Upotreba najmoćnije bombe iz arsenala Su-34 (VIDEO)

SU-34 i spoljašnji rezervoar PTB 3000
38 komentara

Na internetu se pojavio snimak vojnog zadatka ruskog bombardera Su-34 na kojem koristi najmoćniju bombu iz njegova arsenala, tonu i pol tešku laserski navođenu bombu KAB-1500LG-Pr-E.

Bomba je dizajnirana za uništavanje dobro utvrđenih i ukopanih ciljeva, kao što su zapovjedna mjesta, podzemna skladišta i bunkeri, navodi Ruska Gazeta.

Laserom navođena bomba može probiti do 20 metara tla ili 3 metra armiranog betona, a zatim eksplodirati. Preciznost bombe KAB-1500 je od 4 do 7 metara, a visina sa koje se otpušta može biti do 8 kilometara.

Zapadni pandan ovoj bombi je američka Paveway II/III laserski vođena bomba.

KAB-1500 je korištena u Siriji, kada ju je Su-34 bacio na položaj militanata u Idlibu. Su-34 su u akciji pokrivali borbeni zrakoplovi Su-30SM, a objavljeni video je vjerojatno snimljen iz kokpita jednog od njih. Na kraju videa se vidi prednji horizontalni rep karakterističan za Su-30SM i bombarder Su-34. U travnju 2017. je u Idlibu preciznim udarom ove teške bombe uništen teroristički bunker.

KAB-1500LG-F-E laserski vođena bomba
FOTO: KAB-1500LG-F-E

Objava snimke ne bi bila od posebne važnosti da Ministarstvo obrane Ruske Federacije nije usvojilo novu odredbu prema kojoj se izričito i pod kaznenom odgovornosti zabranjuje objavljivanje fotografija i snimaka vojnog osoblja na položajima, snimljenih tijekom iz vojnih akcija ili službe u vojarnama.

S obzirom na tekuću operaciju Idlibu, “kršenje” ovog pravila i objava videa u gotovo svim ruskim medijima, među kojima je i RT, prije se može protumačiti kao poruka teroristima u Idlibu i njihovim saveznicima, nego kao posljedica hakiranja pametnog telefona ili računala pilota koji je snimio akciju.

VIDEO – Upotreba najmoćnije bombe iz arsenala Su-34

SU 34VVS rusije
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ara
4 godine prije

Nermine, lovac -bombarder,
Možda cjepidlačim ali bode mi oči

Tomaz
4 godine prije

Imali napredak u Idlibu ?

Riddick
4 godine prije

U vazdušnom napadu u rejonu naseljenog punkta Kbana (granica između pokrajina Latakija i Hama) likvidiran je 23-godišnji albanski terorista Ron Emini/arab. Muhamed Albani rodom iz Prištine.
https://mobile.twitter.com/LouisDiko/status/1128077946135228416
On se nalazio u sastavu grupe „DŽemat Albani“ koja se nalazi u okviru „Hajat Tahrir Aš-Šam“ (Al-Kaida Sirija).

Oko
4 godine prije

Imal odozdo neki snimak da vidimo stetu?

igi
4 godine prije

najveća bomba koja bi mogla nauditi islamistima i filmova i serija zapadnim pederoliberalima jeste zabrana u rusiji tverkanja,big brothera,farmi te filmova i serija u kome su CIA i FBI operativci koji se bore protiv tamne strane.

oxi
4 godine prije

Probali su kontranapad ali su ih rusi poklopili odozgo. Izgleda da su “umjereni” dosta oklopa ostavili na livadi.
https://mobile.twitter.com/hashtag/Hama?src=hashtag_click

milan
4 godine prije

Moze li netko da mi razjasni situaciju u kojoj je ISIL porazen-neporazen od prije vise od godine dana. Porazeni su evakuirani, dobro, samo sa osobnim naoruzanjem u pokrajinu Idlib. Okruzeni su sa svih strana a raspolazu sa respektabilnim teskim naoruzanjem dronovima, tenkovima itd. Tko je “kriv” za nevidim isporuke svakakvog naoruzanja, za nastavak borb,i ili je to namjerno ucinjeno eda bi se pobili svi evakuirani militanti u Idlibu. Vidim veliki hm, nemoral, isturiti goloruke “Indijance”, gle usporedbe sa DIVLJEG ZAPADA, prema dooobro naoruzanim i opremljenim vojskama Sirije, Rusije i Irana. Turska daje jedino ritam u svemu tome, a Saudi i USA se koprcaju nebili bi nesto polucili u stanju takovom kakvo je, napominjem da se mrtvi ne broje jer su u kategoriji kolateralne stete. Dolazimo polako i do pitanja koja se ticu eugenike. Na zapadu vjerojatno imaju tocku gledanja tipa: koji su to ljudi vjerski fanatizirani do te mjere da… Čitaj više »

Siniša
4 godine prije

Ima se može se…vele ostalo iza SAA…comment image

Povrs
4 godine prije

TiKej .. Ovdje samo govore o najacoj bombi koju Su34 nosi. Obitelj KAB bombi je razvijena u Sovjetskom savezu 1980 ,tocnije Kab500 sa tv navodenjem ,a Kab500L sa laserskim, tako da nisu samo Amerikanci imali u standardu takve bombe

Drago
4 godine prije

prednji horizontalni rep… ahhh

Max
4 godine prije

Još se jednom pokazalo da je Rusija vodeća u borbenoj tehnicii osobito ovoj letačkoj

Ara
4 godine prije

Drage kolegice i kolege forumaši , Našao sam ovaj odličan članak o tekućoj SAA ofanzivi u sjevernoj Hami /Idlib. *orginal je na ruskom i crom mi ga je preveo na engleski , uzmite to u obzir. ** nemojte smetnuti s uma i da je pisan iz ruske vizure Svakako je vrijedan čitanja Uživajte. Tactics of the Syrian army during the operation in Hama On May 6, 2019, the Syrian Arab army launched an offensive in the north of Hama province. The CAA has already managed to achieve first success. At first glance, the battles in the north of Hama look somewhat faded in comparison with the operation to liberate Eastern Guta, the deblokade of Deir Ez-Zor or the battle for Aleppo. However, the May operation in the north of Hama became a kind of litmus test, which showed a qualitative increase in CAA compared with the initial stage of the… Čitaj više »

Kemikalac
4 godine prije

Tako je ovo je lovac a ne bombarder

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI