fbpx

Covid-19 jedino ne može zaustaviti ratove – Za ISIL i Al-Qaedu, virus je „vojnik Allaha“

Koronavirus - Covid 19 - rat

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres je u kontekstu trenutne zdravstvene situacije uputio hitan apel za globalno primirje radi zaštite skupina u najvećem riziku, onih koji bježe iz rata, bez sigurnog utočišta i od zaraze, koji su raseljeni u svojim zemljama, zaglavljeni na granicama onih u kojima žele potražiti politički azil. Civili u sukobima nemaju lak pristup hrani, čistoj vodi ili osnovnim lijekovima, osim ako se ne izlože  snajperskom pucanju i zračnom bombardiranju. Bolnice često koriste neprijatelji ili ih čine neupotrebljivima ili se sustav urušava zbog velikog broja ranjenih ili drugih epidemija koje uzrokuju tisuće žrtava.

Ako smrtonosna gripa 1918. godine, poznata kao španjolska, u kojoj je tijekom jedne godine umrlo između 20 i 40 milijuna ljudi, nije spriječila tijek Prvog svjetskog rata, tako ni Covid-19 neće zaustaviti sukobe na Bliskom istoku, Srednje Azije ili Afrike. Mijenjat će ih, komplicirati, ali ih neće zaustaviti.

U Afganistanu je predsjednik Ashraf Ghani predložio primirje, ali iako su talibani rekli da su otvoreni za suradnju kako bi suzbili širenje patogena, nastavljaju boriti protiv vladinih snaga. Ni druge formacije aktivne u zemlji nisu zaustavile svoje akcije i napade koje uzrokuju smrt i ozljede.

U posljednjem posjetu je američki državni tajnik Mike Pompeo potvrdio značajno smanjenje američkog kontingenta, što je dogovoreno s talibanima nakon uvjeravanja da američki ciljevi neće biti napadni. Međutim, ovaj je scenarij na kraju doveo do toga da su eskalirali proljetni napadi na nacionalnu vojsku.

U Iraku se virus probio u redovnu vojsku, koja s bori protiv ostataka samozvane Islamske države. Bagdad je obustavio obuku. Sjedinjene Države, koje su se konsolidirale u raznim bazama, navodno će „privremeno“ smanjiti svoju prisutnost u Iraku. Španjolska i Francuska vratile su svoje vojnike i savjetnike.

Te odluke ne samo da jačaju Iran, koji je u Iraku široko prisutan zahvaljujući lokalnim savezničkim milicijama, već ostavljaju i prostor islamističkim militantima da zadaju nove udarce tamo gdje se ograničio nadzor iračkih snaga sigurnosti. Internetske publikacije terorističkih organizacija definiraju pandemiju kao „božju kaznu“ protiv nevjernika i njihovi ih „imami“ i ratni zapovjednici uvjeravaju da je ovo pravi trenutak da pojačaju pritisak.

Još jedan pokušaj primirja, postignut prije samo nekoliko tjedana u Libiji, između takozvane “Vlade nacionalnog sporazuma“ i trupa generala Kalife Haftara, kojeg podržava veliki dio stanovništva, propao je nakon samo četrdeset osam sati od objave.

Borbe se nastavljaju s pojačanjima  sudanskih plaćenika u Haftarovim postrojbama, a navodno su tamo i ruski vojni savjetnici iz „zaštitarske tvrtke Wagner“.

Na strani vlade Muslimanskog bratstva Fayeza Al-Sarraja iz Tripolija se bore sirijski plaćenici odani Recepu Tayyipu Erdoganu. Prvi utvrđeni slučajevi koronavirusne infekcije samo su pogoršali neprijateljstva, jer obje strane optužuju protivnike za unošenje infekcije u zemlju.

Pojas Gaze, gdje je 2 milijuna stanovnika prisiljeno živjeti u „najvećem koncentracijskom logoru na svijetu“ od  tek 375 četvornih kilometara, je najgušće naseljeno područje nakon Singapura i Hong Konga, a jedno je od mjesta u svijetu gdje posljedice epidemije mogu biti poražavajuće.

Izoliran zbog blokade koju je Izrael nametnuo kada je Hamas preuzeo vlast 2007. godine, Pojas Gaze je pretrpio tri krvave agresije, zbog kojih je zdravstveni sustav gotovo u potpunosti uništen. Situacija je dosegla točku da su zbog nedostatka medicinskih alternativa masovno porasle amputacije.

Boko Haram i Islamska država u Sahari nastavljaju sijati strah i smrt u Burkini Faso, Čadu, Nigeru, Nigeriji i Somaliji. Premještaju se kroz Sahel i iskorištavaju paniku. Neke države, poput Čada, planiraju brze operacije, a vlade su donijele uredbe o odobravanju uhićenja i ispitivanja bez sudske istrage. Terorizam se ne zaustavlja ni u Mozambiku i Kongu. U međuvremenu, na kontinentu se broj slučajeva povećava, a prednjače Južna Afrika i Egipat. Istina, za druge zemlje je upitno koliko uopće testova provode i tko se prijavljuje u bolnice, tako da statistike iz Afrike treba uzeti s velikom dozom opreza.

U Kamerunu , obrambene snage Juga i one Ambazonije, vojnog krila pokreta za neovisnost, kao gestu dobre volje su odobrile četrnaestodnevno primirje i spriječile provedbu mjera namijenjenih ograničavanju epidemije. Unatoč tome, niti jedna frakcija nije napustila svoje strateške položaje.

U Siriji su u desetoj godini rata takozvane Sirijske demokratske snage, većinski kurdska formacija koja kontrolira sjeveroistok zemlje, odgovorile pozitivno na poziv Ujedinjenih naroda i uvele su neke mjere kako bi se izbjeglo širenje virusa.

S druge strane, timovi zaduženi za nadzor primirja dogovorenog između Moskve i Ankare u pokrajini Idlib su zaustavili patrole zbog nedostatka sigurnosnih uvjeta i razvoj događaja je lako predvidjeti.

Tamo su prisutne i proiranske milicije, koje ne bi trebale biti problem ako se ne kreću izvan baza i ne miješaju s lokalnim stanovništvom, ali u smislu sukoba, onda su spremne za novu ofenzivu.

Na slobodnim područja zemlje, vlada Bashara Al-Assada čini sve što može da se epidemija ne proširi, ali su, bez pomoći Rusije, Irana i Kine, mogućnosti  Damaska ograničene, posebno zbog odluke Washingtona i EU da ne ukidaju sankcije Siriji ni u dijelu u kojem se to odnosi na kupnju maski, lijekova i medicinske opreme. Rat je uništio bolnice ili im je smanjen kapacitet, a mnoge su se našle gotovo bez osoblja i opreme.

Takozvana „vlada u izgnanstvu“ Jemena je reagirala u savezu s Rijadom kako bi pomogla ljudima u područjima koja ne kontrolira pokret Ansarullah. Za ljude koji podržavaju ovaj pokret, koji čine većinu populacije, rezervirane su bombe i navođeni projektili.

Nažalost, za Jemen je koronavirus tek jedan od problema, možda manji od onih s kojima se nose pet godina genocidne kampanje vehabijskog kraljevstva i kojoj je izravno od sukoba ili od gladi i bolesti do sada umrlo preko 240 tisuća ljudi, a milijuni su dovedeni na rub gladi i uništena je zdravstvena infrastrukturu. Huti borci, koji napreduju prema istoku od kraja siječnja, čekaju da procijene izjave protivnika prije nego što krenu svom snagom, a nasilje se posljednjih tjedana pojačalo.

Ostaje za vidjeti hoće li, počevši od ovog puta, mirovni pregovori kojima se nadao Guterres, a prekinuti su u prosincu 2018., ipak biti nastavljeni, uz bezuvjetnu podršku Saudijske Arabije i Irana.

Islamistički fanatici i Covid-19

Dok je čitav svijet preplavljen koronavirusnom krizom, od Sjedinjenih Država preko Europe do istoka, a sve su vijesti usmjerene su opisu pandemije, kao što vidimo, ima onih koji nisu obustavili svoje terorističke akcije. To su militanti galaksije „džihadističke internacionale“.

Na afričkom kontinentu, gdje se broj pozitivnih i smrtnih slučajeva povećava iz dana u dan, a strahuje se da se infekcija u velikim gradovima i u slamovima može proširiti, dolazi do niza napada i krvavih akcija pod crnim zastavama selafaijskih terorističkih skupina.

Sukob je eskalirao u Čadu, što već neko vrijeme nije viđeno. 23. ožujka je  Boko Haram upao u bazu redovne vojske Čada. Napad je trajao sedam sati i ubijena su 92 vojnika. Ali bijes islamističkih militanata se nije zaustavilo i tri dana poslije je Islamska država Zapadne Afrike (ISWAP), skupina koja je nastala iz nigerijske islamističke sekte koja se zaklela na vjernost kalifatu i postavila svoje uporište u bazenu Sahelkog jezera, napala konvoj savezne vojske u sjeveroistočnoj Nigeriji i iz zasjede ubila preko 50 vojnika iz Abuje koji su vozili oružje i municiju.

Vojne akcije su praćene oštrim reakcijama snaga Abuje i N’Djamene. Vlada Idrissa Debya proglasila je područje Čadskog jezera ratnom zonom, a čadski ministar obrane Mahamat Abi Salah je pokrenuo operaciju “Bijes Boma” u kojoj je rasporedio pet pukovnija i angažirao ih na tom području, ali ne samo u Čadu, već i u susjednom Nigeru i Nigeriji.

Rat protiv islamističkih snaga ušao je u novu fazu, u otvoreni sukob i borbe bez predaha u kojima sudjeluju trupe kontingenta Nigera i Nigerije koje su dio Mješovitih multinacionalnih snaga. Ovih dana su potvrdili da su likvidirali jednog od glavnih vođa Boko Harama, Ibrahima Bakoura, veterana organizacije i desnu ruku Abubakar Shekaua.

Ali ako s jedne strane afričke vlasti izvještavaju o rezultatima svojih vojnih operacija, s druge strane šute o posljedicama eskalacije sukoba na civilno stanovništvo. Područje jezera jedno je od područja gdje je u tijeku najsloženija humanitarna kriza današnjice, usporediva s onom u Jemenu, gdje je u tijeku dezertifikacija, nedostatak svih osnovnih potrepština i nepostojanje infrastrukture za preko dva milijuna raseljenih ljudi. Strahuje se da bi se u ovom trenutku kriza moglo još više pogoršati.

Ako je situacija prije koronavirusne krize već bila nesigurna, sada više nego ikad posljedice rata u regiji mogu biti katastrofalne za stanovništvo koje je i prije ovog vala nasilja živjelo u stanju apsolutne nesigurnosti.

Međutim, područje jezera Čad nije jedino područje Afrike koje je u ove sate na udaru bijesa crnih zastava afričkih selafija. Mozambik je također svjedok porasta napada islamističke skupine Al Shabaab, formacije koja ima isti naziv kao somalijska skupina na čijim su temeljima nastale mnoge druge slične skupine.

Mozambička islamistička skupina posljednjih je godina postala poznata po sporadičnim upadima u mala sela u regiji Cabo Delgado, ali krajem ožujka su crne zastave južne Afrike pokazale su promjenu kursa i pokazale jačanje njihove strategije i resursa napadom na grad Mocimboa da Praia, gdje je s kopna i mora uništeno više objekata, a na terenu su militanti napali lokalni zatvor, oslobađajući dio „braće“ koji su tamo bili zatvoreni. Nakon ove akcije je skupina krenula pljačkati banke i urede.

Napad je u skladu s onim što je rekao je analitičar Jasmin Opperman za The New Humanitarian i otkriva jačanje organizacije.

„Ono što je jasno je da su militanti uvelike poboljšali svoje sposobnosti u smislu organizacije i taktike. Pređena je važna granica”, rekao je Jasmin Opperman.

Trenutno je sukob u zemlji koja gleda na Indijski ocean već uzrokovao egzodus 100 000 ljudi, a sada, više nego ikad, postoji strah da će porast prognanika i jačanje terorističke skupine pridonijeti širenju od zaraze Covida-19, što će Mozambik gurnuti u situaciju ozbiljne humanitarne krize.

ISIL i Al-Qaeda: Koronavirus je najmanji Allahov vojnik

Ako su u Africi džihadističke formacije trenutno izvele napade i isprovocirale odgovor oružanih snaga afričkih zemalja, dvije najveće kratice islamističkog terorizma, ISIL i Al-Qaeda, aplaudiraju koronavirusu i pokreću video apele za regrutaciju novih „mudžahedina“.

Televizijska kuća ABC dala je do znanja da su i ISIL i Al-Qaeda tvrdili da je koronavirus „najmanji Allahov vojnik”, a Al-Naba, službeni list samozvane Islamske države objavio je da je pandemija ubila više Amerikanaca nego napad „11. Rujna“, što otkriva da SAD nisu nepobjediva sila kako su mislile.

Ovo su opasne izjave koje dodatno razotkrivaju okrutnost i cinizam islamističkih skupina koje se u svrhu propagande i prozelitizma ne trude iskorištavati  čak i pandemiju poput one koja se širi i žanje žrtve širom svijeta.

ABC News

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
25 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mlata
Gost
Mlata
10 mjeseci prije

Tamo se ratuje i ratovaće se, nema brige! Neko je napisao ovde da će biti rata u Evropi…Mlata mu još jesenas odgovorio da se rata ne plaši….neće imati tu čast poginuti na bojnom polju, pre će ga boleštine savladati, pašće kao muva sa plafona, zuji jedno par minuta i to je kraj. Mlata zna kako sve to funkcioniše, da

Ico
Gost
Ico
10 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Moj je dojam da angela merkel prema Hrvatskoj nastupa s pronacističkih stajališta. Smatram da angela merkel, koja je odgojena u totalitarnom komunističkom režimu DDR-a, mrzi Hrvate, jer su Hrvati Slaveni!

Mlata
Gost
Mlata
10 mjeseci prije
Reply to  Ico

Pa misliš da je sa Srbima drugačija situacija? Englezi nas karaju vekovima već a ovamo kao neke krunske veze bla bla. SHS potpisala pakt, ostanemo neutralni a Englezi nas gurnuli u rat….pitaj boga ko je organizovao atentat u Sarajevu, miriše na njih jer su oni na kraju najveću korist izvukli, oni i njihova udarna pesnica USA

Suze Roni
Gost
Suze Roni
10 mjeseci prije

Guterres je kao mnogi, korumpirana marioneta Sorosa i lihvarske kabale. Ovo je prije svega bijedan pokusaj da se sprijeci ocekivana operacija sirijske vojske i ciscenja Sirije od radikalnih islamskih terorista i njihovih sponzora cija je Guterres placena marioneta. A drugi je cilj da se medjunarodna javnost umiri i ne profitira od svih slabosti globalne pandemije koja je pokazala da ovaj nametnuti gospodarsko-politicki sustav neoliberalnog korporativnog fasizma ne funkcionira.Globalni neoliberalni fasisti se boje jacanja suverenizma i povratak ovlasti nacionalnih drzava, koje su oni okupirali. Inace ovu inicijativu najsnaznije podupire Sorosevo Otvoreno Drustvo za okupaciju slobodnih naroda i drzava iz cijeg kruga je i potekla. Guterres je tu samo glasnik.

FranjoTahi
Gost
FranjoTahi
10 mjeseci prije
Reply to  Suze Roni

Sve i jedna osoba povezana sa tzv. Unom je vojnik zla, nanijeli su vise zla kroz svoje svoje krimi organizacije nego oba Reicha I Pol Pot zajedno. Ovo vrijedi I za gotovo sva ostala udruzenja koja u svom imenu imaju pridjev “svjetska”.

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije

Cijela ova lazljiva ujdurma od tzv “covid19” ima ocito samo jedan jedini cilj:
– pokazati plasticno – SVIMA NAMA:
1. da smo kontrolirane ovce!
2. da NEMAMO svoj vlastiti zivot! (a pogotovo “vlastito ja”… Takve utuku ono glupaci sto vriste “smrtonosna korona”)
3. da NE postoji NIKAKVA privatnost, jer oni koji vladaju sistemom, mogu prema nahodjenju – provaliti u tvoj dom i sve pohapsiti (a i pobiti) po potrebi…

Dakle prica o “smrtonosnoj koroni” – jeste totalna besmislica bazirana na EPOHALNOJ LAZI!
Razumijem da i portal Logicno naprosto mora – slusati i izvrsavati naredjenja – jer ce im “predstavnici naroda” zakucati na vrata i mozda zakucati portal “do dljnjeg” ako ne budu prdili u istu lazljivu tikvu koju prde i “politicari”…
.
Medjutim, od SAMOG pocetka ove lazljive price o “koroni” (koju je ocito osmislio zlotvor BG i bagra od njegovih “naucnika”) – TRAGOVI veliki kao KUCE se ostavljaju svuda po Svijetu:
A)
pocevsi od broda “dijamantska princeza” – gdje je od 3700 ljudi na brodu (dakle NE POSTOJI GORI KARANTNIN!!!) – umrlo svega 10 a svi umrli stariji od 70 godina, te jos jedno 3-4 stariji od 80 godina!!! Ni jedna obdukcija nije napravljena, nego su svih 10 umrlih – proglaseni “zrtvama korone”…. (cak i taj LAZNI (jer sigurno nisu umrli od korone) – procenat je minoran!)
B)
Tzv drzavne “institucije” (SAD, Italija, Njemacka…) – JAVNO – ukazuju da SVAKI UMRLI u ovom periodu se smatra “umro od korone”!!!
Ma jelte????
Obdukcije se – NIGDJE ne vrse – a prevara se bazira na 2 (idiotska) “naucna” rada iz Kine, koje su NEZAVISNI istrazivaci, vec odavno rasturili kao beba zvecku… (Naravno, za medije kontrolisane od bagre – to se “ne zna”, premda postoje i naucni radovi i prezentacije po mrezi o tome!)
(Uzgred, bas se pitam racunaju li i one sto ih je udarilo auto?)
C)
NEZAVISNI istrazivaci (dakle ne oni gadovi placeni od BG i Vatikana) – vec GODINAMA ukazuju na EPSKU PREVATR zvanu “virusi”!!! Neki dan, prvi put ta PREVARA se siri masovnije nego dosad prema (idiotiziranoj) gomili zvanij “narod”! Zasto? Pa zato sto David Icke prica o njoj!!! Postoje istrazivaci (Naucnici, a ne govna “naucnici sa instituta”) – koji DOKUMENTIMA pokazuju da je tzv “virus korone” u stvari obican proizvod CELIJE koji u stvari i jeste tu da ZASTITI CELIJU!!!!!
Zove se “EXOM”!!!
Sta vise, cak i na CioPediji je nemoguce sakriti da su pojedini “naucnici” (dakle ona govna placena od BG, Vatikana i ko zna koga jos) jos prije duzeg vremena MORALI naprosto potvrditi da su :
Tzv “virusi” – prakticno APSOLUTNO IDENTICNI tim istim “EXOMIMA”!!!

Dakle – tzv “korona19” – JESTE – totalna prevara!
E sad – zasto “vehabisti” ne vjeruju u tu pricu, nego cak koristi koronu za svoje ciljeve???
Ocito da je “korona” na vehabistickoj strani!
Zasto se onda cuditi da ovi idiotizovani vehabisti – najavljuju jos vece napade na ljude????
Pa ti idioti su od SAMOG pocetka – na platnom spisku gadova koji su plasirali “smrtonosnu koronu” poput BG!!!

Zlo
Gost
Zlo
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Legendo🙌

Bili
Gost
Bili
10 mjeseci prije

Virusom protiv islamista. Za konačno rješenje kriza.

Nil 1
Gost
Nil 1
10 mjeseci prije

Ravnodušnost je strasnija od rata… Europa, kina, imaju utjecaj i moć da zaustave rat u siriji… ovo jeste kazna za ravnodušnost… pogotovo amerika i europa brojajt ce mrtve ko sirija u svome ratu… onaj trogodisnjak iz Homsa sve je reko Bogu

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
10 mjeseci prije
Reply to  Nil 1

Nil 1, oprosti ali što je to “kazna za ravnodušnost”? Na što misliš? Odakle ti proročanstvo da će Europa i Amerika brojati mrtve ko Sirija. U Europi i Americi svake godine umre 20 puta više ljudi nego je u Siriji ubijeno i umrlo od 2011.
Tako da mi nije jasno što želiš reći.

BLuka
Gost
BLuka
10 mjeseci prije

Većina komentara su vam baš loši,srozali ste se.
Očigledno je neko u LPu zbog svoje taštine uništio možda najbolji fond komentatora u regionu.

Hogar
Gost
Hogar
10 mjeseci prije

“Televizijska kuća ABC dala je do znanja da su i ISIL i Al-Qaeda tvrdili da je koronavirus „najmanji Allahov vojnik”, a Al-Naba, službeni list samozvane Islamske države objavio je da je pandemija ubila više Amerikanaca nego napad „11. Rujna“, što otkriva da SAD nisu nepobjediva sila kako su mislile. Ovo su opasne izjave koje dodatno razotkrivaju okrutnost i cinizam islamističkih skupina koje se u svrhu propagande i prozelitizma ne trude iskorištavati čak i pandemiju poput one koja se širi i žanje žrtve širom svijeta.”

Prvo, ABC je američka propagandna ispostava, češu se gde ih žulja.
Drugo, izjave glavoseča nisu “okrutnost i cinizam” nego suve činjenice – u SAD je više je umrlo od ovog virusa nego 11. septembra
Treće, američke sankcije protiv pola sveta nekako nisu “okrutnost i cinizam”, već širenje demokratije i slobode.

Što bi rekao Zadranin, “Pljuc!”

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
10 mjeseci prije
Reply to  Hogar

Čisto radi korektnosti u informiranju – kako u SAD-u svakog umrlog progrlašavaju umrlim od korone, nama je stvarni broj ljudi koji su umrli od korone apsolutna nepoznanica.

POZIV SVIM GRAĐANIMA:
– Ugasite TELE-VIZOR i COVID propagandu
– Jutarnji, Večernji, 24Sata, Telegram, Vjesnik
koristiti ISKLJUČIVO za brisanje riti i potpalu roštilja

dulebg
Gost
dulebg
10 mjeseci prije

Šta se Gutjereš potresa: pa te “izbeglice” su muškarci u dobi za pušku, nimalo krizna grupa za korona-virus?

Bili
Gost
Bili
10 mjeseci prije
Reply to  dulebg

Točno, izbjeglice su pretežno zaražene corona virusom ali kako su mlađe životne dobi oni praktično i nemaju simptoma, tako da osim što su islamisti oni su i potencijali zdravstveni teroristi.

mislim
Gost
mislim
10 mjeseci prije

korona je tu da nas osvijesti.
pošto smo več dugo u nesvjesti, neide to tako brzo preko noći
treba vremena.
zapamtite svoju svjest danas i ja ću pokušati svoju. pa ćemo da pričamo za pola godine o promjenama nas samih.

Karadag
Gost
Karadag
10 mjeseci prije

Bolje korona nego vakcina

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
10 mjeseci prije
Reply to  Karadag

Tako nekako.

POZIV SVIM GRAĐANIMA:
– Ugasite TELE-VIZOR i COVID propagandu
– Jutarnji, Večernji, 24Sata, Telegram, Vjesnik
koristiti ISKLJUČIVO za brisanje riti i potpalu roštilja

XXX
Gost
XXX
10 mjeseci prije

imam neke dokumente , koji su navodno iz americkog sudskog procesa, optuznice koje su zapocete u 12. mjesecu 2019. optuzuju se bill gates, musk, clintoni, fb, google, amazon…nema koga nema na spisku, navodno su neki uhiceni? zna li netko o navodom podzemnom ratu? koji se trnutno desava u cijelom svijetu? dns gori ispod berlina? wtf..kaze prica da su trump i putin u dogovoru sa europskim vojskama pokrenuli rat protiv elite..uskoro bi se trebao desiti reset interneta i medija i tada ce svije saznati sve..ima neko neke inf o ovome
*pisem opet isti komentar kako bi ga vise ljudi vidjelo, pa mozda netko zna vise.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
10 mjeseci prije
Reply to  XXX

xxx, veliš, ha? A gdje su dostupni ti navodni dokumenti kojima navodno raspolažeš?

Max
Member
Max
10 mjeseci prije

Prema takvima oštro i bez milosti. A ne još naouražavati ih potajno kao što neke zemlje čine.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
10 mjeseci prije
Reply to  Max

Potajno ih je naoružavala i RH od 2013. godine, dok ih nije provalio američki novinar i upoznao nas, građane RH sa tom poraznom činjenicom.

Alex
Gost
Alex
10 mjeseci prije

Nadajmo seda će ih “vojnik alaha” otpratit tom istom Alahu, pa da ovaj svijet bude ljepše mjesto za život. Makar, imamo i mi svoje šejtane, koji se na Boga kamenjem nabacuju.

Zlo
Gost
Zlo
10 mjeseci prije

Sad…spominjati tog boga….u drukčijem kontekstu….ne vridi. .

room
Gost
room
10 mjeseci prije

Neće ni islamisti pobjeći od “vojnika Allaha”.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik