Britanska vlada obećava zaštitu slobode medija dok Assange sjedi u britanskom zatvoru 

Jeremy Hunt
11 komentara

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije, Jeremy Hunt, optužen je za licemjerstvo nakon što je predstavio inicijativu kojoj je cilj očuvanje slobode tiska, dok istovremeno drži zatvorenim Juliana Assangea, jednog od najpoznatijih svjetskih novinara.

Koalicija za slobodu medija, pokrenuta zajedno sa kanadskom ministricom vanjskih poslova, Chrystiom Freeland, namijenjena je promicanju slobode medija širom svijeta. No, Hunt ne mora gledati daleko kako bi pronašao primjer novinara koje progone netolerantne vlade. Julian Assange trenutno se nalazi u britanskom zatvoru, gdje je, prema UN-u, podvrgnut psihološkom mučenju.

U još jednom istaknutom slučaju, metropolitanska policija upozorila je medije da bi mogli biti procesuirani zbog objavljivanja dokumenata o vladi koji su procurili.

“To je očito duboko licemjerno”, rekao je novinar Daniel Lazare RT-u.

“To je britanska vlada koja je zatvorila jednog od najvažnijih novinara na svijetu, Juliana Assange”, rekao je Lazare.

Dodao je kako je teško povjerovati kako Velika Britanija i druge zapadne zemlje imaju puno poštovanja prema novinarstvu, s obzirom na to da troše “ogromne svote” novca na “propagandu kako bi izokrenule vijesti”.

RT

novinarstvosloboda medija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ive Oldtimer
4 godine prije

Opet foskule o liberalizmu (slobodama) a da se ne govori o odgovornostima medija. Koje pravo ili sloboda medija, kada je vladavina sloboda, no cija je sloboda jaca i veca. Umijesto da se govori o odgovornosti medija o tocnom i korektnom informiranju govori se o slobodi, pa i o slobodi sirenja laznih informacija. Mediji su si prisvojili previse sloboda pa i slobodu kreiranja javnog mnjenja, sto je nakaradno.

Moreno
4 godine prije

Assange je od zviždaća dobija podatke o nezakonitim radnjama u SAD-u dok je bija u jednoj državi i koje je objavija dok je bija u drugoj državi da bi bija uhićen u trećoj i sad čeka izručenje četvrtoj državi, dok je istovremeno Assange državljanon pete države. Sve šta je objavljeno pokazalo se autentično, ali to ni najvećim i najstarijim “demokracijama” nije ikakvi razlog da bi Assangea oslobodili. Ovo je rijetko viđen međunarodni skandal koji MS mediji zataškavaju, ali da se radi o nekome novinaru neke države koja je u nemilosti globalne elite i koja bi procesuirala svoga državljanina za neke unutrašnje stvari te države to bi se diglo na međunarodni nivo i svaki dan bi u svim MS medijima čitali o teroru i ugnjetavanju sloboda i ljidskih prava u toj državi. To su tekovine zapadne civilizacije koje je sad i Hrvatska dio, šta svi političari neizostavno ponavljaju u svakoj prilici… Čitaj više »

samo tako
4 godine prije

Štafetnu palicu licemjerstva i zlobe plavokrvni drže čvrsto u svojim rukama. U stopu ih slijede EU birokrati, da ih je mučno i gledati

Perun
4 godine prije

Assange placa cijenu slobode misljenja ,mozda u buducnosti prepoznaju i drugi njegovu zrtvu za ono sto mnogi ne bi mogli otrpjeti ….podrzavam ono sto je ucinio i nadam se da ce izaci kao pobjednik iz ove gungule …..

Emiliano Zapata
4 godine prije

Lice-mjeri

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI