Saakašvili izbačen iz vlaka na samom ulasku u Ukrajinu

Saakašvili
15 komentara

Danas je trebao biti ”veliki dan povratka” u Ukrajinu bivšeg gruzijskog predsjednika i bivšeg guvernera regije Odesa, kojem je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko oduzeo državljanstvo zemlje.

Unatoč pompoznoj najavi kako će se vratiti u Ukrajinu, bivši predsjednik Gruzije Mihail Saakašvili je zamoljen da napusti vlak s kojim se nadao da će prijeći poljsko-ukrajinsku granicu.

”U vlaku je osoba bez prava da uđe na teritorij Ukrajine. Vlak neće krenuti sve dok ta osoba ne napusti vlak”, prije ukrajinske granice je na razglasu priopćeno svim putnicima, iako je bilo jasno na koga se odnosi. Vlak, navodno, još uvijek stoji na ukrajinskoj granici.

U vlaku su bili i novinari raznih svjetskih medijskih kuća, jer se povratak Saakašvilija najavljivao kao ”događaj godine”.

Jedan od pokretača procesa oduzimanja državljanstava, čelnik ukrajinske Radikalne stranke, Oleg Ljaško, pozvao je ”domoljubne ukrajinske graničare da ustrijele Saakašvilija čim primijete da je stupio na ukrajinsku zemlju”.

Ukrajinska policija je rekla kako pitanje kašnjenja vlaka nije u njenoj nadležnosti.

”U svojim aktivnostima se policija vodi Ustavom Ukrajine, zakonima i drugim normativnim aktima. Stoga policija nema veze s planiranim odlascima željezničkog prometa”, priopćili su iz ukrajinske policije, te dodala kako agencija nema pravo djelovati i na teritoriju stranih država i nema nikakve veze sa sudbinom Saakašvilija

U vlaku je zajedno s bivšim guvernerom Odese i čelnica stranke ”Domovina” Julija Timošenko.

Trenutno novinari od strojovođe i posade vlaka pokušavaju dobiti odgovor na pitanje zašto vlak i dalje stoji i kada će se vožnja nastaviti. Međutim, do sada nitko nije uspio dobiti jasan odgovor.

”Sljedeća stanica Saakašvilija je vjerojatno Afrika”

Uoči polaska za Ukrajinu je bivši predsjednik gruzijskog parlamenta David Usupašvili bivšeg predsjednika Saakašvilija nazvao ”političkim avanturistom euroazijskih razmjera”.

”Jedina svrha Saakašvilija je zadovoljiti svoje interese. Za to je bio spreman gurnuti Gruziju do ponora. Sada je, sudeći po njegovim djelima, spreman to učiniti i Ukrajini, samo kako bi nahranio svoje samopouzdanje. Ne isključujem da će sljedeća stanica Saakašvilija biti u Africi, gdje će se u bilo kojoj zemlji zaklinjati u ljubav prema Afrikancima”, rekao je bivši predsjednik gruzijskog parlamenta.

”Ali ja sam iznenađen ponašanjem onih ljudi koji toliko dugo gledaju ovaj fenomen, a i dalje ne razumiju o čemu je riječ. Mi ga samo trebamo ostaviti na miru. Naši razgovori o tome, priče i komentari, samo hrane njegov avanturizam, a radi se o prilično opasnoj  stvari”, rekao je David Usupašvili.

Podsjetio je kako je prošle godine  Saakašvili obećao da će iskopati tunel i doći do Gruzije.

”Sada će, možda, granicu preletjeti dronom”, rekao je Usupašvili.

Kod kuće se Saakašvili suočava s 11 godina zatvora za četiri članka Kaznenog zakona i Gruzija traži njegovo izručenje .

Čini se da su Saakašvilija na granici Ukrajine i Poljske uzalud čekale njegove  pristaše, uključujući i neke parlamentarne zastupnike.

 

julija timošenkooduzimanje državljanstva
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sovoranola
6 godine prije

Blistava karijera.

17 novembar
6 godine prije

po nekim informacijama nije kupio kartu za voz . ali ako ovako nastavi mogao bi da dodje kod nas u neku od nasi banana drzava jer bez ovakvi fantoma mi ne mozemo da funkcionisemo oj tugo i zalosti

Tomica
6 godine prije

Prvo, nije mi jasno da neko, bez važeće putovnice, putuje po bijelom svijetu bez da ga iko zatvori i/ili provede mjere predviđene za pokušaj ilegalnog prelaska granice. Drugo, nije mi jasno ni zašto je zaustavljen vlak dok osoba, bez prava ulaska u Ukrajinu, ne napusti vlak umjesto da njega izvedu i pritvore a vlak nastavi svojim putem. Pretpostavljam da ja ne bih ni prvu granicu tako prešao pa ne razumijem s kojim pravom i na osnovu kojeg zakona se to njemu dozvoljava.

Čađo
6 godine prije

Šteta što je njegov pohod na Moskvu ovako tuzno završio, prije godinu dana je izgledao prilično optimistično…

Jole
6 godine prije

Sakašvili ima diplomatsku putovnicu SAD,koju je dobio od CIA.

Borac2
6 godine prije

Granicar prica ukrajinski a sakasvili nesto malo ruski…pa se nikako ne razumiju:)

Zvrk
6 godine prije

Užas! Ne daju mu da ide u svoju domovinu.

Studi
6 godine prije

Bolje ispati glup nego iz vlaka! Kaže Alan Ford.

davor
6 godine prije

Za tog kvislinga je domovina država Brooklyn

bbbb
6 godine prije

Šala sa pomagačima i Tiđušenko pravi majdan na granici……….

bbbb
6 godine prije

To jest več je u Lavovu, izgleda da su ga kao znalca za rušenje i ratove predodredili da rasturi ponovo ukrope i nahuška ih instant na ruse u Donbasu, walcman ne sluša braću pa su poslali boljeg poslušnika…….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI