Bitcoin je projekt obavještajne agencije SAD-a, tvrdi suosnivačica Kaspersky Labs-a

Bitcoin CIA
23 komentara

Bitcoin je stvoren od strane američke obavještajne agencije za financiranje svojih tajnih aktivnosti diljem svijeta, izjavila je suosnivačica tvrtke Kaspersky Labs i predsjednica InfoWatch skupine, Natalya Kaspersky.

Natalija Kaspersky, suosnivačica tvrtke Kaspersky Labs i predsjednik InfoWatch grupe, dala je svoje mišljenje o podrijetlu najpopularnije virtualne valute u svijetu, koja je zabilježila snažan pad početkom ove godine.

„Bitcoin je projekt američkih obavještajnih službi koje su ga stvorile za brzo financiranje aktivnosti vlastitih, britanskih i kanadskih tajnih operacija diljem svijeta”, tvrdi Natalya Kaspersky.

Bitcoin je „Dollar 2.0”, dok je njegov osnivač, poznat pod pseudonimom Satoshi Nakamoto, ustvari skupina dizajnera kripto-sustava.

Bez fizičkog postojanja, Bitcoin, pokrenut 2009. godine, koristi peer-to-peer sustav plaćanja koji se temelji na tehnologiji pod nazivom „blockchain” . Trgovina Bitcoinom se vrši na specifičnim internet platformama koje nisu zakonski regulirane.

Nad Bitcoinom ne postoji kontrola središnje banke ili vlade, nego ju vrše pojedinci i institucije koje u njega vjeruju. Ova kriptovaluta je predmet mnogih kritika, posebno od strane financijskih institucija kao što su banke i vlade koje su izgubile početnu kontrolu.

Analitičari tvrde u da je pad virtualne valute, uključujući Bitcoin, uzrokovan najavama kineskih i južnokorejski vlasti o pooštravanju kontrole nad kriptovalutama.

Južnokorejska vlada priopćila je prošlog tjedna da se Seoul priprema uvesti zabranu trgovine kriptovaluta. Prema Bloomberg, Kina se priprema zabraniti rudarenje Bitcoina, vrlo popularnog među kineskom kriptovalutnom populacijom.

Priopćenje južnokoreanske vlade o zabrani trgovine kriptovaluta
Najava kine o regulaciji i zabrani kripto rudarenja

BitcoinDollar 2.0kriptovalutaNatalija KasperskySatoshi Nakamoto
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
6 godine prije

Dobro, u to sumnjamo odavno ali ja mislim da su u međuvremenu apetiti porasli, da su videli mogućnost mnogo značajnije primene…

ivica
6 godine prije

U svijet kriptovaluta sam ušao prilično kasno, u 10-om mjesecu prošle godine. Nakon kratkog vremena sam došao do sličnog zaključka, da je BTC produkt američke vlade. Ja sam tada pretpostavio sljedeće: 1. s obzirom na to da je cilj svjetskih elita odavno (može se naći u mainstream medijima), da eliminiraju keš kao sredstvo plaćanja te da sve transakcije idu elektroničkim putem. posredan cilj je apsolutna kontrola nad svjetskim stanovništvom. 2. na ovaj način se ova priča pušta na mala vrata, jer bi nastala pobuna kad bi se išlo otvoreno. ovako svatko misli da se ide kontra vlada i bankara, kao pobuna protiv sustava. 3. stoci sitnog zuba (onima koji su ušli na vrijeme) će na ovaj način biti omogućeno da i zarade koji dinar, kao zaj….. smo sustav. 4. za godinu-dvije dana će svaki osnovnoškolac s pametnim telefonom imat svoj wallet s kojim će plaćat dobra i usluge, dobivat djeparac… Čitaj više »

Tobia Quantrill
6 godine prije

bitcoin kao takav me uopce ne zanima,al pravila igre i blockchain kao platforma,e to je fenomenalna stvar.
sam clanak i sumnja ideje BTCa, ne znam…umaraju me nagadjanja….i karamarko je ima indicije,milanovic mu se naruga ‘indicijama da nismo sami u svemiru’ pa evo i natalija ima indicije.

BTC mozda kao platezno sredstvo ‘supljeg u prazno’ drzi vodu za CIA-u itd,al blockchain kao platforma BTC transakcija je u totalnoj suprotnosti interesima CIA-e i sl….zato mislim da natalija lupa bezveze o necem aktualnom i daje bombastican efekt svojoj izjavi….a i toplo se nadam sa sam u pravu (ne da ispadnem pametan,nego stvarno ovi svit ide u 3pm ako je CIA bas u svemu,ama bas u svemu,al mislim da nije ili barem jos nije i ima nade)

zvonimir
6 godine prije

bit coin je porez na budale koji misle da su pametni

Ivica
6 godine prije

Vezano uz održavanje dolara kao svjetske valute, nevezano uz kripto svijet.
Molio bih administratore da prouče ovaj nadasve poučan članak na koji sam nedavno naletio, kojeg je napisao jednan od vodećih stratega kineske narodne armije. Uz dosta općepoznatih i priznatih činjenica, autor iznosi dosta novih zanimljivih teza s kojim sam se prvi put upoznao.
Mislim da bi nekakav prijevod s vašim komentarom bio vrlo zanimljivo štivo za čitatelje.

http://chinascope.org/archives/6458/76

bbbb
6 godine prije

Središnja točka urote je okupacija ljudskih uvjerenja, isti su okupirali uvjerenje onih kojim uvališe Isusa i Muhameda a sad okupiraju uvjerenje pohlepnih o vrijednosti nečega što ne postoji.

čitalac
6 godine prije

Izmislili su oni i društvene mreže pa dali nekome da se okiti time, ali zato ih mora slušati…

Son of Alerik
6 godine prije

Natalija Kaspersky iznijela je svoje mišljenje. Njena tvrdnja kako su bitcoin stvorile američke tajne službe za financiranje svojih ilegalnih) aktivnosti po svijetu je po svemu sudeći iznuđena upravo od tih službi. Naime, poznato je kako se pod kontrolom CIA-e odvija sva trgovina opijatima iz Afganistana koja je reda veličine 50 milijarda dolara (od čega afganistanskim seljacima ide tek oko 2 milijarde) što znači da CIA ima sasvim pristojan izvor prihoda za financiranje svojih tajnih djelatnosti. Bitcoin nije dolar 2.0. I to zbog samo jednog, ali ključnog razloga – bitcoin nema NITKO pod kontrolom. A ono što službe i ‘službe’ nemaju pod kontrolom je izravno upereno upravo protiv njih. Bitcoin, odnosno digitalne valute su početak jednog drugačijeg svijeta kojem slijedi decentralizacija. U svakom pogledu. Što znači totalni raspad ovog sustava. Digitalne valute su smrtonosno oružje za Novi svjetski poredak, ali i za multipolarni svijet koji nastaje da bi nestao i postao… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

vlasnici Bitcoina, američki milijarderi , braća Winklevoss su također hazari, naravno..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI