fbpx

Credit Suisse suočena je sa krivičnom prijavom zbog pranja novca kokainskog kartela

Credit Suisse

Švajcarski tužilac podigao je optužnicu protiv druge po veličini banke u zemlji zbog neuspeha u borbi protiv prakse pranja novca povezanog sa trgovinom drogom od strane bugarskog kriminalnog sindikata.

Credit Suisse optužen je da „nije preduzeo sve organizacione mere koje su bile razumne i potrebne da spreče pranje imovine koja pripada i pod kontrolom zločinačke organizacije“, navodi se u izjavi kancelarije švajcarskog državnog tužioca.

Kriminalni kartel, koji je navodno uspostavio vrhunski bugarski rvač, bio je umešan u međunarodnu prodaju kokaina i veliko pranje novca. Gotov novac od trgovine drogom navodno je korišćen za kupovinu nekretnina u Švajcarskoj i Bugarskoj.

Prihodi su navodno preusmereni na bankovne račune u Švajcarskoj pod kontrolom zločinačkog kartela od 2004. do 2007. godine, prema tužilaštvu. Postupci za otvaranje i nadgledanje računa zaposlenih i nadređenih Credit Suisse nisu bili u skladu sa važećim odredbama o sprečavanju pranja novca, kao ni sa internim direktivama banke.

Optužnice, podignute protiv bivšeg menadžera Credit Suisse i dva člana zločinačke organizacije, usledile su nakon 12-godišnje istrage. Zajmodavac sa sedištem u Cirihu odbacio je navode.

“Banka odbacuje navode o navodnim organizacionim nedostacima i namerava se energično braniti”, rekla je Credit Suisse, dodajući da je uverena da je njen bivši zaposlenik nevin.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
12 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 mjeseci prije

b- ANKICA :

Sinoć kad sam
novac prala
susrela sam na obali
mladoga mornara .

Istražuj
Famed Member
Istražuj
2 mjeseci prije

@Redakcija Logično
Gospodo,
Moze li se znati zasto ste mi obrisali komentar?
Ne razumijem kakav je nacin – primitivno obrisati neciji koment bez objasnjenja…?

rimtu
Gost
rimtu
2 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Vjerojatno će ga vratit.
Nekad ga sklone poslije validacije, ali ga meni uvjek vrate.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Nije brisanje,
na pranju je ?

Anarho
Famed Member
Anarho
2 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Obrisao sam Vam komentar koji je sadrzavao samo jednu tacku. To sto je kasnije postao nesto drugo, govori samo da koristite primitivne nacine za zaobilazenje pravila komentiranja. Nije li to primitivno gospodine?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 mjeseci prije
Reply to  Anarho

Zgriješih !

I oprostih sebi
grijehe svoje .

Anarho
Famed Member
Anarho
2 mjeseci prije
Reply to  Umpah Pah

Ko ce kome, ako ne svoj svome.

Anarho
Anarho
2 mjeseci prije
Reply to  Anarho

Gospodine “tacka”. Opet vi po svome mimo pravila portala. Ne mislim se upustati u raspravu sa Vama (posle citanja mnogih vasih izlaganja Vi ne zasluzujete moju paznju), ali budite sigurni da cu brisati svaki Vas govor mrznje, a do sada ste hodali ivicom. Mozda jesam mlad ali ipak znam kuda je doveo slican govor mrznje jednog monstruma sredinom proslog stoljeca, dok mu je vecina aplaudirala i salutirala. Zlo nije svojstvo odredjenog naroda ili rase vec poremecenog uma koji je svojstven svakom covjeku. Zelim Vam miran i ugodan boravak na portalu.

Istražuj
Famed Member
Istražuj
2 mjeseci prije
Reply to  Anarho

“… Ne mislim se upustati u raspravu sa Vama...” Gospodine “Anarho”, Meni je savrsene jasno da se vi “ne mislite upostati u raspravu”… Naime, rasprava sa vama je prosto nemoguca…. Vi imate “silu i moc”… U vasim rukama je pendrek, pistolj, lisice i “pravilo sluzbe” (u nekadasnjoj SFRJ to se zvalo “PS”)… Imate i “naredjenja” – koja bezpogovorno izvrsavate… I razumijem vas… “Vi “samo radite svoj posao”… (tako su navodno govorili i cuvari konc-logora poput Auschwitza, kada su dosli na sudjenje...) Uz sve to, ja sam cak i ulogiran, pa imate i moje ime i e-mail… Dakle, bez ikakvih problema mozete komunicirati na bilo koji drugi nacin… Ja sa druge strane – sa vama ne mogu niti na jedan nacin – jer ste mi momentalno izbrisali dva duza komentara – a onda “replicirate” nekome u prazno… Vrlo je vjerovatno da cete izbrisati i ovak komentar… Rekao bih dakle – “bas fantasticna diskusija”… Mislim da su tako “diskutirali” pojedini diktatori, na koje se vi pozivate u vasoj replici nekom “tacki”… Dakle po vama diskusija ima od prilike ovakav slijed – streljajte svakog ko prekrsi “Pravilo sluzbe”, a Zakon sam ja, i sva je Moc kod mene – pa cak i kad… Pročitaj više »

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Odličan !

Max
Member
Famed Member
Max
2 mjeseci prije

Švicarske banke su oduvijek praonice novca.

Joco
Gost
Joco
2 mjeseci prije

Ma ko bi reko da Banke peru novac? Novac se pere u Bankama širom svjeta več desetlječima i to je novost? Ima izreka “Ko o čemu, bankar o poštenju 😉

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik