Na krovu zgrade u Kijevu, odakle je prijetio samoubojstvom, uhićen Mihail Saakašvili

Mihail Saakasvili
43 komentara

Jutros je na krovu zgrade u Kijevu u kojoj stanuje uhićen bivši gruzijski predsjednik i bivši guverner ukrajinske regije Odesa Mihail Saakašvili. Temeljna i specijalna policija su morali provaliti u stan u kojem je boravio Saakašvili, ali se on u međuvremenu popeo na krov zgrade i prijetio samoubojstvom.

Bivši predsjednik Gruzije i aktualni čelnika “Pokreta novih snaga” Mihail Saakašvili je vladan na krovu zgrade i odveden, a policija je nastavila pretraživati njegov stan.

Službeno se sumnja da Saakašvilija za organizaciju novog Maidana 10. prosinca  financiraju ljudi bliski bivšem predsjedniku Viktoru Janukoviču, iako postoji mala, gotovo nikakva vjerojatnost da Saakašvili ima veze s bivšom strankom svrgnutog predsjednika Janukoviča i njegovim bliskim suradnicima, od kojih se većina nalazi u Rusiji.

Saakašvili se popeo na krov zgrade od 8 katova u kojoj živi i prijetio da će skočiti. Cijeli igrokaz bivšeg gruzijskog predsjednika su snimali brojni ukrajinski televizijski kanali i događaje emitirali uživo.

Gdje je sada, ne znamo. Znamo da je moj klijent u pritvoru i da ima pravo na odvjetnika, rekao je jedan Saakašvilijev odvjetnik.

Parlamentarni zastupnik Juri Derevjanko je također potvrdio da je Saakašvili odveden u pritvoru.

“Imamo informacije da je uhićen i da se sprema njegovo izručenje”, rekao je Sakašvilijev odvjetnik Ruslan Čornolucki.

Glasnogovornik policije u Kijevu je napomenuo da je pretraživanje nastavlja i da drugi odjeli također provode istražne radnje.

Saakašviliju je 10. rujna oduzeto ukrajinsko državljanstvo, ali je on uz potporu svojih pristaša probio kordon graničara i iz Poljske ušao  u Ukrajinu. Sud ga je proglasio krivim za ilegalni prelazak granice i odredio mu novčanu kaznu. Saakašvili je napustio Gruziju nakon što je u studenom 2013. dužnost novog predsjednika preuzeo Georgij Margvelašvili. Nakon toga je Glavno tužiteljstvo Gruzije u odsutnosti protiv bivšeg predsjednika podnijelo optužnicu s niz teških kaznenih dijela iz sfere zlouporabe predsjedničkih ovlasti. U slučaju da bude izručen Gruziji, Mihail Saakašvili se suočava s dugogodišnjom kaznom zatvora.

Prosvjedi, blokada televizije i najava novog Maidana u Kijevu

VIDEO –Mihail Saakašvili na krovu zgrade prijeti samoubojstvom, nakon čega je uhićen od strane ukrajinske policije

Juri Derevjankooduzimanje državljanstvaViktor Janukovič
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Haris
6 godine prije

Nekadašnji predsjednik Gruzije, “američki igrač”, zbog teških finansijskih pronevjera pobjegao u Njemačku, onda ga primio Porošenko i postavio za gradonačelnika Odese, ovaj se okrenuo i protiv njega a “prigrlio” fond otvoreno društvo …Ovih dana pokušava izvesti puč sličan onome na Majdanu, propalo i u konačnici “simulira” samoubistvo … Pijun ostaje pijun …

Haris
6 godine prije

Koji ce urac gruzijski predsjednik u Ukrajini,valjda ga Amerika poslala?!

Haris
6 godine prije

Skoči-Švili

Jura
6 godine prije

Nek popije cijankalij među zločincima je ta vrsta suicida popularna

Har Megiddo
6 godine prije

Istina, čovjek prilično ožedni kad se želi baciti s vrha zgrade od osam katova, ali bolje da je umjesto vode iz plastične boce drmnuo jednu domaću praljkovaču.

mula&mazga
6 godine prije

odmah ga pustite

Antonio
6 godine prije

Ukrainci su nepopravljivi. Uhapse gnidu, a trebali su ga pustiti da se samoubije i klipan bi sedeo celu noc na pokrivu.
Ali izabrali su put – propagande. Sada ce za sve da obvine Rusiju. Nepopravljivi su.

Kajzer Soze
6 godine prije

Dugo sam mislio da je dno dna krajnja granica iza koje nema ništa ali Saakašvili je uspio da pređe i tu granicu !

Osoba C
6 godine prije

Ne vidjeh je l’ ima kravatu. Bez kravate se ne računa.

davor
6 godine prije

Otkrili Ukrajinci da je Mihail sa Amerikancima doveo gruzijske snajperiste na Majdan. Zna se. A izašao je i nedavno dokumentarac o tome na “occhi della guerra.”
Saakashvilija bi trebalo izručiti primjerice u neki čečenski kafić na kraju grada po noći pa da tamo održi jedan od svojih rusofobnih govora. U stilu Goodfellas i nek dođe dva kamermana iz Brooklyna gdje dotični gospon ima adresu.

basso
6 godine prije

Bijednik.

tošo
6 godine prije

Haris
Koji ce urac gruzijski predsjednik u Ukrajini,valjda ga Amerika poslala?!

E BAŠ TAKO, SVE BAŠ TAKO IZGLEDA DA ČE IMATI U UKRAJINI GRADŽANSKI RAT U GRADŽANSKOM RATU, SVE ZBOG TOGA DA SI USA ELEGANTNO IZMAKNE NEUSPEHA ŠTO SU HTJELI DA SPROVEDU….

Ivo
6 godine prije

Ne kužim, zašto ga nisu pustili da skoči???

fenix
6 godine prije

Upravo javljaju da je Saakasvili oslobodjen kada su demonstranti probili kordon i izvukli ga iz marice. Nije iskljuceno da ce Sakasvili postati predsjednik Ukrajine i moguce da ce pokrenuti novi rat protiv Donbassa i Rusije.

neko ime
6 godine prije

zanima me, kad govori, jel se obraća na gruzijskom, ukrajinskom ili ruskom…?!

Istina
6 godine prije

Fascinantan, gotovo filmski lik.
Nevjerovatno da Gruzija, koja ima takvo kulinarstvo, rađa takve političare.
Putovati na krilima zapadno-istočnih obavještajnih službi, doći u Poljsku koja ne želi da dopusti tvoj prelazak u Ukrajinu, praviti svakodnevni cirkus u istoj i na kraju glumiti samoubistvo: ovo bi Stone trebao režirati.
😛

rodoljub
6 godine prije

CIA predstava . Predsednik Gruzije, americki drzavljanin, ukrajinski opozicionar . sta ce jos CIA izmisliti za svoju marionetu .

Neko ime
6 godine prije

Ono kad pojedes sve kravate i vise nisi svoj.

fbslo
6 godine prije

Sve je dobro odradio,
samo je još taj skok falio…

Brainstorm
6 godine prije

tko su mu pristase? sto ocekuju od njega?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI