fbpx

Vlada spremna otvoriti britanske tržnice kloriranoj piletini iz SAD

Klorirani pilići

Vlada je spremna otvoriti britanska tržišta za hranu proizvedenu u SAD, u sklopu planiranog trgovinskog sporazuma s Donaldom Trumpom.

Downing Street je odbio podržati ranije obećanje da će takozvanu “kloriranu piletinu” držati izvan britanskih marketa, što je prvi znak vladinog popuštanja pod pritiskom američkih trgovinskih pregovarača.

Ministri, kako se izvješćuje, razmatraju puštanje proizvoda poput klorirane piletine i govedine hranjene hormonima u britanske supermarkete, ali primjenjuju carine na njih kako bi zaštitili poljoprivrednike sa sjedištem u Velikoj Britaniji od konkurencije.

Ovaj potez predstavljao bi značajno slabljenje trenutne situacije, kada govorimo o usklađivanju visokih europskih standarda po pitanju široke palete različitih vrsta hrane.

Ali pod takozvanim sustavom dvostruke carine kojeg se razmatra, američkom agro-biznisu će biti dopušteno prodavati robu u Velikoj Britaniji, čak i ako ne udovoljava istim proizvodnim standardima koje moraju zadovoljiti britanski poljoprivrednici, sve dok plaćaju tarifu.

Neki ministri, poput desno-orijentirane Liz Truss, žele ići dalje, prenosi Daily Telegraph i postupno snižavati te tarife na nulu tijekom 10 godina, dajući poljoprivrednicima vrijeme da se prilagode novom normalnom stanju.

Međutim, podrazumijeva se da dvotarifni sustav danas favoriziraju ministri, što je Nacionalni savez poljoprivrednika opisao kao “korak naprijed” u usporedbi s radikalnijim prijedlozima.

Vladin izvor je rekao da će dvotarifni pristup dati britanskim proizvođačima “konkurentsku prednost” u odnosu na SAD.

Još 2017. godine, Michael Gove rekao je da takvi proizvodi neće biti dopušteni u britanskim supermarketima, dok je nedavno, odnosno u siječnju, Theresa Villiers, tajnica za okoliš, poljoprivrednicima rekla: „Nećemo uvoziti kloriranu piletinu“. No od otvaranja preliminarnih razgovora, ministri su znatno omekšali svoje stavove, jer je važnost pitanja u vezi pregovaranja sa SAD-om postala jasnija.

Krajem siječnja Mike Pompeo, američki državni tajnik, rekao je da je to pitanje važno za američke interese.

„Moramo biti otvoreni i iskreni u pogledu konkurentnosti. Moramo biti sigurni da sigurnost hrane ne upotrebljavamo kao zaštitu, kako bismo pokušali zaštititi određenu granu industrije“, rekao je.

U svom govoru u veljači ove godine, novi tajnik za zaštitu okoliša, George Eustice rekao je kako samo Velika Britanija “nema planove” za promjenu zabrane, ali neće se dodatno obvezati.

Drugi su ministri tvrdili da klorirana piletina nije problem i da će čak ići toliko daleko da će je jesti.

Stručnjaci su rekli da su zastupnici ispitivali mogući trgovinski sporazum i kako SAD „gotovo nemaju propise“ kada je riječ o sigurnosti hrani, te da će dopuštanje konkurencije u pogledu američke hrane učiniti gotovo nemogućim da Velika Britanija ikad dobije dobre nove zakone o kvaliteti“.

Nevladine udruge ukazale su na to da su američki poljoprivrednici prali piletinu klorom, što je bila alternativa čišćenju postrojenja za preradu mesa, te da su osim hormona rasta u hrani za životinje korištena 82 različita pesticida, koji su inače zabranjeni u EU i Velikoj Britaniji.

Nacionalni savez poljoprivrednika u vezi istog upita utvrdio je da “proizvođači u Velikoj Britaniji rado proizvode visoko-standardne proizvode, te da bi ih željeli nastaviti proizvoditi”.

Organizacija kaže da trgovinski sporazumi ne bi trebali dopustiti uvoz hrane koja bi bila nelegalna za proizvodnju u Velikoj Britaniji, te da želi uspostaviti neovisnu komisiju koja će pregledati trgovinske sporazume.

Na pitanje ostaje li obećanje da ćemo kloriranu piletinu držati van britanskih tanjura, službeni glasnogovornik premijera rekao je samo: „Stav je da će Velika Britanija odlučiti kako ćemo postavljati i održavati vlastite standarde i propise i bilo nam je jasno da nećemo kompromitirati naše visoke standarde sigurnosti hrane i dobrobiti životinja. Regulatori hrane u Velikoj Britaniji nastavit će pružati neovisne savjete kako bi osigurali da sav uvoz hrane bude u skladu s tim visokim sigurnosnim standardima”.

Glasnogovornik vlade rekao je: “Velika Britanija je poznata po visokim standardima zaštite okoliša, sigurnosti hrane i dobrobiti životinja. Jasno nam je bilo da u svim našim pregovorima o trgovini, uključujući sa Sjedinjenim Državama u prvom krugu pregovora, nećemo narušiti naše visoke domaće standarde zaštite okoliša, dobrobiti životinja i sigurnosti hrane, osiguravajući time da u bilo kojem sporazumu britanski poljoprivrednici uvijek budu u mogućnosti natjecati se”.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
62 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Bosanac
Gost
Bosanac
4 mjeseci prije

Moci ces birat , hoces Americke il Kineske 🙂

nonwo
Gost
nonwo
4 mjeseci prije

Knjiga SJEME OBMANE-Genetski modificirani organizmi , koji su nusproizvod prijenosa gena jedne u DNK druge vrste, predstavljaju tehnologiju koja sa sobom nosi mnoštvo nepoznatih, a možda čak i katastrofalnih posljedica na naše zdravlje i okoliš. Putem masovnih medija koje su dobro potplatili, multinacionalne biotehnološke kompanije, koje ubiru najveću dobit od nje, odaslale su vrlo uvjerljivu poruku prema kojoj je biotehnologija čudo koje će riješiti problem gladi u svijetu, smanjiti upotrebu pesticida ili izliječiti bolesti čovječanstva, lako genetski modificirane biljke (biljke kojima su preneseni geni drugih vrsta – kao što su soja, kukuruz, pamuk i repa), nisu postojale prije dvadeset godina, 2002. godine one su sačinjavale veliku većinu od 58 milijuna hektara genetski modificiranih usjeva zasijanih u četiri američke savezne države koje su najveći proizvođači genetski modificiranih organizama. To bi pokrilo gotovo dvije i pol površine Velike Britanije, ne računajući sva polja bez GMO-a koja su oprašena peludom susjednih GMO usjeva. I mlijeko u SAD-u izmijenjeno je upotrebom genetski modificiranog hormona rasta prenesenog u krave. Veći dio hrane u vašoj lokalnoj trgovini danas je zagađen GM sastojcima, bez vašeg znanja ili pristanka. Kao što su mnogi rekli, trenutačno se nalazimo usred najvećeg prehrambenog eksperimenta u povijesti, a mi, ljudi, pokusni smo kunići. U knjizi Sjeme obmane Jeffrev Smith izložio je izrazito uvjerljive dokaze protiv GMO-a na sveobuhvatan i dobro argumentiran način. Skupivši informacije iz širokog spektra izvora, istkao je priču koja otkriva mjeru u kojoj su kompanije (i vlade) odbacile znanstvene dokaze o opasnostima za zdravlje i spriječile pristup potrošača informacijama od presudne važnosti. Ova iznimna knjiga trebala bi biti obvezna lektira svim srednjoškolcima, studentima te svima onima koje zanima što jedu oni i njihove obitelji. Čarolija ove knjige je u tome što autor prenosi znanstvene informacije na svima razumljiv način, potkrepljujući ih detaljima potrebnim da izdrže navale oprečnih stavova. Moć znanja je jedno od najvećih oružja promjene koje društvo ima na raspolaganju. Iskreno se nadam kako će nam opsežno znanje iz knjige Jeffrevja Smitha pružiti moć da zauzdamo ovu nedokazanu i opasnu tehnologiju. Arran Stephens ,osnivač i predsjednik Nature’s Path Foods-predgovor knjige

nonwo
Gost
nonwo
4 mjeseci prije

“Amerika je trenutno u vrhu trostruke krize; krize kulture, krize
poljoprivrede i krize znanosti. Prve dvije krize je pred tridesetak
godina najavio VVendel Berry svojim djelom The Unsetting of America. Prijelaz iz poljoprivrednog, potpuno integriranog sistema
proizvodnje hrane na industrijsku proizvodnju monokultura, s
profitom kao jedinim interesom i ciljem, donio je niz negativnih
popratnih učinaka: eroziju tla, zagađenje podzemnih voda, gubitak
biološke različitosti, toksične rezidue u hrani, bolesti koje se prenose
hranom itd. Da bi učinila ovu krizu još pogubnijom, Amerika širom
svijeta izvozi svoj industrijski pristup proizvodnji hrane i licemjerno
nastoji uvjeriti svijet da sve što radi, radi za dobro gladnih, odnosno
u namjeri da osigura dovoljno hrane za stalno rastuću ljudsku populaciju.
U znanosti, usko specijalistički, redukcionistički pristup rješavanju znanstvenog problema ili ideje još više otežava stanje. Ovisnost
znanosti o interesima industrije sve je naglašenija. Nezavisnih znanstvenika sve je manje, a na velikim sveučilištima industrija financira
istraživanja i kontrolira njihove rezultate prije objave u javnosti. Sve
su češća pitanja: U čijem interesu djeluje znanost; u interesu javnosti
ili u interesu industrije? Konačno pitanje je: U čijem interesu djeluje
i od naroda izabrana Vlada?
U knjizi koja je pred vama, Jeffrev Smith, vještinom profesionalnog istražitelja ispituje pojave i incidente vezane uz genetski modificirane organizme, te ih vještinom majstora pripovjedača iznosi
pred čitatelja. Obdaren izuzetnom hrabrošću, u zemlji svemoćnih
korporacija ukazuje na propuste i prijevare tih industrijskih divova,
kojima je profit jedino pravilo, jedini Bog koga poštuju.”prof. dr. Marijan Jošt -predgovor za “Sjeme obmane”

Ista pravila koja je opisao Jeffrev Smith u knjizi Sjeme obmane vrijede za plasiranje bilo koje vrste(štetne) hrane koju korporativni business uz pomoć politike želi plasirati ovcama.Primjer upropaštavanja poslovnog i privatnog života prof. dr Arpada Pusztai-a koji se suprotstavio”trovanju/prijevari stanovnika UK” u vezi sigurnosti gmo hrane, jer nije želio dati svoj pristanak dokaz je moći korporacija da prisile političare (i “znanstvenike”)na apsolutno sve svinjarije.

Bosanac
Gost
Bosanac
4 mjeseci prije

nonwo,
sve sam to otprilike napisao kroz sarkazam i metafore…ne pisu mi se elaborati 🙂 . Lijepo je da si si to pojasnio da drugi mogu procitat

Brainstorm
Gost
Brainstorm
4 mjeseci prije

sto je problem sa klorom? voda za pice je klorirana a piletina samo isprana.

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije

Osim sto unistava jetru i probavni trakt i sto je oznacen kao otrov ,nista.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije

Unistava li ova piletina koronu?

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije

Onda bi bila dobra za dezinfekciju wc solje.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije

Sami ministri su rekli da bi isli cak dotle da bi je jeli!!! Ocigledno bi daleko dogurali. Nedavno su Srbija i Hrvatska omogucile promet gmo biljaka i organizama ma sto to znacilo. Medjutim netko tko je ikada uzgojio pile “doma” odmah vidi sa slike da “to” nebih ni neprijatelju dao da konzumira.

Komentar ceka odobrenje
Gost
Komentar ceka odobrenje
4 mjeseci prije

Nije problem klor
Nego ZASTO ih kupaju
I zasto jaja peru
Salmonela !!!

U prolazu
Gost
U prolazu
4 mjeseci prije

Samo dobro isprati pile i nasoliti ga te baciti u rernu sa krumpirima, to je odlično.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije

Odlicno i jeftino. Obavezno davati djecacima. To sto ce im umjesto pimpeka sise rast to nek poslije rjesavaju doktori. Glavno da je danas jeftino.

tedi
Gost
tedi
4 mjeseci prije

Evo video o hlorisanoj vodi, eksperiment,kako nasa koza upija hlor i za par sek. ulazi u krvotok. Izaziva rak besike i deblog creva.
https://www.youtube.com/watch?v=4zvr-3385LU

Prekobrda Janko
Gost
Prekobrda Janko
4 mjeseci prije

E ja sa mojih 70 godina necu vise piletinu iz trgovine. Imam uz kucu komad vrta, ograditi cu prostor oko 30 m2 natkriti ga mrezom i zametnuti vlastite pilice, patke, jaja i meso. Na ostatku zemlje umijesto travnjaka i ukrasnog grmlja, zasaditi cu vrt, tlo cu prihranjivati sa pilecim gnojem, valjada se mogu prehraniti sa tih 1000 m2. Necu vise na gimnastiku, 2 sata dnevno rekreacije u vrtu em rekreacija em korist. A i perje cu iskoristiti za pernate hastuke umijesto ovih punjenih spuzvom i vunom. A vi sa 10 ii 17 kata ste osudjeni da jedete no sto vam Konzum i sklicni ponude, ja vise necu. Poceo sam vrt zasnivati, kupio sam mrezu i drvo za ograditi prostor pilicima, akcija je pocela.

putnik83
Gost
putnik83
4 mjeseci prije

I ja imam na svom imanju 80 kvadrata vrta,20 pilića,10 kokoški,dvije tovne svinje. Uz to imam voćnjak od 60 stabala.
Najviše trešnja,kruška,šljiva i višnja.Naravno,smokva je tipično mediteranska biljka.
Ove godine sam imao izvrstan urod višanja,trešanja i jagoda.
Od voća mama sprema sok i pekmeze. Ova godina bila je kišna pa je bio izvrstan urod graška,zelene salate,spanaka,šparoga,dobar je i krompir.
I ako radim u Njemačkoj u Hercegovini starci vode brigu o svemu ovome.
Sutra da zagusti jedino što bi morali kupit je mlijeko i cukar.
Imamo i 60 ulišta pčela medarica.Meda ove godine neće biti,kišno proljeće je loše za medarstvo.
Potičem i vas ljudi da obrađujete zemlju i uzgajate vlastitu ekološku hranu.
Izvrstan izvor hrane su kokoške i kunići.Lako i brzo se daju razmnožiti.
Voda je kod nas jasno čatrnjska,onu gradsku koristim samo za travnjak i natapanje.Mogu s njom oprat auto ili tepih,a da je pijem – NEĆU.

sobravia
Gost
sobravia
4 mjeseci prije

Čisti gnoj peradi je najgori gnoj. Jedinu u bačvu od 100-200 litara max 20 kila tog gnojiva i ostalo voda. Odstajati mjesec dana, dodavati vodu i kopriva, tek onda pažljivo biljke zalijevati. Inače ti sve izgori.

neznanje
Gost
neznanje
4 mjeseci prije

Janko
Gnoj peradi moraš “ugasiti” ili ode raslinje.

Ive
Gost
Ive
4 mjeseci prije

???

Janko
Gost
Janko
4 mjeseci prije

Najbolji sistem je kokosiji i paciji gnoj stavljati slojevito u kompost kroz cijelu godinu i onda dobijes nutritivno dobar kompost, kompost slazes odozgo a vadis sa dna, ne beri brigu imam iskustva i znanja sa vrtlarenjem, vocarstvom i domacim zivotinjama sitnog zuba i kljuna. Ne snalazim se sa rogatom stokom krupnog zuba iz ZLOCINACKE ZNA SE.

octopus
Member
Famed Member
octopus
4 mjeseci prije

E ja sa svojih 67 ti velim da si se kasno sjetio. Sjedni fino u fotelju, surfaj po internetu i neka ti oni koje si uzdigao to sve rade….:-))

Ive
Gost
Ive
4 mjeseci prije

Znas li ti octopus (hobotnica) onu storiju kada je baraba Sime reka dr. Franji Tudjmanu:
Barba Sime pise doturu Franji da mu u policiji nedaju pasos a umra mu stric u Jamerike i ostavia pusti soldi, pa bi mora ici da to sredi tamo u Jamerike A dr. Franjo mu govori a zasto sime ti tako star da se mucis i putojes do Amerike imamo mi tamo amabasadora potpisi mu punomoc i on ce ti sve urediti. A baraba Sime odgovara doturu Frani
E moj presidente ja jesan ostaria al nisan isepmoja ka i ti. Ja jesan 70 ali jos uvik vricu cimenta jednon rukon dizen.
Ti si sa svojih 67 starac a ja jos mlade zenske lovin, evo ovih dana mi se javila jedna studentica od 19 godina i da me nije strah da me nebi prozvali pedofilom stavio bi je na nisan, Ovako redovno obradkjujem dvi polovnjace jednu od 32 a drugu od 37 godin, sritne i zadovoljne lipo mi svake nedije jedna od njih dodje kucu pospremiti i uredit.

octopus
Member
Famed Member
octopus
4 mjeseci prije

Haha Ive, hvala lijepa, nije da ne mislim na piletinu, ali sam se toga izdovoljio i ne želim riskirati još jedan infarkt. A ovo sa 19 – ne boj se. Oni zločesti će ti nabijati na nos i ove od 32 i zvati te pedofilom.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
4 mjeseci prije

dok je covjek aktivan bit ce zdrav.

MelisMarsa
Gost
MelisMarsa
4 mjeseci prije

Sve je super što si zamislio pod uslovima da te kokice ne hraniš smješom koja je namjenjena za ishranu živine.U tu smjesu su dodati antibiotici,hormoni i još trista čuda.Niti jedna vrsta hrane nije potpuno zdrava.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
4 mjeseci prije

lipo.
evo mog vidjenja: kokosi – 5 dosta. jaja liti i previse. zimi slabo i nikako. rjesenje: trampiti, poklanjati i zamrznuti. bjelanjak i zumanjak zamrznuti odvojeno. pilici: kupiti 20-30 jednodnevnih i toviti 50-70 dana. hranu kupiti ili sto ste susili visak sa stola tijekom godine. patke? mozda tuke. tucevina je bolja hrana jer je nemasna.
povrce: neposredno, susiti i zamrzavati. kiseliti – tako tako. manji rasadnik na prozoru ili negdje pozeljan. improvizirani plastenik moguc i lako. uvjeti su: zavjetrina, suncana strana i pokraj zida. zid je vazan jer je termostat; nocu grije, danju hladi. nece biti za zimu ali dosta po 2 miseca vise prije i poslje lita.
ovce, svinje i krava totalno neisplatljivi ali dobro je kupiti svinjsku polovicu ili cijelo i salamuriti i sam susiti. profit je u preradi, ne proizvodnji. mlijeko isto – kupiti od seljaka 10-15 litara jednom tjedno (za manje se on nece petljati). sam preraditi u sir, jogurt, maslo. (maslo – mikserom). jastuci – veliki je to posao. bolje perje iskoristiti za toplinsku zastitu. zamotati u krpu, nogavicu, i zagurati na tavan iznad stropa. dobro je imati manju bacvu za iskoristavanje manjih kisa tijekom susnijeg doba. pritok (visak) vode iz bacve preusmjeriti crijevom u zemlju di treba; pod drvece, u vrt i tako.
veci je projekt grijanje vode za tus. bolje, lakse i jeftinije od bilo kakvih solarnih panela je uspravna cijev dovoljnog kapaciteta da se u njoj grije voda potrebna za tus. tus – nikakvog prebacivanja nego paralelni sistem. pola godine tako, pola godine po starom (struja, drva, plin).

SamoPitam
Gost
SamoPitam
4 mjeseci prije

Sve je dobro što ste napisali.
Mene interesira kako vi kokoši i svinje hranite?
Osobno sam se uvjerio da je jako mali broj ljudi koji primjerice kokošima ujutro otvore vrata da izađu iz kokošinjca i da slobodno se kreću po livadi, pa poslijepodne kad one same odu u kokošinjac samo zatvore vrata i tako svaki dan.

Jovo Kjava
Gost
Jovo Kjava
4 mjeseci prije

Ove Kokose nisu iz Amerike vide se po slici da su iz Maglaja one sopane.

Siniša
Gost
Siniša
4 mjeseci prije

Ma kaki, vidi im samo leđnih mišića….steroidi i teretana, da su Maglajke imale bi barem gram masnoće.

iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
Gost
iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
4 mjeseci prije

Imaš naći video na netu gdje prave ove koke gore, bukvalno zabiju u njih cjevčicu i napuhaju ih duplo večima, ne zeezam se, gledao svojim očima video, napuhaju ih duplo tekučinom ko balon!!!

Brainstorm
Gost
Brainstorm
4 mjeseci prije

upumpavaju vodu da povecaju tezinu.

Siniša
Gost
Siniša
4 mjeseci prije

Bekavac, Armagedon, Neutralni & Co…reagujte kod Krampa tog narodnog čoveka da spreči te američke trovače, ipak po vama on se bori protiv ovakvih činjenja tih okorelih terorista koji truju narod. Zovite u pomoć tog spasioca malih ljudi.

putnik83
Gost
putnik83
4 mjeseci prije

Nije Trump kriv za eksponencijalni rast stanovništva! Potreba za hranom sve je veća!
Pojedini narodi i rase se neodgovorno “razmnožavaju”!
Indija i Kina čine polovicu svjetske populacije, a žive s 1 dolarom na dan. Nisu u stanju zadovoljit osnovne potrebe za pitkom vodom, higijenom i ishranom.
U tome ih prati Nigerija,Brazil,Indonezija,Malezija,Etiopija.. Sve razvijeni do razvijenog!
I onda će se nama Europljanima navalit na grbu! Ako svijet zahvati globalna kriza i nestašica hrane eto nama cijele Afrike na vrata.

octopus
Member
Famed Member
octopus
4 mjeseci prije

To se zove maltuzijanska teorija, još iz 19. stoljeća. Proizvodnja hrane raste aritmetičkom, a broj stanovnika geometrijskom progresijom. Kinezi su dosta ispred Indije, žive puno bolje i njima je dovoljno da im partija zapovijedi i oni će opet početi imati po samo jedno dijete. Problem je Afrika koja će uskoro 2 milijarde nesretnika, a koji se množe kao skakavci, jer je svijet (UN) napravio prije 50-06 godina stratešku grešku: Dali su im medicinu, ali im nisu objasnili da ne smiju imati po 10 djece. Isto tako ih glupi Europljani primaju, umjesto da im potapaju čamce, jer oni neće prestati dolaziti.

Dejan
Gost
Dejan
4 mjeseci prije

putnik83
Ti često pričaš o hrani. Hrana ti nije samo potreba već i opsesija. A da malo pogledaš ovaj video
AUTOFAGIJA – Zašto su mediji preleteli ovu vest ??
https://www.youtube.com/watch?v=d3upQzVv0l8

iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
Gost
iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
4 mjeseci prije

Ta autofagija djeluje 100%, provjerio na sebi, skinuo deset posto težine jer ne želim salo na sebi. Ne gladuješ a mršaviš. Organizam sam sebe jede, salo, stare stanice, sve što ne vlaja u organizmu, vele i karcinom da može srediti. Kad ne jedeš 12 sati mozak šalje signal organizmu, to jest stanicama, da nema hrane i da se same snalaze, to znači postaju kanibali prema svemu što ne valja. Samuraj je dobio nobelovu nagradu, masonsku naravno, ali ovaj put je ispravna jer je otkrio mehanizam kojim se tijelo samo čisti od svega što ne valja a deponirano je u organizmu. To kabala mediji neće reklamirati već će vam uvaljivati “dijete” i “čudotvorne” pripravke. Naš organizam je sam sebi najbolji liječnik, ako jedeš i piješ zdravo, bez elektromagnetskog smoga, ako si na miru sa samim sobom i ne živciraš se a radiš fizički puno a jedeš malo, toćno onoliko koliko ti treba da se ne pretvara u trbuh. Od 12-og sata do recimo 16-og sistem autofagije djeluje, snimljeno i elektronskim mikroskopom i magnetnom reznonancom čini mi se. Od momenta kad si prestao jesi do 16-og sata samo voda i ništa drugo. Onda možeš jesti 8 sati pa opet pauziraš 16 sati i tako možeš stalno jer je post zdrav za organizam. Ante Prkaćin skinuo za 40 dana 26 kila a i postio je, glina i voda.

Miha
Gost
Miha
4 mjeseci prije

Subaru, Dejane, jesi čuo možda za gledanje u sunce?

iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
Gost
iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
4 mjeseci prije

Imaš onaj stari uradak kad je kod Miška (Na Rubu Znanosti) gostovao onaj indijac koji je objasnio kako se to radi sa suncem.

Miha
Gost
Miha
4 mjeseci prije

Da, i navodno od njega se može preživjeti, bez jedenja! Mišak je spomenuo da ima jednog prijatelja, koji se time puni.

iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
Gost
iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
4 mjeseci prije

Ne znam Miha ali imam jednu prijateljicu koja mi je pričala da to prakticira. Oni budisti u Tibetu ali i u Rusiji su u stanju metabolizam zaustaviti a i rad srca putem kontrole epifize. A i ovo sa suncem ima neke logike, ako biljke putem magnezija u klorofilu rade od sunca fotosintezu onda može to isto sunce u našem hemoglobinu to jest željezu u njemu uraditi isto kroz oći ako se zna da u sat vremena prođe kroz oći par litara krvi.

Miha
Gost
Miha
4 mjeseci prije

Odlično rečeno, Subaru. Ma da, čuo sam da postoje posebni ljudi, koji dosta toga znaju. Ali mislio sam, na ovim našim prostorima, i ovo za sunce bi bilo OK, u slučaju da naprave još veći cirkus nego što su ovaj sad. Da ljudi prežive !

Dejan
Gost
Dejan
4 mjeseci prije

Miha
Bavio sam se sungazingom, završio sam ceo proces gledanja u Sunce do 45 minuta i nazad. Zatim sam išao i na solarnu yogu koju je vodio sunyogi Umashankar gde se u podne gleda u Sunce. Mogu samo da kažem da je gledanje u Sunce izuzetno blagotvorno. Moji utisci – smiruje um, raste svest i počinju se menjati interesovanja ka bitnijim stvarima u životu, zdravlje je kod mene uvek bilo dobro tako da po pitanju zdravlja nemam šta da kažem. Što se tiče jela, smanjuje se apetit i godi lakša hrana, posno ili sirovo voće i povrće. Glad se smanjuje ali ne nestaje. Telo i um se ispunjavaju nekim mirom i zadovoljstvom.
Još jedna stvar koja mi se desila posle gledanja u Sunce… ja sam prilično svetle kože i lako izgorim na Suncu, odmah pocrvenim i čak sam dobijao opekotine od preteranog sunčanja. Kad sam gledao u Sunce počeo sam da stičem i otpornost na sunčanje. I posle nekog vremena sam počeo da se sunčam na najjačem Suncu leti i to u podne i obožavam da se pržim. nema opekotina niti ikakvih problema, a ranije pre nego sto sam počeo da gledam u Sunce sam morao da pazim da slučajno ne budem maloduže na Suncu jer brzo izgorim. I kada jedem sirovu hranu prija mi da se sunčam, a kada jedem nešto jače, baš mi i ne godi sunčanje.

Miha
Gost
Miha
4 mjeseci prije

Hvala Dejan, na informacijama. Ovo mi se ne uklapa s pričama, da ljudi mogu bez hrane. A možda opet zavisi od čovjeka do čovjeka

Znam da je kod vas največi promoter toga bio Miroslav Kiš, bio je i kod Krešimira u gostima.

Reci mi, Dejane, kakav je bio odaziv onih koji su prolazili, kada bi ti gledao, da li im je bilo to čudno? Nisu naviknuti na to, pa možda im bude.

Dejan
Gost
Dejan
4 mjeseci prije

Miroslav Kiš je antireklama za sungazing. To kako on promoviše ne uliva poverenje mnogima. Ljudi mogu bez hrane, i ja sam upoznao neke bretarijance. može i sungazing dovesti do prestanka uzimanja hrane ali su to ipak retke pojave. Treba dosta stvari da se poklopi da bi ljudi mogli da žive bez hrane. Nekad to dodje spontano, ali češće je to stanje postignuto voljnim naporom. Telo se treba prilagoditi da može da funkcioniše bez hrane. Tu je stanje svesti najbitnIji faktor. A raščišćavanje emocionalnih blokova je preduslov da bi osoba mogla da živi bez hrane jer će mnogo energije ići na obradu tih emocionalnih blokada. Ako osoba dodje do tog nivoa da živi bez hrane onda joj se telo toliko pročisti da je ona maksimalno zdrava, um se izoštri, kreativnost pojačava umnogome a težnja ka duhovnosti je vrlo izražena. Mada je opet sve to vrlo individualno,ima i egoističnih bretarijanaca, nisu svi čista svest i ljubav. Mada je to sad postalo mnogo raširenije jer ima dosta festivala bretarijanstva u svetu i više nije to velika tabu tema, mada se o tome i dalje retko priča u medijima. Telo može živeti od sunca, od prane, u konačnici naše jastvo samo stvara život ali to su već neka najdublja stanja svesti.
Što se tiče odaziva drugih, meni je to bila kočnica pre početka sungazinga, tuipa šta će drugi reći, ovo, ono… i 6 meseci se nisam usudjivao da krenem u to, a i bilo je malo frke da gledam u Sunce, da mi ne šteti očima… jbg efekat dugogodišnjeg programiranja. Kad sam konačno rešio da krenem sa gledanjem išao sam tamo gde retko ima ljudi, a i ako neko prodje može da se čudi, ali kakve veze ima, ja gledam a on prodje dalje. To šta će drugi reći je veliki kočničar naših težnji, taj strah od tudjeg prosudjivanja je ono što nam zadaje najviše problema. Tu treba svako da se zapita – da li će živeti svoj život onako kako on hoće ili će živeti svoj život onako kako drugi hoće? Da li će osoba sama odlučivati o svom životu ili će to drugi za njega uraditi.

Miha
Gost
Miha
4 mjeseci prije

I ja sam primijetio, da neki ljudi, koji rade neke tehnike, dosta su egoistični, što će reći, da izvođenje nije garancija dobrote čovjeka.

Da, treba biti jak te živjeti zbog sebe a ne što će netko reći. Međutim ljudi kao ljudi, programirani, gledaju u nekoga kao da je skrenuo, čuo sam za slučajeve.

Hvala još jednom za komentar, konkretno napišeš i objasniš 😉

Theface
Gost
Theface
4 mjeseci prije

Upravo to radim, 16+8 i funkcionira. Pogledajte intervju Novaka Dokovica

SamoPitam
Gost
SamoPitam
4 mjeseci prije

Autofagija kako to moćno zvuči. Recite lijepo riječi koju će svi narodi sa ovih prostora razumijeti AUTOFAGIJA=POST.
Primjerice u engleskom jeziku postoji riječ “breakfast” što bi u slobodnom prijevodu na naše jezike značilo “prekid posta”, zaustavljanje tog hvale vrijednog procesa.
Od davnina ljudi poste, ništa novo, ko ne može sprovoditi duže postove od 24h, korisno je i ovaj što kaže iuysrnguny između 12h i 16h, a to se najbolje manifestira tako da prestanete jesti iza 18h ili 19h, tko može i ranije još bolje. Ne treba ni preko dana tovit se ko svinja, kako bi se manjak nadoknadio, već jesti normalno, ali sa ovim prekidima. Zna u početku biti malo teško, ali kad se tijelo adaptira ide kao po šinama.

Za sungazing prvo dobro se educirati, pa onda prakticirati kako ne bi došlo do kontraefekta

Siniša
Gost
Siniša
4 mjeseci prije

Zemlje NATOa više bace hrane nego što Afrika pojede, nije se jednom dešavalo da se žitarice bacaju samo da bi se održala cijene a ne bi se moglo desiti da se doniraju te količine da se prehrani Afrika.
To šta ti pišeš ne pije vode, fora je da te zemlje zapada moraju jedino one zarađivati od poljoprivrede pa onda imamo sistemsko uništavanje poljiorivrednog sekrora recimo Hrvatske ili Srbije ili Ukrajine i u konačnici uslov je da se mora dopustiti prodaja poljoprivrednog zemljišta ljudima sa zapada.
Zemlje ima dovoljno da prehrani svet, samo ove tri navedene zemlje mogu prehraniti čitavu Evropu i još više tako da ta floskula o manjku hrane ne stoji;Rusija ti je primjer kako se može proizvesti dovoljno hrane za izvoza a da nije GMO. Šta se recimo dešava sa Komveltom, one zemlje koje se usude oduzeti zemlju od bijelih zemljoposednika koji je nisu dobili od dedova već su je oteli idu pod blokadu i prosto propadaju i gladuju, nemoj mi reći da je nauka uzgajati žitarice i životinje…jeste ali za te godinne robovanja su morali nešto naučiti tako da je to trebala biti rutina.
GMO nije stvoren da se prehrane ljudi već da bi se više zaradilo uz manje ulaganja, manje problema i manje gubitaka;ovo sa pilićima nije stvoreno d bi se zdravo jelo i da ne bude gladi.
Kramp…pobunio bi se on da to nije iz njegove zemlje, 5G mreža nije pa na sva zvona trube kako to nije zdravo i ne zaboravi da on participira u trovanju i svoga naroda.

sobravia
Gost
sobravia
4 mjeseci prije

Komentar na mjestu. Minusi su od onih sa petero i više djece.

Sardelino
Gost
Sardelino
4 mjeseci prije

Ne samo da se radi o piletini koja je tretirana klorom već se radi o piletini kod koje se hormonima ubrzava rast do konzumne veličine a antibioticima smanjuje smrtnost pilića odnosno povećava im se proizvodnost.
Takva piletina je puno jeftinija od piletine iz normalnog uzgoja ali zdravstveno puno štetnija.
Takvu nezdravu I nekvalitetnu piletinu konzumirati će oni koji nemaju novaca za skuplju, zdraviju I kvalitetniju.
Općenito. Cilj korporacija je uvećati profit smanjenjem plaća radnika ali isto tako tom radniku omogućiti da sa manje novaca ne ostane gladan
Ili kao što je rekao jedan od Rokefelera da ćemo svi mi raditi sve više I više za sve manje I manje novaca.

iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
Gost
iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
4 mjeseci prije

Imaš stari video Fud Inc sa onim kaubojem sa naočalama kad pokazuje kako treba uzgajati stoku a i piletinu. Svatko tko nije gledao taj dokumentarac preporučam mu ga da vidi kako se truje preko piletine (a i ostalog mesa u čemerici) i što sve rade tim životinjama. I ovaj kauboj na kraju zakolje koke ali njegove koke žive do tada slobodno, nisu u mraku sa plavim svjetlom da ne vide sunca nikako, brste po travi šetaju okolo a imaju bakterija po ne znam kojoj jedinici 50 naprama jedan a one iz sanatorija 5000 naprema jedan. Zato ih dodatno tretiraju klorom a i SVO ostalo meso. Nema tamo u čemerici mesa koje nije “dezinficirano” kemijom (to im je zadnja moda) jer se javlja kod krava salmonela jer jedu gmo kukuruz a trebala bi travu. Fud Inc obavezno za neprosvječene, stari dokumentarac.

nonwo
Gost
nonwo
4 mjeseci prije

Food.inc-odličan video…Sve što smo oduvijek željeli znati a nismo se usudili pitati….o hrani…

Franjo Tahi
Gost
Franjo Tahi
4 mjeseci prije

S obzirom na kvalitetu namirnica u britanskim trgovinama ovi kloriranj pilici ce se tamo savrseno uklopiti.

sfrj
Gost
sfrj
4 mjeseci prije

…ali zato bogatasi imaju obavezno svoje privatne farme gdje kokice i prascici trce okolo i jedu samo bio hranu.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

zato sto je to prirodno i zdravo. a sve sto je prirodno i zdravo nije neprirodno i nezdravo.

neznanje
Gost
neznanje
4 mjeseci prije

Ima li večeg zločinca na svijetu od američke ekonomije?

sfrj
Gost
sfrj
4 mjeseci prije

nisu oni zlocinci, uvijek je tako bilo i tako ce biti: sirotinja je uvijek jela smece, a bogatasi kvalitetnu hranu. Prednost modernog doba je da su informacije svima dostupne, pa tko zeli nek se obrazuje i nek obrazuje svoju djecu. Ja nikad u zivotu nisam popio gutljaj cocacole ili slicnog smeca, a kamoli hamburger iz mc.donaldsa. Ameri to lijepo i posteno zovu junk-food, pa zasto ga onda ljudi jedu? Bitno je da imamo izbora, a sve drugo je stvar pojedinca.

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije

Nemamo izbora , barem mi u gradu.

nonwo
Gost
nonwo
4 mjeseci prije

sfrj@sirotinja je u vrijeme vlastitog uzgoja različitih kultura jela zdravu hranu .Sada se prvi puta u povijesti događa da prethodna generacija živi duže od slijedeće -koja uživa blagodati korporacijske prehrane.

Gledamokosebe
Gost
Gledamokosebe
4 mjeseci prije

Teško da su na slici pilići. Prije će biti purani/tuke/ćurke.

sobravia
Gost
sobravia
4 mjeseci prije

Ovo na slici su jebeno nabildani pilići. Dižu 50 kila na benču.

iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
Gost
iuysrngunyswgfrwezuwaefzewf
4 mjeseci prije

Napumpani tekućinom na duplo veći opseg.

Ana
Gost
Ana
4 mjeseci prije

Hmmm ekologija i te stvari…
Problem je sto znamo, vidimo i razumijemo sve sto rade.
I??

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
62
0
()
x