Biden je poručio Zelenskom da će SAD Ukrajini pružiti napredne sisteme protivvazdušne odbrane

Biden i Zelenski
27 komentara

Američki predsjednik Joe Biden održao je u ponedjeljak telefonske razgovore sa svojim ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim i uvjerio ga da će Washington nastaviti pružati Ukrajini sigurnosnu pomoć, uključujući napredne sisteme protivvazdušne odbrane, navodi se u saopćenju Bijele kuće.

U saopštenju se navodi da su razgovori vođeni u vezi sa masovnim udarom koji je Rusija nanijela ukrajinskim energetskim, vojnim i telekomunikacionim objektima kao odgovor na teroristički napad na Krimski most koji je izveo Kijev. Američki predsjednik osudio je ruske raketne udare širom Ukrajine, uključujući Kijev, kao “besmislene”, navodi se u saopštenju.

“Predsjednik Biden obećao je da će nastaviti pružati Ukrajini potrebnu podršku za odbranu, uključujući napredne sisteme protivvazdušne odbrane”, navodi se u saopćenju Bijele kuće. „Također je naglasio svoj stalni angažman sa saveznicima i partnerima kako bi nastavio nametati troškove Rusiji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti u ponedjeljak da je nanesen masivan udar na ukrajinske energetske, vojne komandne i komunikacijske objekte i upozorio Kijev da će, ako Ukrajina pokuša da nastavi terorističke napade u Rusiji, dočekati težak odgovor.

BidenrusijaSADukrajinaZelensky
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
1 godina prije

Muppet show se nastavlja.

vrata
1 godina prije

Bolje da im posaljete opremu za trafo stanice i termoelektrane.

Max
1 godina prije

Dat će sve samo da rat potraje.

eks
1 godina prije

Kakve nebulozne izjave Zelenskog: “…ciljevi ruskog raketnog napada bili su parkovi i turističke lokacije” . Prevazišao je sebe, jer do juče su ciljevi bili dečiji vrtići i starački domovi. Juče i danas , ukupno, ispaljeno je oko 200 raketa , a Ukrajinci su objavili da ima ukupno 19 poginulih. Dodje oko 10 raketa na jednog poginulog. To znači da Ukrajinci slabo idu u parkove i na turističke lokacije.

tihobl
1 godina prije

Sta ce mu poslati?
One koje jemenski dronovi lupaju po saudijskoj pustinji ili one sto su uvalili J. Koreji i Japanu, a drug Kim svaki dan ispali raketu preko obe zemlje i jos ni jedna nije presretnuta? Saudici su zabranili ispaljivanje patriota nakon sto su pogodili zgrade i djecije igraliste.

borjana
1 godina prije

Zaista ološ sve čini da ovo šta duže traje, a ovi idioti kvazi eupolitičari sve skupa podržavaju i suglasni da ih se odsjeće od jeftinih energenata i direkti pošalje u krizu.
U konačnici ruski udari samo iz osvete kojim su u još teži položaj doveli stanovništvo, a bez nekiog većeg ućinka i direktnih gubitaka UK vojske kako bi ih se oslabilo i prinudilo na pregovore.
Američki igrokaz, bez obzira na žrtve, ide dalje.

Nekoime
1 godina prije

Kolege Biden i Zelensky, našla krpa zakrpu.

Goran Marendić
1 godina prije

A bidan dok on to nabavi pa isporuči ako več nije isporučija to mogu primit samo rusi jel ukrajine???! neče biti.

hiber
1 godina prije

Ukrainski genetalštab traži dalekometne projektile i F-16. Ovo Biden samo vrda, ali to je samo pitanje vremdna.

hiber
1 godina prije

Prica se da su amerikanci su ponudili zelenskom nosac aviona,sa F-35,F-15,F-16…

Ziv je Geza
1 godina prije

Bidena su poslje razgovora sa zelenskim do dugo u noc uvjeravali da nije pricao sa pokojnim ocem vec sa predsjednikom svijeta.
Nakon sto su ga uvjerili da ce sve biti u redu, promjenili su mu pelene, pojeo je zobenu kasicu i utonuo u san.

Nama je ostalo da se nadamo, da se nece probuditi, covjek je umoran i zasluzio je odmor prije no sto izazove apokalipsu.

tata mata
1 godina prije

en ti bokca sad ce hiber morati nabaviti i jedan primjerak ovih sistema da ih montita na svoj dimnjak

kurje oko
1 godina prije

Snowdena je primila Rusija, koja egzotična državica če primiti Putlera s obzirom na ono što mu se sprema ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI