Je li moguće ubrizgati 5G čip putem cjepiva?

Čip i 5G
419 komentara

Na početku kampanje cijepljenja protiv Covida-19 na društvenim mrežama pojavila se glasina da će cjepivo protiv virusa sadržavat 5G mikročipove koji će omogućiti praćenje cijepljenih osoba radi dohvaćanja privatnih podataka. Je li moguće ili nije, odgovara Jean-Marc Routour, profesor elektronike na Sveučilištu Caen u Normandiji.

Ironično je da se ova glasina pojavila gotovo 56 godina nakon što je Gordon Moore, jedan od osnivača Intela, iznio empirijski zakon koji ukazuje na udvostručavanje broja tranzistora na mikročipu svake 2 godine. Taj se zakon i danas potvrđuje elementarnim elektroničkim komponentama – tranzistorima – koje danas dosežu nanometrijske veličine.

Prve elektroničke komponente izrađene su s vakuumskim žaruljama koje sadrže vlakna i rešetke zvane triode. Zagrijavanjem i elektrostatičkim učinkom mogli bi se pojačati slabi električni signali. To je ono što je omogućilo prve bežične prijenose signala Morseove abecede početkom 20. stoljeća. Glomazne, lomljive i skupe elektroničke komponente, koje smo viđali u našim starim crno-bijelim televizorima tipa Major 67 proizvedenim u Nišu, radile su s visokim naponima. Govorimo o “lampama” EL84 i PL519. Stare komponente su zamijenile nove takozvane tehnologije čvrstog stanja s kristalima poluvodičkog materijala.

Poluvodička komponenta koja obavlja funkciju pojačanja razvijena je 1950-ih godina, a trgovački naziv su odabrali u Bell laboratoriji: tranzistor. Prvi integrirani krug, odnosno mogućnost proizvodnje više tranzistora međusobno izravno povezanih u poluvodičkom kristalu, ostvaren je krajem 1960-ih.

U industrijskim razmjerima, kvadratne komponente se proizvode jedna do druge kako bi se olakšalo njihovo rezanje prije pakiranja. Godine 2021. IBM je upravo najavio realizaciju tranzistora s aktivnom površinom od 2 nanometra (tj. dvadesetak atoma postavljenih jedan do drugog). Radi se o materijalima koje danas nalazimo na diskovima, takozvanim Solid-state drive (SSD).

Problem geometrije

Sada dolazimo do glavnog pitanja. Koliko bismo tranzistora mogli smjestiti na komad kvadratnog integriranog kruga koji bi prošao kroz rupu igle koja se koristi za cjepivo? Integrirani krug je ustvari kvadratnog oblika, a igla je kružna s unutarnjim promjerom od 0,6 mm. Imamo problema s geometrijom kojeg treba riješiti.

Promjer igle od 0,6 mm površinski omogućava smeštaj oko 72 milijuna tranzistora (za površinski tranzistor od 100 nm x 100 nm). Sličan broj transisotra imamo u najnovijim procesorima telefona poznatih marki.

Stoga je teorijski i praktično moguće staviti zatvoreni elektronički čip u špricu cjepiva s proračunskim kapacitetima sličnim onima kod aktualnih pametnih telefona. Nakon toga, ovaj elektronički sklop mora komunicirati s vanjskim svijetom, a za to je potrebno električno napajanje. To nije veliki problem jer ubrizgani čip mora i može bežično komunicirati s vanjskim dijelom ljudskog tijela. Antene se stoga moraju napraviti na čipu za bežičnu komunikaciju.

Ovaj put, Maxwellove jednadžbe morat će se koristiti za dimenzioniranje veličine antena. James Clerk Maxwell bio je škotski fizičar i matematičar iz XIX-og stoljeća. Posebno mu dugujemo demonstraciju da se elektromagnetska polja koja se koriste u bežičnim prijenosima naših pametnih telefona šire u svemiru u obliku vala brzinom svjetlosti.

Prema Maxwellovim jednadžbama, idealna veličina antene trebala bi biti jednaka omjeru brzine svjetlosti prema frekvenciji elektromagnetskih valova (valna duljina). Dijeljenjem ove idealne veličine (½, ¼, 1/8…) također se mogu koristiti za ograničavanje veličine. Trenutni 5G koristi frekvencijske opsege oko 3,5 GHz. Odabirom  ¼ za ograničenje veličine antene, stoga se mora napraviti antena od 2,1 cm kako bi elektronički čip mogao bežično komunicirati s vanjskim dijelom ljudskog tijela.

S takvom dimenzijom, cijela površina čipa nije dovoljna za ugradnju antene, čak ni u obliku zavojnice. To je također nešto što svi znamo pod uvjetom da posjećujemo trgovine gdje svaki kupljeni predmet ima RFID čip. Jedini stvarno vidljivi dio čipa je antena u obliku zavojnice, a onaj bitni dio je ustvari gotovo nevidljiv. RFED čip nema svoje napajanje, ali se aktivira na distanci kada mu probližimo čitač. Čitač putem elektromagnetskih valova, aktivira RFID i nakon toga čita podatke koji se u njemu nalaze.

Kućni ljubimci i čip

Psi i mačke pinori su čipiranja, jer je tetoviranje zamijenjeno implantacijom potkožnog čipa. Uređaj je dugačak oko deset milimetara i sadrži jedinstveni broj koji se može čitati bez kontakta. Ovaj se broj očitava tako da se sustav čitanja približi uhu životinje.

Udaljenost između implantiranog čipa i čitača mala je, često ograničena na nekoliko centimetara. Prvo, radi se o tome da se podaci točno osiguraju kako bi se izbjeglo daljinsko otkrivanje razmijenjenih podataka; drugo, jer se snaga koju emitira antena smanjuje s kubičnom udaljenošću. Za povećanje udaljenosti čitanja potrebno je povećati emitiranu snagu i stoga povećati volumen baterije.

Kako možemo jednostavno kvantificirati kako bismo mogli odgovoriti na naše početno pitanje? Između složenih jedinica, složenih matematičkih jednadžbi i rezultata koji vrlo ovise o eksperimentalnim uvjetima, pitanje se čini jednostavnim, a znanstveni odgovor nije. Kako bismo pokušali dati odgovor o dimenzioniranju baterije, moramo analizirati naše mobilne telefone. Domet telefona je 1 kilometar za volumen baterije od približno 10 cm3. Pod pretpostavkom da polovicu volumena čipa ubrizganog u cjepivo zauzima baterija, raspon čipa bio bi 0,4 cm. S obzirom na veličinu baterije, čip mora biti u kontaktu sa sustavom za čitanje kako bi mogao razmjenjivati ​​informacije.

Je li moguće staviti čip u cjepivo ili ne?

Procesor 5G čipa može se ubrizgati kroz otvor igle koji se koristi za ubrizgavanje cjepiva, međutim i sustav za očitanje bi morao dirati kožu. Aktuelna znanost nema rješenje za antenu koja bi efikasno komunicirala s vanjskim svijetom, bar što se tiče ovih veličina čipa. Frekvencije koje se koriste u prijenosima bežične telefonije povećale su se deset puta u dvadeset godina. Ekstrapoliranjem ovog zakona bit će stoga potrebno pričekati 60 godina da frekvencija bežičnog prijenosa omogući stvaranje antena dovoljno malih da bi se mogao ubrizgati čip u cjepivo.

Zaključak

Nadovezao bih se na odličnu analizu Jean-Marc Routoura. Doista, praktično izrada i funkcioniranje čipa sličnih veličina unutar našeg tijela danas malo je vjerojatna. Prikazivanje Bleutooth ID brojeva cijepljenih osoba je zasigurno manipulacija s ciljem diskreditacije stvarne istine. Osim fizičkog dijela takvog čipa, potrebno je isprogramirati komunikaciju, instalirati operacijski “nano” sustav i još puno toga, što nikako ne može proći neopaženo.

Međutim, za napajanje sličnog čipa možemo iskoristiti kinetičku energiju našeg tijela. Nešto slično našim ručnim satovima koji se ne navijaju. Zašto ne iskoristiti temperaturu našeg tijela? Sve je moguće. Problem udaljenosti se može riješiti komunikacijom s našim pametnim telefonima koji su uvijek vrlo blizu našeg tijela i koji su danas jedna vrsta “čipiranja”. Naši pametni telefoni znaju gdje smo, što radimo, s kime s družimo, a vrlo vjerojatno i što govorimo.

QR kôd nedavno uvedenih zdravstvenih propusnica nije tako zatvoren i siguran, kako govore naše vlasti. Uz malo truda i čitanja dokumentacije, moguće je očitati sve što se u njemu nalazi, a nalazi se puno toga: ime, prezime, datum cijepljenja, vrsta cjepiva… Svako skeniraje vrši upit u centralnu bazu pod kontrolom države i EU. S malo programiranja, moguće je pratiti svaki korak jedne osobe. Zato mnogi prosvjeduju jer znaju što to znači. QR kôd s našim pametnim telefonima je jedna vrsta vanjskog čipiranja osobe, putem kojeg se puno toga može saznati.

Toliko o mogućnosti čipiranja putem cjepiva, koje je danas malo vjerojatno, ali sutra i više nego izvjesno. O tome se već govori u znanstvenim krugovima, a mi se vratimo konkretnim problemima koji nas muče i koje nam natura globalistička ekipa. Razgovarajmo, analizirajmo i učimo. Samo znanje i zajedništvo, vode nas ka boljitku.

Izvor: The Conversation

čipČipiranjepraćenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
419 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BordoDNK
2 godine prije

Mnogo toga što jendo jujer smatrano naučnom fantastikom, ili teorijom zavjere, danas je stvarnost. Činjenica je jedno, da ge farmaceutskim kompanijama koje plasiraju gensku terapiju kao ” jedini efikasni način” borbe protiv Covida, profit na prvom mjestu, a dobrobit ljudske populacije na zadnjem. Sve što se prije godinu ipo, podvodilo pod termin ” teorija zavjere, danas nam se dešava u stvarnosti.

Milan
2 godine prije

Sta ako je Grafen oksid (i ostali metali) vrsta antene za cip… Sa Grafen oksidom ionako postajete primo-predajnik frekfencija kojima se moze manipulisati, uticati na ljude…

deda štanga
2 godine prije

oba ova sranja dolaze u paketu, i sad mi je najmanje do toga što se može, a što ne. jedino vjerujem svom osjećaju, on me za razliku od ljudi, bili profesori elektronike ili ne, rijetko kad iznevjerio, a govori mi da ovo nije dobro.

banana
2 godine prije

malo bih bacio kritiku na tekst. Sa većinom teksta se slažem, osim sa rečenicom “Ekstrapoliranjem ovog zakona bit će stoga potrebno pričekati 60 godina da frekvencija bežičnog prijenosa omogući stvaranje antena dovoljno malih da bi se mogao ubrizgati čip u cjepivo.”
U jednom prethodnom tekstu bilo je navedeno da obično postoji/razvija se tehnologija koja će biti komercijalna/prezentirana običnim smrtnicima za cca 50godina. Sa današnjim napretkom.. što ako je to manje.. što ako takva tehnologija već postoji i… koristi se?

Maki
2 godine prije

Jean-Marc Routour, profesor elektronike na Sveučilištu Caen u Normandiji svjesno ili nesvjesno manipulira cinjenicu da je nano-cipiranje bilo moguce i prije 2010, a kamoli danas. I on je cionisticki “strucnjak” koji tjesi ovce da cipiranje putem igle jos uvijek nije moguce, a bice da jest o cemu je pisala jos 2010 godine Tatjana Gracova

MINA
2 godine prije

Ostavite po strani čipovanje.Pratite danasnju situaciju oko mera ,maski i kovid propusnuce! Tesko nam se piše.Postajemo robovi prihvatajući mera pa i vakcinisanja gde je smrtnost ozbiljna.

piždro
2 godine prije

Samsung već isprobava na veliko dual 7 G

Zabluda
2 godine prije

Šuplja prica. Stari oni imaju tehnologiju kakvu ljudski mozak ne moze zamisliti, minimalno 50 godina u buducnost. DARPA je za.j.e.bana. 60-70% sto gledas u sf filmovima postoji, pa nije to netko sanjao pa napravio film na osnovu toga, ne budite naivni. Kao npr star wars, prepisano je od nekud.

Lafeta
2 godine prije

Udaljenost je jednodimenzionalna. Nemože biti kubična.

Wraith
2 godine prije

Veoma interesantan i kvalitetan razgovor sa Dr. Nestorovićem (Balkan Info).

h ttps://m.youtube.com/watch?v=JYamf1QlOnk

zapadni neimac
2 godine prije

Sta li je to kubicna udaljenost?

Gaga
2 godine prije

“Prikazivanje Bleutooth ID brojeva cijepljenih osoba je zasigurno manipulacija s ciljem diskreditacije stvarne istine.”

Ne razumijem!
To ” prikazivanje” postoji! I ne kod svakog cijepljenog.
A šta to lovi ili šta to prikazuje…to još ne znamo!

A ne zna ni on, ali zna da je zasigurno manipulacija!

Sven
2 godine prije

Moguce je sve Elon Musk je i sam pricao o chipu u glavi koji mozda i on sam ima a da drugi ni ne znaju. Upravo tim rijecima se obratio novinarima , da ga i on sam mozda ima u sebi. Kad je to on rekao koji se bavi time to ima tezinu. Zar je problem staviti takav chip prilikom obicnog popravka zuba. Pa stavljaju se sarafi zbog cvrstoce plombi vec desetljecima u zube. Postoje price u kojima su ljudi ponekad iz vlastitih usta zaculi radio program. Jer tijelo preuzima ulogu antene. A usna skoljka ponekad poprimi ulogu zvucnika. A struje nam u tijelu ne neostaje. Velik broj ljudi je vec i odstranilo nesto slicno chipu iz tijela. Postoje podaci o tome. Cak su od nepoznatog materijala. Pa i clanci u novinama izlaze o tome. Sumnjam da su im te stvarcice ugradili izvanzemaljci, prije ce to biti ljudskih ruku djelo.… Čitaj više »

Kerefek76
2 godine prije

Cijeli članak se bazira na znanju od prije 50 godina. Moorovi i Maxwellovi zakoni ne vrijede kad uđemo na područje biotehnologije. Darpa je već razvila cijelu paletu implatibilnih čipova. Ovo je samo jedan javan projekt: https://www.businessinsider.com/military-sensor-skin-covid-darpa-19-2021-4 A ono što se događa po tajnim projektima je 50 godina naprednije. Nikakva antena ubrizganom čipu nije potrebna, dapače, nije potrebno ni ubrizgati čip niti ikakvi silicijski sklop. mRNA tehnologija omogućuje da samo tijelo proizvede potrebne nanosklopove na temelju mrna instrukcija. Grafen oksid služi kao antena tj. cijelo tijelo postaje antena, od glave do pete a to je itekako dovoljno za bilo koju frekvenciju 5G signala. Gradivni elementi za te nanosklopove uzimaju se iz samog tijela. Željezo i ostali metali prisutni su u samom tijelu i potrebno ih je samo uzeti i upotrijebiti. Današnja biotehnologija, genetika i ostale grane znanosti koje se preklapaju sa klasičnim tehnologijama su toliko napredovale da je to čisti SF.… Čitaj više »

Joe
2 godine prije

Mogućeje npr. ubrizgati prionekoji izazivaju kravlje ludilo. Prioni su mnogo sitniji od virusa i detektirati ih mogu samp par laboratorija u svijetu. Ti laboratoriji su “pod kontrolom”. Inkubacija priona traje dugo, npr. 10tak godina što je sasvim dovoljno da goyimi dobiju “lijek” u obliku bocke.

Robert
2 godine prije

Tko shvati Antartički sporazum taj će shvatit i Sveto pismo tj.Bibliju…………

Stara kuka
2 godine prije

Jako dobar i informativan članak. Još samo kad bi se revni portalski lovci na varane koncentrirali na prave i vrlo realne ugroze koje nam ovdje i sada prijete, umjesto što se bave izmišljanjem sve bizarnijih znanstvenofantastičnih “opasnosti”, možda bismo na ovom portalu čitali malo veći broj inteligentnih i korisnih komentara.

Marko
2 godine prije

NIJE.

habanero
2 godine prije

Zašto admin ne ukloni postove potpunih neznalica i trolova koji se masovno javljaju na ovako važnu temu?? Vidi se da neki to ciljano izvode iz tko zna kojih razloga.

Scorpiorex
2 godine prije

Moze il ne moze?

KISIK
2 godine prije

hop com.hr/2021/08/11/s-sladoljev-otkriva-da-je-delta-soj-laz-oboljenje-siri-spike-protein-u-cjepivu/

Max
2 godine prije

Još kako

ad astra
2 godine prije

Ma svi mi smo odavno čipirani. Jeste li primijetili da prilikom ulaska u trgovačke centre staklena ulazna vrata automatski reagiraju i otvore se. Nije to bez vraga. Imate čip u sebi i on šalje signal vratima. Jeste li primijetili da vam se nakon 4 godine korištenja mobitel brže prazni. E to vam je zato što tada čip počinje koristiti struju iz mobitela. Auto vam troši više goriva na uzbrdici. To je zato što čip padne u zadnji položaj i stvara otpor prolasku auta kroz magnetsko polje koje stvara. Kako se riješiti čipa. Vrlo jednostavno. Uzmete čiste vode u usta i sjednete na vruću ploču štednjaka. Kad vam voda u ustima zakuha čip je uništen.

Martin
2 godine prije

a=h. attps://www.bibliotecapleyades.net/scalar_tech/esp_scalartech_cellphones_5g_02.htm

o 5 G

Stari Ilir
2 godine prije

Baterija ne treba. Skrećem pažnju na doba ozbiljne nauke na ovim prostorima: ing. Židan – ing. Milobar: Spojevi s tranzistorima,1967., stranica 51, dvije šeme: 1. Šema spoja jednostavnog prijemnika s napajanjem NF pojačala s tzv. slobodnom energijom; 2. Šema spoja prijemnika s napajanjem pomoću tzv. slobodne energije (malo kompliciranija). Uglavnom 1 tranzistor.

“Radi informacije navodimo da je pod izvjesnim okolnostima prijem moguć još i na udaljenosti od 30 – 40 km od jakog odašiljača (preko 100 kW). Uvjet za to je, dakako, dobra (dovoljno dugačka i visoka) vanjska antena, te zemljovod. U blizini odašiljača (do 10 km) nije međutim ni potrebna vanjska antena, moguće je upotrijebiti i neku manju (pomoćnu) antenu.”

Podsjećam da se radi o 1967. godini i domaćem znanju. Današnji odašiljači su puno bliže, puno su jači a antene mogu biti i mikroskopske. Kome trebaju šeme, nije problem.

Stara kuka
2 godine prije

Problem riješen. Jedan od članova globalnog koronašog Svetog trojstva (Fauci-Drosten-Ferguson) Christian Drosten nam je objasnio da je najbolji način borbe protiv korone da se prvo cijepimo (sa cjepivm koje bi nas inače, tako nam je barem rečeno, trebalo štititi od zaraze) , a onda se zaraziti. “…poznati njemački virolog, arhitekt tamošnjeg lockdowna u kojeg je kancelarka Angela Merkel imala veliko povjerenje, Christian Drosten, ide čak i korak dalje i kaže kako je infekcija nakon cijepljenja razumna. – Otporan imunitet za stanovništvo može se postići samo stalnim kontaktom s koronavirusom – objasnio je Drosten u razgovoru za NDR. Drosten kaže kako je dobro primiti cjepivo a onda se zaraziti koronavirusom jer samo tako ćemo postati dugotrajno imuni a virus će se pojavljivati svakih nekoliko godina.” Tako da se svi oni zlobnici koji zlurado komentiraju veliki broj zaraženih među cijepljenima mogu pokriti ušima. To je ustvari dio genijalnog plana. Jer oni na taj… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Fiktivni korona cirkus je krenuo u Wuhanu preko 5G napada: https://homunizam.wordpress.com/2020/04/17/zasto-su-u-wuhanu-ljudi-padali-mrtvi-na-ulici-video-ali-ne-i-u-italiji-spanjolskoj-isprva-je-to-bio-5g-a-zatim-je-pusten-koronavirus-kao-kamuflaza-5g-debakla/ Tada je u Kini umrlo oko 20 milijuna ljudi – netko je primijetio da je odjednom 20 milijuna ljudi prestalo plaćati naknadu za mobitel. “Ljudi propituju službeni kineski broj mrtvih (manje od 4000) i nailaze na podatak da je danas 20 milijuna manje korisnika mobitela. Ili barem brojeva mobitela. Mora da su ulične “5G-padavine” iznenadile kineske vlasti. A baš je Wuhan bio pokazni centar za 5G i za Huawei-jev proboj u svijet. Previše je toga bilo na kocki ako se 5G pokaže debaklom. Trebalo je sakriti što se događa u Wuhanu. Ništa čudno za komunizam. Komunisti i danas skrivaju da su ubili 100 milijuna ljudi (klasnih neprijatelja). U Kini su jednima zakivali vrata da ne izađu, a druge su izvlačili iz stanova na silu da se više ne vrate. Kako je to moguće, i po čemu su se to… Čitaj više »

seofvniewurngfuewnru
2 godine prije

Imaš i bio čipove na bazi dnk, na njima možeš staviti više nego na silicijske, puuuuno više………….ljudi će biti hibridi, u njima će istovremeno raditi i bio i umjetni nano čipovi………..

Coca Corona
2 godine prije

Jedino bezUmno u cijeloj priči su “ljudi”kao ti

Stara kuka
2 godine prije

Tako se to radi. Ubaciš među ljude koji se protive narativu hrpu klaunova.provokatora ili pravih originalih paranoičnih bu-d-ala koji svojim blebetanjem onda stvore o svima sliku čudaka i ridikula i tako potpuno diskreditiraš svaki otpor i sve koji ga pokušavaju pružiti. I taktika radi k’o urica. Nema greške.

Lucija, prva
2 godine prije

Tranzistor nije memorijska ploča.

davor
2 godine prije

omg

Lucija, prva
2 godine prije

Evo vam malo frekvencija na kojima funkcionira ljudski mozak. 12. mj. 20. “A new means of neuronal communication discovered in the human brain Neuronal oscillations are an essential part of the functioning of the human brain. They regulate the communication between neural networks and the processing of information carried out by the brain by pacing neuronal groups and synchronizing brain regions. HIGH-FREQUENCY OSCILLATIONS with FREQUENCIES OVER 100 HERTZ are known to indicate the activity of small neuronal populations. However, up to now, they have been considered to be exclusively a local phenomenon. The findings of the European research project demonstrate that also high-frequency oscillations over 100 Hertz synchronize across several brain regions. This important finding reveals that strictly-timed communication between brain regions can be achieved by high-frequency oscillations. The researchers observed that high-frequency oscillations were synchronized between neuronal groups with a similar architecture of brain structures across subjects, but occurring in INDIVIDUAL frequency… Čitaj više »

BloodyScum
2 godine prije

CIPOVANJE dolazi tek posle 2025. godine. Znamo da su 0.50mm cipove proizvodili 2001. godine i nisu bili funkcionalni jer su koristili freknciju kao mikrotalasna a mi smo uglavnom sastavljeni od vode. 2006. godine je velicina bila 0.15mm i ocitavanje je bilo moguce na 30 metara. Sada mozemo samo da zamisljamo dokle su stigli. Prvo treba da smanje populaciju za 70% pa tek onda cipovanje.

Dragan
2 godine prije

Čip bez antene .. Svaki smartphone antena… a telefon uvjek u ruci ili džepu..

DZD
2 godine prije

Može li jedan članak o utjecaju frekvencija valova (npr 5g tehnologije) na materiju (a to je i čovjek).
Bez da pitate Popova i takve reproducirajuće “tranzistore”.

Utvrdili smo ovim člankom da se cjepivom ne može ugraditi komunicirajući uređaj.
OK.
Većina komentatora ovdje to nije niti tvrdila, nego su propitivali štetnost cjepiva na druge načine (npr. neki sastojak na koji se može jednosmjerno daljinski djelovati).
Ako je moguće, tada je moguće da nam se daljinski npr. poveća tjelesna temperatura, ili naruše osjeti, ili osuši grlo (samo teoretiziram, tj. trabunjam).
U mom gradu se još nisu pohvalili zašto su postavljeni jajoliki uređaji u glavnoj šetnici. Inače se pohvale kada promijene dasku na klupi.

Stavljati članke koji propituju namjerno potencirane (ne)vjerojatnosti je zavaravajuće.

Sada očekujem članak o tome može li Zemlja biti ravna ploča.

pajo
2 godine prije

Ma kojinsi ti to crtić gledala? Vrapče jos uvijek dozvoljava korištenje interneta ili ste na telefonu od 16 do 17?

aga cija
2 godine prije

Ista kolicina koliko i andjela stane na vrh igle, znaci: pun k

dfd9879dfd68vcv90879
2 godine prije

Mislave ovim člankom si lagano “usro motku” zato što smo provalili još prije par mjeseci da grafen oksid stvara biološke antene koje evidentno imaju neku namjenu…prvo slovački a zatim španjolski istraživači su to uslikali…zanimljivo ivermectin to poništava…normalizira krvnu sliku…

Zak
1 godina prije

Vec su to napravili ima video I pokazu kad skeniraju cip da vide s kojim cjepivom si se cijepio

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI