Nema bijele zastave – Ruski hokejaši na ZOI nastupaju pod imenom “Crvena mašina”

hokej rusija
38 komentara

Ruski hokejaši mogu zaobići zabranu Međunarodnog olimpijskog odbora. Kao što smo izvijestili, 5. prosinca je na sastanku Međunarodnog olimpijskog odbora odlučeno da sportaši iz Ruske Federacije koji su uspjeli dokazati da nisu uzimali zabranjene supstance  mogli su nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama 2018. pod neutralnom zastavom.

Već je poznato da će ruska reprezentacija u hokeju na ledu definitivno letjeti u Koreju, ali ne pod bijelom zastavom, što su ruski sportaši kategorički odbili. Budući da pravila to ne zabranjuju, ime pod kojim će nastupati ruski hokejaši u Pyeongchangu je “Crvena mašina”, što je ime pod kojim je sovjetska reprezentacija u hokeju na ledu igrala još ’70-ih.

Novinar Dmitrij Ponomarenko na stranicama “Soviet Sporta” je objavio vijest da je ruski tim već odlučio da će u Koreji igrati pod imenom “Crvene mašine”.

“Crvena mašina” (Кра́сная маши́на) je povijesni brend sovjetskog hokeja koji je već bio korišten i danas je čvrsto povezan s aktualnim ruskim timom. Ako navijač bilo koje hokejaške reprezentacije vidi “Crvenu mašinu” na ledu, neće imati nikakvih sumnji iz koje zemlje dolazi taj i tko ga trenira”, vjeruje Dmitrij Ponomarenko.

hokejMeđunarodni olimpijski odborPyeongchang
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
6 godine prije

I još nek stave CCCP na dresove I super sve!

Perun
6 godine prije

Bolje rješenje nego nekakva neutralna repka ali ovo je kolektivna kazna. Znači nastupaju oni igrači koji su čak i prema sumnjivim i političkim kriterijima MOO čisti i ne smiju nastupati pod imenom Rusija. Pa čak i da su doslovno svi koje se tereti bili na dopingu zašto čisti moraju ispaštati? Zašto Amerima-doping rekorderima ne zabrane nastup pod zastavom pa neka si smišljaju neko ime tipa Cowboys?

davor
6 godine prije

Američki će hokejaši klečat na himni zbog Trumpa a ruski neće imat himnu zbog McCaina. Najdegutantniji politički šljam dolazi iz Amerike.

Maksim
6 godine prije

Nek zgaze sve na ovom kvazi oi turniru.

tuf
6 godine prije

Vec vidim zapadne medije (i Plenkovica) kako koriste ime Crvena masina kao “dokaz” ruskog imperijalizma i nadolazece crvene opasnosti…

Posmatrač+
6 godine prije

Jel se zna koju himnu će svirati tom timu?

čitalac
6 godine prije

Eh, kad bi još satrali one go…re sa zapada,sve po redu….

17 novembar
6 godine prije

bolje da se zovu s-400

davor
6 godine prije

Lijepa vijest…..KRASNAYA MAŠINA , svijet vas moli…….STAVITE ameriKURCIMA ”ŽELJEZNU POLUGU” MEĐU TOČKOVE !!!!!! (slikovito opisano , naravno) drugim rijećima–PROMRSITE IM RAČUNE

Majk Majers
6 godine prije

Krasnaja mašina. Iman za koga navijat na ZOI

Zagi.Dr
6 godine prije

Uvijek je bio užitak gledati tu lakoću njihovog igranja, pogotovo u vremenima SSSRa

alan ford
6 godine prije

“Nema bijele zastave – Ruski hokejaši na ZOI nastupaju pod imenom “Crvena mašina” Putinova reakcija: neće biti bojkota, neka ruski sportaši pojedinačno osobno odluče, hoće li sudjelovati na ZOI, pod olimpijskom zastavom– je nažalost u stvari bijela zastava, nemojmo uljepšavati stvari.. Nisam samo ja razočaran ovom mlakom reakcijom, faktički kapitulacijom Putina, već i mnogi Rusi, koji sasvim ispravno kažu; pa to je poniženje, ako ne možemo nastupati pod vlastitom zastavom, ako naprimjer ruski pobjednici u nekoj disciplini, nakon toga nemaju pravo slaviti svoju zastvau i slušati svoiju himnu– onda bolje da nikako ne idemo. Zašto je Putinova rekacija pogrešna? Jer on ovako faktički daje za pravo cio-hazarskoj mafiji koja je sve ovo zakuhala. I ovako je Rusija uvijek nekako u defenzivi, da se mora braniti i pravdati-. Umjesto da konačno jednom krene u ofenzivu i kaže;: nećemo tako, ako ruski sportaši ne mogu nastupiti pod vlastitom zastavom onda, ćao đaci-… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

portal logično, evo nešto što ste zapravo vi trebali objaviti, tko je zviždač Rodčenkov?
http://www.dnevno.hr/sport/ostali-sportovi/otkrivamo-tko-je-zapravo-ubojica-olimpijskih-igara-doktor-kriminalac-slavni-zvizdac-1101871/

Sarajevo
6 godine prije

Majstori marketinga dragom li nam Zapada su se malo zayebali ovaj put, te su nesvjesno napravili od Rusije pobjednike prije no sto je bitka i pocela 🙂 Toliko su “dobro” odradili posao, da su uspjeli stvoriti i unutar sopstvenih naroda armije navijaca Rusije na Olimpijskim igrama.

Weteran
6 godine prije

Fetisov, Makarov, Larionov, Krutov. Kasatonov = umetnici na ledu sa pakom.

cool
6 godine prije

Ovaj put će doći fokusirani kao nikad do sad, to će biti spektakl za gledanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI