Car je gol: “Trump je konačno shvatio važnost sporazuma TTIP s EU”

Donald Trump - ozbiljan
38 komentara

Palo je i posljednje predizborno obećanje američkog predsjednika Donalda Trumpa, što znači radikalni zaokret za 180 stupnjeva, ali još dublji i gori od onoga bivše Obamine administracije.

Naime, nakon pojačanog intervencionizma, iznenadnog obrata u podršci NATO paktu, sučeljavanju s Rusijom i Kinom i potpori prevratničkim desničarskim skupinama i strankama u Latinskoj Americi, ali ne samo, američki predsjednik je rekao kako razmišlja o podršci Sporazumu o slobodnoj trgovini i ulaganjima s Europskom unijom (TTIP).

Oduševljeni vazalski državnici i mediji u Europi javljaju kako je Trump konačno shvatio važnost projekta kojega su prije nekoliko godina najavili Barack Obama i bivši britanski premijer David Cameron.

SAD bi mogle sklopiti sporazum o slobodnoj trgovini s Europskom unijom, nakon što se predsjednik Donald Trump zagrijao za tu ideju, prenosi The Times, citirajući izvore upoznate s tim razgovorom.

Velika Britanija će se nakon Brexita naći iza Europe u utrci za sporazum sa Sjedinjenim Državama, nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel uvjerila Trumpa da će pregovori biti jednostavniji nego što se misli, navodi The Times, što znači da neće smjeti sklapati nove trgovinske sporazume sve dok ne napusti EU 2019. godine.

Izvor blizak Bijeloj kući je rekao da je Trumpova administracija ‘shvatila’ da je trgovinski sporazum s EU važniji za američke interese od sporazuma s Velikom Britanijom.

Uskoro se slična priopćenja i obrati mogu očekivati za Transpacifički sporazum (TPP), te za sporazum NAFTA između SAD-a, Kanade i Meksika.

predizborno obećanjettip
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
6 godine prije

Jedno priča dok ga ne izaberu a onda uradi sve suprotno – zar birači nemaju pravo da se pozovu na predizborna obećanja NA OSNOVU KOJIH SU GA GLASALI?
Demokratija postaje sve “interesantnija”. Prethodno je zaključeno da referendumi nisu demokratski ?!?, sad ovo – šta li je sledeće? I pored bujne mašte ne mogu da smislim gore.

Iza_horizonta
6 godine prije

I Logicno.com se počeo pozivati na anonimne izvore bliske Bijeloj Kući. Bravo.

Michael Collins
6 godine prije

Slomio ga je Deep state. Ucjenama i podmićivanjem se ne može, pa je jedino ostala ponuda koja se ne odbija – prijentja fizičkom eliminacijom. Ali javnost ti je najveći saveznik u takvim situacijama, i mislim da je trebao reći sve o pritiscima i od koga dolaze. Bili su prisiljeni na ostavke Flynn i Bannon, a pripadnik “zlatne mladeži” Kosher Nostre i zet mu Kushner, te cionistički, ludi pas Mattis kolo vode. I sam taj odabir govori da je, ili bio pod pritiskom i prije izbora, ili da je i sam zapravo sijelom tog istog establishmenata odavno.

vladek68
6 godine prije

fuj !!!
pljuc!!!

octopus
6 godine prije

Nije baš po formuli “što gore – to bolje”, ali – razlog više da navijemo za sutrašnju pobjedu Marie Le Pen.

samo tata
6 godine prije

…ajmo više prekinuti s tim…treba konačno odrasti…govoriti njihovim jezikom pa će stvari biti jasnije…koja Amerika?…koja Britanija?…koja Europa?..mi još mislimo u tim kategorijama ali oni ne….njihov (korporativni) svijet je odavno globalan..Trumpova “američka” vlada je sastavljena od ekonomskih “hitmana” koji podrivaju vlastitu državu u svom interesu (korporativnom)…sve ostalo je folklor…Bannon je jedini čovjek s ljudskim umom u toj prčiji…zato je održavan do nivoa na kojem je trebao postati operativan…zatim je spušten u benigno ali ne odbačen…još im je, naime, od koristi….ali neće još dugo.

Travis
6 godine prije

Globalizacija je definitivno pobijedila. Oni koji to još uvijek ne shvaćaju osuđeni su na propast.

krivA
6 godine prije

…globalno-planetarnu stvarnost mogla bi se (paralela), za opis iste, iskoristit jedna fraza iz SF serijala…-“…Mi smo Borg! Svaki otpor je uzaludan! Bit cete asimilirani..”! Netko se u jednom kometaru upitao “..tko je u pozadini svih ovih zbivanja..! O tome ne bih jer mi ne gine psihijatrija te da budem maneken za kosulje ciji rukavi zavrsavaju “na ledjima”. Ali…”vatirana soba”, ugodne temperature, 2-3 obroka dnevno, tretmani koji te odrzavaju u “polutelecem” stanju…, znaci upotpunosti zbrinut, da bi se pobjeglo i odmorilo od ove stvarnosti…, mozda i ne zvuci tako lose. Makar bi moga slobodno blejat, mukat i meketat, bez atraha da te netko pogreno shvati…jer..NA PRAVOM SI MJESTU ZA TO. …pozrdrav IQ tacke ledista…

Bilo kuda, kiki svuda
6 godine prije
čitatelj portala
6 godine prije

G. Trump je bio prevara. Kako za mene, tako i za Američke birače, tako i za cijeli svijet.

gogijard
6 godine prije

Ili to ili JFK tretman. Ponuda koju ne možeš odbit.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI