kazamtu.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Tek iščekujemo dostignuća suludih ideja prethodnika.
A ovakve izjave vratiti natrag na preradu, u ured zadužen za proizvodnju obmana.

Konstantin
5 godine prije

Ukrajinska “elita” se takmici ko ce vecu glupost da kaze ili uradi. Dokaz u nizu da ljudska glupoca nema granica! :o(

Kajzer Soze
5 godine prije

Dvije su stvari moguće što se ukrajinske vlasti tiče ili su svi izludjeli ili se kolektivno drogiraju ! Ovakve neuloze i ne zaslužuju da budu ovdje objavljene osim ako ne uvedete rubriku ,,Vjerovali ili ne ” mislim ovakvih ideja se ne bi postidio ni Kojot iz crtića !

Moreno
5 godine prije

Ovi su luđi i od Plenkovića koji ima recept za “mirnu reintegraciju”

Anton
5 godine prije

Govna ukrainska , nema vecih varalica .
Kako su nas izvarali sa migovima .
Ako budu imali sta jesti onda se mogu nositi sa Rusiom .

rodoljub
5 godine prije

Oleg Barna je veliki saljivdzija, samo on to jos nije shvatio .

Vlastimir
5 godine prije

Tresla se gora,rodio se miš.

Siniša
5 godine prije

Jedan most da se mora ovako zastititi…ludilo.
“Jedna od baterija ruskog PVO sistema S-300, koje su na dežurstvu i brane Krimski most, bila je danas, ali samo u trenutku, vidljiva i sa puta koji od Simferopolja, odnosno Sevastopolja, Jalte i Feodosije vodi ka Kerčkom, odnosno Krimskom mostu.

Na ulazu na most dežuraju pripadnici Rosgvardije sa dugim cevima, ruska policija, a negde u blizini su i PVO sistemi srednjeg dometa „Tor“ i „Buk“, koji takođe brane most.

Sa mora Krimski most štiti šest čamaca, u kojima su ruski specijalci antidiverzanti, oko mosta su postavljene mreže hidrofona koje mogu da uhvate pokrete svakog ronioca, a na dežurstvu su i brzi čamci „Hišnik“ sa ruskim specijalcima roniocima…

Čim smo stigli na most, ostali smo bez interneta, ali se mala neudobnost plaća time da je prelaz preko mosta siguran, da iznad mosta ne može da leti čak ni najmanji dron.”

Majk Majers
5 godine prije

Postoji priča o mravu i čizmi u kojoj se mrav nikako nemože zamjerit čizmi al isto pogiba od nje

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Jesu li prodefilovale obučene ?divlje svinje a tek protivoklopni mrtvački sanduk, šteta što ide samo prugom. Neki dan je predstavljen, nato saveznici bili *oduševljeni*?

Perica
5 godine prije

Bespilotne letilice, dronovi, unište tuce tenkova….tenkovi su pokretne grobnice

Duki
5 godine prije

Jeli ovaj na nekim siromašnim ukrajinskim drogama ?? T-64 bolji od Armate pa to je glupost u rangu “zemlja = ravna ploča.japanci komunisti ili plavušanove blesimetrije !?????

KIJEV
5 godine prije

SLAVA UKRAINI !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI