fbpx

Upotreba najmoćnije bombe iz arsenala Su-34 (VIDEO)

SU-34 i spoljašnji rezervoar PTB 3000

Na internetu se pojavio snimak vojnog zadatka ruskog bombardera Su-34 na kojem koristi najmoćniju bombu iz njegova arsenala, tonu i pol tešku laserski navođenu bombu KAB-1500LG-Pr-E.

Bomba je dizajnirana za uništavanje dobro utvrđenih i ukopanih ciljeva, kao što su zapovjedna mjesta, podzemna skladišta i bunkeri, navodi Ruska Gazeta.

Laserom navođena bomba može probiti do 20 metara tla ili 3 metra armiranog betona, a zatim eksplodirati. Preciznost bombe KAB-1500 je od 4 do 7 metara, a visina sa koje se otpušta može biti do 8 kilometara.

Zapadni pandan ovoj bombi je američka Paveway II/III laserski vođena bomba.

KAB-1500 je korištena u Siriji, kada ju je Su-34 bacio na položaj militanata u Idlibu. Su-34 su u akciji pokrivali borbeni zrakoplovi Su-30SM, a objavljeni video je vjerojatno snimljen iz kokpita jednog od njih. Na kraju videa se vidi prednji horizontalni rep karakterističan za Su-30SM i bombarder Su-34. U travnju 2017. je u Idlibu preciznim udarom ove teške bombe uništen teroristički bunker.

KAB-1500LG-F-E laserski vođena bomba

FOTO: KAB-1500LG-F-E

Objava snimke ne bi bila od posebne važnosti da Ministarstvo obrane Ruske Federacije nije usvojilo novu odredbu prema kojoj se izričito i pod kaznenom odgovornosti zabranjuje objavljivanje fotografija i snimaka vojnog osoblja na položajima, snimljenih tijekom iz vojnih akcija ili službe u vojarnama.

S obzirom na tekuću operaciju Idlibu, “kršenje” ovog pravila i objava videa u gotovo svim ruskim medijima, među kojima je i RT, prije se može protumačiti kao poruka teroristima u Idlibu i njihovim saveznicima, nego kao posljedica hakiranja pametnog telefona ili računala pilota koji je snimio akciju.

VIDEO – Upotreba najmoćnije bombe iz arsenala Su-34

38
Ostavite komentar

avatar
10000
 
13 Grupirani komentari
25 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
28 Komentatori
MaxMaxMaxLNT_IluvatarU prolazu Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
LNT_Iluvatar
Gost
Ara

Nermine, lovac -bombarder,
Možda cjepidlačim ali bode mi oči

Tomaz
Gost
Tomaz

Imali napredak u Idlibu ?

Riddick
Gost
Riddick

Ovo je juce oslobodjeno:comment image?x61513
https://youtu.be/Y2V8FK-RyFE
https://mobile.twitter.com/jamlyyyyy/status/1128375778620715009
Municiju ne stede, ovo su cevi od navodjenih raketa konkurs:comment image
Jedna kosta 13 000 dolara

Zadranin
Gost
Zadranin

@Riddick

Koliko košta jedna amerokenjska takva? Ako je ova ruska 13000 dolara.. ?

zaNemar
Gost
zaNemar

nisi reko pljuc

Riddick
Gost
Riddick

@Zadranin
60 000$ TOW raketa koja je slicnih karakteristika.
85 000$ TOW2 raketa.

Max
Gost
Max

Ima se može se.

U prolazu
Gost
U prolazu

Nema se, al mora se.

LNT_Iluvatar
Gost
Ara

Prekjučer su zeleni pokušali kontru i nisu dobro prošli.
Imaju zanimljive slike s dronova.
.
Ma ovo je od Mallah farmi jednosmjerna ulica

Helvetia
Gost
Helvetia

Obadvije strane imaju velike gubitke a cinimi se da saa slabo napreduje

LNT_Iluvatar
Gost
Ara

@Švicarac

SAA gricne svaki dan 2-3 sela, ide polako i drži pritisak .
To je u OK , viđali smo to i da se u takvim situacijma pojavi točka pucanja i urušavanja.

Max
Gost
Max

Točno ne smije se napredovati previše da neprijatelj ne presiječe opskrbne linije. neusklađeno napredovanje gore je od povlačenja.

Max
Gost
Max

Kontra presječena utakmica izgubljena. Nemaju oni više šanse. i neka.

Riddick
Gost
Riddick

U vazdušnom napadu u rejonu naseljenog punkta Kbana (granica između pokrajina Latakija i Hama) likvidiran je 23-godišnji albanski terorista Ron Emini/arab. Muhamed Albani rodom iz Prištine.
https://mobile.twitter.com/LouisDiko/status/1128077946135228416
On se nalazio u sastavu grupe „DŽemat Albani“ koja se nalazi u okviru „Hajat Tahrir Aš-Šam“ (Al-Kaida Sirija).

Oko
Gost
Oko

Imal odozdo neki snimak da vidimo stetu?

Segota
Gost
Segota

Postojao je snimak eksplozije , ali ga je ta-ista eksplozija unistila…..?

Ivek
Gost
Ivek

Kvalitetan humor, Šegi! : D

Micko
Gost
Micko

Pred par dana nešto je roknulo podzemno sklonište HTS-a u pokrajini Hami,al se ne vidi što.

Siniša
Gost
Siniša

Uuuuuu čini mi se da sam gledao, fenomenalan video!!!!

Ботовање
Gost
Ботовање

Дајте линк!

igi
Gost
igi

najveća bomba koja bi mogla nauditi islamistima i filmova i serija zapadnim pederoliberalima jeste zabrana u rusiji tverkanja,big brothera,farmi te filmova i serija u kome su CIA i FBI operativci koji se bore protiv tamne strane.

oxi
Gost
oxi

Probali su kontranapad ali su ih rusi poklopili odozgo. Izgleda da su “umjereni” dosta oklopa ostavili na livadi.
https://mobile.twitter.com/hashtag/Hama?src=hashtag_click

milan
Gost
milan

Moze li netko da mi razjasni situaciju u kojoj je ISIL porazen-neporazen od prije vise od godine dana. Porazeni su evakuirani, dobro, samo sa osobnim naoruzanjem u pokrajinu Idlib. Okruzeni su sa svih strana a raspolazu sa respektabilnim teskim naoruzanjem dronovima, tenkovima itd. Tko je “kriv” za nevidim isporuke svakakvog naoruzanja, za nastavak borb,i ili je to namjerno ucinjeno eda bi se pobili svi evakuirani militanti u Idlibu. Vidim veliki hm, nemoral, isturiti goloruke “Indijance”, gle usporedbe sa DIVLJEG ZAPADA, prema dooobro naoruzanim i opremljenim vojskama Sirije, Rusije i Irana. Turska daje jedino ritam u svemu tome, a Saudi i USA se koprcaju nebili bi nesto polucili u stanju takovom kakvo je, napominjem da se mrtvi ne broje jer su u kategoriji kolateralne stete. Dolazimo polako i do pitanja koja se ticu eugenike. Na zapadu vjerojatno imaju tocku gledanja tipa: koji su to ljudi vjerski fanatizirani do te mjere da sami na vide gdje ih i sve to vodi. Mogucnost rijesenja konflikta u Siriji je odgovor na pitanje.Kako militanti u Idlibu mogu sacuvati obraz i kako se mogu spasiti nepotrebne civilne zrtve u Idlibu? Ekonomski profit je danas prioritet sve dok ga predpostavljamo kao prioritet! Treba ici za mogucnostima suzivota izmedju duhovnih zajednica kao najvecem prioritetu, to je na neki nacin konstrukcijska datost koja pociva na religijskim korelacijama izmadju plemena u Siriji.

Kaj ti
Gost
Kaj ti

U Idlibu nisu u okruzenju posto im ledja drzi turska. A dole imas Al-tanf dje su pacovi direktno pod zastitom US armi pa se moze svasta desavat. A i u pustinji ima jos svega posto ju e tezko ocistit 100%.

zaNemar
Gost
zaNemar

ako je zajednica (zaista) duhovna, nema problem sa ostalim duhovnim zajednicama.. ali ima grdnih problema sa trenutnim stanjem stvari:)

LNT_Iluvatar
Gost
Ara

@Milan
– ISIL nije evakuiran u Idlib, već zeleni iz Alepa , Dare, Gute.
Bio se je “prelio ” jedan mjehur ISIL-a u Idlib ali to je neka sasvim druga priča

citat:”Kako militanti u Idlibu mogu sacuvati obraz i kako se mogu spasiti nepotrebne civilne zrtve u Idlibu? Ekonomski profit je danas prioritet sve dok ga predpostavljamo kao prioritet! Treba ici za mogucnostima suzivota izmedju duhovnih zajednica kao najvecem prioritetu”

-Hmmm, prije par dan je Ivanišević postao video iz Kindi bolnice.
Pogledaj ga.
Nađi i pogledaj video Al Zenki i palestinski dječak -Alepo ( stavi u tražilicu samo Al zenki lako ćeš naći)
Pogledaj i to
Kada to pogledaš imam jedno pitanje .
Da li bi ti volio imati te ljude za susjede?
Ja ne bih!
.
Inače proklamirana ideja zelenih umjerenih terorista je bila kršćane u Libanon a Alavite u kabur.
Sudbina Alevita bila je namjenjena i ostalim manjinama Druzima, Jezidima, Asircima i naročito šitima .

Siniša
Gost
Siniša

Ima se može se…vele ostalo iza SAA…
comment image

Riddick
Gost
Riddick

Meni je ovo najjaca slika od juce:
https://m.imgur.com/2hk5RJS
Tigrovi piju pivo ispred staba terorista.

Povrs
Gost
Povrs

TiKej .. Ovdje samo govore o najacoj bombi koju Su34 nosi. Obitelj KAB bombi je razvijena u Sovjetskom savezu 1980 ,tocnije Kab500 sa tv navodenjem ,a Kab500L sa laserskim, tako da nisu samo Amerikanci imali u standardu takve bombe

Drago
Gost
Drago

prednji horizontalni rep… ahhh

Max
Gost
Max

Još se jednom pokazalo da je Rusija vodeća u borbenoj tehnicii osobito ovoj letačkoj

LNT_Iluvatar
Gost
Ara

Drage kolegice i kolege forumaši , Našao sam ovaj odličan članak o tekućoj SAA ofanzivi u sjevernoj Hami /Idlib. *orginal je na ruskom i crom mi ga je preveo na engleski , uzmite to u obzir. ** nemojte smetnuti s uma i da je pisan iz ruske vizure Svakako je vrijedan čitanja Uživajte. Tactics of the Syrian army during the operation in Hama On May 6, 2019, the Syrian Arab army launched an offensive in the north of Hama province. The CAA has already managed to achieve first success. At first glance, the battles in the north of Hama look somewhat faded in comparison with the operation to liberate Eastern Guta, the deblokade of Deir Ez-Zor or the battle for Aleppo. However, the May operation in the north of Hama became a kind of litmus test, which showed a qualitative increase in CAA compared with the initial stage of the war. Objectively, the beginning of the war found the Syrian army far from in the best shape. The troops had significant problems with control and interaction between the units. The army often could not effectively counteract. Units are often thrown into hasty and poorly prepared attacks, which led to large losses in personnel and equipment. The interaction between the kinds of troops frankly limp. Video recordings with the destruction of Syrian tanks from the ATGM became one of the symbols of this war. In many ways, the unsuccessful CAA operations at this stage of the hostilities resembled the actions of the Russian army at the beginning of the First Chechen War. However, after the start of the Russian operation in Syria, the situation began to change. Our military advisers slowly but surely increased the level of combat effectiveness of the CAA. Gradually, control and interaction between the branches of the military was established. Syrian officers were trained in new tactical techniques based on the experience of the Russian army. As a result, starting in the fall of 2015, each new CAA combat operation turned out to be more successful than the previous one. In 2015, the Syrian army launched an operation in the northeast province of Hama, but, having lost a large number of armored vehicles, was forced to curtail the offensive. The shelling and attacks on SAA positions carried out by militants based in Idlib could not go unpunished. In addition, the strikes of artillery and the drones of terrorists on the Russian Khmeimim airbase threatened the lives of our servicemen. At the end of April 2019, the Syrian army began preparations for an offensive in the northern province of Hama. Its goal was to clean up the terrorists from the Al-Gab valley, from where they carried out attacks on the Khmeimim airbase. On May 6, the CAA launched an offensive operation. The beginning of the attack was preceded by prolonged artillery and air strikes. The militants, pulling together the best forces of both the Russian terrorist organization Hayat Tahrir Ash Sham and the groups of the so-called moderate… Pročitaj više »

LNT_Iluvatar
Gost
Ara

…nastavak
May 14 were published impressive photos of the defeat of the attacking group of terrorists. In total, according to the most modest estimates, 2 tanks, 2 infantry fighting vehicles and at least 3 militant vehicles were destroyed. Dozens of terrorists died. Artillery and aviation literally dared the attackers. After repelling the counterattack, the militants, at least temporarily, stopped any attempts to seize the initiative from the CAA.

Al-Gab cleaning operation is ongoing. The CAA units inflict artillery and air strikes on the heights dominating the terrain, where the insurgents strengthened. The Russian Aerospace Forces work on logistics and terrorist communications in Idlib. Measures are being taken to master the heights dominating the terrain, including their roundabout maneuvers. The CAA reliably retains the initiative, and its superiority in artillery and armored vehicles, together with the ability to deliver air strikes, makes the question of cleaning the Al-Gab valley a matter of time.

During the operation in the north-east of Hama province, the Syrian army demonstrated a huge qualitative growth in its potential. Proper use of artillery and aircraft simply grinds the enemy defenses. Well-established interaction between the branches of the military allows you to occupy the dominant heights and settlements without incurring heavy losses. Modern means of reconnaissance make it possible to timely detect the movement of militants and hit their personnel and equipment while advancing to the lines of attack. Russian advisers and specialists managed to raise the Syrian army to a qualitatively new level. Separately, it is worthwhile to dwell on the combatants operating in the Russian military zone. Special groups equipped with radar for counter-battery combat detect and destroy the artillery and mortar positions of the militants themselves, with the help of mortars, or cause them to fire artillery and aircraft. Russian special forces fighters from sniper rifles and anti-tank systems destroy the most dangerous firing points of terrorists. The contribution of our special forces, operating in the Al-Gab valley to the loosening of the defense, is huge, although it often does not get into the media reports for reasons of secrecy. We hope that when the right time comes, the details of the work of our advisers and specialists will be known to the general public.

The operation in the north-east of Hama has become an example of progress in the level of combat capability of the Syrian army. The CAA, reorganized by the Russian advisers and quenched in the battles for Aleppo, Homs, Palmyra, Deir-Ez-Zor and East Guta, confidently moved from the defeats of the first stage of the war to a series of victories over the forces of the enemy.

Dmitry Valyuzhenich for Anna News

Max
Gost
Max

5i plus od mene.

Max
Gost
Max

Svaka čast majstore. četrvti plus od mene i čiitam dalje.

Kemikalac
Gost
Kemikalac

Tako je ovo je lovac a ne bombarder

LNT_Iluvatar
Gost
Ara

Nisam to napisao
Niti je lovac iako je nastao na osnovi platforme su-27, niti je bombarder

Već punokrvni lovac-bombarder

Ma nije bitno….

Max
Gost
Max

U pravu si Sukhoi su lovci bombarderi.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik