Macron: “Ako nastave ovako, “Žute prsluke” čeka žestok odgovor”

Zuti prsluci protesti
34 komentara

Predsjednik Francuske, Emmanuel Macron, upozorio je pokret “Žutih prsluka” da će se, ako nastave s prosvjedima, suočiti sa “žestokim odgovorom”.

Francuski predsjednik je tijekom posjete Čadu u subotu navečer rekao da će “red, mir i jedinstvo” biti odgovor na mobilizaciju “Žutih prsluka”, koji su istog dana, već šesti tjedan zaredom, prosvjedovali u središtu Pariza i drugim gradovima zemlje, tražeći duboke promjene u ekonomskoj politici zemlje.

“Očito je da će biti najoštrijih pravnih mjera protiv nasilja na protestima. Sada je mora za vladati red, mir i jedinstvo. Naša zemlja to treba. Potrebna joj je harmonija, jedinstvo, iskrena predanost”, rekao je Macron u izjavi za francusku televiziju BFMTV.

Francuski predsjednik je istaknuo “kako je u stalnom kontaktu s francuskim ministrom unutarnjih poslova Christopheom Castanerom, kako bi bio informiran o svemu što se događa“.

Sa svoje strane, francuski premijer Edouard Philippe obećao je u nedjelju da će se ozbiljno nositi s “neuobičajenim nasiljem” i “antisemitskim porukama koje su se čuje usred Pariza”.

Osim toga, osudio je “morbidnu predstavu” tijekom demonstracija u francuskom gradu Angoulemeu, tijekom koje su prosvjednici sjekirom odrubili glavu lutki u prirodnoj veličini s licem Macrona.

“Simulacija odrubljivanja glave šefa države, napadi na policiju, antisemitske parole u središtu Pariza… Jasno je da bi trivijalizaciju takvih djela trebalo podvrgnuti jednoglasnoj osudi i kaznenim sankcijama”, napisao je francuski premijer Edouard Philippe na svom Twitteru.

Prosvjedi “Žutih prsluka” u Francuskoj, koje je nasilno suzbila policija, dosad su rezultirali s deset ubijenih osoba i velikim brojem ranjenih .U subotu je francuska policija  tijekom prosvjeda uhitila najmanje 220 osoba .

Demonstracije “Žutih prsluka” su, protiv povećanja cijene goriva i troškova života, počele 17. studenog. Iako je broj prosvjednika znatno manji nego prva dva vikenda, poprimaju druge oblike i sele se iz Pariza u druge gradove, ruralnu Francusku i strateški važne točke francuskih autoputova.

Edouard Philippepokret Žutih prslukaŽuti prsluci
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milanče
5 godine prije

Žuti prsluci su otpisani,zandji prosvjed nekih 20 tisuca,nema vis epovrijeđenih,ranjenih,Macron svoj cilj ima i sve drzi pod kontrolom,Glavni cilj zutih prsluka bio stvoriti haos u Francuskoj,uvuci u sukob vojsku preko izmisljenog atentata u Strasburgu koji bi se trebao prenjeti na evropu i sire.Na svu srecu globalisti su uspijeli stabilizirati sve to,dati podrsku Macronu i nista vise od svega toga,kraj price i zuti prsluci su svoje odemonstrirali.

jezevakucica
5 godine prije

Macronov sljedeći potez,šalje svoju ženu na žute prsluke mlađe od 30.god.

Janko
5 godine prije

Takozvani “žuti prsluci” izišli su i na ulice Bejruta, pa izišla i vojska da osigura red…..

tihobl
5 godine prije

Nije 10 vec 11 poginulih + 7 u Belgiji.
Zuti trebaju stisnuti petlju i zakazati demonstracije ispred banaka. Makaronu bi gazde naredile da ih ukloni, a to bi probudilo i one uspavane francuze koji jos uvijek misle da je on njihov predsjednik, a ne cinovnik bankarskog kartela.

giordano bruno
5 godine prije

Kada bi doslo do ravnoteze snaga u Svetu sve bi to bilo drugacije. Ovako mangup ide ulicom i prodaje ciglu, ko nece da kupi dobije batine, a u drugom slucaju mangup to ne bi ni pokusao.
Jos uvek sve je isto samo se malo promenilo, potreban je, pored Kine i Rusije i treci igrac na globalnom nivou.
Nekako sve sto se radi na lokalu, to je kratkog daha i sklono je manipulaciji.
Kvinta je USA, Britanija, Nemacka i Francuska, a sa druge strane Rusija i Kina.

GanicusPrvi
5 godine prije

Nigdje osude u UN na ovo barbarsko divljanje Makrona i oligarhije koju predstavlja nad mirnim protestantima.Potrebno je uvesti promatrace iz Rusije Kine i Irana da nadgledaju ovo krsenje ljudskih prava i bestijalno izivljavanje i ubijanje od strane pripadnika rezima.Bilo bi dobro da se formiraju nezavisne trupe od strane UN koje bi se trebale uputiti u Francusku radi zastite nevinih civila.

Trubadur
5 godine prije

Težko če Mikron, da ubedi Žute prsluke u bilo šta, dok baca pare za svoje glupane po Siriji, sad, kad je gazda otišao…..

Moreno
5 godine prije

Žuti điletini nemaju dovoljno force jer protestiraju po cestama i bulevarima . . . dok se cili sistem ne zablokira ništa se neće dogodit odnosno dok se ne pojavi kritična masa koja će primjenit građansku neposlušnost, a te kritične mase još nema šta ne znači kako se u nekome trenutku neće pojavit, možda ne slijedeći tjedan, nego za koji misec ili godinu jer ovo političko ekonomsko stanje nije moguće zadržat niti na ovome nivou, a kamoli vratit na tkz globalističku agendu, u Hrvatskoj popularno zvanu ”europski put” . . .

Vasilij Zajcev (bivsi Dan Dare)
5 godine prije

Cini se da Zuti prsluci postaju sve agresivniji. Neka!

https://www.youtube.com/watch?v=fdyiHtKGrc8

Deleted account
5 godine prije

PRAVA NAMJERA
pokreta zutih prsluka je sasvim DUBLJE NARAVI.
Nije vise tu ni rijec o boljem standardu zivljenja,
NEGO POVRATKU SLOBODE & ISTINSKE MOĆI = NARODU

inicijator Žutih prsluka, Roman Light:

https://m.youtube.com/watch?v=h2o5DqHiqMw

mrimproper
5 godine prije

OGROMNA podrška francuskom narodu, iz hrvatske, želimo vam pobjedu nad oligarhijom

86% građana francuske vas podržava ali to je nedovoljna podrška za režim da se barem raspravi o vašim zahtjevima, važniji su zahtjevi onih 1% i 1% satrap-poltrona… i 12% naivno-lakovjernih-ovčica ispranog mozga

uz želje da vam se ostvare svi snovi i da se riješite makaron-bankarske-oligarhije i francuskog režima koji vas ugnjetava i potkrada, i koruptivno radi SAMO za interese korporacija… i međunarodne financijske mafije

idemoooooooooooooooooooooooooooooooooo gazi oligarhijske-štakore u francuskoj

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI