”Prestanite ih nazivati oporbom.” Rusko Ministarstvo vanjskih poslova za pristaše Navaljnog tvrdi da su ”agenti NATO-a,” a ne legitimni političari

Maria Zakharova
41 komentar

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova vjeruje da je vrijeme da prestanemo pristaše Alekseja Navaljnog nazivati ”oporbom.” Osim toga, glasnogovornica inzistira da ih se bolje opisuje kao agente NATO-a i da ih se prestane smatrati konvencionalnim političarima.

“Trebali bismo ih prestati nazivati oporbom. Oporba je nešto drugo,” rekla je Maria Zaharova u četvrtak za ruski Channel One. “Oni su agenti utjecaja i to ću vam sada dokazati.”

Zaharova se prisjetila kako je ključni Navaljnijev saveznik Leonid Volkov prošli tjedan otkrio kako više neće održavati demonstracije zimi. Umjesto toga, planira pričekati proljeće i ljeto. Tada je u utorak ujutro Volkov, koji se nalazi u Litvi, najavio promjenu mišljenja, predlažući drugačiji oblik prosvjeda.

“Što se dogodilo između 04. i 09. veljače? Trivijalno je, jednostavno i žalosno”, rekla je. “Volkov i Vladimir Ašurkov, još jedan bliski Navaljnijev saveznik koji živi u Velikoj Britaniji, održali su jučer internetski sastanak s poljskim stalnim predstavništvom pri EU, kojem su prisustvovale i druge države članice EU, kao i Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija.“

“Jedna malena stvar. Ovaj format zemalja EU, plus SAD, plus Britanija, to nije EU, to je NATO.“

Prema mišljenju Zaharove, ove su zemlje rekle Volkovu neka ne čeka proljeće, nego da se prosvjedi moraju nastaviti odmah.

“Bez obzira kako to zataškali, bez obzira kako to nazvali, ovo je sastanak s agentima utjecaja, kako bi se dovelo do destabilizacije u suverenoj državi”, zaključila je.

Ranije tijekom dana, razgovarajući s Vesti FM, nazvala je dvojicu Navaljnijevih saveznika izdajnicima.

Na Telegramu je Volkov otkrio da su on i Ašurkov razgovarali s Europskom Unijom o paketu osobnih sankcija koje bi željeli da Unija nametne nekolicini odabranih ruskih državljana. Navaljnijev saveznik primijetio je da se ne zalaže za “sankcije protiv Rusije,” nego za “sankcije protiv širitelja propagande.”

“Te su sankcije u ime Rusije i za njezine interese”, napisao je.

Prošlog je tjedna Volkov najavio kako će se prosvjedi u znak podrške Navaljnom održati tek kasnije u nastavku godine. Veliki skupovi održani su širom zemlje 23. siječnja i 31. siječnja, ali pad nazočnosti, uslijed masovnih uhićenja i teškog policijskog obračuna, natjerao je njegov tim na ponovnu procjenu. Prema glasnogovorniku Kremlja Dmitriju Peskovu, odluka Navaljnijevih saveznika oko usredotočivanja na inozemni pritisak, kako bi Navaljni bio pušten iz pritvora, “potpuna je demonstracija,” koja treba biti označena kao inozemni agent.

Aleksej Navaljnimaria zakharovapristaše NavaljnogRusko Ministarstvo vanjskih poslova
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
3 godine prije

Svakom pametnom i normalnom je jasno da je Navaljni marioneta zapadnih fašista i da to nema veze sa konvencionalnom opozicijom. Šta bi bilo sa nekim ko bi na zapadu radio po uputstvima Rusije, ono što ovi (marionete -opozicionari) rade u Rusiji ? Dospeo bi u neki od tajnih logora za mučenje, koje CIA ima i u Evropi , slično Guantanamu .

Ringo10a
3 godine prije

Nije mi jasno kako su Rusi zaboravili metode dobrog starog KGB.
Pa uputis agente u posjetu izdajnicima… I tako to…

nepoželjni
3 godine prije

“…da ih se bolje opisuje kao agente NATO-a i da ih se prestane smatrati konvencionalnim političarima.”
Pa to bi svakom trebalo biti jasno, oni su špijuni i smutljivci, ali je očito da je ruska vlast toliko superiorna i sigurna u sebe i ne poseže za radikalnim potezima prema njima, već ih pušta još neko vrijeme i igra se sa njima kao mačka sa mišem.

Vojin
3 godine prije

Asanž deset godina u zatvoru bez presude. Organizirajte njegovo puštanje demokrati!

Ante
3 godine prije

Svi ti događaj oko tog Navaljniog su kao predstava za javnost. On bude otrovan pred publikom, vijest instantno bude objavljena na svim zapadnim medijima. Navaljni se prebacuje u Njemačku pod konstantnom medijskom pratnjom, koji nam izvještavaju što se sa njime događa. Onda se Navaljni odlučuje na povratak u Rusiju, kao neki super heroj. Da sam ja šef tajne službe koja na raspolaganju ima najrazličitije metode trovanja Navaljni bi umro prirodnom smrću i nitko ne bi mogo dokazati da je umro od trovanja. Niti bi imao priliku putovati u Njemačku pa natrag u Rusiju. Ali kada truje zapad onda se svi događaj događaju na način da sve podsjeća na predstavu. Sam Navaljni rado sudjeluje u predstavi jer u pitanju je velika nagrada. Još jedan primjer kako zapad ubija, Navaljni bi umro kao što je umrla cjelokupna Poljska vlada u padu aviona i nitko o teme više ne bi pričao.

3 godine prije zadnji put uredio Ante
Mrčikola
3 godine prije

Zaharova je oku ugodna ali dok na njeno mjesto ne dođe staloženi uniformirani brkati tip jasnog vojničkog izričaja znat ćemo da je sve ovo samo obična dogovorena lakrdija, a ako se ikad pojavi ovakav, e… onda bi moglo bit belaja.

tenkić por grubera
3 godine prije

“Nisam rekao novichoks,rekao sam – nunchucks.” 🙂 🙂

hiber
3 godine prije

Vrhunac ludila nastupiti će na Olimpijadi ove godine kada se umjesto ruske himne bude sviralo Labuđe jezero. Zaharova će valjda tamo biti odjevena u balerinu.

Legendarni Grk
3 godine prije

“Ivičaaa, ja sam svojim telom branio harakterno, plemenito staljinisticko komunisticko predsjednika i sistema i borio sam se protiv krvavo neprijatelj, fasisticko okupator, Nemača.
U drugo svjetsko rata sam pobedio sav Nemača na Šremsko fronta i zbog toga sam dobio spečijalno nagrada od đeneral Zukov – Volga auto sa Merčedes motora.
Kada sam krenuo sa Volga nazad za Grcka, onda sam naletio na Nemače u fasisticko tenka.
Odmah sam pritisnuo spečijalno tipka sa tajno mehanizama koji je oko Volga stvorio pola metara debeli oklopa i tako sam opalio taj tenka da je odletio 15 metara na stranu.
Kada je krvavo neprijatelj, fasisticko okupator Nemač to vidio, bezao je od moj Volga sa Merčedes motora na hiljadu čilometara.”

gigi pinna
3 godine prije

Ajde Marija i ti se čudiš ovoj zio -nazi bagri “k’o pura dreku” – sjeti se samo Sirije – prvo su stvorili Nusru Front i tepali joj kako je to “demokratska oporba”, a kada je postalo toliko očito da su to najobičniji vehabijski koljači CIA i Mossad su stvorili ISIL, koji su formalno postali jedini negativci, uz standardnu mantru “Assad mora otići”. Potpuno mi je nejasno zašto su ruske vlasti tražile da se ovaj mamlazinjo vrati u Rusiju, kada je tamo u Njemačkoj potpuno postao nebitan. I Berezovski je bio u Londonu potpuno nevažan faktor. Nego, što se ova Rurija više ne opameti i krene u medijsku ofanzivu í započne priču o već zaboravjenom Assangeu. A ne ovako – uvijek se brane od nekakvih idiotskih optužbi, uvijek u defanzivi. A u “regionu” neka malo olabave sa tim velikosrpskim sranjima – ono Lavrovljevo sramoćenje na Pakama sa onim krmkom Dodikom. Bolje… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio gigi pinna
Max
3 godine prije

Ozbiljan odgovor Rusije.

Sava
3 godine prije

SVE JE OVO VELIKI MASKEMBAL ALI NEOLIBERALNI KPITALIZAM RAPIDNO TONE, EU ĆE SE RASPASTI DA ALI I VELIKA BRITANIJA A KADA IZAĐU NA SVETLO DANA DEŠAVANJA U SAD LJUDI ĆE SE PITATI: PA U KOM MATRIXU MI TO ŽIVIMO. SAČEKAJTE JOŠ SAMO MALO, NAJDUŽE JE ZA NAMA.

alterego
3 godine prije

Da su Rusi u losijem polozaju u odnosu na zapad tj. da je zapad u prednosti u ovome novom hladnom ratu , vidi se to odmah po politickoj retorici.
‘Zapadni partneri’ su izraz koji Rusi koriste dok je na zapadu ‘Putinov rezim’ a ne partneri.

Feniks
3 godine prije

Napokon Rusi skinuli rukavice.

Dex
3 godine prije

Pa da li uopće postoji oporba u Rusiji?

cro crv
3 godine prije

I POSLIJE SVEGA STO PROCITAH MISLIM MARIJA ZAHAROVA JE U PRAVU STO SE TICE PRIRODNE OPOZICIJE U RUSIJI MISLIM DA ONA TREBA I MORA BITI BAR NA RAZINI V.ZIRINOVSKOG I NIKAKO DRUGACIJE.JER SVE STO ZAPAD ZELI RUSIJI SMO VEC VIDJELI U OBLIKU I DJELU B.JELCINA.NARAVNO A ON JE DA BI SE OSVETIO TOM ISTOM ZAPADU I DOVEO PUTKA NA VLAST U RUSIJI I HVALA MU NA TOME.

Alex
3 godine prije

Par milijuna agenata NATO a!😱😆

Painkiller
3 godine prije

I.. što je tu novo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI