Armija Donbasa: Nova ofenziva ukrajinske vojske bit će za nju i posljednja

Ruska haubica u Siriji
27 komentara

Situacija na frontama Donjecke Narodne Republike se počinje pogoršavati. Ukrajinska vojska gotovo bez prestanka granatira rubna područja Donbasa, dovlači teško naoružanje i slavi se dolazak jedinica neonacista Desnog sektora.

”Sve upućuje na to da  rekao da ukrajinska strana priprema ofenzivu”, rekao je Daniel Bezsonov,  glasnogovornik oružanih snaga DNR .

“Borbena situacija u Donjeckoj Narodnoj Republici se počela pogoršavati. Kao što možemo vidjeti, broj topničkih i minobacačkih napada se znatno povećavao. Neprijatelj nastavlja dovlačiti teška oružja do linije razgraničenja. Prema našim obavještajnim saznanjima,  broj tenkova u blizini naselja Peski i Verhnetoreckoje znatno je porastao. Osim toga, jedinica Desnog sektora prelaze linije kontakta u smjeru Donjeck, zbog čega je došlo d sukoba između njih i redovne ukrajinske vojske”, rekao je Bezsonov.

Prema njegovim riječima, ”sve to, kao i nedavni dekreti Petra Porošenka, sugeriraju da ukrajinska strana sukob u Donbasu ne planira riješiti mirnim putem, nego se priprema ofenzivu”.

“Ali mi unaprijed znamo sve neprijateljske korake i spremni smo za bilo kakav razvoj događaja. Ako se neprijatelj odluči na velike napadačke akcije, onda će to biti posljednja ofenziva u povijesti ukrajinske vojske”, rekao je Daniel Bezsonov.

U dnevnim izvješćima DNR se spominju deseci granatiranja ukrajinske vojske, zbog čega civili Donbasa i dalje pate. Nedavno je ukrajinsko vodstvo jasno pokazalo kako na svoj način tumači primjenu Sporazuma iz Minska.

Vrhovna Rada je usvojila predloženi zakon od strane predsjednika Petra Porošenka koji produžava ”poseban status okupiranih područja”, a odobren je i zakon o ”reintegraciji” Donbasa, što su DNR i LNR ocijenili suprotnim odredbama Sporazuma iz Minska. Čelnik DNR, Aleksandar Zaharčenko, izjavio je kako ovaj zakon Ukrajinu lišava odgovornosti za pokretanje novog ”oslobodilačkog” rata.

 

dnrdonbasdonjecka narodna republikaLNRLuganska narodna republikaSporazum iz Minskaukrajinska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bbbb
6 godine prije

Kažu da su uhvatili ubice Givija i Motorole i da sada streljaju uhvaćene po ratnim pravilima.

Velika Tartarija
6 godine prije

I ne samo za ukro naci postrojbe nego i za sve, koji su tamo i još dolaze na područje sadašnje teritorije pod imenom ukrajina. Tu se nalaze američki specijalci i specialne diverzantske grupe tipa usa, poljske jedinice, kanađani, hrvatski štabni kadar i cro snajperisti uvijek za dom spremni!? Takođe ima nekoliko dislokacija bradatih glavoreza, po gruboj oceni okolo deset a možda i više hiljada, dovezenih brodovima i transportnim avionima. Izvinite, zaboravio sam one sa otoka, koji se uvek prave englezima. Takođe je uređen američki pomorski štab u Odessi. Na teritoriji Latvije je u toku dovođenje dodatnih količina helikoptera, okolo 100, raketnih kompleksa raznih namjena, stvaranje tankovskih divizija u poljskoj i sve to po planu Rand instituta – kojeg se pridržavaju američke “elite” – PGS (Promt Global Strike), nenuklearne visokotačne rakete u sistemu sa američkim PRO za potpuno uništenje Rusije u vremenu od 60 minuta. Po ruskim izvorima komplektacija PRO i… Čitaj više »

1.komentar
6 godine prije

Vec duze vreme se vodi hibridni rat protiv Rusije.Pocela je faza pred izbore i svetsko prvenstvo(slicno je radjeno i pred olimpijadu u Sociju), sa totalnim medijskim lincom na Rusiju.Rusija mora da pronadje mehanizam, da ne bi dosla u situaciju da je svaka informacija njenih medija fake news, a jedino validno ono sto dolazi sa zapadnih medija.Ocigledno je da ce doci do zaostravanja na nekoliko frontova istovremeno.Da li mogu zapadni ms mediji slagati svet o tzv, Ruskoj jednostranoj intervenciji u trenutku kada fasisti budu krenuli u ofanzivu na Donbas?
Da li je neko razmisljao o sledecem.Da li bi se igralo svetsko prvenstvo u fudbalu da rat u Donbasu ponovo eskalira pred sam pocetak mundijala?Moje misljenje je da ne bi.Rusija bi tu mnogo izgubila.Naravno tad bi efekat ocrnjavanja bio jos veci.Moc zapadnih medija je i dalje ogroman.Oni kad stvore vest, 70-90% malih i srednjih medija prenesu.

veljko
6 godine prije

secesionisti moraju prihvatiti integraciju u ukrajinski pravni poredak, 2014 ukrajinska vojska je bila u rasulu zahvaljujući Janukovichu koji je od vojske napravio neograniziranu i korumpiranu instituciju, danas je druga situacija i teorije da Putin može zauzeti Ukrajinu za 48 sati, doći do Kijeva za jedna dan i slično su priče za malu djecu, ukrajinska vojska se konstantno pojačava i organizira, regularna vojska 200000 vojnika od toga pola profesionalci a pola rezervisti, ukrajinska nacionalna garda 60000 vojnika, specijalne jedinice 4000 vojnika, jedinice unutrašnjih poslova 30000 pripadnika, ako ne prihvate ukrainsku vlast secesionistima se ne piše dobro a ako Putin pokrene vojsku u Donbas ni njegovoj vojsci se ne piše dobro, Ukrajinci imaju planove za sve situacije a instruktori iz zemalja NATO-a obučavaju ukrajinsku vojsku a NATO-Ukraina zajednički stožer priprema sve planove i doktrinu zavisno od situacije, uskoro se očekuje i oprskbljivanje ukrainske vojske američkim ubojitim oružjem posebno protutenkovskim sistemima

fbslo
6 godine prije

Dok se fašističkima Ukrajincima suprostavljaju lokalni stanovniki i volonteri iz Rusije, naravno dobro naoružani sa ruskim oružjem, če Ukrajinci opet dobiti po pi.cki…

A kad će zvanična Rusija ulaziti u ovaj rat,gurnut če Kijev na Balaton u Mađarskoj..

Ja ču svojem pokoljenju tačno reči, ko je počeo ovaj rat, a vi?

Moreno
6 godine prije

Ukrajinci će krenit tek po odobrenju Amerikanaca, samo pstoji tu jedan mali problem a to je šta Amerikanci nemogu pošapljat Rusima da se ne mišaju ka šta su to svojevremeno napravili kad je Hrvatska oslobađala ”RSK”. Ako počme rat, bit će mrtvih na desetke tisuća a Ameri mogu komodno ratovat do zadnjega Ukrajinca, oružja i municije, fala bogu ima.

Frajer in the hole!
6 godine prije

Toliko o “trećoj vojnoj sili Evrope”.

Ante
6 godine prije

Nada se da ovaj puta Rusija neće samo gledati nego će se službeno uključiti u rat. A sve NATO snage u blizini ruske granice bi trebale dobit koju jaču bombu da im razori NATO vojarne do temelja.

klarens
6 godine prije

Petokolonashi, slavite svoju glupost dok ide
==================================
Hahahahahahahahahahahahahahahahaha
==================================
Mosh si mislit kak bu vam lepo u rusiji

Ante
6 godine prije

Ne znam dali su likovni dopušteni ako nisu neka moderator obriše. Uglavnom evo te slavne Ukrajinske vojske koja kao trebala poraziti borce kod Donjeck i Donbas https://www.liveleak.com/view?i=fed_1507891787

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI