LUDILO: U SAD-u ubijaju tek rođene žive bebe koje su preživjele pobačaj

Beba
41 komentar

Nešto strašno se događa u SAD-u s bebama koje su preživjele pobačaj. Nitko ne spominje definiciju djeteta ni fetusa, jer rođeno dijete više nije fetus, izraz kojim se neki vade kako bi ublažili da je pobačaj zapravo ubojstvo djeteta u utrobi. No što kada je riječ o bebi, koja je preživjela pobačaj i koja je rođena živa. To više nije fetus, to je ljudsko biće. Gdje su sada svi oni koji kažu kako beba nema pravo na život? E pa izgleda da nažalost ima takvih ljudi u Americi, a vjerojatno i kod nas.

U SAD-u se doista događa strašna situacija. Prema novom izvješću Ministarstva zdravstva u Minnesoti, 2018. godine u tri odvojena slučaja, novorođenčad su ostavljena na stolu da umru, nakon što su preživjela neuspjeli pobačaj, preživjela porod i izborila se za prvi dah. Ostavljeni su na stolu, bez da im je pružena osnovna pomoć. Ta djeca nisu rođena po kućama, ta djeca su rođena u bolnicama. Gdje je sada ta Hipokratova zakletva koja obvezuje liječnike da pruže pomoć onima kojima je potrebna. Izgleda da je i ona naišla na jezične ili granične barijere jer očito to ne vrijedi preko “bare”.

U vrijeme, kada su se bebe rodile, demokrati su u Kongresu glasali za blokiranje federalnog zakona za pružanje osnovne medicinske skrbi bebama koje preživljavaju pobačaje.

Podaci iz Minnesote i Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da bebe često prežive postupak pobačaja, ali da postojeći zakoni u mnogim državama u Americi nisu dovoljni da ih zaštite. To je razlog zašto je, američka savezna država, Georgia nedavno donijela zakon za “otkucaje srca”.

Minnesota je također donijela vlastiti Zakon o zaštiti novorođenčadi rođenih u 2015. godini, koji prepoznaje dojenčad koja preživljavaju pobačaje kao ljudske osobe, što znači da se ne mogu legalno ostaviti da umru i moraju dobiti razumnu medicinsku skrb. No, ovi najnoviji podaci sugeriraju da postoje pojedinci koji ne poštuju zakone.

Otkako je na snagu stupila verzija zakona o Otkucajima srca u Minnesoti, država je primila izvješća o 11 beba koje su preživjele pobačaje, uključujući pet u 2016., tri u 2017. i tri ranije spomenuta 2018. godine.

Prema izvješću:

Kod jedne bebe, koja je preživjela postupak pobačaja, navodno su postojale “anomalije nespojive sa životom”, što znači da nije bilo pokušaja da se dijete spasi. Beba je kasnije umrla.

Druga beba dobila je “mjere za njegu”, ali nije preživjela unatoč tim intervencijama.

I u posljednjem slučaju, dijete koje je preživjelo pobačaj, koje je živjelo, za koje je rečeno da je moguće da nastavi živjeti, nisu poduzete nikakve mjere za očuvanje djetetova života. Stoga je beba umrla.

U ovakvim slučajevima demokrati govore kako bi više voljeli da takve bebe umru. Zbog toga se svim silama bore kako bi  zaustavili zakon Otkucaja srca, tvrdeći da zaštita novorođenčeta na neki način krši ženska “reproduktivna prava”.

Imajte na umu da je ovih 11 slučajeva prijavljenih u Minnesoti samo nekoliko od stotina koje su se dogodile diljem SAD-u. Između 2003. i 2014. godine, CDC kaže da je oko 154 djece rođeno živo nakon neuspjelih pobačaja, ali to su samo slučajevi koji su prijavljeni.

Američki centar za pravo i pravosuđe procjenjuje da je pravi broj veći od 362 bebe, na temelju podataka koje je skupina prikupila između 2001. i 2010. godine.

U Kanadi je taj broj daleko veći, kao što kanadski Institut za zdravstvene informacije kaže da je u samo pet godina zabilježeno oko 766 slučajeva beba koje su preživjele pokušaje pobačaja. U Zapadnoj Australiji, najmanje 27 sličnih slučajeva prijavljeno je između 1999. i 2016. godine, prema državnom ministru zdravstva.

Trenutno ima 18 američkih država koje nemaju zakone kojima bi zaštitile bebe koje prežive neuspješne pobačaje kako bi dobile odgovarajuću skrb, a ljevičari žele da tako i ostane. Dvije države, New York i Illinois, zapravo su ukinule zakone koje su imale  kako bi zaštitile novorođenčad koja preživljavaju neuspjeli pobačaj.

Žalosno je što moraju postojati zakoni kojima bi se odredilo je li beba ljudska osoba. Zamislite ovu situaciju, dvije žene rađaju:  jedna rodi živu bebu i ono je ljudska osoba jer nije bilo pobačaja. Druga beba, također rođena živa, preživjela je pobačaj i stoga nije ljudska osoba i ostavljena je na stolu da umre. Zar to nije ubojstvo? Zar postoji razlika?

bebePravo na život
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
4 godine prije

Od ovoga nema dalje. Finalna faza sloma.

Stjepan
4 godine prije

Nije svaka ludost učinjena slučajno ili ideološki već da bi sakrila pametna i poštena djela! Ovakvo “ljevićarenje” ide samo na korist velikim gazdama, financijerma istih prodanih duša… Eto ispada da su “lijeve” političke opcije protiv najslabijih… Još jedna ZAMJENA TEZA koja je 100% zaživjela uz pomoć krupnog kapitala i meinstrem medija!
Ludost je i dalje pohranjena u bogatstvu naivnosti većine i bahatosti materijalno prebogate manjine. Opismenjavanje jest pomoglo u tehnološkom razvoju svijet ali kod većine nije pomaklo ni milimetra u duhovnoj i moralnoj sferi općeg prava na život za svako biće!
Ehhh ta ZAMJENA TEZA! Prolazi tako jednostavno i u razvijenim i naprednim civiliziranim društvima gdje nema ustaša, četnika, a ni partizana! Lažni idoli su zakon, TV “borbe prijestolja” itd.
J*B*M LI IM CIVILIZACIJU ….

Mercury
4 godine prije

Razvoj civilizacije…Još samo nedostaje da jedemo novorođenu djecu…

Pojam svodnik odlazi u povijest. Sada moramo smisliti naziv za tipove koji će podvditi žene da rade kao inkubatori…

Brainstorm
4 godine prije

rjesenje je jednostavno. ne smije se zivo roditi. nego jeste li vi razmisljali o eutaniziranju sviju koji se rode nezdravi? lakse je napraviti novo nego se 50 godina baviti sa rodjenim invalidom.

Kaj ti
4 godine prije

E zato sparta jos danas postoji

Meštar
4 godine prije

Pobačaj nije pitanje religije, ono je znanstveno pitanje: a znanost kaže da se u trenutku oplodnje stvorilo novo biće. U ovom slučaju radi se o ljudskom biću. Netko je uzeo za pravo da određuje kad je to biće vrijedno, a kad manje vrijedno da ga možemo ubiti. Također je netko rekao da majka ima pravo na vlastiti izbor što činiti sa svojim tijelom. Da sa svojim, ali ne s tuđim!! Znanost kaže da su majka i dijete dvije raličite jedinke. Ovo su znanstvene činjenice, a dalje etičke posljedice su jasne.

Lucija
4 godine prije

Razmišljala sam, nevjerojatno za mene, da li uopće otvoriti članak ili ne…
Govorimo o rođenoj DJECI, ne fetusima.
I, mi neznamo da li bilo takvih defekata da bi – bilo kakav- život bio moguć? Nema informacija.
* gadna psovka.

Stjepan
4 godine prije

Čini mi se da su komentari (ne svi) otišli svuda osim na jednostavno obično pravo na život ili efikasnu smrt bez kalkulacija …??
Moje pitanje za sve zainteresirane, a posebno jer se radi o djeci s obzirom da je malo zvijeradi koja tako oholo uništavaju svoje potomke??

Red Dog
4 godine prije

Cela ta diskusija je na pogresnim osnovama.
Ne radi se o nekom pravu fetusa ili zene, vec o definiciji toga sta je zivot.
Ako je pravo zene da odlucuje zasto ne abortirati i sina od 40 godina?
Ja ne baratam time, to treba da odreduje nauka, ali se zna da masa voli da smatra narocito o ovome i o smrtnoj kazni.

Moreno
4 godine prije

Sve se invertira . . . ima bit kako oni koji su u Boga virovali će prestat u Boga virovat, a oni koji nikad nisu i koji su mislili kako nikad neće mogli bi u Boga počet virovat.

crodaemon
4 godine prije

eh žalosno

KATA
4 godine prije

PA TO NIJE NI HITLER RADIO PORED SVIH GROZNIH ZLOCINA KOJE JE POCINIO NESTO PRESTRASNO

Zax
4 godine prije

Pobacaj se obicno vrsi tako da se fetusu-djetetu posebnim instrumentom zdrobi glava. Tada se opet posebnim instrumentom vade dijelovi. Ruke, noge,djelovi torza. Tako da se ovdje najvjerojatnije radi o abortusima u petom,sestom ili kasnijem mjesecu. Abortusi se tada rade kad nesto nije u redu s djetetom ili trudnoca ugrozava zdravlje i zivot majke. O cemu se ovdje radi iz clanka je nemoguce saznati. Cestitke novinaru(sarkazam)

Aga
4 godine prije

I da sad pametovanja o vrijednosti zivota. Taj sav zivot ima vrijednost do godine dana, poslje svima se fucka… sta zivot je vrijedniju tih 21mjesec???? Poslje toga heh moze da bude I topovsko meso da se humanost u masi izgubi stotine milijuna poginuli u ratovima ili su oni topovsko meso. Trenutni se.genocid.događa u jemenu segregacija I ubijanja u palestini… ukrajina također…. I da lazna humanost I gubitak vrijednosti zivota nakon 21mjeseca je neogranicena ljudska glupost….

Ne pricajte o vjeri jedna knjiga biblija za krscane zapovjed ne ubi pak se ubijalo kao od sale te priče vase i vrednovanju zivota, ako znamo sta se radilo na ovim prostorima…. sta se dan danas radi.

Branko
4 godine prije

Amerika je najreligioznija među zapadnim razvijenim civilizacijama.

ANTINWO.HR
4 godine prije

Opet američki degenerični psihopati!Svo zlo svijeta dolazi od tih kaubojskih majmuna.

tedi
4 godine prije

Djeca nisu u modi,zato zvotinje preuzimaju tron.Da se razumijemo obozavam zivotinje,ali dijecu volim vise.

Area 51
4 godine prije

moj komentar od 20. 07. 2019. 14:33 dobio 30% podrske. fantasticno!!!
jos malo ispeglati ove sto po automatizmu konformiranja sa dominantnim misljenjem daju protupodrsku stizemo do 70%.

puki
4 godine prije

Kada se počinje legalizirati pobačaj? Krajem 60-ih godina na Zapadu, u doba seksualne revolucije, liberalizacije društva itd.. Međutim korjeni borbe za legalizaciju pobačaja su daleko stariji. Još u kasnom 19. stoljeću. I tko stoji iza borbe za legalizacije pobačaja od početka? Ona ista globalna korporativna, lihvarska i oligarhijska elita, koja je stajala i iza Hitlerove eugenike i financirala Hitlerove programe eutanazije, koja danas forsira smanjenje svjetskog stanovništva, pobačaj, sterilizaciju, cjepljenje, itd. posebno u siromašnim državama Afrike, Azije i Latinske Amerike, jer ta silna sirotinja tamo koja se puno razmnožava, smeta zloj i gramzivoj eliti, i ta elita želi pobiti što više te sirotinje. I zato je i izmišljen pobačaj, Zato ta elita i danas., svi ti Bill Gatesi i ostali mućkaroši i kriminalci u Africi ne financiraju gradnju tvornica, škola i pruga, već samo gradnju klinika za pobačaj i djele anti-bejbi pilule i kondome. Stvarni cilj legalizacije pobačaja, i sve… Čitaj više »

puki
4 godine prije

Liberalizacija, pobačaj, kontracepcija i cijela takozvana seksualna revolucija, pokrenuti su na Zapadu, krajem 60-ih godina, od strane ove iste elite, sa ciljem smanjivanja stanovništva. Za to je zadužen fašistički Rockefelerov Rimski klub “Club of Rome”. Rimski klub, stoji i iza cijele ideologije o navodnom zatopljenju klime. Skoro svi zanstvenici, koji u javnosti propagiraju zatopljenje klime, navodno uzrokovano od strane čovjeka su, ili članovi Rimskog kluba ili povezani sa Rimskim klubom. Rimski klub stoji također i iza ovog cirkusa “Fridays for Future” u kojem balava derišta kofol protestiraju za spas klime i zemlje. Dakle, elita je sve to pokrenula krajem 60-ih godina i nakon 5 desetljeća, ona je uspjela skoro potpuno uništiti natalitet u Europi i Zapadu, gdje bijelo stanovništvo u svim državama ima negativan natalitet. Zato se elita sada najviše usredotočila na Afriku, Aziju i Južnu Ameriku, da i tamo proširi seksualnu revoluciju, i da onoj sirotinji izbije iz glave… Čitaj više »

Sve na 13 crno
4 godine prije

Dajte na usvajanje ljudima koji su puni ljubavi a nemogu imati decu …..kad vec nezelite ubice jedne ….ovo su momenti kad covek koji nema trunke zlobe u sebi da bi mogao nekog …..zbog zlocina koji je taj neko npr ovakav ucinio i lekara i osobu koja je bebu na milost i nemilost ostavila

karma
3 godine prije

Znaci naucili su se od Dr Mengele na licu mjesta. Ove doktore i njihove sefove treba pogubiti na licu mjesta, klinike nacionalizirati. To nisu ljudska bica sa dusama to je samo ljuska sa skalperom. To je zlo u punom smislu i prikazu. To su prokletnici sluge sotone osobno. Sve teznje i price o pravima zena,muskarcina na ped..r paradama, prava djece na odabir svoga spola i urlanje o tome preko medija je za rusenje obitelji i same strukture krscanstva i islama gdje je obitelj bitan kutak za djecu i odrastanje. U nasem dekadentnom svijetu zene imaju mentalno brkove a muski su kastrirani do te mjere da je kaznjivo reci kompliment zeni na poslu ili negdje vani. Zene u coporima ispijaju pica tipa imena sex in the city i bale na mlade momke. Rastavljene u svomke drugom pubertetu pijance i kurvaju po pubovima. Trosi se novac roditelja na duple stanove i troskovi… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI