EU se službeno raspala – Njemačka, Francuska, Španjolska i Italija osnivaju “dvije Europe” (KARTA)

Kraj Europe
54 komentara

“Jedinstvo ne znači uniformnost”, nakon sastanka u Versaillesu su priopćili čelnici Njemačke, Francuske, Španjolske i Italije.

“Moramo prihvatiti činjenicu da se neke europske zemlje kreću malo brže od drugih,” – rekla je njemačka kancelarka.

Četiri najveća gospodarstva EU i njihovi lideri su proglasili o nužnosti, a time i neminovnost, “Europe s dvije brzine“. To znači stvoriti skupinu unutar EU posebno razvijenih zemalja, koje će imati više zakona i “razina integracije” u usporedbi s perifernim europskim zemljama.

U stvari, ovo je priopćenje priprema za sveobuhvatnu reformu EU. Očekuje se da će detalji biti obznanjeni 27. ožujka, na jubilarnoj sjednici povodom 60. godišnjice osnutka današnje Europske unije.

Na primjer, to u praksi znači da će se zapadna Europe opet koristiti osiromašenim radnicima iz istočne Europe i migrantima. Brojne zapadne zemlje, uključujući i one s najviše “gastarbajtera”, kao što su Irska, Njemačka i Austrija, inzistiraju na smanjenje naknada za djecu radnika iz istočne Europe koji rade na Zapadu.

No, to je samo mali dio posljedica stvaranje dvije Europe unutar naizgled jedinstvene EU.

Ali, sve ovo je sasvim logično, pogotovo u situaciji kada je svijet rastrgan između Nove Europe i zapadnog svijeta u kojem caruje liberalna ideologija. Zapadna Europa se priprema za vraćanje na polazne pozicije.

U ovom slučaju je to status svojevrsne “sile unutar EU”, sa svim povlasticama koje metropola uživa u odnosu na kolonizirane.

Karta dolje prikazuje: Plavo – Europu visoke brzine; Zelena – Europu drugog razreda; Sivo – Zemlje koje bi u Europu trebale ući biti bez ikakvih nadanja; Bijelo i crveno su zemlje koje… prosudite sami…

Europa 2017.
Europa 2017. (Ispravak 22h55 – 07/03/2017 –  Austrija treba biti u Prvoj Europi)
raspadraspad EU
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Torino
7 godine prije

A sto nisu izjavili u Briselu da je ovo Putinova ideja?
Ovako sve lazu sto recu.

Sa strane
7 godine prije

Bravo

Alen ilic
7 godine prije

Nema smisla. Mos mislit koliko se Austrija ne bi nasla u “prvoj Europi”. Ili koliko bi ondje zavrsila tax haven Irska, kamo korporacije bjeze ne placati porez, ili Juznjaci, koji tonu cim izbije sljedeca kriza.
Ima smisla jedino u zadrzavanju onih 35% potrebnih za veto u Vijecu ministara, koliko su fiskalno konzervativne zemlje predvodjene Njemackom imale… prije brexita.

Alen
7 godine prije

Cemu zurba ? ,sacekajmo izbore.

H\'ghar
7 godine prije

Zeleno: Operativna zona agresije na RF ili predziđe AngloSaksonske Talasokracije prema RF i Euroazijskoj integraciji. “Zeleni” bi trebali (da su pametni) optirati za Euroazijsku integraciju… no sada se pokazuje da su Ukrajina, Turska i sivo na Balkanu ustvari regije koje takvu opciju (pridruživanje Euro Azijskoj Asocijaciji) “miniraju”.

Alen
7 godine prije

Sluzbena oznaka prve evrope bice ,valjda svastika..

Andrej
7 godine prije

Cekaj, cekaj malo! Kako to mislite Europa sa dvije brzine? A ono Danke Deutschland i Unite, unite Europe? Winds of changes? Pripadnost zajednici europskih naroda? Raskrstili smo sa tamnicom naroda, posteno smo se namucili da odbacimo okove socijalizma, te ostvarili cetvrtstoljetni san da stupimo na ulaz za poslugu.
Lijepo je kada covjek ostavi svojoj djeci nesto po cemu ce ga pamtiti.

Jupiter
7 godine prije

Ovo mi liči na podelu na belce i indijance!!!

Zare
7 godine prije

Austrija zeleno???? Ovo mora bit neka greska

Pipo
7 godine prije

I tako Kolombo otkrije ameriku

Bosanac, El
7 godine prije

Bit će još takvih karata, sa granicama uzduž i poprijeko.
Ko to uzima za ozbiljno nije ozbiljan.

MilanCZ
7 godine prije

Ja sam prije pisao o slicnim temama,upravo tako kako je novinar logicno napisao,znaci bio sam u pravu..Evropska unija kako sada izgleda logicno da nemoze opstati a razloga je puno da ne nabrajam.

ekonomist
7 godine prije

portugal, spanjolska i italija u europi visoke brzine, austrija u europi drugog razreda!!??

shumadinac
7 godine prije

I tako ne stiže Srbija da uđe – a baš smo se radovali :))))

Tadmur
7 godine prije

Portugal i Španija u ligi šampiona a Austrija i Češka u ligi evrope!! Ovo je izgleda neka za…..cija.

Bzzzz
7 godine prije

istocna europa kao sanitarni kordon prema rusiji koju ce nafilati naoruzanjem i uzimati ljudsko meso kad im zatreba. to je obamin plan kojeg provode francuska i njemacka, a sluge poput koljinde se brinu da narod bude dovoljno beznadan kako bi im vojna sluzba bila spas…

Filip
7 godine prije

Ne bi se bas slozio da je Finska u prvoj brzini, ekonomija im je dugo u krizi snanovnoštvo emigrira.

Georgij Žukov
7 godine prije

autor je neozbiljan a karta je nepotpuna ,zasto nije ucrtana kolindina upravnica kao relevantni vojno -ekonomski i politicki savez , koji ce i te kako imati sto za reci u narednim godinama 🙂

Salu na stranu , ovo sto je na karti zeleno za 10 -tak godina ce biti crveno.

Marsal
7 godine prije

Mogla bi druga Europa i čekaonica prefarbati se u crvenu boju, ako prva europa nastavi sa ocajnom politikom.

Gest
7 godine prije

Slovenija treba Biti u prvoj zoni takodjer.

Brainstorm
7 godine prije

kako mudro i kako podlo. mi cemo podizati djecu do odraslog doba. kad postanu radno sposobni slat cemo ih na zapad. oni ce ondje raditi do 67. i li 69. godine starosti prije nego bi mogli u mirovinu. usput ce placati dozivotne kredite i pretjerano velike stanarine i sve trositi ondje. nasa odrasla djeca ce placati poreze u zemljama u kojima rade. od tih poreza ce se dati nama krediti da se plate mirovine, odgoj djece i pomoc nasim nezaposlenima. pitate se zasto se zaduzujemo? zasto grcka duguje silne milijarde? zato sto se porezi od radnika prikupljaju u njemackoj a grckoj drzavi ostaje uzimati kredite da plati mirovine njihovim roditeljima. nije jasno? onda ovako – stavimo sve radnike u zagreb a sve umirovljenike prijavimo u osijek. svaki grad da uzdrzava svoje umirovljenike. zagreb dobije vise radnika nego umirovljenika, postane jako bogat i cak moze davati lihvarske kredite (osijeku!). osijek nema… Čitaj više »

Brainstorm
7 godine prije

pa mislim … jesmo li mi svi toliko ludi?
djeca rade, placaju porez na placu i porez na kupovinu. drzava prikuplja poreze i placa mirovine njihovim roditeljima. to u normalnom sistemu.
ali, europska unija je napravila sistem po kojem su djeca (placatelji poreza) u jednoj administrativnoj oblasti (drzavi) a korisnici poreza, njihovi roditelji, u drugoj drzavi. odakle toj drzavi, onoj u kojoj su ostali umirovljnici i nezaposleni, novci, nego da rasprodaje i posudjuje.
porez se prikuplja u njemackoj a mirovine isplacuju u grckoj?!? pa to ne moze opstati.

Natovac za novac
7 godine prije

Ima komentatora koji su pobrkali Austriju s Slovakijom.

Osoba C
7 godine prije

Za koji mjesec ljubitelji crtanja karata će ponovo imati posla.

Mathias
7 godine prije

Zapadna europa je bogata samo na papiru,a o dugu da i ne pisem.

Koko
7 godine prije

daj boze da se raspadne ta stara kurva vavilonska

Kobajaši
7 godine prije

Gde su oni koji su godinama ljubili germanska dupeta?
Svi pozeleneli :))

čiča Toma
6 godine prije

ljudi, jel vi razumijete da ova tiranija u koju smo usisani, može biti okončana jedino krvlju. upravo onako, kako je to svojevremeno i margaret thatcher i najavljivala govoreći o budućnosti iste.

Mladen
6 godine prije

Rekao je pokojni Franjo Tuđman raspala se dosad svaka europska unija pa će i ova

Ive
6 godine prije

U EU nebi smijela biti niti jedna drzava koja vecinski svojim teritorijem nije u Evropi,dakle Turska ni pod razno, ali suska se da se razmatra mogucnost da Izrael i cijeli Cipar udju u EU.

bbkstorm
6 godine prije

a gdje je kosovo i katalonija

Jozo Kramp
6 godine prije

Treba izici iz plave EU i od.e.ati Euro i neka zive sami. Nama oni ne trebaju.

H\'ghar
7 godine prije

Zeleno: Operativna zona agresije na RF ili predziđe AngloSaksonske Talasokracije prema RF i Euroazijskoj integraciji. “Zeleni” bi trebali (da su pametni) optirati za Euroazijsku integraciju… no sada se pokazuje da su Ukrajina, Turska i sivo na Balkanu ustvari regije koje takvu opciju (pridruživanje Euro Azijskoj Asocijaciji) “miniraju”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI