Australska vlada zatvorila gradilišta u Melbourneu usred prosvjeda zbog obveznosti cjepiva

Melbourne-Protest
37 komentara

Nakon ovotjednih nasilnih demonstracija, dužnosnici u državi Victoria zatvorili su radna mjesta na najmanje dva tjedna.

Gradilišta u Melbourneu i okolici u Australiji zatvorena su dva tjedna nakon što su se stotine građevinskih radnika i drugih prosvjednika okupili u ponedjeljak na mjestu sindikalne zgrade, bacajući boce i oštećujući opremu. Prosvjedovali su protiv mandata viktorijanske vlade za cjepivo za građevinske radnike koji počinje u četvrtak.

Interventna policija upotrijebila je gumene metke i papreni sprej za rastjerivanje gomile, izvijestio je BBC, a zgrada sjedišta za građevinsku, šumarsku, pomorsku, rudarsku i energetsku uniju je oštećena. Uhićeno je nekoliko osoba.

Sindikat je objavio priopćenje u kojem se osuđuje prosvjede i “bezumna djela nasilja” koja su počinili članovi gomile. U priopćenju se navodi da mnogi prosvjednici nisu bili građevinski radnici, već članovi neonacističkih i drugih desničarskih ekstremističkih skupina.

“Jasno je da je manjina onih koji su sudjelovali bili stvarni članovi sindikata”, navodi se.

Prosvjedi su se nastavili u utorak u Melbourneu, a masa se povećala na više tisuća ljudi, a obuhvaćala je aktiviste protiv cjepiva i druge skupine djelatnika. Do 2.000 prosvjednika spustilo se u središnju poslovnu četvrt grada, prema The New York Timesu, koji je također izvijestio da su prosvjednici bacali boce na policiju i palili baklje, dok su policajci u opremi za nerede ispalili gumene metke i upotrijebili suzavac.

Radnički prosvjedi započeli su prošlog tjedna kada su “sobe za čaj” u kojima se okupljaju trgovci u pauzama zatvorene usljed rastućeg porasta delte i vlada je zabranila radnicima da konzumiraju hranu ili piće u zatvorenom prostoru. To je potaknulo građevinske radnike na pauze za ručak vani u znak prosvjeda.

Postavili su stolove i plastične stolice na više raskrižja u središtu Melbournea, blokirajući ceste i zadržavajući promet, prema NPR-u.

Mjere javnog zdravstva

Nakon prosvjeda, građevinski i državni dužnosnici objavili su da će radna mjesta u Melbourneu i drugim područjima u regiji biti zatvorena najmanje dva tjedna od utorka. Kao razloge navode nemire u ponedjeljak i porast slučajeva COVIDA-19 u građevinarstvu.

Viktorijanski premijer Daniel Andrews rekao je da je više izbijanja, čak 13 % svih slučajeva, prema izvješćima lokalnih medija, povezano s gradilištima.

Građevinarstvo je bilo među rijetkim industrijama koje su uglavnom ostale otvorene tijekom pandemije u Viktoriji.

“Građevinski radnici mobilna su radna snaga koja može raditi na više lokacija i putovati na veće udaljenosti od drugih dopuštenih radnika”, rekao je Andrews u priopćenju. “Također je izražena i ostaje zabrinutost zbog usklađenosti sektora s mjerama i smjernicama za javno zdravstvo.”

Ministar za industrijske odnose Tim Pallas bio je još snažniji, rekavši da je njegov ured uočio raširene neusklađenosti u cijeloj industriji.

“Bili smo jasni: ako ne budete slijedili pravila, nećemo oklijevati poduzeti mjere”, rekao je u priopćenju.

Radnici će morati pokazati dokaz o najmanje jednoj dozi cjepiva kada se gradilišta ponovno otvore 05. listopada, dodao je.

Autor: Jennifer Goodman
australijaMelbourne
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AbuDabi
2 godine prije

Postavivši i vojsku za provođene tiranije MORONA narativa, provociraju teže posljedice, sukob i to ne flašama i kamenjem. Sukob je na žalost u toj zemlji neizbježan, tiranija je na razini na koju ni Hitler, ni Staljin nisu mogli ni zamisliti.

ledeno doba
2 godine prije

samo se kurchite bando, uskoro će vam doći kraj

izgubit ćete zmijoliki i svi vaši pomoćnici i sluge…

i to katastrofalno

a uniformirane amebe, još ne shvataju jadnici, da su oni topovsko mesko kabale…da će prvi nahebati kada izbije stampedo

Marko T
2 godine prije

Australiju koriste za primjer svima nama.
Neka dragi Bog pomogne australskom narodu i neka poraze ovo zlo, nema dvojbe da su tamnicari sve ovo predvidjeli i ukalkulirali, pitanje je samo sto ce im bit iduci korak!

ledeno doba
2 godine prije

je li ovo neki znak?
najava nečega?

merkelica se upravo nalazi u Australiji i ujela ju je ptica za prst… jednu od glavnih luciferijanki, pogledajte, kako se zakreveljila

ttps://www.businessinsider.com/angela-merkel-went-bird-park-got-bit-by-one-photos-2021-9

Starina
2 godine prije

Ako ti netko zabrani zarađivati za kruh što je to?!
Misliš da je prikladan odgovor da izađeš na ulice i vičeš i pjevaš protiv takvog nasilja?!
Misliš da je korisnije tući se sa glupim psihopatskim policajcima umjesto zmiju udarit u glavu, tamo gdje je korijen psihopatskog nasilja?!
Misliš li da “izborna demokracija”nije izraz odvratne sotonske manipulacije kojom se oduzimaju Bogom dane ljudske slobode i pravo slobodne volje?
Ne bi želio bolju vlast koja poštuje tvoju slobodnu volju?!

Šele
2 godine prije

očigledno, vlast je bila spremna, ovoliko policije nije bilo ni u Srbiji, Rusiji Kini, moguće je da su namjerno isprovocirali jedan određeni dio, radnika, od koji ne zavisi sustav, bez koji se može neko vrijeme, možda vlast žele nemire, pobunu, možda je cilj vanredna situacija, gdje će onda uvesti i vanredne mjere, policijski sat, vojnu upravu, prijeke sudove, nagađam, ali kako su se stvari odvijale, siguran sam 99%,i opet ponavljam, ovo je sve pokazna vježba ostalim, našim, šta trebaju da rade, i nama šta nam se sprema

Davor drugi
2 godine prije

Mislim da nakon ovakve odluke više ne postoji put za natrag.
Ili slijede nemiri, sa otvorenom tendencijom produbljivanja sukoba građana Australije protiv njihove vlasti ili povinovanje novim odredbama.
Ne postoji mogućnost pat pozicije.
Australija je postala projekt i ogledni primjer na kojem će se testirati moć i snaga farmakomafije u provedbi njihova globalnog plana porobljavanja.
Na Australiji će se vidjeti da li će plan i u kolikoj mjeri zaživjeti.

Vladimir
2 godine prije

Svi trebamo biti protiv fasistickih mjera u Australiji jer sve izvana polako dolazi i u našu državu.Evo sada i pacijenti koji imaju pregled u bolnici moraju imati covid potvrde a obveza cijepljenja osim za zdravstvene radnike i socijalu siru se na sve koji radu u prostorijama zdr.ustanova .Kopiramo Franczske mjere a uskoro ćemo i australske .Ne pitajte se kome zvoni zvoni jer će sutra i nama a već imamo itekako diskriminirajuće mjere između cijepljenih i necijepljenih kao u doba fašizma

Throne
2 godine prije

Ovo je pocetak farmakolosko politickog fasistickog vladanja nad australcima. Vladajuci ne skrivaju svoje namjere, cak ih otvoreno demonstriraju prema neduznim ljudima. Predstojeca borba vrlo brzo ce izbiti a rezultat jos necemo nazalost moci saznati, cenzura je velika, slicno je u britaniji i usa. To su modeli ako uspiju preslikati ce se na ostale drzave svijeta i europe, a nas protivnike ove agende zatvarati ce u kampove gdje ce nas eliminirati. To je radio i hitler te staljin ali oni nisu bili toliko uspjesni, jer ovi novi naci rezimi (iako se sprajc sprda s nama da ne znamo sto je nacizam i fasizam) imaju sofisticiranije oruzje eksperimentalno otrovno cjepivo koje ubija ljude u razdoblju od 1 dana pa do 6 godina, a sada pripremaju polako trovsti i djecu. Vrhunac medicinskog licemjerstva i genocida. Zelim australcima da se zestoko suprostave fasistickom rezimu i da ih uspiju pobjediti te osuditi za zlocine kao… Čitaj više »

Ukleti Holandjanin
2 godine prije

Austr. Korona kerovi su jako dobro istrenirani, i civili nemaju bas neke sanse.Jedino su im otkriveni bubrezi.Napadaju u grupama.Treba menjati taktiku otpora.

ico
2 godine prije

Trebaju molotoljevim koktelima po oklopljenoj bandi, neka se rastope…

Realno
2 godine prije

Oćel da više neko pukne koji metak, postalo je dosadno već.

Zvrk
2 godine prije

Već sam pisao da je jedan od glavnih prosvjednika jedan sindikalac koji je potomak hrvatskih iseljenika. Sada se njemu i njegovoj obitelji kopa baš sve iz ormara da se pronađe nešto inkriminirajuće. Ako i ne pronađu, izmišljaju ih na temelju poluistina.

Max
2 godine prije

Otpor ide

057
2 godine prije

Kak se odvija štrajk kamionđija

Antivakser bez maske
2 godine prije

Ubrzo i u našem gradu po istome receptu.
Pripremite se.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI