Programer ruskog svemirskog robota odbacuje apsurdne tvrdnje o tome da je njegovo djelovanje izazvalo pukotine na međunarodnoj svemirskoj postaji

Robot FEDOR SpyBot F-850
8 komentara

U rujnu 2019. otkriveno je manje curenje zraka na ISS-u koje se ove godine pojačalo pet puta, prisiljavajući posadu na to da dva puta zatvori vratašca modula svemirske postaje. U listopadu je posada ispravila pukotinu na modulu Zvijezda, koja je mogla biti izvor curenja zraka.

Humanoidni robot FEDOR, poznat i kao SpyBot F-850, nije mogao izazvati pukotinu na Međunarodnoj svemirskoj postaji, jer su kozmonauti na desetke puta uvježbavali svoju interakciju s robotom u trening centru na Zemlji, izjavio je njegov programer i voditelj Android Technics-a Evgeny Dudorov za RIA.

Prema Dudorovu, tijekom treninga kozmonauti su FEDOR prevozili kroz dva prelazna grotla čija širina premašuje širinu robota.

“Maksimalna širina robota je 550 milimetara, što znači da može lako proći kroz sva grotla. U više smo navrata uvježbavali ovaj postupak u simulatoru svemirskog broda Soyuz”, rekao je, odbacujući tvrdnje o tome da robot nije mogao proći kao “apsurdne.”

Član ruske Federacije kozmonautike, Aleksander Khokhlov, ranije je sugerirao kako se pukotina na ISS-u mogla pojaviti nakon što se FEDOR učitavao u Zvijezdin modul.

Robot je poslan na Međunarodnu svemirsku postaju 22. kolovoza 2019. na ispitivanja pod kontrolom kozmonauta, da bi se vratio na Zemlju u rujnu.

Ruski Zvijezdin modul ISS-a propušta curenje zraka od rujna 2019. U listopadu ove godine kozmonauti su otkrili i zakrpali pukotinu za koju se vjeruje da je izvor curenja.

Međutim, zabilježeno je novo curenje zraka u modulu, koje se trenutno ne smatra kritičnim.

FEDORISSRosCosmos
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hmmm da
3 godine prije

Lagana izlazna strategija iz ove laži

Kile
3 godine prije

Skynet preuzeo

Zigi
3 godine prije

“kako se pukotina na ISS-u mogla pojaviti nakon što se FEDOR učitavao u Zvijezdin modul.”
Radi se o krivom prevodu ili ???

tihobl
3 godine prije

Cudo da nisu rekli da je Fedor bio dopingovan.

Max
3 godine prije

Okrivili jadnog Fedora . sve je dobro dok se ne dogodi tragedija.

U prolazu
3 godine prije

Fedor se oteo kontroli…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI