Turska prihvaća kriptovalutu Petro u trgovini s Venezuelom

cavusoglu Jorge Arreaza petro
13 komentara

Turska je izrazila spremnost za korištenje kriptovalute Venezuele, Petro, kao devizne valute u bilateralnim komercijalnim aktivnostima između dvije zemlje.

“Priznajemo stvaranje kriptovalute Petro i to nam se čini jako dobrim. Ako možemo koristiti Petro, mi ćemo to činiti”, rekao je turski ministar vanjskih poslova Mevlüt Çavusoglu u Caracasu, glavnom gradu Venezuele, gdje je stigao u službeni posjet i susreo se sa svojim kolegom Jorgeom Arreazom.

Iz sjedišta venezuelanskog ministarstva vanjskih poslova je čelnik turske diplomacije objasnio da njegova zemlja pokušava koristiti lokalne valute u transakcijama s narodima s kojima održava bliske odnose. Također je kritizirao Sjedinjene Države da koriste dolar kao “alat agresije”.

Çavusoglu je rekao kako Turska nije protiv nijednog oblika novca, ali je jasno istakao da njegova zemlja ne prihvaća činjenicu da Sjedinjene Države dolar koriste za napade na vlade suverenih država.

“Budući da je američka vlada koristi dolar kao sredstvo agresije, mnoge zemlje sada radije koriste svoje lokalne valute”, rekao je Çavusoglu i pohvalio napore naroda koji žele postati neovisni od dolara.

Osim toga, Çavusoglu se nada povećanju suradnje s Venezuelom “kako bi se postigla stabilnost”.

Ministri vanjskih poslova Venezuele i Turske potpisali su dva memoranduma o razumijevanju o suradnji.

Ministar Jorge Arreaza je pozdravio savez između dviju zemalja i ukazao da je susret s turskim kolegom uvod u posjet predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana Venezueli, koji se očekuje ove godine.

U tom smislu je turski ministar vanjskih poslova istaknuo razinu trgovinske razmjene između dviju zemalja i izvijestio o jačanju odnosa Ankare i Caracasa potpisivanjem novih sporazuma o suradnji.

Jorge ArreazkriptovalutaPetro
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Segota
5 godine prije

A Gringosi u luft!!

shah
5 godine prije

Dok Europa bude priznavala Dollar kao apsolutnu valutu – nista od prestanka hegemonije.

jozo
5 godine prije

Sutra slijede sankcije Turskoj od kaubojaca

Dub Miroslav
5 godine prije

I arapi su htjeli svojedobno ukinuti dominaciju dolara , uvesti kao platežno sredstvo libanonsku valutu i libanon kao centra transakcije i evo u Libanonu gori još i danas! Ali dobro je da su počeli rusi i kinezi, Venecuela i Turska. To su naj jače sankcije amerima.

dalmata
5 godine prije

Ipak se krece!Roj malih cela postaje sve veci i veci.Kad sporka(prljava) Yenki voda dode do guse,sve se moze.La vina se pokrece.

Son of Alerik
5 godine prije

Sad će skoro osam mjeseci kako je Maduro krenuo s Petrom kao novom kriptovalutom. Za razliku od mnogih analitičara ovdje koji su predviđali Petru i Venezueli sjajnu budućnost, bio sam drugačijeg mišljenja. U međuvremenu je porasla inflacija, iseljavanje i bijeda. Umjesto prosperiteta i gospodarskog rasta, proizvodnja je drastično pala, a ona naftna je na najnižim razinama. Nisu htjeli zapadne fer partnere u proizvodnji nafte, sad su prisiljeni Kini predati većinu proizvodnje nafte i same nafte.Koliko je osmišljena politika Petra kao valute govori i reakcija turskog ministra: Ako možemo koristiti Petro, onda ćemo to činiti! Čovjek koji je ministar države od 80 milijuna ljudi ne zna može li se ta valuta uopće koristiti. Evo što sam (na ovom portalu) govorio prije osam mjeseci: “Maduro kaže:Venezuela će stvoriti kriptovalutu Petro, kako bi stvorila i unaprijedila svoj monetarni suverenitet – što implicira da Venezuela sad nema monetarni suverenitet. Znamo da Venezuela ima godišnju… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI