fbpx

Michelin će otpustiti 2.300 radnika u Francuskoj kako bi povećao efikasnost proizvodnje

Michelin

Francuski proizvođač guma Michelin eliminisat će čak 2.300 radnih mjesta u svojim proizvodnim pogonima u Francuskoj, iako nijedna fabrika neće biti zatvorena. Mjera dolazi kada proizvođač pojačava aktivnosti izvan svog osnovnog posla.

„Plan je dio širokog pristupa ko-konstrukcije i socijalnog dijaloga i oslanjat će se na pregovaranje o trogodišnjem okvirnom sporazumu koji neće podrazumijevati nikakva otpuštanja. Plan se ne oslanja na zatvaranje postrojenja“, navodi se u saopštenju drugog najvećeg svjetskog proizvođača guma.

Prema kompaniji, taj korak uticat će na 1.100 radnih mjesta u kancelarijama i 1.200 proizvodnih radnih mjesta. Otprilike 60 procenata smanjenja će biti sprovedeno kroz nezamjenjivanje radnika koji odu u penziju i nuđenje isplate drugima koji su bili spremni da odu. Otpuštanja koja će uslijediti tokom tri godine iznose skoro dva procenta Michelinove globalne radne snage.

Proizvođač guma bio je prinuđen da smanji svoju radnu snagu u Francuskoj, Njemačkoj i Sjedinjenim Državama za skoro 1.500 od 2017. godine usred oštre konkurencije jeftinih proizvođača. U Francuskoj kompanija trenutno zapošljava oko 20.000 ljudi.

Michelin je rekao da će to stvoriti druga radna mjesta usredsređena na visokokvalitetne gume i ona namijenjena za poljoprivredu, industriju ili konkurenciju. Kompanija takođe planira da se sve više usredsredi na sektore koji uključuju razvoj vodonika, 3D štampu, ljepila i reciklažu plastike.

Proizvođač planira da do 2030. godine generiše 30 odsto prihoda od aktivnosti koje nisu usredsređene na proizvodnju guma.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
11 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Karma
Gost
Karma
4 mjeseci prije

Sve OTPUSTITE gamadi nezasitna. Reptili bez osjecaja. Starci mlohavog kujca. Zaposlite robote. Neka vam robot i zene vase fakaju.

Ra-Tutankhamon
Gost
Ra-Tutankhamon
4 mjeseci prije
Reply to  Karma

Tijekom ovoga desetljeća bez stalnog posla će ostati 38posto,povremeno 18 a samo će 1 posto uspjeti naći posao.
Ide jako jako loše vrijeme za mnoge.

Simon
Gost
Simon
4 mjeseci prije
Reply to  Ra-Tutankhamon

A mnogih je 99,99%
Od početka korone imovina megakorporacija Amazona, Alphabeta, Microsofta, facebooka itd se uvećala za stotine miljardi USD, a kod 90% srednjih i malih tvrtki na globalnoj razini imovina se smanjila.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Karma

Otpustice sve za 3 godine. Ko je pametan prihvatice ponudu i ugrabiti pare, a oni koji oklijevaju dobice sipak uz otkaz.

Adriana
Gost
Adriana
4 mjeseci prije

Više ne kupujem gume od dotičnog proizvođača. Na izbor imate gume od svih mogućih proizvođača, a HAK u svom časopisu daje sasvim OK recenziju.

Komunjara
Gost
Komunjara
4 mjeseci prije
Reply to  Adriana

Uostalom, oni ne mogu u istu rečenicu s Continentalom. Nove michelinke sam nakon par mjeseci skinuo i stavio rabljene continentalke. Vozi Miškoooo

Sirius
Gost
Sirius
4 mjeseci prije

Da stvoriti ce druga radna mjesta ali u kini.

otpisani
Famed Member
otpisani
4 mjeseci prije

Svjetski ekonomski sustav (kapitalizam – tržišna ekonomija) već neko vrijeme pili granu na kojoj udobno sjedi i ako se sustav ne promijeni, uskoro će grana biti otpiljena i pasti zajedno sa ovima što je pile, na našu glavu. Iz tog razloga se i mora dogoditi tzv resset, jer zbog robotizacije… Pročitaj više »

Komunjara
Gost
Komunjara
4 mjeseci prije

Evo i prvih konkretnih koraka gospodara pandemije. Sve ide savršenom logikom

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

Nekoc su tramvaje i plugove vukli konji i volovi a razvojem tehnologije zavrsili u mesnicama i kobasicama.
Sad je red na ljude.
Oni ce Fema kampove ili groblja ovisno o tome odbiju li bocu ili ju prihvate.

Simon
Gost
Simon
4 mjeseci prije

Prodaja novih i polovnih automobila je smanjena. Korona je ograničila kretanje pa i habanje guma. Općenito sva industrijska proizvodnja na globalnoj razini je smanjena.
Bitcoin luduje, burze rastu.
Čovječanstvo sve manje radi, a sve više novca ima.
Financijsko ekonomska začaranost traje.
Rasčaravanje će biti razočarajuće.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik