Krediti

0
0

Na kraju maja ove godine banke su odobrile kredite u vrijednosti od  2,37 milijardi eura, što je  0,5 odsto više nego u aprilu. Ako dalje krenemo da računamo, to znači da je svaki građanin u Crnoj Gori zadužen nevjerovatnih 3.870 eura.

Podaci Centralne banke Crne Gore, CBCG,  ukazuju da je u odnosu na maj prošle godine odobreno 1,5 odsto manje kredita.  Odnos kredita i depozita u maju je bio niži nego u istom mjesecu prošle godine i iznosio je 0,9 odsto.  80,8 odsto potraženih kredita iznose krediti fizičkih lica kao i krediti za privrednike, navodi se u saopštenju CBCG.

Ukupni depoziti su na kraju maja zabilježili rast na mjesečnom nivou  0,5 odsto, dok  su na  godišnjem nivou porasli 10,4 odsto. Oročeni depoziti činili su 49,2 odsto ukupnih, a oni po viđenju 50,7 odsto.  Preostalih 0,1 odsto  se odnosi na sredstva na escrou računima.

Sveukupni depoziti građana na kraju maja su bili približno 1,45 milijardi eura. Ako uporedimo sa aprilom ove godine, to je 0,6 odsto manje, a u poređenju sa majom prošle godine,  vidimo porast od 6,3 odsto.

Uzimajući u obzir prosječnu platu u Crnoj Gori od 478 eura, postavlja se pitanje kako vratiti dug?

CBCGCentralna banka Crne Goredugkredit
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI