Amerikancima će od 20. rujna biti zabranjeno instalirati TikTok

TikTok zabranjen
24 komentara

Trumpova administracija pokrenula je ove godine rat protiv vrlo popularne aplikacije za razmjenu videozapisa, TikTok, pozivajući se na zabrinutost zbog mogućih kršenja sigurnosti svojih korisnika.

Sjedinjene Države zabranit će svojim građanima preuzimanje aplikacije TikTok u kineskom vlasništvu, kao i WeChat, od 20. rujna. Nova pravila objavljena su u petak na internetskoj stranici američkog Ministarstva trgovine.

Slijedom ranijih izvršnih naredbi Donalda Trumpa, “Ministarstvo trgovine danas je najavilo zabrane transakcija povezanih s mobilnim aplikacijama WeChat i TikTok, radi zaštite nacionalne sigurnosti Sjedinjenih Država”, navodi se u priopćenju.

“Kineska komunistička partija pokazala je sredstva i motive za korištenje ovih aplikacija kao sredstva za ugrožavanje nacionalne sigurnosti, vanjske politike i gospodarstva SAD-a”, rekao je odjel, tvrdeći da će nove zabrane pružiti veću zaštitu američkim korisnicima tako što će se ” ukloniti pristup tim aplikacijama i značajno će se smanjiti njihova funkcionalnost”.

Reuters je ranije izvijestio, pozivajući se na informacije triju službenika, koji su zatražili anonimnost, da će Washington narediti Appleu, Googleu i drugim tvrtkama uklanjanje te aplikacije sa svojih platformi, kojima se može pristupiti u zemlji. Međutim, rečeno je da tvrtke neće biti spriječene u svojim ponudamaTikToka ili WeChata korisnicima negdje drugdje, kao što su trgovine aplikacija Alphabet Inc.

Trenutni korisnici TikToka i WeChata neće biti spriječeni u korištenju aplikacija, navodno su rekli službenici, međutim neće moći instalirati nova ažuriranja.

Kaže se da bi američki predsjednik Donald Trump i dalje mogao opozvati navodnu zabranu prije nego što ona stupi na snagu.

Trump je ranije sugerirao da će zabraniti vrlo popularnu aplikaciju u vlasništvu kineskog ByteDancea, ali je kasnije odobrio vrijeme od 45 dana, kako bi se tvrtka mogla dogovoriti o prodaji svog proizvoda tvrtki Microsoft Cop. Odjel trgovine dobio je to razdoblje radi definiranja transakcija iz aplikacija koje bi potencijalno mogle predstavljati prijetnju nacionalnoj sigurnosti za Sjedinjene Države, nešto što je Trumpova administracija dugo održavala kao realnu opasnost.

Tajnik trgovine Wilbur Ross rekao je da zabrana transakcija dokazuje “još jednom da će predsjednik Trump učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi zajamčio našu nacionalnu sigurnost te kako bi zaštitio Amerikance od prijetnji koje prijete od kineske komunističke stranke”.

Dodao je da je odjel “poduzeo značajne mjere u borbi protiv zlonamjernog prikupljanja osobnih podataka američkih građana koje se vrše u Kini, istodobno promičući naše nacionalne vrijednosti, norme utemeljene na demokratskim pravilima i agresivno provođenje američkih zakona i propisa”.

Društvene mrežeTikTok
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Patriot
3 godine prije

Bit će samoubojstava. 😂😂

Mars
3 godine prije

Kakva je to bolest kod amerokenjaca i sta bi to njih moglo izlijeciti , jako zabrinjavajuce.

Dam
3 godine prije

Odličan potez, treba Wuhan zabraniti i u Evropi.

xda
3 godine prije

Ovo je jedan od mnogih prvih koraka Mr. Narancastog
Kad ne mogu kunkurirati onda kauboji zabranu.
To su njihova pravila igre.
Doci ce i EU proizvodi pod udar kauboja.

Slonica
3 godine prije

Prvo ju želi ukinuti odmah
A onda ipak da razdoblje od 45 dana da bi se prodala drugoj firmi.
Hm …čuvanje nacionionalne sigurnosti
Ili pogodovanje

Bosanac
3 godine prije

Iz ovog se da primjetit da kako se danas sve udruzuje u jednu korporaciju , tako i ideje (ko fol totalno dijametralne) komunizam, demokratija, fasizam i ostale…postaju lagano JEDNO

jamai
3 godine prije

Washingtonpost
Kako narativ da je Amerika žrtva potpiruje američku agresiju
Kako narativa da je Amerika žrtva potpiruje američku agresiju – u Iranu i drugdje. Zašto Sjedinjene Države moraju preuzeti odgovornost za svoje akcije….

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Sad će Kinezi uvest TikTak…..

Emiliano Zapata
3 godine prije

Treba ga zabranit jer sigurno siri kovid19!
Danas ionako paraziti na vlasti sve sto im se nesvida ukinu pod izgovorom Kovida19…

Patriot
3 godine prije

Nije bolest sve šta boli,a ona koja ne boli je najteža!

Hamer
3 godine prije

Na listi treba bit i paktrograf kojeg financira soroš

Zadranin
3 godine prije

Zaboli me taki za vas amerokenjce.

I niti plačem, niti tugujem u sebi.. ako se koja podguzna amerokenjska muha pita.

P***!

benty20
3 godine prije

Krajnja točka ovog sukoba će bit zabrana Coca Cole u Kini. A tek će to bit udarac!

Miro
3 godine prije

Jeste licemerni u Kini je vec godinama zabranjen Twitter, FB i slicno ..bravo Trump

Trn
3 godine prije

Kinezi i ostali civilizirani svijet trebaju zabraniti Windovse i Android jer je dobrim dijelom financiran od strane Američkih obaviještajnih agencija. Tko bi dao besplatno prelazak sa starih windovsa na nove Win10 . Poznato je da Američke tajne sliżbd godinam prikupljaju podatke o svim korisnicima interneta i to se smatra OK.

durdica antolic
3 godine prije

Što se u Americi zabranjuje, u Hrvatskoj se uvodi.

ivi.tz
3 godine prije

Psihopate su sve opasniji kako gube na svim poljima…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI