Rusiji zabranjeno sudjelovanje na ZOI 2018. – Putin danas odlučuje o sudjelovanju ruskih sportaša

zimska olimpijada Pyeongchang
22 komentara

Međunarodni olimpijski odbor je donio odluku da Rusiju ne može sudjelovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu, ali će sportaši iz te zemlje moći nastupati pod neutralnom zastavom.

Suspendiran je i predsjednik Ruskog olimpijskog odbora Aleksandr Žukov, koji je član MOO, a na ZOI neće moći ići ni ruski ministar sporta i zamjenik premijera Vitalij Mutko, ni njegov bivši zamjenik Juri Nagornih.

Razlog za ovu odluku je navodno rasprostranjeni doping u ruskom sportu.

“Doping u ruskom sportu je dosad neviđeni napad na integritet olimpizma i sporta uopće. Odluka o izbacivanju Rusije je logičan odgovor na sustavni doping, a donesena je na zahtjev svih ostalih sportaša koji nikad nisu i nikad neće uzimati doping”, kazao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.

Predsjednik Ruskog klizačkog saveza Aleksej Kravcov je odluku nazvao “uvredljivom i nepravednom”, a predsjednik curling saveza Aleksej Kurašov “neprofesionalnom odlukom koja nije u duhu olimpizma”.

Ruski sportaši koji uspiju dokazati da nisu uzimali doping se neće moći natjecati pod zastavom svoje zemlje, nego će to moći napraviti pod olimpijskom zastavom.

Vladimir Putin danas donosi odluku o sudjelovanju sportaša na ZOI u Pyeongchangu

Iz Kremlja priopćeno da će ruski predsjednik Vladimir Putin danas na Sveruskom volonterskom forumu donijeti službenu odluku o sudjelovanju ruskih sportaša na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu 2018.

Nekoliko ruskih sportaša i političara već je govorilo o odlukama MOO-a. Zastupnica Državne Dume Natalija Poklonskaja je naglasila da ruski sportaši na Olimpijskim igrama trebaju sudjelovati samo pod zastavom svoje zemlje.

dumaMeđunarodni olimpijski odborPyeongchang
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
aleksandar
6 godine prije

uf, to je Soros zamutio vodu.

fbslo
6 godine prije

Odluka o izbacivanju Rusije je logičan odgovor na sustavni doping, a donesena je na zahtjev svih ostalih sportaša koji nikad nisu i nikad neće uzimati doping”, kazao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.

Ne znam,
otkad su britanska kraljica, Rumsfeld, Cheneey, Clintoni, Condolezza, Bilderbergi, Rotschildi Soros i ostali židovi,
sportaši…

fbslo
6 godine prije

Nisu blokirali Kneze, koji su za Peking pa i prije pogotovo radili isto,
Nisu blokirali Grke, ista priča prije Atena(medalje su osvajali Grci, 20-25-po redu u pojedinima sportima; prema tome, da su i oni 12-i na svijetu, dvije godine namjerno bili lošiji, jer je izvan 20-orice doping kontrola manja, pa su tu imali neke krivine),
da o svih Bilokojistanih, u dvigovanju uteži i ne pričamo sve ove godine…

Nema sumnje, da su Rusi opasni u dopingu,
pa zašto onda morao Lance Armstrong po neznam koliko puta osvojiti Tour de France, dok ga nije neki Irski novinar shebao(pokrenuo ozbiljne postupke), kad npr. USA tako dobro radi na antidopingu?

hipokracija, medijski rat. Ali nije čudo, kad Oskara dobije Bijele kacige, a Obama(samo što je Libiji uradio) Nobelpreiss…

Laki Topalović
6 godine prije

Jako je teško sportašima. Ako ne osiguraju budućnost sada, kad su u naponu snage, sponzori, reklame , ugovori…. kasnije nemaju od čega živjeti. No, opet, ne znam koliki su prihodi od ZOI, bilo bi dobro da bojkotiraju. Definitivno.Evo vam, pa se igrajte sami. Možda bi Rusija trebala igrati igru kao u skupštini PACE Europe. Ne uplaćivati doprinose, zamrznuti članstvo, pa da MOO vidi kako će funkcionirati. Ne znam.

davor
6 godine prije

Sramotno ponašanje međunarodnog olimpijskog odbora iako ne iznenađuje jer je svakom malom čovjeku evidentno da na Zapadu nema ljudskih prava i jednakosti već da zaista postoje građani prvog, drugog i trećeg reda.. Ja sam čak predložio prošlog ljeta jednoj turističkoj zajednici u Dalmaciji da ponudi besplatno ljetovanje za izbačene ruske olimpijce i paraolimpijce i na taj način se ostvari neraskidiva dugogodišnja suradnja al pogledali su me s osmjehom i čuđenjem.. Kako kaže Željko Pervan: “Ej Boutrose tugo moja, gdje su sada krda tvoja, ej Boutrose tugo moja gdje je sada džungla tvoja, i mladunci i mužjaci, i mladunci ne-eećaci..

davor
6 godine prije

Kad budete ljetovali u Dubrovniku dogodine pa sretnete McCaina ili Nulandicu kraj Ville Orsule ili Excelsiora pa im poklonite babušku i neki kolač, i zahvalite im što u vrijeme ekononske krize drže ruski kapital daleko od nas, možda s njima sretnete i ovog mačevaoca Bacha

Jura
6 godine prije

Mogu oni svi skupa Rusima popušiti lulu

Zvrk
6 godine prije

Hibridna bitka hibridnog rata.
Želi se stići dojam da su svi čisti naspram prljavih Rusa kojima je to očita strategija da budu uspješni. Jbt sjetite se osamdesetih i stalnih političkih bojkota. Sada to više ne izgleda tako daleko.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Politička odluka koja nema veze sa sportom, sportašima i dopingom osim da naštete Rusiji. A šta ćemo sa hakiranim bazama MOI koje dokazuju sustavno dopingiranje, ali američkih i britanskih sportaša? I što je najgore, da je sam odbor, koji je ovu zabranu učešća Rusije donio, sustavno i godinama sakrivao od javnosti podatke o dopingu “proslavljenih” američkih i britanskih sportaša. Netko je od komentatora gore naveo imena.

davor
6 godine prije

MICHAEL PHELPS MICHAEL PHELPS MICHAEL PHELPS——OBAVEZNO (!!!!!) ISTRAŽITI KAKO JE NETKO TKO NIJE TERMINATOR ILI CYBORG MOGAO OSVOJITI NA DESETINE MEDALJA U PLIVANJU

nekoime
6 godine prije

Ameri ih ne mogu izbaciti iz Sirije, pa ih izbacuju s OI.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Nažalost,vrhunski sport je jedna velika kaljuža i manipulativno sredstvo.Nekada sam pratio nogomet i ostale sportove,al danas površno i hladno pratim sport.Uopče ima li neka masovnija ljudska djelatnost,da je čista i neokaljana.Je li tolika nečistoča u nama ljudima?Mislim da nije problem samo u nama.

Dan Dare
6 godine prije

MOO je jos jednom pokazao svoje pravo, nakaradno, lice. Nadam se da ce Rusija odgovoriti bojkotom te da ce joj se u tome pridruziti prijateljske zemlje slobodnoga svijeta (Bjelorusija, Venezuela, Sirija, Kina i druge).

Majk Majers
6 godine prije

Koja odricanja, koliko prolivenog znoja da bi se uvatila olimpijska norma. I onda ti idioti zabrane nastup i to zbog totalno live stvari.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI