fbpx

U Americi u šest godina uhićeno 296 788 djece mlađe od 12 godina

Dijete

Statistike kriminala koje je sastavio FBI pokazuju da je između 2013. i 2018. u Sjedinjenim Državama uhićeno najmanje 30 467 djece mlađe od 10 godina.

Ne tako davno je u Sjedinjenim Američkim Državama policajac uhapsio dvoje 6-godišnjaka, od kojih je jednom stavio fleksibilne lisice. To je izazvalo negodovanje javnosti i otpuštanje službenika, ali slučaj je daleko od iznimke.

Statistike kriminala koje je sastavio FBI pokazuju da je između 2013. i 2018. u Sjedinjenim Državama uhićeno najmanje 30 467 djece mlađe od 10 godina.

Brojka se uvelike povećava za sljedeću dobnu kategoriju. U istom razdoblju je uhićeno 266 321 djece u dobi od 10 do 12 godina, prenosi ABC News.

To znači da je uhićenika mlađih od 12 godina u spomenutih šest godina ukupno bilo 296 788.

U Sjedinjenim Državama 34 savezne države nemaju minimalnu dob za uhićenje za počinjenje kaznenih djela, dok je većina drugih, prema vladinim podacima, starosnu granicu postavila na 10 godina. Federalni sustav općenito podliježe državnom sustavu maloljetničkih delinkvencija.

Osim toga, 24 države uopće nemaju minimalnu dob za upućivanje slučajeva maloljetnika pred kazneni sud za odrasle.

Uhićenja u školama su posebno bitna pri hapšenju maloljetnika, posebno kada se stoga disciplina primjenjuje na pripadnike različitih rasa, ali i kako su časnici obučeni da postupaju s djecom.

Baka jednog šestogodišnjeg djeteta, Meralyn Kirkland, rekla je da joj je unuka pritvorena zbog sumnje da je „premlatila“ školskog djelatnika. Naime, dijete se prvo srušilo, a kada se diglo, počelo je udarati  djelatnika nogama.

Kirkland je rekla da će, ako se školski odbor potrudi saznati detalje, otkriti da je djevojčica sklona izljevima bijesa, jer pati od apneje u snu.

Apneja u snu je prekid plućne ventilacije tijekom spavanja koji traje duže od 10 sekundi, iako najčešće 20 do 30 sekundi, a u težim slučajevima može doseći i 2 do 3 minute i oduzeti do 60% ukupnog sna. Bolest narušava strukturu sna i dovodi do dnevne pospanosti, oslabljenog pamćenja i inteligencije, smanjenog učinka i stalnog umora, uz izljeve bijesa, kako kaže baka Meralyn Kirkland.

U „blažim slučajevima“ ova djeca ne završe u zatvoru, ali u slučajevima kao što 2018. godini, kada je uhićeno 155 djece mlađe od 10 godina zbog posjedovanja oružja, 22 zbog silovanja, 11 zbog pljačke, 56 zbog požara, a 289 zbog krađe, uključujući 15 zbog krađe vozila, takva i druga djeca čija su nedjela u kaznenom zakonu završavaju u zatvorima, često privatnim, gdje su izvrstan izvor prihoda za privatne kompanije u zatvorskom sustavu.

Poznat je skandal „Kids for Cash“ kada su 2008. suci Michael Conahan i Mark Ciavarella u Pennsylvania optuženi i osuđeni za primanje mita da djecu, često pod smiješnim optužbama, šalju u privatne zatvore zbog profita ove industrije. Sudac Ciavarella je osudio na tisuće djece na produženi boravak u pritvorskim centrima za mlade zbog trivijalnih kaznenih djela kao ismijavanje pomoćnika ravnatelja na MySpaceu ili uništavanja poda u napuštenoj zgradi. Ova dvojica sudaca su kažnjena teškim zatvorskim kaznama, ali praksa uhićenja stotine tisuća maloljetnika u šest godina sugerira da sa zatvaranjem Michaela Conahana i Marka Ciavarelle u Pennsylvaniji slanje djece u američke zatvore, od kojih su „popravne ustanove“ za maloljetnike često privatne, i dalje donosi profit.

ABC News

Licemjerje demokrata – ”Rat protiv Konfederacije” i privatni zatvori u Americi

Godišnji profit privatne zatvorske industrije u SAD-u premašio milijarde dolara

“Arhipaleag USAlag” – Preko 2 milijuna zatvorenika i 160 000 “živih mrtvaca”

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
9 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije

Poznato je puno tih patoloskih slucajeva i puno se pojedinaca i nevladinih udruga svakodnevno zalaze za veci integritet policije, vlade i pravosudja, jer su korumpirajuci utjecaji uvijek prisutni. “Cijena slobode je vjecna budnost,” da parafraziram.

Ali mi tu na Logicnom znamo da su ti koji se bore za integritet organa vlasti u najboljem slucaju korisne budale, a u najgorem slucaju agitatori i izdajice svog naroda, ne? Pa slijedi sa su svi ovi klinci zasluzili ne samo zatvor, vec dispoziciju po kratkom postupku, jer da nisu nekom nesto skrivili ne bi se ni nasli u toj situaciji…

Šatro
Gost
Šatro
1 godina prije

U Americi je sve loše i pokvareno, čak su i djeca mlađa od 12 godina u velikom broju kriminalci. Za razliku od Amerike u Rusiji na svakom koraku cvatu ruže, pa su tako u Rusiji djeca mlađa od 12 godina često već doktori znanosti, pa ti vidi !

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije

Šatro Kad već spominješ Rusiju, za razliku od američke, ruska policija ne uhićuje dicu zato šta su prodavala ladnu limunadu na malome stoliću u ulici u kojoj žive . . .

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Vidiš da djecu hapse jer su ismijavala direktora škole na društvenim mrežama ili udarila podvornika nogom u cjevanicu. ne bi bilo loše da pročitaš Kids for Cash na netu, to je odvratno, a tamo pričamo o povratnicima iz Sirije i njihovim sljedbenicima u Xinjangu

tedi
Gost
tedi
1 godina prije

Sta ti to pises?satro.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

U 2018. uhićeno 155 djece mlađe od 10 godina zbog posjedovanja oružja, 22 zbog silovanja, 11 zbog pljačke, 15 zbog krađe vozila …. Pa kako ih to vaspitavaju?

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije

Kako tko.

Ive Oldtimer
Gost
Ive Oldtimer
1 godina prije

potrebito je jos dati rasnu strukturu tih uhapsenika, pa slika o stanju nacije moze biti potpunija.

tedi
Gost
tedi
1 godina prije

Treba procitati i nauciti,zasto se desava maloljetnicka delikvencija.Posto mi je ta tema poznata iz mog radnog iskustva,rada sa adolescentima,a ima i puno knjiga od poznatih psihoterapeuta,Zoran Milivojevic,knjiga Emocije,jako,jako dobra knjiga,preporuka za sve roditelje.Tu se radi i o negativnim emocijama,o zeljama i njihovih ispunjenjima,na kraci i duzi rok.Inace je covijek radio sa maloljetnim delikventima u Slov,a ima i na JT.
Djecu trebamo voliti jako i ta ljubav ce nam biti vracena.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
9
0
()
x