Nakon preuzimanja Monsanta Bayer kreće s “čistkama” u kompaniji

Bayer
12 komentara

Njemački div Bayer na globalnoj razini planira ugasiti 12 000 radnih mjesta tijekom naredne tri godine, veliki dio njih u Njemačkoj, što je posljedica preuzimanja Monsanta od strane njemačke korporacije.

Ubrzo nakon što je njemački div Bayer preuzeo kontroverznu američku  kompaniju s velikim sektorom GMO inženjeringa, uprava njemačke tvrtke je najavila veliko smanjenje radnih mjesta. Do 2022. godine treba ugasiti 12 000 radnih mjesta diljem svijeta, od kojih će “značajan” dio biti ugašen u Njemačkoj, izvještava WDR.

Njemačka kompanija je najavila kako želi potpuno novi pogon za proizvodnju lijeka protiv hemofilije, od koje pati veliki dio europske “aristokracije”. Međutim, ova tvornica neće biti izgrađena u Njemačkoj, nego će se proizvodnja pokrenuti u Berkeley u Sjedinjenim Državama. Za pretpostaviti je da je u ovoj odluci značajnu ulogu odigrala protekcionistička politika Trumpove uprave, koja od Nijemaca traži da posluju fer i kupuju američki ukapljeni plin i druge robe.

Oko 4100 radnih mjesta će ugasiti Bayer Crop Science, koji se bavi razvojem sjemena, što je bez sumnje izravna posljedica preuzimanja Monsanta.

Uostalom, američka kompanija je jedna je svjetskih lidera u ovom području i razumljivo je da Bayer nema koristi od posla Monsanta, barem u Njemačkoj. No, ako se u obzir uzmu brojne tužbe u kojima se od Monsanta traže milijarde dolara, a kompanija bi mnoge od njih mogla izgubiti zbog nedavne odluke suda da Monsanto mora platiti kaznu od 289 milijuna dolara školskom vrtlaru Dewayneu Johnsonu koji je koristio herbicid RoundUp i obolio od raka, njemački div bi se mogao naći u problemima, a gubitak se može nadoknaditi samo novim otkazima i smanjenjem plaća.

Nakon presude američkog suda je čak i Vijetnamski, na državnoj razini, najavio da će tražiti naknadu od američke kompanije Monsanto zbog posla s američkom vladom od 1960. do 1970. godine, razdoblje u kojem je Monsanto američkoj vo jsci isporučivao herbicide korištene tijekom agresije na Vijetnam.

Vijetnam od Monsanta traži odštetu za trovanje herbicidima tijekom američke agresije

 

BayerBayer Crop ScienceGMOMonsanto
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rokokoko
5 godine prije

Zasto je Bayer uopce kupio zloglasni Monsanto ?Jedino radi proboja GMO na europsko trziste.

Tupko Glupko
5 godine prije

Dok je Monsanto bio americki, sve tuzbe u Americi za posljedice njihovih GMO proizvoda su odbijane.
Sada kada je postao njemacki, odjednom dolaze americke presude u korist tuzitelja sa ogromnim iznosima.

RoPe
5 godine prije

Genocid se vraća kući. Bayer je nastao, kao i BASF i Agfa, iz tvrtke IG Farben. Ta je tvrtka proizvodila plin Zyklon B, koji je korišten u Konačnom rješenju. Inače za one koji ne znaju Zyklon B je insekticid. Ter Meer, koji je bio jedan od glavnih kemičara u IG Farben, odslužio je 7 godina koje je dobio na Nurnberskom procesu te je otišao Radit u USA koja je tada upošljavala nacisticke zločince.

Zanimljivo je da ga Centar Simon Wiessenthal nije proganjao.

Nameće se pitanje koliko je mmol/L tih insekticida i pesticida genocid, a koliko nije. Jer dokazano je da ta kemija u hrani škodi. Ali kad se primjenjuje na Romima, Zidovima i homoseksualcima onda jes genocid, a kad se primjeni globalno, u manjoj koncentraciji – onda je sve OK.

bbbb
5 godine prije

Što bi ovim kretenjarama da kupuju ovaj otrov, došla zapovjed odozgo da i jewropske sjedinjene države osjete blagodeti kemije u hrani……………

anti-sistem
5 godine prije

Sve korporacije i velike banke surađuju. One su dio globalne elite koja igra igru,a mi obični ljudi smo samo pijuni koji ni ne znamo kakva je to bolesna igra…

Weteran
5 godine prije

Postoje “Banana države”.
Postoji i “Šraf država”
Suverenitet navedenih je identičan.
Većinski vlasnik kapitala u Bayeru je Američki kapital! Dal to nešto znači u slučaju iz članka, … ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI