Boris Johnson: “Ponosan sam na britansku ulogu u stvaranju Izraela”

Boris Johnson - mikrofon
50 komentara

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson je rekao ”kako je ponosan na britansku ulogu u stvaranju države Izrael”.

Ovaj četvrtak se obilježava stota obljetnica ”Balfourove deklaracije”, kojom je tadašnji ministar vanjskih poslova u vladi Velike Britanije zatražio od vlasti zemlje da podrže pravo židovskog naroda u Palestini.

Povodom obilježavanja stote obljetnice ovog događaja će premijer izraelskog režima Benjamin Netanyahu posjetiti London. Uoči posjeta izraelskog čelnika, Boris Johnson je još jednom naglasio prijateljske odnose između dvije zemlje.

”Balfourova deklaracija” bila je javna izjava britanske vlade tijekom Prvog svjetskog rata, kojom se najavila potpora uspostavljanju “nacionalnog doma za židovski narod” u Palestini, tada osmanskoj regiji s manjinskim židovskim stanovništvom.

”Vlada Njegovog Veličanstva s naklonošću gleda na uspostavu nacionalnog doma za židovski narod u Palestini i iskoristit će sve napore kako bi se olakšala uspostava ovog objekta i jasno je razumljivo da se ništa ne smije učiniti što može naštetiti građanskim i vjerskim pravima postojećih nežidovskih zajednica u Palestini ili pravima i političkom statusa Židova u bilo kojoj drugoj zemlji”, stoji u deklaraciji.

Deklaracija je sadržaj pisma od 2. studenoga 1917. od strane ministra vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Arthura Balfoura lordu Walteru Rothschildu, vođi britanske židovske zajednice, kako bi se priopćila Cionističkoj federaciji Velike Britanije i Irske.

boris johnson
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kajzer Soze
6 godine prije

Čega se pametan stidi time se budala ponosi 🙁

mars
6 godine prije

Nagradno pitanje – gdje li je njegov “offshore” račun na koji mu je legla lova za ovu izjavu?

čokolino
6 godine prije

Ovaj četvrtak se obilježava stota obljetnica ”Balfourove deklaracije”, kojom je počelo s****e u regiji pa i šire.
Što ne podrže pravo škotskog naroda? Lako je tuđe dijeliti i šakom i kapom…….

pikaču
6 godine prije

Momak očito ima pretenzije još dugo biti u visokoj politici. No prije toga, očito se treba još “dokazivati”.

Ivan
6 godine prije

Johnson nema ni stida ni srama, to je poznato svima od momenta kad je postao ministar spoljnih poslova. Zapravo je pitanje da li je svestan zla koje je ucinjeno sklapanjem Balfourove deklaracije. Inace malo ljudi zna sta se dogodilo, koje posledice i pod kojim okolnostima je sklopljen ovaj sporazum.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Pitanje!Jel veće zlo u vrhu britanske il izraelske države?Il je to isto zlo?Raja nije bitna,samo pijuni koje se prema potrebi može žrtvovat.

Milan
6 godine prije

Ima li veceg degenerika na polozaju od ove nakazr???

Tomica (bbbb, ...)
6 godine prije

Nisam volio ovog čovjeka dok je govorio o Brexitu, bio je rusofilski seljačina, danas je itekako uznapredovao, svaka mu čast na radu u ove dvije godine.

nema imena
6 godine prije

poslušajte danas što govori ovaj ljepotan na slici, pa što govori Rassmunsen, pa dvojica militariziranih manekena Trump i Mattis, samo je pitanje na koga će grunut, možda na Assada ili Iran ili Kima, uvjeren sam 100% da će za mandata ovih likova grunut na nekog s njihove liste za odstrijel

bbbb
6 godine prije

Zna on tko vlada svijetom………..

Zvrk
6 godine prije

to je plod interesnih društava, moćnih bankara, lobista i veleposjednika. države kao države nemaju baš toliko golem utjecaj već oni iz sjene.

Georgij Žukov
6 godine prije

Ovom zutokljuncu bi bilo pametnije da manje laje na mjesec , jer u slucaju eskalacije danasnje i tako napete situacije na ekonomskom i geopolitickom polju izmedju tzv zapada sa jedne i rusa – kineza -iranaca sa druge strane , engleska je prva koju bi rusi u mozebitnom sukobu sa tzv “zapadom ” koalicijom doslovno zbrisali sa lica zemlje.Mnoge analize respektabilnih vojni analaiticara jos krajem 80- tih godina su predvidjale scenario u kojem ce u slucaju nedaj boze oruzanog sukoba engleska izvuci najtanji kraj i to onaj nuklearni.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Ovo nema smisla. Apeliram na uredništvo da pod hitno riješi pitanje registracije. Trolovi kradu nikove i više se ne zna ko piše, ko replicira, ko je za, ko protiv. Ovo više nema smisla. Portal logicno.com sam gledao kao utočište slobodne misli, a sad više ne znam šta da mislim.

Kanncer
6 godine prije

Bolesnik se hvali bolesnom odlukom kojom počinje progon palestinaca s njihovih ognjišta…

alan ford
6 godine prije

pa naravno da je Boris Johnson ponosan jer je podmukli cio-hazar. Mislim da njegova obitelj također vodi podrijetlo negdje iz Rusije ili nekog drugog dijela bivšeg SSSR-a. Dakle od onih starih (k)hazara, od kojih danas većina američkih hazara vodi podrijetlo, Zato su toliko nabrijani na Rusiji i Putina,.Da ti hazari etnički i genteski nemaju nikakve veze sa stvarnim židovima (semitima), vidi im se kada im pogledaš face, Evo baš kao ovaj plavokosi Johnson, i mnogi drugi. Većina od njih ima tako nekakve blijedo-plavkaste ili blijedo-zelenkaste vodnjikave oči, pogledajte, Sorosa, ili Daniel Cohn-Bendita ili glumačke zvijezde, Kirka Douglasa (pravo ime Isur Danielovič Demskij, otac mu doselio iz Rusije u SAD početkom 20. st.) ili pokojnog Philipa Seymoura Hoffmana, ili glumice Lisu Kudrow, Gwyneth Paltrow, ili komičarku-lezbu Ellen de Generes, ili samog Ronalda Laudera (predsjednik Svjestskog židovskog kongresa), ili samog Jakoba Rotschilda, ili recimo lani preminulog komičara Genea Wildera (pravo ime Jerry… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI