Vojna suradnja Rusije i Venezuele je razlog da Brazil razmisli o američkoj vojnoj bazi

Venecuela BMD-3
23 komentara

Odmah nakon inauguracije je novi brazilski predsjednik Jair Bolsonaro izjavio kako je spreman razmotriti mogućnost otvaranja američke vojne baze u svojoj zemlji, prenosi El Comercio. Bolsonaro je kazao kako je vrlo zabrinut zbog vojne suradnje Rusije i Venezuele.

Novi brazilski predsjednik Jair Bolsonaro je izjavio “kako je u budućnosti spreman razgovarati o mogućnosti izgradnje američke vojne baze u Brazilu, ističući kako mu se suradnja Rusije i Venezuele čini dovoljno važnim razlogom za zabrinutost”, prenosi El Comercio.

Peruanski list, koji je popratio ceremoniju inauguracije i sastanke i izjave nakon svečanosti, piše kako da se Bolsonaro susreo s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom dan nakon preuzimanja dužnosti.

Političari su se složili proširiti suradnju između dviju zemalja u području trgovine, sigurnosti i “borbe protiv autoritarnih režima, kao što su Kuba ili Venezuela”.

“Tko zna koje ćemo teme za pregovore imati u budućnosti. Sve će ovisiti o situaciji u svijetu”, rekao je Bolsonaro u prvom intervjuu od njegove inauguracije 1. siječnja 2019. godine.

“Nastojimo razviti ne samo gospodarsku suradnju sa Sjedinjenim Državama, ona može biti i vojna. Možemo doći do dogovora na tom području”, dodao je novi predsjednik Brazila.

Bolsonaro je također izrazio zabrinutost zbog zajedničkih rusko-venecuelanskih vojnih vježbi, koje su se krajem prošle godine održale u Venezueli.

“Kao što se i očekivalo, Rusija je provela zajedničke vježbe s Venezuelom i znamo što Madurova vlada pokušava postići. To brine Brazil”, izjavio je Jair Bolsonaro.
Istodobno, El Comercio podsjeća da je venecuelanski predsjednik Nicolas Maduro ranije optužio Sjedinjene Države za pripremu oružanih sukoba na granici zemlje s Kolumbijom i Brazilom, što bi trebao biti razlog za vojnu invaziju na latinoameričku zemlju.

Izbori u Brazilu – Latinska Amerika dobila vojnu huntu i opet postaje “američko dvorište”

“Hunta” u Brazilu vuče svoje prve poteze – Pozdravlja Izrael i pokušava protjerati Kinu

Jair Bolsonaro upozorava “kako Kina ne može kupiti Brazil”

Jair BolsonaroLatinska AmerikaNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
spartak
5 godine prije

Doveli Anglocionisti novu compradorsku ekipu na vlast u Brazilu. Jadan narod sada. No, neće ni ovi pljačkaši dugo. Očekujem vruća ljeta, i zime, u Brazilu

shumadinac
5 godine prije

Narodski rečeno “vraćanje duga”. Ameri njemu dali vlast on njima teritoriju – ali samo mali deo, imaće sasvim dovoljno za ispašu za svoje ovce. Ali nas to ne treba da čudi, kod nas je razlika samo u nijansama.
Đto se tiče Južne Amerike sve ida prema očekivanju. Ono što nam može biti interesantno je brzina kojom Ameri ulaze – znači da se očekuje brzi razvoj što se uklapa u globalnu sliku.

Perica
5 godine prije

…a Perica dobio minuse i par “stručnih” odgovora kada sam napisao da je planeta podeljena na interesne zone i tu nema šat ko tražiti. Na Balkanu se zna….Srbija i RS neće u EU a kamoli u NATO…imaćemo komšijske odnose kao recimo Venecuela i Brazil. Ko minus i plus, k’o amer i rus…ima jedna pesmica! Kao onaj jin i jang, tako valda

eu kolonija
5 godine prije

bolsonaro se treba prvo uvjeriti da iza njega stoji 50% brazilaca jer je primjenom sile I prevara došao na vlast a poznata nam je revolucionarna priroda južno američkih ljevičara. da mu na kraju nebi maduro presuđivao u braziliji.

fenix
5 godine prije

Prosto me fascinira da jedna drzava poput Brazila koja ima preko 200 miliona stanovnika ovako sebe ponizava pa majku mu sa tolikom teritorijom i stanovnistvom oni bi trebali biti sila a ne da se ovako ponizavaju imaju li oni kao velika nacija imalo nacionalnog dostojanstva?

Mat
5 godine prije

Bolsonaro je novi prijatelj duboke drzave,za kojeg je Istorija…..Nepoznanica.

Siniša
5 godine prije

BRIKS…..bacanje bisera pred svinje.

Zvrk
5 godine prije

Nego, kako se komentira da je cijenjeni Orban bio na inauguraciji novog predsjednika? Čovjek bi pomislio da se to ne poklapa sa antiantlantističkim ciljevima….

Baba
5 godine prije

Znači RIKS…

Mia
5 godine prije

Budu kinezi I rusi otkazali sve iz brazila bude se on brzo preobratio

Weteran
5 godine prije

Ja to vidim ovako.
Gospodari novca instaliraju vojnu bazu u Brazilu?!
Znači da i u svojoj avliji imaju veliki, veliki problema!? I postaju sve nesigurniji ?!

jupiter
5 godine prije

fasista ce tek da vidi dobrobiti ujka sema i israela….

Sardelino
5 godine prije

Ameri napuštaju svoje isturene neobranjve položaje I utvrđuju se u svojem dvorištu.
Ali I u onom što smatraju svojim dvorištem uvijek I u bilo kojem trenutku mogu se spotaknuti na ubojitu kombinaciju koju čini socijalni nauk crkve I obespravljeno domicilno stanovništvo.

Epiktet
5 godine prije

U Boliviji teško: nemaju izlaz na more!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI