Vježba “Gotham Shield” i “black out” u San Franciscu, New Yorku i Los Angelesu

Black-out
12 komentara

22. travnja 2017. se dogodio najveći “black out” električne mreže u povijesti Sjedinjenih Država. San Francisco, New York i Los Angeles su bila najpogođenija područja, gdje su odmah počele provjere aktivnosti i infrastruktura kao što su telekomunikacije, transport i internet.

Električnu energiju San Franciscu isporučuje kompanija “Pacific Gas and Electric“, Los Angelesu “Department Water and Power” i “Southern California Edison”, a New Yorku tvrtka “ConEdison”. Sve tri mreže su prilično udaljene i uopće nisu povezane.

Podzemne željeznice u New Yorku i San Franciscu su stale, kao i drugi sustavi javnog prijevoza. U Los Angelesu je bio pogođen međunarodni zračni promet.

Savezna vlada i mainstream mediji su umanjili ili prešutjeli uzroke ovog incidenta.

No, trenutno se u SAD-u provodi vježba “Gotham Shield” u kojoj se simulira nuklearni napad na SAD, a dio vježbe je i provjera učinka elektromagnetskog impulsa (EMP) u slučaju nuklearne eksplozije. Taj efekt blokira i isključuje električne uređaje, kućanske aparate, elektroničke uređaje, komunikacijske sustave, internetske mreže, telefonske govornice, televiziju i slično. “Gotham Shield” mora testirati sposobnost odgovora države na nuklearnu eksploziju i ono što nakon nje slijedi.

U skladu sa službenim dokumentom kojeg je objavila FEMA, operacija “Gotham Shield” ima za cilj “ocijeniti opću sposobnost zajednice u sprečavanju, zaštiti, odgovoru i planiranju početne obnove nakon iznenadnog nuklearnog udara”.

“Gotham Shield 17” će razmotriti regionalne i nacionalne sposobnosti upravljanja i podrške u slučaju incidenta.

Sudeći po dokumentu od 22 stranice, istovremeni “black out“, koji je pogodio tri glavna američka grada s nepovezanim mrežama, simulirao je učinke EMP-a u slučaju nuklearnih eksplozija.

Iako se službeno navodi da će se vježba održati 24. i 25. travnja i da će se simulirati nuklearna detonacija jačine 10 000 tona na sjeveroistočnoj strani New Jerseya, nije jasan potpuni manjak informacija o uzrocima “black outa” u ostala tri grada. Ranije je navedeno da će se zbog simulacije nuklearne eksplozije deaktivirati većina telefonskih uređaja, interneta i drugih elektroničkih uređaja u području 20 kilometara od mjesta detonacije. Operacija Gotham Shield je združena vježba Hitne radio-amaterske službe (ARES),  Vojne radio službe (MARS), Ministarstva obrane, Savezne agencije za upravljanje kriznim situacijama (FEMA), Crvenog križa i agencije NETCOM američke vojske.

Izvor: GOTHAM-OVERVIEW.pdf

black outLos Angelesnew yorkPacific Gas and ElectricSan Francisco
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jale
7 godine prije

Ne treba više dokaza da se amerikanci aktivno spremaju za nuklearni rat.

rodoljub
7 godine prije

Americki vladari su psihopate, a cine da i americki narod postane narod psihopata . Politika plasenja naroda odrzava na vlasti pohlepne psihopate i korumpirane idiote .

davor
7 godine prije

Sjeverna Koreja je civilizacija u usporedbi s Amerikom. Američki narod nema hrabrosti ni mudrosti još od ubojstva Kennedya pozabaviti se mafijom na čelu vlastite države

Baba Vanga
7 godine prije

Nesto sam procitao ako je istina,Engleska kraljica na svom rodjendanu prije nekoliko dana u svom govoru najavila da ove godine pocinje ww3 i odusevljeno najavila Novi Svjetski Poredak,ako netko ima vise informacija neka napise.

Jupiter
7 godine prije

Pre tri meseca Rusi spremali nuklearna skloništa , Amerikanci vežbaju nuklearnu odbranu, buca hoće da baca nuklearne bombe po svetu ko bombone??? Spremajte Titova skloništa ,sklanjajte pečurke i kafiće da ima sirota raja gde da se skloni.

subaru
7 godine prije

Je je, bile su vježbe i za vrijeme predstave zvane 911 a znamo što je bilo poslije nje. Sad će Kima (ili Putina ili Xia) optužiti da nukleariro đusa pa će to biti zgodan povod za treći bobrok rat.

Brainstorm
7 godine prije

vjezba kao ona prije par mjeseci u rusiji.
dobro da nije bila kisa jer ” akcija NNNI odgodjena zbog iznenadne kise”

Outsider
7 godine prije

Opet Batman u akciji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI