Otkriveni detalji o prvom turistu na svijetu koji će hodati svemirom

Kosmonaut svemirska setnja rusija
6 komentara

Krajem lipnja, ruska raketna kompanija Energija i američka svemirska tvrtka Space Adventures potpisale su ugovor o upućivanju dva turista na Međunarodnu svemirsku postaju pomoću rakete Sojuz.

Prva turistička šetnja u svemiru trajat će između 90 i 100 minuta, izjavio je za agenciju RIA Novosti predstavnik američke tvrtke Space Adventures. “To je otprilike onoliko koliko vremena treba Međunarodnoj svemirskoj postaji za prolazak zemljine orbite”, rekao je predstavnik tvrtke, dodavši da svemirski turisti ne mogu provesti šest ili sedam sati izvan Međunarodne svemirske postaje kao profesionalni astronauti zbog nedostatka iskustva i obuke.

Tijekom svemirske šetnje, turisti će Zemlju moći promatrati iz različitih kutova. Ruski kozmonaut Pavel Vinogradov prethodno je rekao kako bi prvi svemirski turist, koji bi se šetao izvan postaje, mogao izvesti određene eksperimente, a mogao bi i snimiti fotografije planete. Drugi ruski kozmonaut, Gennadiy Padalka, koji trenutno drži svjetski rekord u vremenu kojeg je proveo u svemiru (879) dana, rekao je da je šetnja u svemiru jedinstvena prilika, koju trenutno nudi samo Rusija. Nudeći tako ekskluzivnu uslugu, Rusija zadržava svoj dominantni položaj na tržištu svemirskog turizma.

Krajem lipnja, ruska raketna kompanija Energija, koja je dio državne svemirske agencije Roscosmos, potpisala je ugovor s američkom firmom Space Adventures o turističkoj ekspediciji koja će se odvijati na ruskom segmentu Međunarodne svemirske postaje, na ruskoj raketi Sojuz. Tijekom svemirskog putovanja jedan od turista moći će otići u svemirsku šetnju, s profesionalnim kozmonautom. Let je već određen za 2023. godinu.

MKSRosCosmos
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
3 godine prije

Cijena ovakve turističke šetnje svemirom sigurno se mjeri u stotinama tisuća dolara.
Samo zato da bi se dokoni bogataš mogao preseravati u sličnom društvu da je bio u svemiru.
Zamisli iskustva – klaustrofobija, mrak i tišina.
Sto puta bi bolje iskoristio novce da ih je dao potrebitima.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Da se prvi turist ne zove DINAMO (madionicar)?

MelisMarsa
3 godine prije

Kada bih bila bogata i ja bi si priuštila tu avanturu!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI