Ruske i sirijske vazduhoplovne snage bombardovale tursku osmatračnicu u Hami

turska osmatracnica Hama

Ruske i sirijske vazduhoplovne snage izvršile su više od 15 vazdušnih udara u regionima sirijskih pokrajina Hama i Idlib, pogodivši nekoliko lokacija koje pripadaju džihadističkim pobunjenicima Haiat Tahrir Al-Sham i Nacionalnooslobodilačkoj armiji koju podržava Turska.

Prema vojnom izvoru u pokrajini Hama, u jednom je trenutku ruski ili sirijski avion pogodio tursko osmatračko mesto u gradu Sheir Magher.

Izvor je rekao da je vazdušni napad pogodio zid osmatračnice, ali da je to bilo dovoljno da podigne nivo bezbednosti turske vojske u oblasti Sheir Magher u pokrajini Hama.

Prilikom ovog vazdušnog udara niko nije ranjen ili ubijen; međutim, ruske oružane snage će verovatno dobiti žalbu svojih turskih partnera nakon ovog bombardovanja.

Poslednji napad dolazi samo nedelju dana nakon što su sirijske vazduhoplovne snage umalo pogodile turski vojni konvoj koji je putovao ka mestu Khan Sheikhoun u južnom Idlibu.

Turska je upozorila sirijsku vladu da ne gađa njene snage u Siriji; međutim, Damask je istovremeno zahtevao od Ankare da ukloni svoje trupe iz Sirije, jer to predstavlja kršenje suvereniteta Sirije.

 

SAAVVS rusije
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Suze Roni
4 godine prije

Ima li burt sto reci za ovo?

Dopizdilomi
4 godine prije

A što turske snage rade u Siriji? Udri.

burt
4 godine prije

Assad i njegovi mentori iz IRGC-a nemaju izbora nego da napadaju tursku vojsku u Idlibu da bi prisilili tursku stranu da se povuče iz Idliba ali koliko se vidi turska vojska se ne povlači nego dovodi pojačanja da bi protumjerama spriječili planove Assada i njegovih generala, Assad je postao lutka na koncu IRGC-a i vezao je svoju sudbinu sa događajima u Idlibu, ako turska vojska zamrzne siutaciju počinje proces federalizacije Sirije a time počinje i Assadov pad s vlasti, zato je najvažnije da se Asssad politički likvidira a velika ekspanzija IRGC-a zaustavi u Siriji jer su ionako Sirija, Libanon, Gaza, Irak i Yemen postali utvrde IRGC-a odakle imaju cilj da unište Izrael i Saudijsku Arabiju a vojske SAD-a i Velike Britanije izbace sa bliskog istoka kao što sada tursku vojsku pokušavaju da izbace iz Idliba

john smith
4 godine prije

sultan će da bude manji od mrava

Slovenac
4 godine prije

Puti je.barem.tri.poteza ispred tako.da.samo.mirno svi ce dobiti sto jim ide

Naprda
4 godine prije

Šta će da radi osmatračnica kad bude potpuno okružena SAA? Malo je bezveze da i dalje budu tamo.

Laki Topalović
4 godine prije

Dobro, točnije bi bilo položaje terorista neposredno blizu osmatračnice, vidi se pogodak izvan zida, vjerojatno su Turci bili obaviješteni da se sklone

Max
4 godine prije

makni se iz tuđe državw.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI