Kina: Ako SAD uvedu carine, svi postignuti sporazumi će biti poništeni

Kina uvodi carine Sjedinjenim Državama
3 komentara

Kinesko Ministarstvo trgovine upozorava kako će svi sporazumi postignuti između Pekinga i Washingtona prestati važiti ​​ako SAD odobre nove restriktivne mjere protiv Narodne Republike Kine.

“Ako američka strana odobri trgovinska ograničenja, uključujući povećanje carinskih tarifa, svi sporazumi postignuti tijekom pregovora o trgovini će se poništiti”, priopćilo je kinesko ministarstvo.

U priopćenju se navodi kako ekonomska pozicija azijskog diva ostaje stabilna i da se bilježi rast trgovine sa Sjedinjenim Državama.

Rast izvoza u SAD je posljedica porasta domaće potrošnje, što je korisno za Peking i Washington, kao i za međunarodnu zajednicu, navodi Peking.

U tom smislu, službena kineska agencija Xinhua upozorila je istog dana upravu američkog predsjednika Donalda Trumpa kako neće biti nikakvog komercijalnog sporazuma između dviju strana, ukoliko se američka ne odrekne svoje carinske politike.

“Ako Sjedinjene Države uvedu trgovinske sankcije, uključujući povećanje svojih carina, onda rezultat trgovinskih i gospodarskih pregovora između obje zemlje neće imati nikakvog učinka”, dodaje Xinhua.

Američka vlada je u utorak priopćila kako će uvesti carine od 25% na robu uvezenu iz Kine koja sadrži značajno industrijaliziranu tehnologiju.

Mjera je usvojena nakon što je američki ministar financija Steven Mnuchin 20. svibnja priopćio kako je Washington odlučio obustaviti nametanje carina na kineske proizvode, nakon što su obje zemlje pristale izbjeći trgovinski rat.

Peking je više puta upozorio da će, ako Washington odluči nametnuti carine na kineske proizvode, poduzeti protumjere “istog omjera”.

Bijela kuća “se šalila” – Dogovor ne vrijedi i ipak nameće carine Kini

Američke carineCarine
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gungula1950
5 godine prije

pocetak kraja jednog carstva, i veci su pali kroz povijest..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI