fbpx

Banke će propasti, bježite od fiat valute

Dolari

U posljednjoj epizodi serijala Keizer izvještaji godišnjih ljetnih rješenja, Max i Stacy razgovaraju o velikim pomacima u cijenama zlata i signalima da se dani američkog dolara kao svjetske rezervne valute bliže kraju.

Razgovaraju sa zagovornikom čvrstog novca Alasdairom Macleodom iz GoldMoney.com o onome što se događa u globalnoj ekonomiji.

Desio se dan ranije ove godine kada se sve promijenilo, a to je bilo 29. marta, kada su američke Federalne rezerve rekle: „Uložićemo koliko god novca bude potrebno u rješavanje naših ekonomskih problema.“

Od tog trenutka tržišta su se prebacila sa zabrinutosti zbog deflacije u iznenađujuće saznanje da je inflacija moguća, kaže Macleod. Prema njegovim riječima, “to je trenutak kada se svijet promijenio.”

Ono što je počelo 29. marta evoluirat će u bankarsku krizu i onda će prerasti u valutnu i tržišnu krizu, objašnjava ekonomista.

„FED i američka blagajna u osnovi preuzimaju kontrolu nad čitavim bankarskim sistemom. Dakle, oni će vladati, ali da bi se to dogodilo, banke moraju prvo propasti… Nacionalizacija banaka dešavat će se svuda”, kaže Macleod.

„Problem kod FED je kako održati finansijsku imovinu na visokom nivou kako bi mogli da finansiraju američki državni dug. U nekom trenutku ta igra neće uspjeti, a kada ta igra propadne, tada će kupovna moć dolara propasti s njom. “

„Stvarno se morate izvući iz fiat valute“, predlaže on, savjetujući da potražite bitcoin, zlato i srebro.

5 1
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
7 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije

necu zlato, necu srebro ni pare na struju, sljivovica i krmaca jedini su spas;)

Paris
Gost
Paris
2 mjeseci prije

Prije će Rusi dobiti rat u siriji i libiji nego što će bankarski sektor propasti. Uostalom banke se otvaraju i zatvaraju na dnevnoj osnovi, dok rusi dobijaju ratove na niti jednoj osnovi, samo im ubijaju generale.
Volim Rusiju.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
2 mjeseci prije

Upravo dobih link na ovaj video, a ima i te kako zanimljivu informaciju na ovo Cionisticko divljanje, teror i iza svega – stampanje para!

Mora se pogledati sto prije jer Cionisticki FB brise svako postojanje ovakvih informacija.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3475139355876290&id=100001407794843

Naime, italijanski novinar tvrdi da je u posjedu informacije da su Batku ovi Cionisti iz MMF,WB, WHO – ponudili 900 miliona dolara – za zatvori drzavu – u teroristickom korona stilu, kao Italija.
On je glatko odbio, ali recimo srbijanski “predsjednik” – nije!
Zato gledamo “demokratske” demonstracije, a Vucic je “pobedio” sa dvotrecinskom vecinom!
Da li jos neko sumnja u ShadowNet?

Splitexpres
Gost
Splitexpres
2 mjeseci prije

Ameri štampaju dolare javno već dvanaest godina i sve ide dalje?Mario Draghi i ECB to isto rade slicnim načinom,nismo primjetili da se što promijenilo?Jasno je da novaca ima više od imovine,ali problem će biti onoga u koga se u kritičnom trenutku zateknu?Ali najbolje od svega je da to najviše brine one koji ga nemaju?

Istrazuj
Gost
Istrazuj
2 mjeseci prije

“… Ali najbolje od svega je da to najviše brine one koji ga nemaju…”
@guest_466971
Haha…
Tacno, a trebalo bi cak biti obrnuto. Trebballi bi se veseliti propasti robovlasnickog sistema koji su Cionisti ustolicili prije 100+ godina!
Mislim ipak da je veca zabrinutost obicnog covjeka – da ta cionisticka satanska stoka – ne napravi Novi veliki rat, jer su kao i do sada svaki rat i tzv “revolucije” pravila ista ta banda.
Ko to jos nije shvatio – totalna je lobotomirana budala.
Na zalost, jos je previse takvih budala…
Evo gledamo u zivo Belorusiju i gomile idiotiziranih ljudi koje “cionisticki agenti” (izraz iz cionistickih Protokola..) vuku za nos kao idiote!
Sve smo mi to cak dozivjeli na vlastitoj kozi – a opet kad se pogleda medija na Balkanu – lako je zakljuciti pod cijom je 100% tnom kontrolom!
Cionistickom naravno.
I drzavna (sto je KATASTROFA!) i privatna koja je u vlasnistvu cionista.
Dakle, i pored vlastitog iskustva, u ogromnom broju slucajeva (prije svega doktori, politicari, policajci i korumpirani kler) – jasno rade 24/7/365 – da svjetina ostane idiotizirana curka!
Zato ovaj strah – da ce “nahebati” zato sto ce Cionisticki okovi pasti…
To je projekcija ove bande – koja za racun “Cionisticke Nadvlade” – upravo to radi zaglupljenim i indoktriniranim masama.
Ne sanjam da ce te mase doci do pameti. Nikakve sanse u cionistickoj satanskoj kontroli tzv medija i politike i klera.
Medjutim – trka je sa vremenom.
Cionisti nemaju sanse protiv Ponzija.

Alex
Gost
Alex
2 mjeseci prije

Pidnio bih ja koji mmilijun te valute…😊😎🤑

angie
Gost
angie
1 mjesec prije

Kriptovalute ce zameniti obicne valute, samo je pitanje dana…Bitcoinkupovinaprodaja je sve popularnija i kod nas.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
7
0
()
x