Moskva: Sportaši mogu ići na ZOI, unatoč odluci MOO na temelju upitnog izvješća

zimska olimpijada 2018 baklja
16 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio kako je suspenzija sudjelovanja ruske reprezentacije na Olimpijadi 2018. godine je politički motivirana odluka.

“Sve ovo izgleda kao apsolutno izrežirana i politički motivirana odluka. Vidite, ja u to uopće ne sumnjam. Pitanje je što će Olimpijska skupština učiniti? Kakvu će odluku donijeti?”, rekao je lider Kremlja.

Međutim, ponovno je naglasio da Moskva ruskim sportašima neće zabraniti da na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine nastupaju pod neutralnom zastavom.

Ranije je Putin istakao kako se odluka Međunarodnog olimpijskog odbora temelji na iskazu osobe čije je mentalno zdravlje vrlo upitno. Prema preliminarnim podacima, riječ je o Gregoriju Rodčenkovu, čovjeku koji je dostavio informacije Svjetskoj antidopinškoj agenciji (WADA).

U svom jučerašnjem obraćanju je Vladimir Putin izjavio da su optužbe zbog čega je Rusija suspendirana s Olimpijskih igara 2018. godine većinom neutemeljene i temelje se samo na iskazu osobe upitnog mentalnog zdravlja.

“Većina optužbi se temelji na stvarima koje nisu dokazane i koje su u velikoj mjeri neutemeljene. One se uglavnom temelje na iskazu čovjeka čiji su moralni i etički stavovi, ali prije svega mentalno stanje, prilično upitni. Od svega ostalog jednostavno nema ništa”, rekao je ruski predsjednik.

Podsjetimo, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach je 5. prosinca objavio je da je izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora suspendirao rusku reprezentaciju sa sudjelovanja na Zimskim olimpijskim igrama 2018. Sportaši koji su dokazali da nisu koristili doping mogu se natjecati pod neutralnom zastavom. Osim toga, Ruski olimpijski odbor je diskvalificiran, a dužnosnicima Ministarstva sporta Rusije su odbijene akreditacije za Olimpijske igre u Pyeongchangu.

MOO je odluku donio na temelju ničim potkrijepljenih izjava bivšeg šefa Moskovskog antidopinškog laboratorija Grigorija Rodčenkova.

Rodčenkov je 2016. pobjegao u Sjedinjene Američke Države, odakle je optužio ruske sportaše da koriste ilegalna sredstva.

Međunarodni olimpijski odborPyeongchangThomas BachWADA
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
17 novembar
6 godine prije

rodcenkov je samo mali primjer koliko u rusiji ima pete kolone posebno u vojnim krugovima gdje stalno mjenjaju visoke oficire .mozda ce na svjetskom prvenstvu u fudbalu iduce godine rusija nastupati pod neutralnom zastavom . mislim da bi bilo bolje odustati nego ici na olimpijadu pod neutralnom zastavom . ovako samo prave cirkus i glume budale

vuka sin
6 godine prije

prica o dopingu rusa je istinita ali je istina da se dopinguju i svi drugi jer bez raznih dozvoljeno nedozvoljenih sredstava nije moguce biti vrhunski sportas posto svi to koriste jednostavno su prisiljeni na doping ili povratak u amaterski sport ili odustanak a obzirom da su danas slava i novac vrhunski bog rjetko se tko tome moze oduprijeti

Majk Majers
6 godine prije

“Međutim, ponovno je naglasio da Moskva ruskim sportašima neće zabraniti da na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine nastupaju pod neutralnom zastavom.”
E bravo! Neka svaki sportas odluci za sebe.

Kajzer Soze
6 godine prije

Malo objašnjenje kako je sve otkriveno :
1.Rodčenko prebjegne u Ameriku i tamo objasni agentima CIA-e kako su Rusi varali i kako su se dopingovali po naređenju države.
2.Agenti FSB-a su nekoliko mjeseci prije olimpijade uzimali čist urin od sportista da bi ga potom zaledili a onda su sportiste krkali raznim doping sredstvima.
3.Komislija MOK-a uzima pred takmičenje kontaminirani urin od sportista i stavljaju ga u komore za čuvanje ali ne lezi vraže tokom noći agenti FSB-a buše rupu u zidu iza komore gdje se drži urin i provlačeći ruku kroz tu rupu otvaraju komore i zamjenjuju kontaminirani urin sa onim čistim koji su uzeli prije nekoliko mjeseci 🙂

Mislim ono pametnom dosta da skonta šta je istina 🙂

17 novembar
6 godine prije

cjela frka je nastala oko pisanja i zapisavanja ovo se moze nazvati hladni urinarni rat

tuf
6 godine prije

Ja kad cujem/procitam da je netko bio u SAD-u na konzultacijama/skolovanju ili prebjegao tamo – pa onda dobiva svjetla pozornice – odmah ga prekrizim kao vjerodostojni izvor.

Perun
6 godine prije

Očigledno da je ovo politička montaža i žalosno je koliko se nisko spustio MOO. Neki će nastupati pod neutralnom zastavom a mi ćemo znati da su to Rusi tako da je sve postalo više nego apsurdno. Samo ne znam kako će se zvati hokejska reprezentacija iako mi je drago da idu jer bez Rusije hokejski turnir gubi na kvaliteti i zanimljivosti. To obavezno pratim na ZOI ali ono neutralna reprezentacija u kojoj igraju ruski igrači. MOO polako ali sigurno gubi svaki kredibilitet.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI