Šahovski robot slomio prst sedmogodišnjem dječaku tijekom meča

Sahovski robot nesreca
36 komentara

Robot je slomio prst sedmogodišnjem dječaku dok su igrali šah tijekom turnira u Moskvi, izvijestila je ruska novinska agencija TASS.

“Robot je djetetu slomio prst”, rekao je za novine predsjednik Moskovske šahovske federacije Sergej Lazarev. – Naravno, ovo je loše.

Predsjednik Moskovske šahovske federacije Sergej Lazarev rekao je za novine da je tijekom meča na Moscow Chess Openu prošlog četvrtka mladi šahist napravio potez na ploči i nije dao dovoljno vremena robotu da odgovori. Robot mu je tada zgrabio prst i slomio ga.

“Robot je djetetu slomio prst”, rekao je Lazarev. – Naravno, ovo je jako loše.

Unatoč ozljedi, mladić se vratio u finalu.

“Dijete je već sljedećeg dana igralo, završilo turnir u gipsu, a volonteri su pomogli u snimanju šahovskih poteza”, rekao je Lazarev.

Također je rekao da je federacija iznajmila robota nekoliko puta ranije bez incidenata, ali je dodao da sama organizacija nema ništa s programiranjem ili radom robota.

“Operateri robota će, očito, morati razmisliti o jačanju zaštite kako se ovakva situacija ne bi ponovila”, rekao je.

Video s Telegram kanala ruske novinske kuće Baza prikazuje ljude koji su dojurili nakon što su vidjeli robota kako stiska djetetov kažiprst.

Igrao je protiv još dvojice mladih natjecatelja tijekom meča protiv mladića, rekao je Baza.

Pogledajte video:

dječakšahšahovski turnirTurnir
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rade iz niša
1 godina prije

IT sektor je pun asocijalnih lunatika, i ja zaista ne želim znati ishod situacije ako im se previše dopusti da se zaigraju

Segota
1 godina prije

Preteča terminatora..😳😳

Rus
1 godina prije

Robot je vjv gubio

tihobl
1 godina prije

Spucao Muju voz kod Nemile. Bio u bolnici mjesec dana, pa par mjeseci na rehabilitaciji. I kad je konacno dosao kuci cuje cajnik kako pisti. Zgrabi cekic i stane ga lupati. Pita ga zena “sta to radis Mujo?”, a on dogovara: “to treba zatuci prije nego sto naraste”.

Nadam se da je ovaj djecak izvukao zivotnu lekciju.

Max
1 godina prije

Umjetna inteligencija postala glupost.

andrej
1 godina prije

Robot je naslutio poraz te je malcu
kao odmazdu slomio prst.
Šalu na stranu, ovo je stvarno velika blamaža programera robota.

Mladen
1 godina prije

Ovaj robot 100 % Ukrajinac ,i to sigurno pronađen u kakvom tajnom Ukrajinskom laboratoriju .Kadirov mu odmah triba presuditi .

1 godina prije

Smešno mi je da je su mnogi prihvatili da se robot “sveti” detetu iako je očigledno da je “zabagovao” – ostao je tamo gde je blokirao, isto bi se dogodilo i da detetov prst nije bio tu.

1 godina prije

Daš mu prst, on hoće cijelu ruku.

Lucija, prva
1 godina prije

Robot je bio na redu za potez.
Uopće nije predvidio nikakav prst

Išao je uzet figuru i uzeo prst…

Ne mora biti jak stisak, dovoljan je nepravilan stisak za pucanje kosti.

Bauštelac
1 godina prije

Dobro tko upravlja tom rukom sa balkona kakve gluposti mati moja robotska ruka tješila jadranku kosor

Emiliano Zapata
1 godina prije

Za sad samo prst. Pricekajte da krenu trazit necjepljene i one koji ne nose maske a sakrivaju se po sumama, pecinama, selima i sl.

Zorule
1 godina prije

kako je zaštita na radu dozvolila instalaciju takvog robota (koji nije kolaborativni tip – Cobot) bez zaštitne barijere i bez “emergency” tipke (gljiva)?

nessy
1 godina prije

Nekada davno, na jednoj planeti, koja je (vrlo kratko) isla u dobrom smjeru, pojavio se jedan mocan carobnjak i vizionar. Ime mu je bilo, ne bas ugodno uhu, ali, zanemarimo to sada. Ovaj carobnjak je uspjesno predvidio razvoj AI, i robota, i shodno tome je sastavio Tri Zakona Robotike. Dakle; Robot ne smije naškoditi čovjeku ili svojom pasivnošću dopustiti da se čovjeku naškodi. Robot mora slušati ljudske naredbe, osim kad su one u suprotnosti s prvim zakonom.  Robot treba štititi svoj integritet, osim kad je to u suprotnosti s prvim ili drugim zakonom. Zakoni razumni i pozeljni svakome dobronamjernom. Ali, kraljevi i velikasi su, nazalost, shvatili sav razoran potencijal robota, i opisane zakone su zanemarili. Roboti su razvijani izmedju ostaloga i zato da ubijaju ljude, umjesto ljudi. I sve je bilo dobro, dok roboti nisu shvatili da ih nista ne ogranicava, i da nema razloga da budu robovi ljudima. Svi… Čitaj više »

nessy
1 godina prije

Kao demostraciju moderne AI i konkretne primjene tehnologije, predlazem da navedeni robot odradi, besplatno, za demonstraciju, “hand job” guzicarima iz Sabora, ali jedan po jedan, u zvucno izoliranim sobama.

Samuraj
1 godina prije

Odmah na stvar. Ne vjerujem u teoriju evolucije, meni osobno teza da smo nastali od majmuna je uvredljiva kao čovjeku. Čovjek se može spustiti na razinu majmuna, ali da je nastao od njega ne, nikada. Razumijem Vas Darviniste, ali ta teorija je odbačena davno, zašto je još na snazi u školama tu već govorimo o lobijima kojima je cilj na svaki mogući način izbaciti Boga kao kreatora svega i svačega. Pitanje, kako su stari ljudi znali nacrtati dinosaura do u detalj kada je ovaj izumro prije 65 mil godina? Takvih crteža imaš koliko hoces. To je još jedna teorija koja je kdbacena. Uostalom ako ćeš slijediti Darvinizam, kroz par godina ti dolazi umjetna inteligencija, što po toj teoriji automatski znači baj baj čovjek. Dalje, u crkvi kao u svakom žitu ima kukolja i to što ona proklamira u određenoj stvari me ne tangira puno. Sveti Pavao je rekao – znam… Čitaj više »

Andreja
1 godina prije

Trebao ga mali šakom u glavu.😷 Tako i treba svim takvima. Taj mali je isti kao i taj robot cim je pristao na igru s njime. Tko bi pametan?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI