Platforma za otkrića i istraživanja “Yewno” ulaže 6,5 miliona dolara u razvoj

Platforma za otkrića i istraživanje
0
0

Yewno, kompanija koja se bavi povezivanjem, na prvi pogled nepovezivih koncepata znanja i tako omogućava istraživanje, učenje i znanje svojim korisnicima, ulaže dodatnih 6,5 miliona američkih dolara u razvoj svog poslovanja, saopšteno je iz Redwooda, kalifornijske start-up kompanije.

Investicija u kojoj je najviše učestvovao preduzetnik Desmond Shum podiže ukupno prvobitno ulaganje na čak 16,5 miliona dolara.

Yewno tehnologija “imitira ljudski mozak” u cilju analize i određivanja konteksta za obimne sadržaje. Algoritam, skoro poput ljudskog mozga, uči stranicu po stranicu, izdvaja sadržaj i razvija znanje i čini da Yewno bude ne samo pretraživač informacija, već platforma za otkrića i istraživanja.

Yewno može “sažvakati” sistematski sadržaj iz bilo koje discipline, od obrazovanja i finansija do izadavaštva, objasnio je direktor i osnivač kompanije Ruggero Gramatica.

Investicija će, kazao je on, osnažiti ulazak kompanije na izdavačko tržište Kine, gdje se uskoro očekuje otvaranje poslovnica.

Kompanija se nada da će ubrzo uspostaviti saradnju sa vodećim univerzitetima širom svijeta, a pripremaju širenje i na druga vertikalna tržišta.

desmond shumInvesticijakalifornijaplatforma za otkrića i istraživanjarugerro gramaticayewno
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI