Ruski sateliti uskoro bi mogli postati NEVIDLJIVI sa Zemlje

Satelit
4 komentara

Ruska svemirska agencija tvrdi da je pronašla nekonvencionalan način opremanja svojih satelita nevidljivim obilježjima, što otežava njihovo uočavanje sa Zemlje. Oni kažu kako bi poseban omot mogao biti rješenje.

Roscosmos je izumio vrhunsku tehnologiju koja uključuje prekrivanje satelita jedinstvenim omotom s mjehurićima zraka koji raspršuju svjetlost, prenijeli su ruski mediji. Kažu kako ova metoda smanjuje vidljivost satelita za 10 ili više puta kada se satelit promatra sa Zemlje.

Agencija kaže da bi se tehnologija, koja ima dvostruku korist, mogla koristiti za skrivanje satelita koji putuju od 10.000 do 20.000 km iznad zemljine površine.

Rusija, prva zemlja koja je poslala satelit u orbitu, nedavno je predstavila novu tehnologiju koja uključuje bespilotne letjelice. Samo ovog mjeseca Roscosmos je predstavio rješenje rastućeg problema svemirskih krhotina, odnosno satelita koji će se uništiti na kraju svog vijeka trajanja.

Nova vrsta satelita sadržavala bi materijale koji se sublimiraju, što znači da prelaze izravno iz krute tvari u plin, a da ne postanu tekući.

RosCosmossatelit
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
4 godine prije

Ja se plašim da će uskoro SVI sateliti postati nevidljivi – apsolutno i nepovratno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI