fbpx

LUDILO: U SAD-u ubijaju tek rođene žive bebe koje su preživjele pobačaj

Beba

Nešto strašno se događa u SAD-u s bebama koje su preživjele pobačaj. Nitko ne spominje definiciju djeteta ni fetusa, jer rođeno dijete više nije fetus, izraz kojim se neki vade kako bi ublažili da je pobačaj zapravo ubojstvo djeteta u utrobi. No što kada je riječ o bebi, koja je preživjela pobačaj i koja je rođena živa. To više nije fetus, to je ljudsko biće. Gdje su sada svi oni koji kažu kako beba nema pravo na život? E pa izgleda da nažalost ima takvih ljudi u Americi, a vjerojatno i kod nas.

U SAD-u se doista događa strašna situacija. Prema novom izvješću Ministarstva zdravstva u Minnesoti, 2018. godine u tri odvojena slučaja, novorođenčad su ostavljena na stolu da umru, nakon što su preživjela neuspjeli pobačaj, preživjela porod i izborila se za prvi dah. Ostavljeni su na stolu, bez da im je pružena osnovna pomoć. Ta djeca nisu rođena po kućama, ta djeca su rođena u bolnicama. Gdje je sada ta Hipokratova zakletva koja obvezuje liječnike da pruže pomoć onima kojima je potrebna. Izgleda da je i ona naišla na jezične ili granične barijere jer očito to ne vrijedi preko “bare”.

U vrijeme, kada su se bebe rodile, demokrati su u Kongresu glasali za blokiranje federalnog zakona za pružanje osnovne medicinske skrbi bebama koje preživljavaju pobačaje.

Podaci iz Minnesote i Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da bebe često prežive postupak pobačaja, ali da postojeći zakoni u mnogim državama u Americi nisu dovoljni da ih zaštite. To je razlog zašto je, američka savezna država, Georgia nedavno donijela zakon za “otkucaje srca”.

Minnesota je također donijela vlastiti Zakon o zaštiti novorođenčadi rođenih u 2015. godini, koji prepoznaje dojenčad koja preživljavaju pobačaje kao ljudske osobe, što znači da se ne mogu legalno ostaviti da umru i moraju dobiti razumnu medicinsku skrb. No, ovi najnoviji podaci sugeriraju da postoje pojedinci koji ne poštuju zakone.

Otkako je na snagu stupila verzija zakona o Otkucajima srca u Minnesoti, država je primila izvješća o 11 beba koje su preživjele pobačaje, uključujući pet u 2016., tri u 2017. i tri ranije spomenuta 2018. godine.

Prema izvješću:

Kod jedne bebe, koja je preživjela postupak pobačaja, navodno su postojale “anomalije nespojive sa životom”, što znači da nije bilo pokušaja da se dijete spasi. Beba je kasnije umrla.

Druga beba dobila je “mjere za njegu”, ali nije preživjela unatoč tim intervencijama.

I u posljednjem slučaju, dijete koje je preživjelo pobačaj, koje je živjelo, za koje je rečeno da je moguće da nastavi živjeti, nisu poduzete nikakve mjere za očuvanje djetetova života. Stoga je beba umrla.

U ovakvim slučajevima demokrati govore kako bi više voljeli da takve bebe umru. Zbog toga se svim silama bore kako bi  zaustavili zakon Otkucaja srca, tvrdeći da zaštita novorođenčeta na neki način krši ženska “reproduktivna prava”.

Imajte na umu da je ovih 11 slučajeva prijavljenih u Minnesoti samo nekoliko od stotina koje su se dogodile diljem SAD-u. Između 2003. i 2014. godine, CDC kaže da je oko 154 djece rođeno živo nakon neuspjelih pobačaja, ali to su samo slučajevi koji su prijavljeni.

Američki centar za pravo i pravosuđe procjenjuje da je pravi broj veći od 362 bebe, na temelju podataka koje je skupina prikupila između 2001. i 2010. godine.

U Kanadi je taj broj daleko veći, kao što kanadski Institut za zdravstvene informacije kaže da je u samo pet godina zabilježeno oko 766 slučajeva beba koje su preživjele pokušaje pobačaja. U Zapadnoj Australiji, najmanje 27 sličnih slučajeva prijavljeno je između 1999. i 2016. godine, prema državnom ministru zdravstva.

Trenutno ima 18 američkih država koje nemaju zakone kojima bi zaštitile bebe koje prežive neuspješne pobačaje kako bi dobile odgovarajuću skrb, a ljevičari žele da tako i ostane. Dvije države, New York i Illinois, zapravo su ukinule zakone koje su imale  kako bi zaštitile novorođenčad koja preživljavaju neuspjeli pobačaj.

Žalosno je što moraju postojati zakoni kojima bi se odredilo je li beba ljudska osoba. Zamislite ovu situaciju, dvije žene rađaju:  jedna rodi živu bebu i ono je ljudska osoba jer nije bilo pobačaja. Druga beba, također rođena živa, preživjela je pobačaj i stoga nije ljudska osoba i ostavljena je na stolu da umre. Zar to nije ubojstvo? Zar postoji razlika?

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
41 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Josip
Gost
Josip
1 godina prije

Od ovoga nema dalje. Finalna faza sloma.

rijecanin
Gost
rijecanin
1 godina prije
Reply to  Josip

Bojim se da ima. Ovo neće proći bez velikog zla.

Stjepan
Gost
Stjepan
1 godina prije

Nije svaka ludost učinjena slučajno ili ideološki već da bi sakrila pametna i poštena djela! Ovakvo “ljevićarenje” ide samo na korist velikim gazdama, financijerma istih prodanih duša… Eto ispada da su “lijeve” političke opcije protiv najslabijih… Još jedna ZAMJENA TEZA koja je 100% zaživjela uz pomoć krupnog kapitala i meinstrem medija!
Ludost je i dalje pohranjena u bogatstvu naivnosti većine i bahatosti materijalno prebogate manjine. Opismenjavanje jest pomoglo u tehnološkom razvoju svijet ali kod većine nije pomaklo ni milimetra u duhovnoj i moralnoj sferi općeg prava na život za svako biće!
Ehhh ta ZAMJENA TEZA! Prolazi tako jednostavno i u razvijenim i naprednim civiliziranim društvima gdje nema ustaša, četnika, a ni partizana! Lažni idoli su zakon, TV “borbe prijestolja” itd.
J*B*M LI IM CIVILIZACIJU ….

tedi
Gost
tedi
7 mjeseci prije
Reply to  Stjepan

Da, a da je pseto digla bi e cijela planeta,ok. za pseto i ja bi mu pomogla,ali vrednosti o pravu na ljudski zivot su se totalno iscasile.
Necastivi je zaigrao piruetu protiv Boga i prirode i mora da ponovo bude svezan lancima.
Smrt fasizmu sloboda narodu!

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije

Razvoj civilizacije…Još samo nedostaje da jedemo novorođenu djecu…

Pojam svodnik odlazi u povijest. Sada moramo smisliti naziv za tipove koji će podvditi žene da rade kao inkubatori…

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije
Reply to  Mercury

Progresivni liberalni demokrati ili napredne feministice?

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  nekoime

@ neikome

Problematika cijele priče bi se mogla nazvati “izgubljena pamet”. I to ne samo ovdje. Progresivne liberalne demokrate zovu regresivni libarali oni koji svoju pamet nisu putem izgubili ili namjerno odbacili zbog “višeg cilja”. Kada je taj viši cilj sulud, onda nas naše znanje i razum zaustavlja da radimo gluposti. To vrijedi od sitnica u privatnome životu pa do ovakvih civilizacijskih problematika. Tako danas ti progresivni liberalni demokrati, ako žele ostvariti svoj viši cilj moraju koristiti sasvim druge alate da bi postigli svoj cilj jer znanje i razum više nije na njihovoj strani. A kada kreneš koristiti te druge alate, naziv progresivni liberalni demokrat ostaje samo prazna etiketa jer on ne koristi metode fašizma da bi ostvario svoje ciljeve.
Tako su se i feministice izgubile. Kada je nestala potreba za njihovim pokretom, umjesto da se reformiraju sukladno realnosti, one su krenule s izmišljanjem bajki jer je realnost bila takva da ju nisu željele prihvatiti.

Osoba koja će se baviti takvim poslom definitivno nije liberal kao što ni pimp nije liberal 🙂 Naziv – “BREEDER”

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije

rjesenje je jednostavno. ne smije se zivo roditi. nego jeste li vi razmisljali o eutaniziranju sviju koji se rode nezdravi? lakse je napraviti novo nego se 50 godina baviti sa rodjenim invalidom.

Kaj ti
Gost
Kaj ti
1 godina prije
Reply to  Brainstorm

Da,ko avto. Ako je slomleno, ubij pa napravi novo. Sigurno ides na fax kad si tako pametan,pravi brejn storm

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Brainstorm

Mislim da je o takvim stvarima potrebno trezveno razmisliti. Uzimajući u obzir materijalne mogućnosti društva i obitelji. O, da. Važno je društvo. Nekidan u tramvaju vidim mamicu kako s poda uzima komad hrane i daje djetetu.
Ovakva glupost bi u nekoj zemlji bez antibiotika bila nagrađena vrlo vjerojatno – smrću potomka. Prirodna selekcija.
Invalidno djete će s nekih 40 godina, nakon smrti roditelja, ostati – kome?
I još nešto: jednom sam bila u bolnici sa ženom koja je imala dvoje zdrave djece i jedno invalidno koje ju je toliko iscrpilo da je završila u bolnici. Što bi bilo s djecom onda?

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  Brainstorm

@ Brainstorm

4,5% pobačaja se odnosi na silovanje te zdravstvene probleme majke ili djeteta u Americi (2018 istraživanje). Što znači da od primjerice 100 pobačaja njih 4,5 je bolesno.
Na 640 000 pobačaja (2015), 1,3 posto dolazi nakon 21 tjedna što znači rizik da se dijete rodi živo. To je 8320 pobačaja godišnje preko 21. tjedna. Ako uzmemo onih 4,5%, to znači da je od 8320 pobačaja gdje dijete može preživjeti, 374 onih s potencijalnim zdravstvenim problemom. Ostalih 7950 je zdravo.

Inače, problematika je u lovi jer dijete kao meso jako puno vrijedi.

Kada predlažeš nekakve stvari, onda moraš razmišljati i o budućnosti. Primjerice, ti si donio zakon da usmrtimo sve koji se rode nezdravi jer je skupo brinuti se o njima 50 godina. Onda se ja sjetim da je i 20 godina skupo se brinuti za nekoga i donesem zakon da se usmrte svi koji trebaju 24/7 njegu (djeca, oni koji su doživjeli prometnu ili kakvu drugu nesreću, stari). Onda se tebi 20 godina čini isto skupo pa doneseš zakon da se odmah svi usmrte i ne budu na teret društvu. Ja pogledam tvoj zakon i kažem, ajmo usmrtiti sve koji nisu od koristi društvu jer su i oni društveni teret. Isto ti je s pobačajem. U Americi se ide na to da se odobri da se dijete rodi i da onda tek roditelji odluče da li će ga zadržati bez obzira što je dijete u potpunosti zdravo. To je današnji Zapadni trend, nitko nije za ništa odgovoran i svi su žrtve nečega. Dok oni shvate da su samo žrtve svoje vlastite gluposti, moglo bi biti kasno.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije
Reply to  Mercury

Mercury, zasto siris okolnosti? napisao sam “rodjenim invalidom”. to valjda znaci ne oni koji kasnije stradaju. u anticka doba ostavljali su djecu vukovima, u nasim krajevima se dugo zadrzao obicaj ubijanja starih i nemocnih. obicaj koji je bio u cijeloj srednjovjekovnoj evropi. stari narodi su radili sve da najbolji opstanu. da ne povlace dolje sve ostale.
necemo opet isto ali slucaj novorodjenih invalida je specifican. ako nije ljudsko bice 5 mjeseci po zacecu onda se lako moze potegnuti da nije ni odmah po rodjenju. pa i danas je praksa da se lijeci one koji imaju bolje sanse. neces presaditi bubreg nekome tko izgleda da ce ionako umrijeti kroz koji dan. nece dati novi bubreg covjeku od 90 a mladoga od 20 ostaviti da ceka ako doceka.
znam jednu koja ima invalidno djete. zena je toliko traumatizirana da vise ne zeli imati djecu. mi gubimo 2 nova zdrava hrvata jer se ona uzasava ponovnog radjanja.
ali takodjer razmislimo zasto je netko invalidan po rodjenju. karma? tko zna sto je taj cinio u prethodnom zivotu kad ga je stekla takva bozija kazna a nama svima ostaje da patimo radi toga. zli duh se grohotom smije.

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  Brainstorm

@ Brainstorm @ Lucija

Niste shvatili poantu. Poanta je pitanje za vas gdje granica staje i tko će je odrediti. Savršen je primjer ovaj s pobačajem u Americi gdje se granica stalno pomiče.

@ Brainstorm

Širim okolnosti jer nemaš validan argument fiksne granice. Kao što ti misliš da bi ju “baš tu trebalo postaviti”, sutra će se javiti netko drugi koji će ju na temelju tvoje logike pomaknuti unaprijed. A upravo to i sam radiš “ako nije ljudsko bice 5 mjeseci po zacecu onda se lako moze potegnuti da nije ni odmah po rodjenju”. Tko je istraumatiziran i da li ima razlike ćeš shvatiti kada postaneš invalid usred svog života pa budeš gledao svojoj majci u oči i rekao joj kako si bio glup i da ne potpiše tvoju eutanaziju jer joj ipak nisi toliki teret.

A za “ako nije ljudsko bice 5 mjeseci po zacecu” – tu se neće niti jedan ozbiljni znanstvenik s tobom složiti.

@ Lucija

Tko kaže da ima pravo? Što ako je bio alkoholićar s 3 godine radnog staža? Jel ima on kakva prava?
Ja “okrenem pilu” kao što ti kažeš, a ti još uvijek ne vidiš. Strava.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije
Reply to  Mercury

granica se arbitrira kao u mnogo cemu. gdje je granica dana, kilograma, metra? tisucinka sekunde i koji je to dan, kakvom instrumentu vjerovati?
zato uzmimo komotnih 3 dana po rodjenju premda bi se moglo uzeti i puno vise.

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  Brainstorm

@ Brainstorm

E super. Vidiš da se razumijemo.

Sad razmisli tko arbitrira i gdje to sve može završiti. Ovo je jedno od najvećih pitanja naše civilizacije.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Mercury

Mercury
Ne okreći ‘pilu naopako’.
Pojasnit ću: socijalno, društveno i – karitativno NISU iste stvari.
Pa je neki starac, primjerice, radio, plaćao poreze i doprinose, od kojih se školovala i njegova, ALI i tuđa djeca.
On bez daljnjega ima pravo na skrb u starosti. Društvenu. Ne karitativnu.

Stjepan
Gost
Stjepan
1 godina prije
Reply to  Mercury

Mercury pitanje jedno za Vas.
“… jer dijete kao meso jako puno vrijedi.”- ovo je teza ili činjenica??

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  Stjepan
nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Brainstorm

Da takav zakon postoji, ti danas ne bi bio ovdje da komentiras.

Kaj ti
Gost
Kaj ti
1 godina prije

E zato sparta jos danas postoji

Meštar
Gost
Meštar
1 godina prije

Pobačaj nije pitanje religije, ono je znanstveno pitanje: a znanost kaže da se u trenutku oplodnje stvorilo novo biće. U ovom slučaju radi se o ljudskom biću. Netko je uzeo za pravo da određuje kad je to biće vrijedno, a kad manje vrijedno da ga možemo ubiti. Također je netko rekao da majka ima pravo na vlastiti izbor što činiti sa svojim tijelom. Da sa svojim, ali ne s tuđim!! Znanost kaže da su majka i dijete dvije raličite jedinke. Ovo su znanstvene činjenice, a dalje etičke posljedice su jasne.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Meštar

Majka i dijete, kad se rodi su, prema sadašnjem ‘društvenom dogovoru, dvije osobe.
Majka i fetus – nisu.
Koliko tjedana starosti, otkucaji srca…ovisi pravu pojedine države.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije
Reply to  Lucija

Šta god znanos i zakoni tvrdili, nebitno je. Bitan je mentalni sklop u takvih ljudi. Samo ljuska bez osjećaja, ljubavi, empatije. Točnije, poremećaj teški.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Razmišljala sam, nevjerojatno za mene, da li uopće otvoriti članak ili ne…
Govorimo o rođenoj DJECI, ne fetusima.
I, mi neznamo da li bilo takvih defekata da bi – bilo kakav- život bio moguć? Nema informacija.
* gadna psovka.

Stjepan
Gost
Stjepan
1 godina prije

Čini mi se da su komentari (ne svi) otišli svuda osim na jednostavno obično pravo na život ili efikasnu smrt bez kalkulacija …??
Moje pitanje za sve zainteresirane, a posebno jer se radi o djeci s obzirom da je malo zvijeradi koja tako oholo uništavaju svoje potomke??

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  Stjepan

@ Stjepan

Stvar je vrlo jednostavna. Djeca uopće nisu poanta cijele priče. Dobro si to primjetio. Malo to ljudi uopće vidi.
Imaš i još jednu stvar koju mnogi ne vide, a oni koji vide o tome šute. A to je da se uopće ne rješavaju problemi nego posljedice.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Cela ta diskusija je na pogresnim osnovama.
Ne radi se o nekom pravu fetusa ili zene, vec o definiciji toga sta je zivot.
Ako je pravo zene da odlucuje zasto ne abortirati i sina od 40 godina?
Ja ne baratam time, to treba da odreduje nauka, ali se zna da masa voli da smatra narocito o ovome i o smrtnoj kazni.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Sve se invertira . . . ima bit kako oni koji su u Boga virovali će prestat u Boga virovat, a oni koji nikad nisu i koji su mislili kako nikad neće mogli bi u Boga počet virovat.

crodaemon
Gost
crodaemon
1 godina prije

eh žalosno

KATA
Gost
KATA
1 godina prije

PA TO NIJE NI HITLER RADIO PORED SVIH GROZNIH ZLOCINA KOJE JE POCINIO NESTO PRESTRASNO

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Pobacaj se obicno vrsi tako da se fetusu-djetetu posebnim instrumentom zdrobi glava. Tada se opet posebnim instrumentom vade dijelovi. Ruke, noge,djelovi torza. Tako da se ovdje najvjerojatnije radi o abortusima u petom,sestom ili kasnijem mjesecu. Abortusi se tada rade kad nesto nije u redu s djetetom ili trudnoca ugrozava zdravlje i zivot majke. O cemu se ovdje radi iz clanka je nemoguce saznati. Cestitke novinaru(sarkazam)

Aga
Gost
Aga
1 godina prije

I da sad pametovanja o vrijednosti zivota. Taj sav zivot ima vrijednost do godine dana, poslje svima se fucka… sta zivot je vrijedniju tih 21mjesec???? Poslje toga heh moze da bude I topovsko meso da se humanost u masi izgubi stotine milijuna poginuli u ratovima ili su oni topovsko meso. Trenutni se.genocid.događa u jemenu segregacija I ubijanja u palestini… ukrajina također…. I da lazna humanost I gubitak vrijednosti zivota nakon 21mjeseca je neogranicena ljudska glupost….

Ne pricajte o vjeri jedna knjiga biblija za krscane zapovjed ne ubi pak se ubijalo kao od sale te priče vase i vrednovanju zivota, ako znamo sta se radilo na ovim prostorima…. sta se dan danas radi.

Branko
Gost
Branko
1 godina prije

Amerika je najreligioznija među zapadnim razvijenim civilizacijama.

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR
1 godina prije

Opet američki degenerični psihopati!Svo zlo svijeta dolazi od tih kaubojskih majmuna.

tedi
Gost
tedi
1 godina prije

Djeca nisu u modi,zato zvotinje preuzimaju tron.Da se razumijemo obozavam zivotinje,ali dijecu volim vise.

Area 51
Gost
Area 51
1 godina prije

moj komentar od 20. 07. 2019. 14:33 dobio 30% podrske. fantasticno!!!
jos malo ispeglati ove sto po automatizmu konformiranja sa dominantnim misljenjem daju protupodrsku stizemo do 70%.

puki
Gost
puki
1 godina prije

Kada se počinje legalizirati pobačaj? Krajem 60-ih godina na Zapadu, u doba seksualne revolucije, liberalizacije društva itd.. Međutim korjeni borbe za legalizaciju pobačaja su daleko stariji. Još u kasnom 19. stoljeću.
I tko stoji iza borbe za legalizacije pobačaja od početka? Ona ista globalna korporativna, lihvarska i oligarhijska elita, koja je stajala i iza Hitlerove eugenike i financirala Hitlerove programe eutanazije, koja danas forsira smanjenje svjetskog stanovništva, pobačaj, sterilizaciju, cjepljenje, itd. posebno u siromašnim državama Afrike, Azije i Latinske Amerike, jer ta silna sirotinja tamo koja se puno razmnožava, smeta zloj i gramzivoj eliti, i ta elita želi pobiti što više te sirotinje. I zato je i izmišljen pobačaj, Zato ta elita i danas., svi ti Bill Gatesi i ostali mućkaroši i kriminalci u Africi ne financiraju gradnju tvornica, škola i pruga, već samo gradnju klinika za pobačaj i djele anti-bejbi pilule i kondome. Stvarni cilj legalizacije pobačaja, i sve te borbe za pobačaj, nije nikada bila borba za ženska prava, i slično, već jedini razlog je bio smanjenje svjetskog stanovništva. Ta elita preko svojih propagndnih medija stalno vas uvjerava danas da je zemlja prenaseljena da je 7 milijardi navodno previše (iako zapravo nitko ne zna ima li na zemlji doista 7 milijardi ljudi).. Ali prije 100 godina, kada je na zemlji bilo samo negdje 1,5 milijarde stanovnika, ta elita je pričala isto to:; da je tih miljardu i pol ljudi previše, da je zemlja prenaseljena i da broj stanovnika treba drastično smanjiti.
Životinje ne poznaju pobačaj, nijedna životinja ne pobacuje svoju mladunčad, U stvari i čovjek nije poznavao pobačaj, ali mu je ova zla elita to usadila u glavu, propagandom i pranjem mozga, Odnosno ženama je to usadila u glavu.
Pogledajmo naprimjer indijance koji žive u prašumama Amazone u Brazilu, ili Bušmane u Nambiji u Africi. To su narodi koji i danas žive odsječeni od takozvane civilizacije, koji žive onako kako su živjeli prvi pećinski ljudi prije 20-30.000 godina. Dakle indijanci u Amazoniji i bušmani u Namibiji su oni “izvorni” narodi, oni predstavljaju onog praiskonskog, izvornog prvog čovjeka. indijanci i bušmani hodaju onako goli samo sa malo krpica koje pokriva međunožje, žive u plemenskim zajednicama u kolibama, žive od sakupljanja voća i povrća i lova. Žene se brinu o djeci, muškarci idu u lov i brinu se kako nabaviti hranu za obitelj, Ti indijanci i bušmani nisu nikakvi kršćani, nemaju nikakvu religiju, ili vjeruju u neka svoja božanstva, vračeve i slično. Baš onako kako su bili prije 20.000 godina i pećinski ljudi. Indijanci i bušmani, odnosno njihove žene ne pobacuju, jer oni upće ne poznaju to, oni ne znaju što je pobačaj. Ne samo to, oni ne znaju ni što je obični “francuski poljubac” ( sa jezikom), a kamoli sve te razne seksualne igrice , koje prakticiraju ljudi na Zapadu i u “civilizaciji”. Indijanci i Bušmani sve to ne poznaju, već je kod njih seks isključivo u službi dobivanja potomstva, i produžetka vrste, Muž legne na ženu, napravi joj djete i to je to…ništa više.
Borba protiv pobačaja nema veze ni sa katoličanstvom, ni sa islamom, ni sa bilo kojom religijom. već sa onim što je praiskonsko i normalno,. A rađanje djece je praiskonsko, prirodno i normalno, vjernici će reći — do je tako dano od Boga, normalno misleći ateisti će reći to je tako dano od prirode i evolucije–
Dakle, praiskonski čovjek ne poznaje niti pobačaj, niti sve te razne seksualne igre i prakse i ostalo. Onom takozvanom modernom čovjeku u “civilizaciji” sve je to desetljećima nametnuto medijskom propagandom. Elita je nametnula ljudima, odnosno ženama pobačaj, kao nešto moderno i vrijedno, kao borbu za ljudska prava, a protivnike pobačaja je proglasila zlima i zatucanima. To je tipična taktika zamjena teza ili izvrtanja činjenica naglavačke,.Ono što je normalno, prirodno, ono što je praiskonski i izvorno, -to proglasiš da je nenormalno da je neprirodno, a ono što je nemoralno i nepririodno proglasiš da je normalno, moderno.. Ono što je dobro proglasiš da je zlo, a ono što je zlo proglasiš da je da je dobro, Protivnike pobačaja proglasiš da su zli, zatucani, užasni, monstrumi čudovišta, a borce za pobačaj proglasiš plemenitim, dobrim borcima za plemenitu dobru stvar za prava žena. tako umiriš savjest ženama, da čine nešto dobro, iako čine zlo. Zato su sve te aktivistice , samo jadni korisni debili elite, a da toga nisu svjesni, One su žrtve elite koja sa njima manipulira. Elita i njena medijska propaganda se služe taktikom tako da uvijek u prvi plan ističu one ekstremne slučajeve,- kao silovane žene, ili neka teška bolest trudnice kojoj je ugrožen život, pa mora pobaciti. Međutim takvi ekstremni slučajevi čine samo 10-ak % od ukupnog broja pobačaja. Ogromna većina, 85-90% pobačaja čini se iz čiste zabave, iz čistog egoizma, naprosto–ženska i njen dečko su se tucali i onda ne žele preuzeti odgovornost za dijete,–u mnogim slučajevima, su dakle i muškarci-partneri krivi, koji vrše pritisak na svoje djevojke ili supruge da pobace.

Elita je započela sa propagandnom za pobačaj, još u kasnom 19. stoljeću, kada je u Nizozemskoj (gdje drugo) elitna eugenička organizacija “Neomaltuzijanska liga” osnovala prvu kliniku u Europi u svijetu za pobačaj.
Eugenika je zla fašistička podmukla ideja elite, kojoj je cilj smanjenje svjetskog stanovništva i da se istrijebe i poubijaju svi oni, koji nisu “dostojni živjeti”, svi beskorisni, siromašni, nemoćni, sakati, bolesni, itd, a prije svega sva ta silna sirotinja u Africi, Aziji, Latinskoj Americi.
Svjetska globalistička elita, koja potječe eugeniku-to su oduvijek bili najgori rasisti…ali se pretvaraju da su humanisti. cijela angloamerička elita na prijelazu iz 19. u 20. stoljeća, sve pristalice eugenike bili su žestoki rasisiti. Takozvana “rasna higijena” bila je sastavni dio eugenike. Eugenika i rasizam nisu bile izum Hitlera i nacista, već izum anglosakonske i anglocionističke elite i bile su raširene davno prije Hitlera među cijelom britanskom i američkom elitom, u ranom 20. stoljeću. Hitler je kasnije provodio u opraksi eugeniku, a u tome su ga zdužno financirali i pomagali oligarsi iz anglomeričke elite; Rockefeller, Carnegie, Ford, itd. cijelih 30-ih godina. U nacističkim programima eutanazije tada 30-ih godina u Njemačkoj ubijeno je negdje oko 300.000 ljudi, onih koji nisu bili dostojni živjeti, odnosno, koji su bili “bezvrijedni životi” ( na njemački: unwertes leben). To su većinom bili sakati, mentalno zaostali, alkoholičari i slično. Globalistička elita danas te bezvrijedne živote tajno naziva “beskorisne izjelice”. Ali na globalističku elitu “beskorisne izjelivce”, nisu samo ovakvi, sakati, menatlno zaostali i slično, već zapravo svi oni sirimašni ljiudi, sva ona brojan milijunska sirotinja, posebno na drugim kontinentima.
Pobačaj je ustvari samo sastavni dio cijele te zle fašističke ideologije eugenike, jer se sa masovnim pobačajem može smanjiti stanovništvo, a da se to ne prikazuje kao zločin. Podatak da je naprimejr u SAD-u pobačeno preko 50 milijuna beba u zadnjih nekoliko desetljeća pokazuje to. Globalna elita je izmislila pobačaj odnosno “pravo na pobačaj”, i to onda podvalila ideološki zaslijepljenim feminsticma i ostalima, kao nešto moderno i plemenito.
Pogledajmo samo ličnosti koje su bile glavne pobornice za pobačaj, koje su bile pioniri borbe za pravo na pobačaj, Notorne fašistkinje i rasistkinje.
Margaret Sanger, radikalna feminstica, koja je osnovala “Planned Parenthood” (Planirano roditeljstvo), najveću organizaciju za pobačaj, koju od samog osnivanja 1920. finaciraju Rockefeller, Ford, Carnegie i drugi oligarsi i do danas je financiraju ovi oligarsi i oni mlađi kao Bill Gates. Margarert Sanger se divila nacističkim programima eugenike i eutanazije, surađivaa je sa nacistima 30-ih godina u Njemačkoj i bila jednom na kongresu eugeničara u Berlinu. Ona je govorila, najveća milost koju roditelji mogu učiniti za svoje djete, je da ubiju to dijete. Ona je bila teška rasistkinja, 1924. je bila na skupu Ku Klux Klana gdje se zalagala za to da se smanji broj crnčuga u SAD. Danas tu Margaret Sanger slave Hillary Clintoin, američka vlada i feminstice, kao neku veliku ličnost.
Planned Parenthood se nakon osnivanja 1920., ustvari prvobitno zvala “Američka liga za kontrolu rađanja” (ABCL). Početkom 1942. ABCL se preimenovala u “Planirano roditeljstvo”. Gle čuda 1942. Zašto dakle? Zato što su SAD krajem 1941. u prosnicu ušle u 2. sv. rat. I tada se saznalo za zločine nacista i za programe eugenike i eutanazije u Njemačkoj u kojima su 30-ih godina sa nacistima surađivali i Planned Parenthood i Margaret Sanger. Zato je “Američka liga za kontrolu rađanja” postala “Planirano roditeljstvo”, jer Planirano roditeljstvo zvuči ljepše i humanije, nego “Američka liga za kontrolu rađanja” . Ali ciljevi su ostali isti. Međutim taj pojam “kontrola rađanja” (birh control) postao je opet moderan baš krajem 60-ih godina, u doba izbijanja seksualne revolucije.
Ili recimo druga pionirka borbe za “ženska prava”, i pobačaj, Mary Stopes. Koja je također živjela na početku 20. stolječu i zalagala se za pobačaj i eugeniku. Mary Stopes se također danas slavi na Zapadu kao velika zaslužna ličnost. Ali Mary Stopes je bila fanatična fašistkinja i rasistkinja, Obožavateljica Hitlera. Ona je Hitleru pisala pisma obožavanja i slala mu je svoje poeme, koje je pisala kao hobi.
Britanska organizacija za pobačaj se nazvala po njoj: “Mary Stopes International”.
ali naravano ljevičari ispranog mozga, koji se pale na katolibane, crkvu i klerofašoste, neće se potruditi misliti svojom glavom, neće se potruditi pronaći na internetu i pročitati tko su i što su bili M. Sanger i Mary Stopes, što je Planned Parenthhod i tko stoji iza forsiranja pobačaja i zašto se pobačaj forsira, već će i dalje radije biti korisni debili elite…Jer je ugodnije ništa ne misliti nego misliti svojom glavom.
Kako je ono pjevala Riblja Čorba: “kako je lepo biti glup…”

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  puki

Pa pobačaji imaju svrhu u nekim određenim uvjetima. A ne kad je eto netko zalegao i sad bi kao ispravili grešku pobacivanjem. Ne ide to tako.

puki
Gost
puki
1 godina prije

Liberalizacija, pobačaj, kontracepcija i cijela takozvana seksualna revolucija, pokrenuti su na Zapadu, krajem 60-ih godina, od strane ove iste elite, sa ciljem smanjivanja stanovništva. Za to je zadužen fašistički Rockefelerov Rimski klub “Club of Rome”. Rimski klub, stoji i iza cijele ideologije o navodnom zatopljenju klime. Skoro svi zanstvenici, koji u javnosti propagiraju zatopljenje klime, navodno uzrokovano od strane čovjeka su, ili članovi Rimskog kluba ili povezani sa Rimskim klubom. Rimski klub stoji također i iza ovog cirkusa “Fridays for Future” u kojem balava derišta kofol protestiraju za spas klime i zemlje.
Dakle, elita je sve to pokrenula krajem 60-ih godina i nakon 5 desetljeća, ona je uspjela skoro potpuno uništiti natalitet u Europi i Zapadu, gdje bijelo stanovništvo u svim državama ima negativan natalitet. Zato se elita sada najviše usredotočila na Afriku, Aziju i Južnu Ameriku, da i tamo proširi seksualnu revoluciju, i da onoj sirotinji izbije iz glave rađanje djece. Zato Planned Parenthood sa golemim milijardama Gatesa, Rockefellera, Sorosa, Buffeta, američke vlade..itd, operira posvuda po tim kontinentima, gradi klinike za pobačaj, radi mjere sterilizacije, kontracepcije, itd.. Tako se Soros, Gates, Rockefeller i ostali mafijaši pretvaraju da su oni kofol dobročinitelji, Ali da jesu, onda bi tamo sirotinji gradili ceste, pruge, tvornice, bolnice, škole, sveučilišta, itd.. Ma kakvi, malo sutra. Nema toga, ne postoji, ništa od toga. Oni im samo financiraju pobačaj, sterilizaciju, kontracepciju, cjepljenje. Naravno, tako što Gates i ostalo banditi potplaćuju korumpirane vlade tih afričkih i azijskih država. I sve to u suradnji sa UN-om, koji usko surađujae sa Rimskim klubom, jer i UN je pod kontrolom globalističke mafije, kao i sve ostale međunarodne institucije.
Predsjednik njemačkog i europskog ogranka Rimskog kluba je Erich von Weiszcecker, nećak pokojnog Richarda von Weiszceckera, koji je bio njemački predsjednik 1985-1995. Richard von Weiszcecker je u 2. svjetskom ratu bio nacistički oficir Wehrmachta, kao i nekadšnji tajnik UN-a 60-ih i 70-ih godina, Austrijanac, Kurt Waldheim. To su samo neki od brojnih primjera bivših dužnosnika iz vremena nacizma, koji su nakon 2. sv. rata postali ljudi Rockefellera i globalističke elite. Jedan od takvih bio je i Walter Hallstein, prvi predsjednik Europske komisije 60-ih godina, a najpoznatiji od svih njih bio je bivši Hitlerov fizičar Wernher von Braun, koji je nakon 2. sv. rata gradio atomsku bombu za SAD i radio za CIA, te također bio jedan od glavnih faca u NASA. Ipak, za elitne eugeničare iz Rimskog kluba i ovaj slabašni natalitet u Europi je još uvijek previše, oni zahtjevaju još više smanjenje stanovništva i u Europi, Tako je Rimski klub na svom skupu prije 4 godine u Berlinu, zahtjevao još više smanjenje stanovništva i u Europi. Pa su predložili mjeru- da se daje premija od 80.000 eura za svaku ženu u svim državama EU, koja ne rodi nijedno dijete. Australijski filozof i aktivist elite, Peter Singer (židov), poznat je po tome, što zastupa ideju ne samo radikalnog pobačaja, već i da se ima pravo ubiti i rođeno dijete, ako roditelji iz nekog razloga ne žele to dijete, ako je rođeno sakato, ili sa nekom manom, ili ako roditelji naprosto misle, da im je još jedno dijete previše. Taj Singer je prije 4 godine trebao gostovati u Berlinu, I to pozvala ga je organizacija “Zaklada Giordano Bruno” . To je jedna od nekoliko njemačkh organizacija radikalnih ateista-antiteista, onakvih poput najpoznatijeg britanskog aktivista Richarda Dawkinsa. Ipak, nakon što se to saznalo u javnosti, da Singer treba čak dobiti nagradu od organizacije Giordano Bruno, i nakon štio su o tome izvještavali i mainstrema mediji, organizacija Giordano Bruno, odustala je od toga, i Singer nije došao u Berlin.
—————
Hans-Ulrich Jörges, jedan od najpoznatijih njemačkih novinara, urednik tjednika Stern, je lijevo-liberalan kao i tjednik Stern. I nije protivnik pobačaja. Ali taj Joerges je jedanput svjedočio na njemačkoj TV, baš o jednom takvom slučaju, kojem je on bio očevidac, — dakle kada su liječnici zaduženi za pobačaj ubijali tek rođeno dijete, koje se očajnički trzalo, nakon neuspjelog procesa abortusa ili tako nešto… Dok je to pričao, inače uvijek hladnom i mirnom Joergesu je podrhtavao glas-vidjelo se kako ga je to emocionalno pogodilo

Sve na 13 crno
Gost
Sve na 13 crno
1 godina prije

Dajte na usvajanje ljudima koji su puni ljubavi a nemogu imati decu …..kad vec nezelite ubice jedne ….ovo su momenti kad covek koji nema trunke zlobe u sebi da bi mogao nekog …..zbog zlocina koji je taj neko npr ovakav ucinio i lekara i osobu koja je bebu na milost i nemilost ostavila

karma
Gost
karma
7 mjeseci prije

Znaci naucili su se od Dr Mengele na licu mjesta. Ove doktore i njihove sefove treba pogubiti na licu mjesta, klinike nacionalizirati. To nisu ljudska bica sa dusama to je samo ljuska sa skalperom. To je zlo u punom smislu i prikazu. To su prokletnici sluge sotone osobno.
Sve teznje i price o pravima zena,muskarcina na ped..r paradama, prava djece na odabir svoga spola i urlanje o tome preko medija je za rusenje obitelji i same strukture krscanstva i islama gdje je obitelj bitan kutak za djecu i odrastanje. U nasem dekadentnom svijetu zene imaju mentalno brkove a muski su kastrirani do te mjere da je kaznjivo reci kompliment zeni na poslu ili negdje vani. Zene u coporima ispijaju pica tipa imena sex in the city i bale na mlade momke. Rastavljene u svomke drugom pubertetu pijance i kurvaju po pubovima. Trosi se novac roditelja na duple stanove i troskovi prijevoza i nsvega rastu manje djeci. Djeca slijede svoje mamice i tate su cesto krnje za spanjenje. Niko o njima i ne prica. Poznam masu rastavljenih i ocevi su dosta patili da se o njima i ne prica. Ocinstvo i dobar tata danas nije nesto sto se cijeni u drustvu. Svi pricaju o samohranoj mamici. Koncept razbijanja svega normalnoga je prioritet kabale. Svijetom vlada sotona i trenutno divlja preko rijeci demokracija,ljudska prava i briga o zdravlju ljudi cijepljenjem..
Jedan advokat mason je pijan u restoranu lijepo rekao; sve rastave i dekadencija je moj kruh i karijera. Brakorazvodne parnice i svadje je njegov kruh i vila sa bazenom.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik