Pogledajte policajce za nerede na skupu Justice for J6 koji zadržavaju maskiranog čovjeka sa pištoljem … i značkom

Skup Justice for J6
5 komentara

Među samo četiri osobe privedene tokom izuzetno nenasilnog mitinga Justice for J6 (Pravda za J6) u Washingtonu, DC, bio je i naoružani čovjek koji je pokazao značku, izazivajući špekulacije da je on bio „na tajnom zadatku“ kada su ga slučajno razotkrile kolege.

Uprkos nedjeljama stalnih medijskih izvještaja koji su podstakli strah od neizbježnog nasilja, subotnji protest protekao je mirno. Privukao je samo nekoliko stotina aktivista – i nekoliko puta više policajaca i drugih agenata za sprovođenje zakona. Vlasti su prijavile samo nekoliko manjih smetnji, i ukupno četiri hapšenja, od kojih je jedno bilo posebno interesantno.

Na video snimku koji je snimio nezavisni novinar Ford Fischer, oko pola tuceta policajaca u punoj opremi za nerede okružuje muškarca osumnjičenog za nošenje skrivenog pištolja.

“Da li ste na tajnom zadatku?”, Čuje se policija kako pita osumnjičenog dok provjerava njegove džepove samo kako bi pronašli ono što izgleda kao značka. „Upravo sam samo ovdje“, odgovara na novo pitanje da li je „bio na tajnom zadatku“ ili „dio događaja“.

Muškarac je potom priveden, a da mu na licu mjesta nisu stavljene lisice niti je razoružan, primjetio je Fisher, što je izazvalo mnoge špekulacije o tome da li je bio na tajnom zadatku, policajac van dužnosti i da li je značka uopšte prava.

Iako je Kapitolska policija priznala incident u tvitu, nikada nisu spomenuli značku.

“Taj čovek je imao pištolj”, saopštila je policija. „U ovom trenutku nije jasno zašto je čovjek bio na protestu. Policajci su ga kaznili po članu 5104 američkog zakonika  – Nezakonite aktivnosti.“

Američka policijaJustice for J6Washington
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
2 godine prije

Tko jos vjeruje policiji,tajnim sluzbama,vojsci i politicarima taj zasluzuje ovu tiraniju koja nam se odvija pred ocima u citavu svijetu

Max
2 godine prije

Kojii ubačeni gad

Rock
2 godine prije

Samo demokracija sile i pokornosti…

h-raqz
2 godine prije

da postoje američki patrijoti ovi potonji nebi postojali

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI