fbpx

Dolaze li bolesti na nas iz drugih živih bića ili iz nas samih?

Sretna osoba

Muče li vas često prehlada i gripa? Upale grla i sinusa? Crijevne “viroze” i probavni problemi? Kako smanjiti učestalost prehlade i gripe i poboljšati imunitet? Da li se razbolimo jer zločesti virus skoči s nekoga na nas ili postoje drugi razlozi?

Ja sam se osobno oslobodila konstatnih prehlada, upala sinusa i težih oblika gripa kada sam poduzela neke MJERE, ali naravno ne one fašističke mjere koje nemaju veze niti sa zdravljem niti sa zdravim razumom. Već neke sasvim druge mjere. U daljnjem tekstu ću objasniti kako.

Pa krenimo redom. Koga je najlakše isprepadati i uvjeriti u postojanje nove strašne bolesti? Čini mi se da je to najlakše napraviti onima koji su u životu imali tu sreću da nisu nikad iskusili FLI (Flu like illness ilitiga po naški gripu).

Takvi sretnici možda nisu nikad doživjeli kako teži oblik GRIPE zna izgledati i kako se osjećaš dok je imaš. Takvi možda nisu nikad zbog gripe ležali malaksalo u krevetu danima, u febri, u bolovima kostiju, zglobova, kože, grla, glave, dok ne mogu niti jesti, niti gutati, niti pričati, dok ne mogu spavati, dok povraćaju, muka im je, zima, groznica, buncaju, tresu se, ne mogu ni ustati da bi pošli do wc-a.

A da ne pričam o KAŠLJU, koji je toliko dugotrajan i naporan da ti ošteti grlo i ždrijelo te onda ni juhu ni čaj ne možeš gutati jer je osjećaj kao da klizi preko otvorene rane. Pa se onda taj kašalj poteže još tjednima i nikako da prođe.

Pa se onda to višetjedno mučenje pretvori u UPALU PLUĆA. Pa onda ide antibiotik, pa onda stomakobolja i dodatni pad imuniteta od antibiotika…

I kad takvi sretnici koji ne znaju kako to izgleda napokon dobiju FLI ilitiga po naški gripu, i to u nekom težem obliku sa svim simptomima gore nabrojanim, takvi ostaju potpuno ŠOKIRANI količinom boli, simptoma i užasa kroz koje tijelo prolazi za vrijeme gripe, te onda takvi lako povjeruju da je to neka NOVA EGZOTIČNA bolest nastala 2020-e koja te pokosi i radi koje treba provoditi fašizam.

Ja sam nažalost prošla takvih gripa puno kroz život, a danas takvu bolest “stručnjaci ” više ne nazivaju gripa već isključivo KORONA.

Isto tako danas ti stručnjaci većinu bolesti i simptoma trpaju pod koronu da bi tako podržavali lažni pandemijski narativ i protokole korumpirane lažljive farmaceutske korporacije koja sebe naziva Svjetska zdravsstvena organizacija.

Jer gripa je po njihovom “stručnom” plaćeničkom mišljenju SLUŽBENO NESTALA zadnjih godinu ipo dana.Pa zar je moguće da takva struka koja je proglasila nestanak gripe preko noći može tražiti ikakav respekt javnosti, a kamoli povjerenje?

Iako sam je prije imala kroz cijeli život, sad već godinama nemam gripu, a prehlada me uhvati puno rijeđe nego prije. Upale sinusa također desetkovane.

Zanimljivo je da teži oblik FLI nisam imala niti ovih zadnjih godinu ipo za vrijeme ove “nove strašne pandemije”, a masku ne nosim, ne ubrizgavam u svoje tijelo toksične koktele, družim se s ljudima kad god mogu.

Kako je to moguće ako “znanstvenici” tvrde da mali zločesti virus vreba, skače, čeka u zasjedi, leti, vozi, surfa, grize, mutira, ubija? I da kad se približiš drugom živom biću te napadne? Da li je virus zaista mali opasni TERORIST koji ubija ili je to jos jedna slatka obmana u nizu obmana?

Kako smanjiti učestalost prehlade i gripe, u čemu je TAJNA?

Tajna nije ni kakvom čudotvornom farmaceutskom pripravku u igli, niti u protuustavnim mjerama, već u slijedeće 3 stvari:

Prvo i osnovno je TOKSIKACIJA ljudskog tijela. Ona uzrokuje najviše svih bolesti današnjice.

Masovno smo toksicirani lijekovima, ubrizgavanjem toksina u krv, toksinima iz hrane/vode/zraka, teškim metalima, hormonalnih disruptorima i štetnim kemikalijama iz sredstava za dezinfekciju, pesticida, herbicida, sredstava za čišćenje, iz deterđenata i omeksivaca, kozmetike…itd.

DETOKSIKACIJA tijela, ponajviše JETRE, crijeva i cjelokupnog probavnog sustava je temelj povratka zdravlja ako ste bolesni, i temelj održavanja zdravlja ako ste zdravi. I naravno izbjegavanje unosa toksina svih vrsta u tijelo kroz PREHRANU, kroz KOŽU (koža je najveći organ u ljudskom tijelu) i kroz IGLU.

Ubrizgavanje toksina iglom direkt u tijelo je jedan od najtežih oblika toksikacije jer se zaobilazi osnovni prirodni tjelesni sustav za detoks i prva linija obrane te toksini odmah kolaju kroz krvotok trujući cijelo tijelo i mozak. Međutim i ostali farmaceutski pripravci, tzv. lijekovi , koji se uzimaju kroz usta itekako mogu toksicirati tijelo i uzrokovati bolest.

Meni je osobno imunitet i zdravlje bio jako narušio jedan LIJEK (ne znam zašto ih zovu lijek kad najčešće ne liječe ništa) kojeg su mi struka i medicina prepisali za dugoročno liječenje gastritisa i refluksa.

Ne samo da taj lijek nije izliječio navedene probleme, već je stvorio jos dodatnih zdravstvenih i još većih probavnih problema! Radi se o INHIBITORU PROTONSKE PUMPE, lijeku koji smanjuje želučanu kiselinu. Ovaj koji su meni dali se zove NEXIUM, ali ima im raznih naziva.

Davati ljudima dugoročno lijekove koji se temelje na SUSPENZIJI STVARANJA ŽELUČANE KISELINE je, prema mom osobnom mišljenju i iskustvu, trovanje i pokušaj ubojstva iz nehaja! Ti lijekovi uzrokuju neuhranjenost i pad imuniteta jer bez zelučane kiseline se ne može probaviti hrana niti apsorbirati NUTRIJENTI iz nje, što automatski dovodi do pada imuniteta, do dodatnih bolesti probavnog sustava, do narušenog zdravlja, a samim time posljedično i više prehlade i gripe.

A također ti lijekovi/otrovi, osim opasnog nedostatka nutrijenata kojeg uzrokuju, omogućuju da bez prisustva zelučane kiseline u probavnom sustavu dođe do DISBIOZE u probavnom traktu što onda dovodi do dodatnih probavnih bolesti, dodatno otežava rad jetre, te dodatno smanjuje imunitet.

Kada sam se razbolila zbog tog lijeka i tražila pomoć liječnika nisu IMALI POJMA što mi je ni kako mi pomoći. Znali su mi prepisati farmaceutski pripravak ali nisu znali niti prepoznati niti liječiti njegove nuspojave???

Lijek je toliko opasan da čak i u nuspojavama stoje navedene: hipomagnezijemija, hipokalcijemija, hiponatrijemija, gastrointestinalne infekcije, nedostatak vitamina B12, čak i lupus! I još puno, puno toga.

Sve lijepo piše, ali čitaju li BIJELE KUTE to? Sumrak moderne medicine i zdravog razuma! Uglavnom, RIJEŠILA SAM SE TIH PROBLEMA kada sam stvari preuzela u svoje ruke, detoksicirala tijelo i jetru, te povratila nutritivni status kvalitetnom hranom i suplementima koji su bili potrebni.

Internisti i gastroenterolozi nažalost NE ZNAJU liječiti probavne probleme. Ali nažalost znaju i moraju prema protokolima korumpirane lažljive korporacije Wh0 prepisivati pripravke milijardera farmaceuta kojima je u interesu da smo vječno bolesni tako da vječno kupujemo njihove “lijekove” koji ne liječe.

Moderna (alopatska) medicina nažalost ne zna puno ni o bolesti, ni o zdravlju. Jer inače ne bismo svi masovno bili bolesni, već zdravi. Ali to nismo!

Današnja (alopatska) medicina forsira svakakve farmaceutske pripravke, ne prema zdravlju, nego prema indoktrinaciji, zaradi i korupciji.

Moderna (alopatska) medicina tijelo ne tretira kao zatvoren sustav i savršen mehanizam, već tretira sve organe odvojeno i izolirano iz sustava “liječeći” ih preparatima koji samo supresiraju simptome, a ne mijenjaju uzrok problema niti uklanjaju problem.

Farmaceuti milijarderi su preuzeli politiku, znanost, medije, obrazovne ustanove. Liječnici su postali TAOCI vlastite indoktrinacije i neznanja, a narod ŽRTVA.

Sva sreća da uvijek ima iznimaka, malo ih je ali su tu, ima liječnika koji razmišljaju i istražuju, vode se logikom, razumom i humanošću, a ne farmaceutskim protokolima i zaradom.

Ali premalo ih je. Zato je na nama da krenemo u potragu za zdravljem.

MI smo VLADARI naših tijela i života. Liječnici su naši savjetnici koji nam nude USLUGU u zamjenu za novac. Zanimanje kao i svako drugo. Ni više ni manje. Mi tu uslugu možemo a i ne moramo koristiti.

Medicina niti smije niti ima PRAVA išta nam nametati, uvjetovati, ucjenjivati, prijetiti ili siliti!

Drugo, ali ne i manje učinkovito za narušavanje zdravlja i za učestalost prehlade i gripe, je NEUHRANJENOST.

Neuhranjenost ne znači mršavost jer i debeli ljudi mogu biti neuhranjeni, već neuhranjenost znači kronični NEDOSTATAK nutrijenata, vitamina i minerala bez kojih tijelo ne može održavati dobar imunitet i funkciju svih organa.

Kako sam pod brojem jedan već napomenula, neki farmaceutski pripravci i toksikacija tijela mogu uzrokovati neuhranjenost, ali neuhranjenost može nastati i zbog NEKVALITETNE ili PREOSKUDNE PREHRANE. Ili kombinacijom svega navedenoga.

Magnezij, Cink, selen, jod, kalcij, natrij, vitamini C, D, E, K, A, vitamini B skupine, svi nutrijenti, svi elementi u tragovima, vitamini topljivi u mastima, vitamini topljivi u vodi…. Ima toga jako puno, a sve se to nalazi u HRANI!

Hrana je krucijalna za zdravlje. Ali koja hrana?

NE ona hrana koja može u plastičnom pakiranju stati na polici trgovačkog centra 10 godina bez da se pokvari.

NE ona hrana koja je genetski modificirana i /ili natopljena visokotoksičnim pesticidima, herbicidima, fungicidima, antibioticima, hormonima, konzervansima, umjetnim okusima, bojama…

Već visokonutritivna, domaća, lokalna, prirodna, raznovrsna, svježa i poželjno organski uzgojena hrana, starinske sorte (ne gmo!). To je najbolji recept za dobru UHRANJENOST koja donosi jak imunitet i dobro zdravlje.

Kupujte što više lokalno, što više domaće i što više iz organskog uzgoja. Kupujte starinske domaće sorte, čuvajte i razmjenjujte starinsko sjeme, uzgajajte i sadite sami ako imate priliku.

Ne dopustimo im monopol na hranu i da nas razboljevaju prisilom na jedenje samo nekvalitetne toksične neprirodne hrane, koju naravno oni proizvode. BIG PHARMA u rukama ima puno toga, ne samo lijekove.

Posljednje, ali ne i najmanje bitno za jak imunitet i dobro zdravlje su društveni, duševni i prirodni ASPEKTI našeg svakodnevnog života:

  • Znate onu staru “Smijeh je lijek”? Smanjivanje STRESA ima važnu ulogu u zdravlju. Stres dokazano negativno utječe na imunitet i zdravlje. Sam stres moze uzrokovati bolesti čak i uz dobru prehranu. Osim financijskih, obiteljskih, poslovnih i ostalih životnih problem, također i neuhranjenost, boravak u zatvorenom, strah i samoća mogu tijelo držati u stanju stresa i samim time ga razboljeti.
  • Čest boravak na SUNCU i u prirodi doprinosi zdravlju i sreći. Vitamin D koji se sintetizira u koži za vrijeme izlaganja suncu je krucijalan za imunitet i dobro raspoloženje. A prirodno okruženje je ono od čega smo potekli i čemu se trebamo vratiti. Betonski zidovi, klima i umjetno svjetlo nisu pogodni za isključivi i svakodnevni cjelodnevni boravak ljudskog bića. Pronađimo zlatnu sredinu.
  • Druženje s ljudima je bitno za zdravlje. Ljudi su društvena bića te IZOLACIJA doprinosi smanjenju imuniteta, povećanju stresa i rastu degenerativnih procesa u tijelu!

Garantirano se nakon primjene svega gore navedenoga jača imunitet i smanjuje broj prehlada i gripa koje ćete iskusiti. A i mogućnost stvaranja drugih teških i kroničnih bolesti se smanjuje.

Međutim STOŽER ne želi da to znate, njima odgovara da se bojite blizine drugih ljudi i “nevidljivih mikro terorista koji ubijaju” jer kako bi inače uveli fašističko – političko – korporativnu diktaturu?

Zanimljivo je da FAŠISTI nisu nijednom u ovih godinu ipo dana preporučili ljudima kroz svoje mjere NIJEDNU od gore navedenih stvari!

Već su radili potpuno SUPROTNO i prisilno nam nametali: boravak u zatvorenom, u izolaciji i samoći, pod stresom i strahom, uz toksikaciju tijela sredstvima za dezinfekciju i buckurisima iz igle.

Tako nam oni žele omogućiti zdravlje i ojačati nam imunitet?? Da li je njima u interesu da mi budemo bolesni ili zdravi? Budimo odgovorni i pobrinimo se za sebe!

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
328 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Timerosal
Gost
Timerosal
22 dana prije

Malo da nas razbudi, otvorite oči
https://www.youtube.com/watch?v=kEJxyotQMv4&t=290s

Mlata
Gost
Mlata
22 dana prije
Reply to  Timerosal

Ljudi, vratila se gripa, pogađa samo pelcovane koji zaglave na infektivnom, ne pelcovani je nemaju, oni imaju koronu

Žvuž
Gost
Žvuž
22 dana prije

Ovo je jedan od najboljih i najvažnijih članaka koji su ikad objavljeni na ovom portalu. Svaka čast redakciji i veliki respekt autorici.

Patricija
Gost
Patricija
22 dana prije
Reply to  Žvuž

Slazem se. Gust ga je bilo citati.

“Svaka cast redakciji i veliki respekt autorici”.

Na nama je da ga dijelimo da se sto vise ljudi upozna s najosnovnijim i najprirodnijim nacinom zastite zdravlja.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Patricija

Patricija,ovaj moj kolega doktor,skupa smo nekada išli u osnovnu školu,veli i tumači nam dok kartamo,da je za zdravlje NAJBITNIJI ZNOJ!!! Kakav znoj pobogu,Štefek!?? Znoj od sporta,rada,kretanja,umjereno do značajno naprezanje cijelog organizma,gibanje,rad i trčanje!!! A od hrane samo ono kaj sam proizvedeš i što znaš kak si to proizveo ,a ono… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Točno Đuro!
Ajd’ super pa da pročitam i neki tvoj komentar😊
Vidiš da možeš!

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Gaga

Naravno da mogu, ako ne vjeruješ pitaj ženu!!!🐕‍🦺🐕‍🦺🐕‍🦺🦓🦓🦓🐴😼😼😼😼

Mikojan
Gost
Mikojan
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Čiju ženu, gukni ako se usudiš ! 🙂

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Mikojan

SLATKA TAJNA !!!🦓🦓🦓🐕‍🦺🐕‍🦺🐴🐴😼😼⚡⚡

lear ZI
Gost
lear ZI
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Imao slučaj nekog, koji je kao ti. Šta sve je ovaj đu(b)ro radio, da bude naglavniji Dobio batine od nekog muža. Između batina vrištao, ajde ispusti me, molim, ja sam impotentan ( pitaj doktora, ako ne vkeruješ ženi) dat če ti crno na belo. Ja sam samo neki hebeni kvazi… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
21 dana prije
Reply to  lear ZI

Daj,POBOGU ,budite ozbiljni,pa MOJU ŽENU NARAVNO!!!Nisam nikada švrljao,žena mi rodila osmero djece i sada da budem budala,malo zezancije,a vi ovako ???
SRAM VAS BILO !!!

Mladen
Gost
Mladen
21 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Stari dobro si se izvuka ,znamo mi dobro na sto si ti mislija .

tihobl
Gost
tihobl
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Gle, ovo je bolji clanak od gornjeg. Na zalost to sto si napisao nije u trendu pa ces opet dobiti minuse.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  tihobl

Tihomire,nikako mi nije jasno oko onog “”tvojeg”” Stanivukovića i onog treniranja jahanja sa kolegicom u kancelariji i još to stavili na internet???

tihobl
Gost
tihobl
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Sta ti ima biti nejasno? Dnevno.hr kaze sa je duhoviti gradonacelnik stavio simpatican snimak na uvid. Jahanje to je sporedno. Uradio je goru stvar. Iskonstruisao je pricu da se u bolnicama daje industrijski kiseonik umjesto medicinskog, pa je napravio paniku medju svojim pristalicama (koje imaju skole i mozga koliko i… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Da, tvoj doktor dobro govori kad kaže kako kroz znoj izlazi velika količina otrova iz čovjekovog tijela, ali i dalje ostaje problem odakle svi ti otrovi. Sigurno ih je dio unesen putem hrane, pića i zraka koji se udiše, ali nisam siguran kako u čovjeku pod određenim uvjetima otrovi i… Pročitaj više »

hope
Gost
hope
22 dana prije
Reply to  Simon

danas ne postoji BIO hrana jer ju je nemoguce uzgajati zbog necistoce tla i kiselih kisa.i ja kupujem samo kod OPG-a sve od povrca,voca,mesa,paste,meda,zitarica i td.ali sam svjesna da to nije 100% ono sto sam konzumirala kao malo dijete.danas je to nemoguce proizvesti.mozemo samo paziti na kolicinu unosa i naravno… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
22 dana prije
Reply to  hope

…zbog necistoce tla i kiselih kisa… Imas naucno istrazivanje koje kaze da krave na ispasi moraju nositi pelene. Krave ostavljaju iza sebe balegu koja oneciscuje zemljiste, a ako se pomokre na nju onda nastaje amonijak koji je opastan i koji prodire duboko u tlo. Pored toga krave i prde, pa… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
22 dana prije
Reply to  tihobl

Vidjele kravice da im se crno piše pa krenule s malih ekrana reklamirati cjepljenje. Da ih ne bi prepoznali navlače bijele kute.

Stock
Member
Famed Member
Stock
22 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Krajem 1600tih, krave su davale u prosjeku 550 litara mlijeka.
Danas blizu 10 000.

Shumadinac
Member
22 dana prije
Reply to  tihobl

E,a… chemtrailsi?

tihobl
Gost
tihobl
21 dana prije
Reply to  Shumadinac

Kazu da je to bezopasna prirodna kondenzacija, a da su krave opasne. Ako bi se pojavile letece krave onda bi se pojavili ti chemtrailsi. posto nema letecih krava nema ni njih.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  tihobl

Da te ovo čuo prof.dr.Štafa sa agronomskog fakulteta u Zagrebu,ošinuo bi te nečim što mu prvo dopalo ruke,meni držao predavanje o kvaliteti gnojidbe stajskim gnojem bar tri sata,o značaju,presudnom značaju tih bakterija iz stajskog gnoja za razvoj biljaka i života općenito (?!?!)!!!

tihobl
Gost
tihobl
21 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Djuro pa kako si ti usao u EU? Stavljas stajnjak pun bakterija u tlo i tako ga kontaminiras. Zar to nije zabranjeno u EU? Ja sam mislio da ste vi napredni, da se stajnjak koristi samo u zaostalim krajevima BiH.
Morace se krizni stozer pozabaviti ovom opasnoscu po javno zdravlje.

hope
Gost
hope
22 dana prije
Reply to  tihobl

nalupeta ti svasta bez ikakvog normalnog objasnjenja i smisla!rijecnik ti je ulicarski!

tihobl
Gost
tihobl
21 dana prije
Reply to  hope

Samo sam citirao kljucne recenice iz naucnog istazivanja. A sta je tu ulicarsko?

Simon
Gost
Simon
22 dana prije
Reply to  hope

Nisam ja ni napisao kako postoji 999,9 čista bio hrana, ali velike razlike postoje. Uzmimo na primjer jaje, nije isto jaje uvezeno iz Poljske koje je proizvedeno u uvjetima bez sunca i mjeseca i s punim programom procesuirane hrane koja se daje nesilicama i nekog malog domaćinstva gdje su nesilice… Pročitaj više »

hope
Gost
hope
22 dana prije
Reply to  Simon

lijep i normalan komentar za razliku od nekih!

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Simon

Ma ne toliko kroz izlučivanje otrova i nekih tvari kroz znoj,nego što ti tada brže rade pluća,srce jače pumpa krv pa cijeli sustav se bolje prokrvljuje i zagrijava ,rade mišići,tetive,brža izmjena tvari i energije!!! I naravno JEDINA ZDRAVA DIJETA,a one tablete za SPEKTAKULARNO skidanje viška kilograma ,to je samo za… Pročitaj više »

Patricija
Gost
Patricija
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Pogodili ste kome ce te to reci. Prepoznala sam se u tome “da je za zdravlje NAJBITNIJI ZNOJ”. Probajte zamisliti zivot zene – majke petero djece rodjene u sest godina, odrasle na majcinu mlijeku dok nisu mogli sve jesti. Svakodnevno hranjenje, presvlacenje, ciscenje kuce, pranje i peglanje, kuhanje domacih jela,… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
22 dana prije
Reply to  Patricija

Ha čuj, možda se mislilo na znoj kod stvaranja djece

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Patricija

Ja sam muku mučio sa 5 sinova i tri kćeri,tako da to znam do u najsitnijih detalja,osim toga tada smo gradili kuću,više-manje s vlastitim “”snagama””,koliko sam šljunka i pijeska ispretovario,betona izmiješao ti ne možeš vjerovati,osim ako nisi i to probala !!

Patricija
Gost
Patricija
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Toga sam bila postedjena.

Zato bolje razumijem Vasu suprugu.

Scorpiorex
Gost
Scorpiorex
21 dana prije
Reply to  Patricija

Onda bi sve skoro zene iz 19tog bile klaudia schiera,a nijedna nihe,tebi stize medalja za skromnost. Ubice te skromnostoazi se

Patricija
Gost
Patricija
21 dana prije
Reply to  Scorpiorex

Sve sto sam napisala je istina, a ako mi ne vjerujete, nije do mene. A vec kad spominjete zene 19. stoljeca one su fizicki puno vise radile, radjale vise djece, bile su vise gladne nego site i da ih je bilo mogce urediti i usminkati kao Klaudiu, izgledale bi kao… Pročitaj više »

hope
Gost
hope
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

konacno nesto korisno i smisleno od vas.

Brainstorm
Member
Famed Member
Brainstorm
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

znate sto sam ja smislio? onako instiktivno.
šokiranje.
šok od koprive, uboda trna, ogrebotine, dodir divljih trava po tijelu. valjanje gol po travi baš ne mogu izvesti ali onako napola gol valjati se i lezati mogu. onda dodir zemlje bos. kad vidim da ce me kopriva opeci baš ne marim.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Brainstorm

Eto,sada gotovo cijelo ljeto doma i po goricama HODAM BOS,ponekad odem i u dućan bos,na užas moje žene,ovaj doktor Štefek mi veli da NEMAM POJMA koliko je to zdravo!!!
Pogotovo kada hodaš po oštrom šljunku ili po kakvom korovu !!!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Točno, a nadovezuje se na super članak autorice. Još davnih godina sam primjetio da kad je počelo stizat sjeme iz Nizozemske, neću reći koja firma da me ne ševe po sudu, primjetio sam da nešto nije u redu jer se pojavio povećan broj nametnika. Danas znam i zašto. Dovoljno je… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Je,ali to si trebao početi prije bar 10-20 godina !!!Ali NAJGORE OD SVEGA ŠTO POSTOJI JE POVRČE IZ HIDROPONSKOG UZGOJA,dakle biljka ili pliva na otopini ,čista kemija,različitih umjetnih gnojiva ,ili se”” posadi”” u staklenu vunu ili kokosova vlakna,dakle BEZ ZEMLJE,i konstantno joj se dodaju te kemikalije!!! Pa imate paradajza koji… Pročitaj više »

Mlata
Gost
Mlata
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Odakle ti rasad tog paradajza, odakle ti seme za tako ukusan paradajz? Ja znam šta je pravi paradajz, jeo sam ga do pre dvadesetak godina, danas ga ne mogu naći

U prolazu
Gost
U prolazu
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Šteta što nemate prijatelja doktora s veterine da vam kaže kako je svinjsko meso Bog s razlogom proglasio nečistim za jelo. Onda biste to spomenuli ovom doktoru prijatelju kojeg ste spomenuli, pa bi on možda spomenuo da je najveći broj srčano-žilnih oboljenja u Hrvatskoj upravo tamo gdje kolju i jedu… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
22 dana prije
Reply to  Žvuž

Članak je dobar s tim što je to jedan mali deo cele price o zdravlju i imunitetu. Stres je čak i ponajveci faktor koji izaziva narušavanje zdravlja, kako je navedeno u članku. Ne govori se puno o štetnom zračenju a to ume izuzetno mnogo da naruši zdravlje. Poželjno je nabaviti… Pročitaj više »

Sven
Gost
Sven
22 dana prije
Reply to  Dejan

Aki je dnk u banani onda nista ne pomaze.

Dejan
Gost
Dejan
22 dana prije
Reply to  Sven

Onda teba razmotriti zašto je dnk u banani. Sem toga, mi mozemo uticati na naše gene. Epigenetika se bavi time i utice na to kako celije čitaju gene i zatim kako proizvode proteine. Uticaj ličnog svesnog delovanja kao i okoline na gene je prilican. Naravno, ipak na neke odredjene stvari… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Žvuž

Ali autorica zaboravila ono najbitnije,to je dojenje majčinim mlijekom,pogledajte koliko alergija kod djece,pogotovo one koja uopće nisu ili vrlo malo koristila majčino mlijeko,zatim hormonalne kontracepcije kod žena pa to često dovodi do urušavanja imuniteta kod djece ili do čak nekih autoimunih bolesti,zatim pretjerana upotreba krema,losiona,dezodorans a kako kod djece tako… Pročitaj više »

Novi kolac
Gost
Novi kolac
22 dana prije

Odlicno stivo uz jutarnju kafu.👍

Samo da dodam da je tv sistemataki godinama od ljudi napravio hipohondre,a takve nije ni potrebno ubjedjivati da su bolesni,i savrsena su meta za farmaceutsku mafiju,za koju su juznoamericki karteli kamilica.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Novi kolac

A uz kavu bilo i nešto za narezati???

Mladen
Gost
Mladen
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Samo ti Đuro reži kobasice ,slaninu ,šunke i ostale svinjske pripravke ,loči rakiju i vino ,kartaj u gostionici uz pivo pa nećeš po ovom tekstu docekat Božić

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Mladen

KRIVO,ja ti čitav dan jedem šljive,breskve,kruške,jabuke i posebno ono debelo mirišljavo crno grožđe od koje pravim vino za sebe sorte Izabela,mogao bi živjeti samo od toga!!! Naravno da pojedem i kobasice,ali kartamo samo po doma ili u goricama jer nas po gostionicama hebu s tim korona mjerama ili se dohebu… Pročitaj više »

Sven
Gost
Sven
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Reci im đuro da imas bolji dnk. To sto netko jede svasta i puno ne treba da znaci i da je lose.

Stock
Member
Famed Member
Stock
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Izabela?
Iza čega?

Novi kolac
Gost
Novi kolac
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Mislis suho meso ili slicno?
Ma jok,mi turci uz kafu pusimo,neko nargile,neko duhan,ja volim ovaj srednjeamericki sa relaksirajucim i opustajucim ucinkom,i uz to kakvo slatko,ljepota.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Novi kolac

Turci???Daj budi neozbiljan!!🐕‍🦺🐕‍🦺🐕‍🦺🐴🐴😼😼⚡⚡

Novi kolac
Gost
Novi kolac
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Eto vidis sto ti govorim da predjes na srednjeamericko relaksirajuce-opustajuce cvjece,zajebancija profesore.

Mikojan
Gost
Mikojan
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Ja izrazito poštujem i cijenim svakoga tko se izjasni kao Turčin a ne Bošnjak islamske vjeroispovjesti. To bošnjak u BiH dođe isto kao Jugoslaven u Jugoslaviji. Jesi a nisi.

Sam
Gost
Sam
22 dana prije
Reply to  Mikojan

Uci,citaj,poucavaj se!
Tada mozda shvatis kakve gluphosti si napisao?!
Mozda.

Mikojan
Gost
Mikojan
21 dana prije
Reply to  Sam

Naravno, samo šta da čitam i šta da učim, tko piše to što se čita, netko pametan, netko ko misli da je pametan i da zna nešto? ja pišem što sam prošao u životu, godina 1980. neka prozivka i izjašnjavanje o nacionalnisti. Klasika, ime prezime godina rođenja nacionalnost, mjesto radnje… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
21 dana prije
Reply to  Mikojan

U Januaru ’91 ja na prijavnici u JNA i ispred mene dvojica skolskih jarana. Jedan se zove Senad a drugi Bruno. I pita Senada sta je po nacionalnosti a on odgovori da je Jugosloven. Mene to malo iznenadi ali pomislih u sebi da je covjek malo zbunjen i da su… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
20 dana prije
Reply to  Sam

Ako mogneš ti shvatiti, ima popis stanovništva Bosne iz Austro-Ugarske.
Pa pogledaj.
Također pogledaj od kada su Franjevci u Bosni.
A prije?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  Novi kolac

Mislim da se radi o nedostatku neke osnovne “medicinsko- higijenske” kulture. A koja se prenosi s roditelja na djecu i s koljena na koljeno. Kamilica. Obična. Ljudi imaju djecu, a nemaju u kući kamilicu i metvicu. Da je njima rekao dr da se može nešto i “Coca- Colom izliječiti” !!!… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Za želudac je apsolutno najbolja “”prežgana juha””iliti amper juha !! Znaš što je to??Za probavu je najbolje ukiseljeno mlijeko i tu priče nema !!A o ovim “”dodacima prehrani”” u vidu tih vitaminsko-mineralnih dodataka bi se dalo raspravljati,ali neki tvrde da više štete nego koriste!!;

Ana
Gost
Ana
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Crni đuro, si ti od jutra nadrman od tuduma, ha? Pa ti se jezik plete. Si mislil na ajnpren juhicu? Amper je samo kanta… Kaj se tiče domaće hrane, tu se mogu složiti. Sve kaj čovjeku treba je u prirodi. Apotekaričina sam kći i mama nam je usadila stav da… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Ana

Ana draga ali ja ti od malena,a to ti je ohohoho,to zovem amper juha ,bez obzira da li je to ispravno ili ne!! A zadnji puta sam objašnjavao da ja za sebe radim vino i sirup za slaganje od onoga crnog mirišljavog grožđa marke Isabela!!Je si probala kada takvo vino???… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Pa ajde debeli djuro da probamo to vino. Da se uverimo da ga ne hvališ tek onako.

Ukleti Holandjanin
Gost
Ukleti Holandjanin
22 dana prije
Reply to  Dejan

Opasna je izabela u vecim kolicinama.Uglavnom se mixa s drugim grozdjem.Nakon 1 litre uzimas sjekiru u ruke

Mladen
Gost
Mladen
22 dana prije

Upoznaje se Mujo sa jednom gospođicom -Ja sam Mujo ,ja sam Isabela – uzvrati gospođica .Iza čega baa – zavapi Mujo .

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije

Pa to ti je radi zdravlja,a ne radi lokanja !!! 2 deci lagano popiješ,sirovo ili kuhano,a moja žena radi odličan pekmez od tih bobica !!!

Zagi
Gost
Zagi
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

12-14 puta.
Znam po svojim “ekološkim
susedima”. Inaće, nije ni Frankovka loša.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Zagi

Je,i onda ti dođe i priča o ekološkom krumpiru kojega je špricao nakon sadnje , prije nicanja i nakon nicanja protiv korova herbicidima,pa protiv zlatice krumpirove 3-5 puta insekticidima,pa fungicidims isto 3-5 puta protiv bolesti krumpira,i na kraju za desakaciju totalnim herbicidima da ne moraju malčirati ili kositi korov ili… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Tak je, sve te plemenite loze vrhunskog (upitnik) vina se špricaju svakih 7-10 dana a taj otrovni tudum se ne šprica ni jednom. Možda u trenucima dosade kad gazdu nelaj vleče u vinograd rastopi malo vapna i galice i sa tim protrči kroz vinograd tek toliko da ima osječaj da… Pročitaj više »

Ana
Gost
Ana
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

No, dobro, samo ti zovi prežganu juhu kak ‘ćeš. Bitno da smo se razmeli! Ja sam odrasla u obitelji s prosvjetarom pa sam morala naučiti pravilno izgovarati germanizme. Kaj ni nije loša stvar. Kad bih promašila koje slovo tata je znal ironično promrmljati: Rim i Rit, slična stvar, samo jedno… Pročitaj više »

Mladen
Gost
Mladen
22 dana prije
Reply to  Ana

Kako sačuvate jabuku u proljeće od musica koje ostavljaju crve u jabukama te rano odpadnu takoreći još i ne dozriju a sve popadaju na pod .?

Ana
Gost
Ana
21 dana prije
Reply to  Mladen

Nikad ne popadaju sve. Dosta ih ostane.

Roccos
Gost
Roccos
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Tu mirišljavu sortu izabel imam i ja,ali za praviti vino nisam stručnjak,nego od te sorte pečem lozovaču i kad otvorim gostima bocu samo rašire oči jer cijela soba bukvalno miriše na to grožđe.Garant bolja loza od maksuzije.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Roccos

Imaš više vrsta toga grožđa sorte Isabela,moja ima baš krupne bobice i jako miriše,meni to toliko paše da postavim onu ležaljki između dva stupa brajdi i dremuckam dok to mirišem,naravno dok imam vremena-cajta !! Niti jedno grožđe toliko ne miriše i možda ima netko ,npr.LUCIJA PRVA , da nam objasni… Pročitaj više »

Roccos
Gost
Roccos
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Točno,nikad špricano i nikad ništa ga nije napalo za razliku od voćki gdje mi proklete štetočine unište i do 70% ako ih ne prskam.

Zagi
Gost
Zagi
22 dana prije
Reply to  Ana

I ja sam to od davnina zvao
Ajmper juhica, ili Prežgana
juhica.
Za kantu se kaže i Hamper.

Ana
Gost
Ana
22 dana prije
Reply to  Zagi

Je, bitno da znamo da je prežgana juha na meniju… Da, netko govori i hamper. Mi smo rekli amper..

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Zagi

Tak je,bok i bogme !!!🐕‍🦺🐕‍🦺🐴🐴😼😼

Mladen
Gost
Mladen
22 dana prije
Reply to  Ana

Ane pazi se od kog kupuješ Neretvanske mandarine ,većina ih zaprašuje protiv mušica i to ono junački sta bi se reklo .

Ana
Gost
Ana
22 dana prije
Reply to  Mladen

Znam; imamo stalnog dobavljača, člana šire familije…špricane ili ne, ne možemo im odoljeti.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Mladen

I ,NARAVNO,boli ih tujac za karencu !!!

Mikojan
Gost
Mikojan
22 dana prije
Reply to  Ana

Amper je mjerna jedinica za struju a hamper je kanta !

Ana
Gost
Ana
22 dana prije
Reply to  Mikojan

Čini mi se da sama struja nema mjernu jedinicu. Koliko se sjećam elementarne fizike, A=C/s, amper (akcent na e) je mjerna jedinica za jakost el. struje?
A zakaj je Nijemac kanti dal ime Amper, (akcent na a), f to se ne bi štela mešati….

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Mikojan

No,dobro onda,netko pojede kantu,a netko tanjur struje !!!🐕‍🦺🐕‍🦺🐕‍🦺🐴🦓🦓🦓

Patricija
Gost
Patricija
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

“Prezgana juha”, provjereno, najbolja za zaustavljanje proljeva kod djece a i kod odraslih.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Patricija

A to nekada bio sirotinjski doručak gotovo svakodnevno uz stari kukuruzni kruh namočene u toj juhi !!! Nego meni NEOPISIVO FINA kukuruzna zlevenka,ajmo reći pita sa orasima pomiješanima s rogačom,a prelivena s vrhnjem ili kukuruzni žganci na masti ili s vrhnjem,ali eto to nekima “”retardirano”” zaostala hrana !!!

Mladen
Gost
Mladen
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Sirotinjski doručak u Dalmatinskoj Zagori sastoja se od pršuta ,ovčijeg ili domaćeg kravljeg sira te poslije litra crnog vina po glavi .I svaka obitelj u prosjeku desetero dice i nije bilo neplodnosti pored takve hrane i vina ..

Mikojan
Gost
Mikojan
22 dana prije
Reply to  Mladen

A sir iz mješine nešto nezaboravno !

Simon
Gost
Simon
22 dana prije
Reply to  Mladen

A da mi je znati kako je izgledao bogataški doručak u dalmatinskoj zagori 😀 To da se pršut jeo za doručak u srotinjskim kućanstvima dalmatinskoj zagori nemože povjerovati ni Debeli đuro. Pršuti su se načimali i janjci klali samo za svece i obiteljske proslave i uspješan je bio onaj tko… Pročitaj više »

Mladen
Gost
Mladen
22 dana prije
Reply to  Simon

Ma znamo mi svi za to i kako je bilo ali je lipo za priču i kad se piše o tome negdi su mirisi tih delicija nama u podsvijesti .Nego ima ti jedna crtica iz povijesti Hvara di su bogatiji žitelji nakon lova na zečeve sebi ostavljali jetrice a seljacima… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Simon

Ovo ti je HIT GODINE: STRUJA KAO KONTRACEPCIJA (?!?!?!) !!🐕‍🦺🐕‍🦺😼😼🐴 No,sada ozbiljno,kolegu je sramota reči da je ujutro,podne i navečer kao mali jeo kukuruznu kašu-puru,sa masti ili bez masti,sa nekakvim zeljem ili keljom,raštikom,ili nekakvom zelenjavom,tek toliko da se nešto pojede!!! Ali to je bilo neusporedivo zdravije,npr. kukuruzni kruh,a sada pogledaj… Pročitaj više »

Mladen
Gost
Mladen
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Mogu ti reći da bi sad sve dao da mogu kupiti pravu kukuruznu puru onako krupno mlivena i koja se kuha jedan i pol sat pa još sa tim janjaca jetrica na dolće garbo .

Simon
Gost
Simon
22 dana prije
Reply to  Mladen

Kako je bilo vlajima, tako je bilo i bodulima 😀
ttps://www.youtube.com/watch?v=4_501Sc3hGQ

Mladen
Gost
Mladen
22 dana prije
Reply to  Simon

Uzjahala bodulka na vlaja
gledaj vlaše
ovako se jaše .

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
21 dana prije
Reply to  Mladen

O, how yes no…😄
Peronospora.
I prije toga nisu imali što jest.

Mnoge familije su odselile u – Bosnu (npr Bugojno. Znam dvije). 18. i 19. st.
Nakon peronospore u Ameriku.
Iz Dalmacije se iseljavalo.

Jeo se kruh i suhe smokve.

Patricija
Gost
Patricija
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Neznaju oni sto je zdravo a i ukusno.

Ana
Gost
Ana
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Probaj umjesto žganci nabaviti kukuruznu kašu pa složiti s masti. Krupnija je i ukusnija od krupice…..

Mikojan
Gost
Mikojan
22 dana prije
Reply to  Patricija

Postoji više izvedenica prežgane juhe ali samo jedna je dobra kod proljeva.

Patricija
Gost
Patricija
22 dana prije
Reply to  Mikojan

Ja znam za jednu i jedinu: poprzi se brasno na masnoci ( moze sv. mast ili maslac) i kad pozuti na to se ulije voda. Posoli se i kad prkuha (par minuta), u to se moze staviti preprzeni kruh na kockice ili dvopek. Narod bi rekao: dize i mrtvog iz… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Za zdrav i ispravno dejstvujući želudac da ali za bolestan želudac ampren juha nije baš pametno riješenje.
Možda je samo zaprška bez jaja i prepečenac.

Ico
Gost
Ico
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Tijelo je napravljeno tako da može iskoristiti samo minerale i vitamine organakog porijekla, a ne minerare i vitamine ( npr cedevita ) anorganskog porijekla, pa ih onda organizam kao nepoželjne putem urina izbacuje van, govorio je Aristotel

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Ico

Točno,to je stari štos,ja dok sam bio mali sam bio slabokrvan i susjed mi je govorio da samo moram pojesti par matica ili podložnih pločica ako imam premalo željeza !!! Umalo da nisam to probao !!!

Mikojan
Gost
Mikojan
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Iz osobnog iskustva kod pokvarenog želuca uvjek sam koristio njemački recept, coca-cola i suhi slani štapići, djeluje brzo i efikasno.

tihobl
Gost
tihobl
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

…Da je njima rekao dr da se može nešto i “Coca- Colom izliječiti” !!!Možda i može…
Naravno da moze.
Zatvor lijecis tako sto u casu koka kole naspes kasiku secera i promjesas. Savjet: to uradi u blizini WC.

Pero Kotero
Gost
Pero Kotero
22 dana prije

Odličan tekst, sve je potpuna istina. Treba samo dodati da se nikako nesmije zanemariti životna energija, dobro je naučiti koristiti ju, vrlo je jednostavno. Postoji i savršeni način kvantnog lječenja, traje 23 minute, barem se informirajte, proguglajte Quantum K ljekovita meditacija, i budite zdravi!

Sven
Gost
Sven
22 dana prije
Reply to  Pero Kotero

Ne treba se zanemariti dnk….sve ostalo su sitnice.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije

“…Ubrizgavanje toksina iglom direkt u tijelo je jedan od najtežih oblika toksikacije jer se zaobilazi osnovni prirodni tjelesni sustav za detoks i prva linija obrane …” Ček’, ček. Kako i zašto postoji taj “tjelesni sustav”? Zbog “toksina” u zraku? KOJIH? Koji je kemijski sastav tih toksina? Pa kako su se… Pročitaj više »

Mr.T
Gost
Mr.T
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Mjereci razinu olova u dubokom ledu iz švicarsko-talijanskih Alpa. Otkrili su da je razina olova dramatično pala samo jednom u posljednjih 2000 godina, tijekom vremena koje se podudaralo s pandemijom Crne smrti. To znači da su u Europi razine olova u zraku povišene tisućama godina

ttps://www.google.com/amp/s/www.popsci.com/black-death-plague-air-pollution/%3famp

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  Mr.T

Trovanje olovom se vrlo lako uoči iz kostura.
Poznato iz povjesti: Rimljani su imali taj problem.
Ali zbog VODE. Sve za vodu, vrčevi bilo je od olova.
Tako se olovo unosi u organizam.

Također, takva trovanja utječu i na ponašanje, pa nisu ni čudne one njihove orgije iz razdoblja carstva.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Dodatno: nije dovoljno ako su razine olova pale samo jednom. Jer se kuga pojavljivala ohoho puta. 13., 14. stoljeće. 17. st. London, 1660 tu negdje, nisam sigurna (bio je i neki požar u Londonu, pa mi se pomiješalo). Baš ovo ima video- dokumentarac na YT. Izvrstan. Pojavljivala se i u… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

London Great plaque.
Bubonska Kuga. 1665-66.

Odronfon
Gost
Odronfon
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

rimsko carstvo nije postojalo. rim je mir naopako.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije

“FLI, (Flu like illness ilitiga po naški gripu).”

NE. Po naški – prehlada.

Gripa je puno teža bolest i poseban virus.

Prehlade uzrokuju rinovirusi (100 vrsta), korona virusi (4), adenovirusi, …

Zigi
Gost
Zigi
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Dobro, ne treba se baš oko toga natezati, jer nije poanta naziv(flu), međutim, na engleskom flu doista se misli na gripu , a ne na pregladu(cold). Možda griješim i ja?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  Zigi

Da.
Gripa je na engleskom “influence”.
Ovakve razgovore smo vodili pred godinu i pol.

Ma još samo da se autor potpiše sa mr sci … 😄
Skromno.
Neki su maknuli dr

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Influenza

Sorry. Pametni ispravci teksta.

Zigi
Gost
Zigi
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Možda ovo pomaže prema def. CDC-a Influenza (flu) and the common cold are both contagious respiratory illnesses, but they are caused by different viruses. Flu is caused by influenza viruses only, whereas the common cold can be caused by a number of different viruses, including rhinoviruses, parainfluenza, and seasonal coronaviruses.

Zigi
Gost
Zigi
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Možda ovo pomogne, izjava CDC-a:
Influenza (flu) and the common cold are both contagious respiratory illnesses, but they are caused by different viruses. Flu is caused by influenza viruses only, whereas the common cold can be caused by a number of different viruses, including rhinoviruses, parainfluenza, and seasonal coronaviruses.

Shumadinac
Member
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Ne, pod “flu” se misli na grip, “influenza” koriste stručno – da li si igde na filmu ili ako si imala prilike da budeš tamo uživo čula da obični ljudi koriste naziv influenca?

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Flu like illness – bolest slična gripi (može se reći prehlada… ili po novom . “korona” 😉 ………………. A ti i dalje trkeljaš o “virusima” i imam osjećaj da imaš potrebu provocirati (ta potreba je samo simptom netjelesne bolesti;) Pa hajde objasni kako se te “stotine vrsta virusa” razmnožavaju ako… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  otpisani

Nekoliko puta svašta odgovarala, možda prekasno.
Gospodin ne čita odgovore.
Nastavak slijedi…

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Joj,prvo mu moraš objasniti da tih “”stranih živih bića i mikroorganizama”” u našem tijelu ima višestruko više nego naših VLASTITIH stanica,našeg organizma !!!Samo u želucu u 1 mililitru želučane tekućine ima na milijune bakterija,bez tih bakterija i virusa NE BI MOGAO čovjek živjeti niti funkcionirati uopće !!!

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Ajde Đuro ne seri i prouči razliku između mikrorganizama i “virusa”

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Pa eto ni sada nisi odgovorila…. i laganje je također simptom psihičkih poremećaja.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  otpisani

Sad sam se vratila doma. Kad je otkriven prvi virus? Kako? Kada je viđen prvi virus? Pa to nisu skrivena i tajna znanja !!!! KUPITE J* MIKROSKOP. OBIČNI. IMA VELIKIH VIRUSA. Bar ćete vidjeti leukocite kako jedu bakterije. To je ta “obrana”. I j* imuni sistem o kojem neki pričaju… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Oooo, sada ti i viruse raspoznaješ!? … i to na običnom mikroskupu? …ma ti si vandervomen!… eto uslikaj ga i pošalji ga raspisivaču nagrade – postati ćeš milionerka 😉

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  otpisani

Šipu racku.

Sad već sumnjam da skupljaš klikove za ovu jadulju.

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Prostakušo nekulturna!
(ponestaje ti argumenata?)

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  otpisani

Prvi virus otkriven je pred 100 godina.

I…otada SVI lažu?

E, taj psihički simptom se zove: PARANOJA.

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Pa Isus krist je otkriven prije 2000 godina i nitko ga nije vidio a poneki i vjeruju u njega… tako i ti vjeruješ u “viruse” ali ih nikako ne možeš pokazati, čak ni opisati ono osnovno o njima a da bi opis bio – logičan.

Shumadinac
Member
22 dana prije
Reply to  otpisani

Ko ga otkri mamu mu njegovu – mogao je da nazebe… ili da dobije grip! Pa bi se i to tumačilo po religijskoj osnovi, kao da i ovako nije dovoljno komplikovano.

p.s. Spremio sam ti odgovor na tvrdnju o laži – ćekam zgodnu priliku.

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Shumadinac

Pa tko kaže da je ikada otkriven! …i sam si nekad davno rekao da je veliki dio znanosti temeljen na konsenzusu “renomiranih” znanstvenika o raznim tezama (ako teza nije trenutno dokaziva). … te konsenzuse nitko ne želi dovoditi u pitanje, jer ako to učini znanstvenik “pokajnik” može se pozdraviti sa… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
22 dana prije
Reply to  otpisani

Opusti se malo, da nisi “naoštren” shvatio bi igru reči (normalno je da nazebeš kad se otkriješ 😉

I bolje je da patiš nego da ja pišem pola sata pa da komentar pročita samo par čitalaca 🙂

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Shumadinac

Ma koji si ti lik ! … meni si spremio “odgovor” ali šteta da ga samo ja pročitam !?

Pravi si kalkulator .

shumadinac
Gost
shumadinac
21 dana prije
Reply to  otpisani

Spreman za transhumanizam, jos samo da ugradim tastaturu…

Eto tako
Gost
Eto tako
22 dana prije
Reply to  otpisani

https://youtu.be/gG7uCskUOrA pogledaš i sve će se samo posložiti što i kako se događa. Ne uplićem se u raspravu. Samo dajem link koji će pojasniti procese o kojima se priča u tekstu. I sad ovisi sto unosimo u tijelo od toga se gradimo ili degradiramo.

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Eto tako

Ok. radi se o objašnjenju kako nastaje protein unutar zdrave stanice, ali to još uvijek nema veze sa pojavom “virusa” a ako i ima veze onda bi volio znati od kuda dolazi RNA-polimeraza (i kako prodire u zdravu stanicu) koja, kako se vidi u prikazu – inicira proces ? Tvrdim… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  otpisani

Uostalom, kako nitko još nije dokazao postojanje “virusa” (čak je i velika nagrada raspisana za takav dokaz) već se sve svodi na nekave skice, šeme, kompjuterske animacije i holograme …a virusa nigdje.??

Eto tako
Gost
Eto tako
22 dana prije
Reply to  otpisani

Napisao sam u postu gore. Ako i postoji postoji kao GMO. I tad sigurno nagrada od mil. dolara ne igra jer ili postoji gmo ili ga nema. Svejedno.

Krle
Gost
Krle
22 dana prije
Reply to  otpisani

Bravo. Zaj.ebao si sve naučnike, laboratorije, institute istraživačke centre. Nek bace sve studije, naučne radove u kojima izmišljaju činjenice. Kakva škola, fakulteti i specijalizacije, oni pojma nemaju šta sve ima na internetu.

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Krle

Napisano ti je dvosmisleno pa nisam siguran kamo ciljaš?
(iako osnovano pretpostavljam da se sprdaš samnom …ali neka, “slobodan” si čovjek a meni sva kosa na broju)

Krle
Gost
Krle
22 dana prije
Reply to  otpisani

Nije ništa dvosmisleno.Odnosi se na više tvojih komentara pa je teško povezati. Provociraš kolegicu sa pitanjima na koje možeš naći odgovor na netu za 5 minuta. Pripisuješ joj da izbjegava dati odgovore a ona i drugi pišu o tome godinu dana. Stotine komentara je o tome napisano. Kad nekome odgovoriš… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Krle

Svoje frustracije prosipaš na krivu adresu i još mi govoriš kako to “mi” nešto izmišljam(o) i mijenjam(o) i kako mi je 10 (deset) puta odgovoreno na to pitanje a ja (provokator) mučim tvoju “kolegicu” itd. itd. Možda ti nisam simpatičan u tvojoj imaginaciji mojeg lika pa imaš predrasude o meni,… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
21 dana prije
Reply to  otpisani

Jako sam frustriran i imam predrasude o tebi, možeš misliti. Šta si napisao? Cijela nauka je samo konsenzus? Virusi su proglašeni konsenzusom. Postalo je uobičajeno pozivati se na “prave” znanstvenike koji objavljuju “znanstvene studije” po žutim portalima a sve druge proglašavati sranjstvenicima i papagajima. Spregu sa političarima i vojnim strukturama… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Krle

Čuj kolega dragi,unatoč NEOPISIVOM NAPRETKU ZNANOSTI I MEDICINE ,mnogi procesi ,osobito izlučivanja i kontrole hormona,moždana aktivnost i načini tih uzročno-sprežnih sistema su još nedokučivi,nepoznati,a da ne govorimo na molekularnom nivou,trebati će još STOTINE GODINA da BAŠ SVE razumijemo i obrazložimo kako sve to funkcionira ,!!!

Krle
Gost
Krle
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Nikada nisam ni tvrdio da nauka ima odgovore na sva pitanja. Evidentan je ogroman skok u istraživanjima što je vjerovatno zasluga novih i naprednih alata. Pored svega toga vjerujem da su tek zagrebali površinu i da nas još svakakva čuda čekaju, pa i za našeg života. Druga je stvar što… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  otpisani

Ako “nešto” unutar ovojnice (ili ovojnica), ima sebi svojstven genetski materijal (segmente, proteinske molekule), onda je to poseban entitet.

Virus u ovojnici se zove VIRION.

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

VIRI ON (moram priznati da je nekad jače virio;)

Eto tako
Gost
Eto tako
22 dana prije
Reply to  otpisani

Video sam stavio upravo da bi se uočilo kako funkcionira. Ukoliko je niz za stvaranje proteina mRNA. Onda u tom dijelu nema govore o virusu. Virus se može koristiti kao nosač mRNA. A ako je modificiran niz koji proizvodi određeni protein onda možemo govoriti o potpuno drugim stvarima to je… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
22 dana prije
Reply to  Eto tako

Slažem se ali ni u tom slučaju ne mogu prihvatiti uvriježeno poimanje “virusa” jer ako je laboratorijski nastao onda je to opet samo otrov, umjetna tvar.

Virus se može koristiti kao nosač mRNA da, ali bi onda postojanje virusa u tom primjeru bilo lako dokazivo! (zar nitko ne želi nagradu?;)

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
21 dana prije
Reply to  otpisani

Ma koga briga što ti prihvaćaš ili ne prihvaćaš?
I jedan ministar se htio raspravljati o – evoluciji pa su ga ukratko – od*ebali.

Išao je Lanka s tom forom i nagradi, pa je popu*io.
Bez obzira kako to bilo prikazivano.

Eto tako
Gost
Eto tako
21 dana prije
Reply to  otpisani

Slažem se. Virus je po definiciji neživa tvar. No isto tako je nosač DNA ili RNA informacije. Tako da je cijela konstatacija malo promašena. Otrov je čak i ako je nosač od gume za biciklo a gore poredan niz za replikaciju i transkripciju neke opake boleštine ili bilo kojeg oblika… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
22 dana prije
Reply to  otpisani

Potpisivam napisano Otpisani.
Pozdrav

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije

Cochrane

“Učinak dugoročne primjene inhibitora protonske pumpe na pojavnost promjena želuca koje bi mogle postati zloćudne (prekanceroznih promjena)”

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
22 dana prije

Potpisujem! Dodala bih kako su mjere detoksikacije u zdravom tijelu gotovo nepotrebne, no u našim uvjetima života, bez obzira na sve opisano u članku, nismo baš u mogućnosti izbjeći indirektan unos toksina. Stoga makar 2 puta godišnje nije loše organizam očistiti uz pomoć zeolita, zelene gline, ili tijekom godine uzimati… Pročitaj više »

Žvuž
Gost
Žvuž
22 dana prije
Reply to  Gaga

Otkad svako jutro krknem 1 kapljicu Lugolove otopine u čaši vode – ni šmrc, a i žgaravice prestale. Nevjerojatno učinkovito sredstvo u mome slučaju.

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
22 dana prije
Reply to  Žvuž

Jednostavna (i skrivena) rješenja iz prirode!

Lopata
Gost
Lopata
22 dana prije
Reply to  Žvuž

koji postotak?

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
22 dana prije
Reply to  Lopata

Lugolova otopina po originalnom receptu sadrži 6 mg u jednoj kapi.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
22 dana prije
Reply to  Lopata

Traži Lugol 5 % – tamna neprozirna tekućina, kao sok od ribizle, ako je zelenkasto i prozirno, onda ne valja, jer je previše razrijeđeno i to nije originalni recept. Počne se s dvije kapi u 2 dl vode, dva puta na dan (2 + 2 kapi). Svaka tri dana se… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
22 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Zašto da traži 5% lugol? Ja kad kupujem uvek trazim da mi naprsve u spoteci 10% lugolov rastvor

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
22 dana prije
Reply to  Dejan

Lakše je i preciznije dozirati 5 % nego 10 %.
Na 10 % ne možeš rezati nožem pola kapi.

Dejan
Gost
Dejan
22 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Šta će ti pola kapi? Mi smo toliko u deficitu sa jodom da su dve kapi neki minimum potreban za normalnu funkciju organizma, a u dve kapi je 12mg joda.

Dejan
Gost
Dejan
22 dana prije
Reply to  Žvuž

Zašto samo jednu? Krkni dve kapi, to je 12mg joda. Ja sam stavljao u vodu po 10 kapi i tako pio mesecima.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Dejan

Huj,bogati nemoj nešto takvo na svoju ruku,pitaj doktora-lekara !!!Pa jod imaš u kuhinjskoj soli i navodno bi to trebalo biti dovoljno joda !!!

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

To je premalo joda, kao što je i u ribi premalo joda. Trebao bi dnevno pojesti 9 kg ribe da bi dobio toliko joda kao s nekoliko kapi Lugola 5 %, a pola kile soli sigurno ne želiš jesti svaki dan, jer bi ti se dogodilo “crko konj, krepo krava”,… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
22 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Djuro u kuhinjskoj soli imaju zanemarive količine joda.

ttps://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2013/08/27/jod-univerzalni-lijek/

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
22 dana prije

Čitam i osim specifičnih dijelova, imam osjećaj kao da sam ovo sam pisao. Čestitke i pozdrav autorici. 🙂 Što se tiče gripe, cijepio sam se jednom kao osamnaestogodišnjak. Iako, rano je još o tome jer poučen koronom, ne znam kakva će priča biti oko cjepiva za gripu, ove godine razmišljam… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
22 dana prije

Kao prvo…uh baš si me iznenadio ovim obračanjem javnosti😂

Kao drugo….gripa se krije i u cjepivu. Moja mama je samo jednom primila to za gripu i nikada bolesnija kao te godine!

Kao treće…primijeni ovo iz članka i sigurno nećeš oboljeti!

Kao četvrto…hvala ti za smijeh🤣🤣🤣

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
22 dana prije
Reply to  Gaga

🙂
Kažu da je šetati zdravo…
Jedan dan ću puknuti od zdravlja.

P.S.
Sjedim u parku, dođe neki mali, nudi mi bombone.
Hvala, ne jedem…
Evo ga opet, nosi cigarete…
Kažem da sam ostavio duvan…
Mali se okrene: ”Mamaaa, ovaj ti ne puši!!!”

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
22 dana prije
Reply to  Gaga

Navikao vas da pišem samo zvizdarije. 🙂 Meni pričinja zadovoljstvo kad nekome uspijem izmamiti osmjeh. Navesti ga da se nasmije. Meni je normalno da se kroz život u mom okruženju uglavnom nalaze ljudi sa osmjehom na licu. Pa i na ulici, u prolazu, da mi se sasvim nepoznati ljudi nasmiješe.… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
22 dana prije

Zvizdarije! 🤣
Da, jesi, zvizdarijama nam korigiraš razinu stresogenih hormona i mi smo ti zahvalni na tome😊

Krle
Gost
Krle
22 dana prije

Eh, da vas je više takvih.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije

Bolje ti je da popiješ rakiju kad dođeš izvana…nego onu ujutro. A i ne smeta još jedna. 🙂 Ujutro pola limuna u vodi. + C vitamin. Ako vidiš da te “hvata”, možeš uzimati C vitamin svaka 2 sata. C vitamin bez punila. Jer nitko ne može toliko limuna utamaniti. Ne… Pročitaj više »

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

U životu je najvažnije da u kući ne ponestane rakije. Preferiram šljivomicin. Za familiju, susjede, kumove, prijatelje, majstore, poštara, putnike namjernike, pa i dušmana ponekog. Za radost, žalost, obraz, tugu i veselje, za lijek, masiranje i obloge… I što se kaže, onu jednu samo za sebe ili se. P.S. ”Ljudi… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
22 dana prije

Daltone jel kod tebe vazi ona – od rakije nema bolje žene, po 3 dana ona drma mene? 😀

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
22 dana prije
Reply to  Dejan

… :).. :)…

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
22 dana prije

… 🙂 .. 🙂 …

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Dejan

Ne,znaš ono Red bull daje ti krila,a rakija POGON NA SVE ČETIRI !!!🐕‍🦺🐕‍🦺🦓🦓😺😺🐴🐴

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije

Pa…budući da čovjek zapravo poznaje samo sebe… (Bogami i to je vrlo upitno !),…sasvim moguće.

Ali sasvim sigurno ćeš usrećiti i tu Elizabeth.
Skromnim novčanim doprinosom za njen seminar…🙂🙃

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
22 dana prije
Reply to  Lucija, prva

… 🙂 .. 🙂 …

otpisani
Famed Member
otpisani
21 dana prije
Reply to  Lucija, prva

“Ne može se dobiti višak vitamina C jer ga tijelo izlučuje.” Je li to tvoja osveta muškim komentatorima Logičnog ? …ili “dobronamjerni” savjet kao rezultat “poznavanja” medicine? (Tako muškarci koji uzimaju vitamin C najmanje jednom tjedno putem dodataka prehrani, imaju najviši rizik od bubrežnih kamenaca.  https://ordinacija.vecernji.hr/zdravlje/preventiva/svakodnevno-uzimate-vitamin-c-prijete-vam-bubrezni-kamenci/ ) (Osobe sklone stvaranju… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
20 dana prije
Reply to  otpisani

Čovjek koji je otkrio C vitamin pio ga je svaki dan do 92 godine.

Znam ljudi i ljudi koji bi do sada trebali imati kamence.

Trkeljanje je tvoja prehrana po krvnim grupama.
Trkeljanje su i tvoje priče o tome kako su nas napravili mali zeleni.
Nemoj mi se više obraćati.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
20 dana prije
Reply to  otpisani

To vrijedi samo za jednu vrstu bubrežnih kamenaca. Pa i to – uvjetno. Manjkava znanja su opasna. “Osobe sklone stvaranju kamenaca KALCIJEVOG OKSALATA liječnik će možda zamoliti da smanje unos određene hrane sa sljedećeg popisa.: Jabuke, šparoge, pivo, cikla, jezgričasto voće (različito, npr. brusnice, jagode), crni papar, brokula, sir, čokolada,… Pročitaj više »

Brainstorm
Member
Famed Member
Brainstorm
22 dana prije

malom nedostaje minerala. tijelo zna. svaka balkanska krava zna koje bilje je otrovno. zivotinjski instikt. kad sam ja bio mali jeo sam koncentriranu rajcicu. kad kasnije otkriveno da mi treba zeljeza u krvi. djete jos ne zagadjeno informacijama dobro prepoznaje sto mu treba.

Moka1
Gost
Moka1
22 dana prije

Imam seboricni dermatitis vlasista,naravno pijem tablete. jer je to kao upalni unutarnji proces, a sad neke velike pomoci jos nema.doktor mi je savjetovao inekcije kostikosteroid u vlasiste,ali na to ne pristajem,nikakve inekcije!!pitam od cega to dolazi, kazu mi, medicina nezna.

Lopata
Gost
Lopata
22 dana prije
Reply to  Moka1

gljivice, vlaga, plijesan! Dugotrajni boravak u takvoj okolini!

Moka1
Gost
Moka1
22 dana prije
Reply to  Lopata

ne slazem se sa time uopce.kakve veze ima vlaga sa unutarnjim upalama. proradila cijepiva iz mladosti.

radoznalo_mače
Gost
radoznalo_mače
22 dana prije
Reply to  Moka1

Problemi sa kožom vezani su sa radom jetre. Kurkuma dobro pročišćava jetru. Svaki dan stavi trećinu žličice kurkume u vodu i popij. Poslije nekog vremena bi se problemi sa kožom trebali smanjit. Inače, cijela ova priča o zdravlju se svodi na ALKALIZIRANJE organizma. U kiseloj okolini sve bolesti nastaju, a… Pročitaj više »

Novi kolac
Gost
Novi kolac
22 dana prije

Ja sam cuo da pola kafene kasike sode bikarbone,svako par dana,regulise kiselost organizma.

radoznalo_mače
Gost
radoznalo_mače
22 dana prije
Reply to  Novi kolac

Ne pretjeruj sa sodom, ona je ok za tu i tamo, ali ne redovito. Baš znam lika koji si je stvorio bubrežni kamenac jer je pravio natrij askorbat svaki dan mjesecima (miješao sodu i askorbinsku kiselinu, dobiješ puno vitamina C, ali u dosta slučajeva nastradaju bubrezi).

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
22 dana prije

Moj djed je sodom bikarbonom izliječio gastritis, a i Lugol 5 % nakon 3-4 tjedna isto zna popraviti gastritis i ubiti HelicoBacter Pylori.
Jedan moj prijatelj se tako izliječio s Lugolom 5 %.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
22 dana prije
Reply to  Novi kolac

Nikako ne prečesto!!!

Uništit će kiselost želuca, a to ti treba za probavu.

Dejan
Gost
Dejan
22 dana prije

Grk kaze 5% lugol, umesto klasicnog 10% a ti kažeš trecinu žličice kurkume. A ja kad pijem kurkumu stavljam punu žličicu. Žašto smanjujete doze? Me treba preterivsti ali ne treba ni uzimati male doze jer nema nekog posebnog efekta.

Boem
Gost
Boem
22 dana prije
Reply to  Moka1

Zobene pahuljice usitnjene i ne zasecerene potopiti u vodu, ostaviti nekih pola sata, procijediti, vodu koja je ostala nakon sto je odstajalo natapkati na djelove gdje je upala i zamotati kosu sa rucnikom i ostaviti neko vrijeme, barem 20 min. Zobene pahuljice smanjuju upalu i crvenjenje. Takodjer se moze prije… Pročitaj više »

Moka1
Gost
Moka1
22 dana prije
Reply to  Boem

Hvala, ali to su unutarnje upale, zbog cega nastaje seboricni dermatitis vlasista odnosno jaka svrbez sa perutanjem. zobene pahuljice jeden vec 8 godina svaki dan, nema sta nije bilo na mom vlasistu od prirodnih materijala,lonisona,nema cega nije bilo.na inekcije kortikosterodid ne pristajem nikako.zasad tablete, koliko dugo i dali ce biti… Pročitaj više »

Boem
Gost
Boem
22 dana prije
Reply to  Moka1

Jasno mi je da je to unutarnja upala, ali se posljedice mogu ubalziti. Nije isto nanjeti na upalu zobene ili ih jesti. Do sad su se pokazale jako dobre kod smirivanja psorijaze koja je takodjer unutarnja upala. Ja sam svoju seboreju izazvanu poremecajem hormona uspjela drzati pod kontrolom dok mi… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
22 dana prije
Reply to  Boem

Za psorijazu propolis mast prilicno pomaze.

Brainstorm
Member
Famed Member
Brainstorm
22 dana prije
Reply to  Boem

kad se meni nesto dogadja ja razmislim kako sam se ponasao, sto sam jeo, sto bi moglo biti razlog. kad me zuc zabolila sjetio sam se da sam jeo cesnjak i masno ujedno. nedavno sam otkrio da mi svrbez na glavi dolazi od kamenca u vodi. naime, prao sam kosu… Pročitaj više »

Boem
Gost
Boem
22 dana prije
Reply to  Brainstorm

Apsolutno se slazem da je najvaznije pronaci uzrok, ali ponekad je to dugacak proces a posljedice su i dalje prisutne i muce nas

Sven
Gost
Sven
22 dana prije
Reply to  Moka1

Jedina stvar na planeti za koju znam da pomaze oko perutanja je jedan zeleni gel za umivanje lica. Ali zaboravio sam mu naziv. Prije dosta godina sam ga koristio….ode crvenilo i perut nakon jedne primjene .

Novi kolac
Gost
Novi kolac
22 dana prije
Reply to  Moka1

Cuh jedes zobene pahuljice svaki dan 8 godina???Dobro si ti ziv ikako,ja bih umro tri puta,a ako bi ostao ziv,vjerovatno bih se petu godinu kad ujutro vidim pahuljice bacio sa prozora na glavu.Salim se malo😉 Raspitaj se za cbd,kazu da je to melem za sve upale u tjelu.Thc je za… Pročitaj više »

radoznalo_mače
Gost
radoznalo_mače
22 dana prije
Reply to  Moka1

Neke vrste hrane pogoduju upali, neke ne. Prosurfaj malo o antiupalnoj hrani. Hrana koja potiče upalu su mliječni proizvodi (jogurt i kefir su ok), meso, glutenske žitarice… Usvoji stil života sa smanjenim udjelom takve hrane. Kurkuma djeluje protuupalno, zato ti je i spominjem. I đumbir. Netko je niže kazao da… Pročitaj više »

Moka1
Gost
Moka1
21 dana prije

Pijem hidroksiklorokin. malo bolje je, ali svrbez vlasista je jos prisutna, ne odma prvi dan kao prije ali je. Probat cu sa otopinom vode i zobenih pahuljica. Jer nema te stvari sta nebi popila samo se rijesiti seboricnog dermatitisa vlasista.ta svrbez je za ne opisat. sta je jos najgore dobih… Pročitaj više »

radoznalo_mače
Gost
radoznalo_mače
21 dana prije
Reply to  Moka1

Hej, nije ti Boem rekao da piješ tu otopinu nego da sa tim ‘opereš kosu’. Za probleme sa uhom dobra je biljka čuvarkuća, ako je imaš, uzmi list i prepolovi ga pa iscijedi iz njega sok u uho, isto kao da kapi stavljaš. Općenito u prehranu uvrsti više meda, češnjaka…… Pročitaj više »

Moka1
Gost
Moka1
21 dana prije

Hvala na savjetu. Nadam se da ce hidroksiklorokin pomoci i uz to cu probati kurkumu. Cuvarkucu probala neznam koliko puta vec,ne pomaze.A med je u mojoj prehrani svaki dan vec godinama.

radoznalo_mače
Gost
radoznalo_mače
21 dana prije
Reply to  Moka1

Nema na čemu. 🙂 Med moraš jesti sa drvenom ili plastičnom žličicom, u kontaktu sa metalom med gubi svojstva. Ako misliš da je sve ovo posljedica nekog davnog cjepiva, probaj napravit neki detox, zeolit mi pada napamet. Svakako baci oko na ‘Alternativu za vas’, oni ti imaju puno članaka o… Pročitaj više »

Moka1
Gost
Moka1
21 dana prije

dali obicna kurkuma iz ducana ili iz bio trgovina?

Jadranka S
Gost
Jadranka S
22 dana prije

Kada ste budni (upaljeno svijetlo) vi ste toliko zdravi da vam ne trebaju lijekovi.
Automatski cete ih baciti.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
22 dana prije
Reply to  Jadranka S

????Jadranka,pobogu,onda je rješenje uopće ne spavati noću,i stalno imati upaljeno svjetlo??? A BAŠ SVI DOKTORI, preporučuju 8 sati sna za regeneraciju organizma !!!