Francuska se približava racionalizaciji energije

Nuklearna elektrana
14 komentara

U posljednjih nekoliko mjeseci Francuska je morala zatvoriti još više svojih nuklearnih elektrana zbog “problema”, što zemlju sve bliže tjera da mora racionalizirati energiju ove mračne zime.

Francuska Emmanuela Macrona je sada opasno blizu dugog nestanka struje ako se nešto ne preduzme, i to brzo, kako bi se osiguralo da ima dovoljno energije da funkcionišu barem osnovni elementi društva.

Izvještavali smo još u novembru  da je polovina francuskih nuklearnih elektrana već bila isključena zbog “rutinskog održavanja”. Sada je još više njih van mreže, što ne sluti dobro za naredne mjesece.

Budući da je Francuska među zemljama Evropske unije koje više ne dobijaju jeftinu i obilnu energiju iz Rusije – Francuska je također postala „zelena“ baš kao i Njemačka – nacija se suočava sa vrlo realnom perspektivom gubitaka energije nakon najgoreg zimskog štrajka.

Za sada se kaže da su vremenske prilike u Francuskoj toplije nego inače, što je dobro s obzirom na okolnosti. Međutim, ako dođe do hladnoće, racionalizacija energije bi vrlo brzo mogla postati neophodnost kako bi se izbjegao potpuni nestanak struje u cijeloj zemlji.

„Do 15. januara znamo da nećemo imati poteškoća“, najavila je Emmanuelle Wargon, koja je predsjednica francuske Komisije za regulaciju energije. “Poslije, ako dođe do zahlađenja, situacija će neminovno biti napetija.”

Da bi održala svoju ekonomiju na površini, obližnja Njemačka mora smanjiti potrošnju gasa za najmanje 20 %

Posljednjih sedmica proizvodnja energije širom Francuske se smanjila na zabrinjavajuće niske nivoe. „Pukotine“ su otkrivene u brojnim elektranama širom zemlje – uz to što je polovina nuklearnih generatora u zemlji bila van mreže.

Svi problemi koje Francuska sada vidi sa proizvodnjom energije dovode do katastrofe na prvi znak hladnijeg vremena. Kada toplina prođe, možda će se morati uvesti ozbiljne mjere kako bi se spriječilo kolaps cijele električne mreže.

Za sada, Francuska mora masovno da smanji količinu energije koju isporučuje susjednim zemljama koje je uvoze. Jedna od takvih zemalja je Ujedinjeno Kraljevstvo, koje se oslanja na francusku energiju da zadrži svoja svjetla.

Obližnja Njemačka se također suočava sa sličnim ekstremnim mjerama smanjenja energije jer zalihe plina opadaju zbog gubitka ruske energije i gubitka vlastite domaće proizvodnje energije zbog prelaska na zelenu.

Ispostavilo se da vjetroturbine i solarni paneli nisu dovoljni za održavanje jedne zemlje i njene ekonomije, što Njemačka, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo i druge zemlje pod kontrolom globalista sada moraju naučiti na teži način.

U Njemačkoj će se ove zime potrošnja plina morati smanjiti barem za 20 posto tokom cijele zime kako bi svjetla ostala upaljena i ekonomija opstala. Sve manje od toga moglo bi dovesti do potpunog kolapsa bivše ekonomske sile Evrope.

Njemačka se dijelom oslanja i na francusku energiju, što bi moglo dodatno zakomplikovati stvar. Ako Francuska prestane da izvozi energiju u Njemačku kao što to čini u Veliku Britaniju, tada će nivoi potrošnje u Njemačkoj morati još više pasti da bi to nadoknadili.

“Zamislite da ove zemlje nisu imale sve nove ‘građane’ koje im je nametnuo Novi svjetski poredak”, napisao je jedan komentator o tome kako je globalizam uništio Francusku, Njemačku i Ujedinjeno Kraljevstvo. “Oduzmite te milione i ne bi im trebalo toliko snage.”

“Oni su prihvatili klimatske promjene jer je njihova nova religija i smrzavanje samo njihov način pokajanja”, odgovorio je drugi. “To će ih približiti njihovom raju svijeta bez njih samih. Sveta Greta i lord Švab će biti zadovoljni.”

Energetska sigurnostfrancuskaNuklearne elektrane
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
1 godina prije

Majstori su se opako uhvatili “struje”…ne bi čudilo da je ta bagra našla način da “digitaliju” napaja s kakvim “svemirskim” izvorom energije.
Onda smo dodatno nayebali…yebem li ti Tesla dženazu. 😁

Ivan Bgd
1 godina prije

Interesantno da su se “problemi” u nuklearkama javili bas sad kad je nestasica energenata zbog rata u Ukrajini i sankcija. Ne godinu pre ni kasnije. I kao sto kaze Klaus Svab steta bi bilo da ne iskoristimo krizu za reset.
Nazalost uspavana masa nista ne shvata, umesto da ih potera motkama.

Tupko Glupko
1 godina prije

Bilo bi zanimljivo istražiti otkuda Francuska nabavlja nuklearno gorivo za svoje nuklearne elektrane.

Inače, Francuska ima 56 nuklearnih elektrana (uz SAD i Kinu među tri sa najvećim brojem NE u svijetu), 70% električne energije dobija iz njih, a barem 26 NE je izvan funkcije.
Većina je izvan funkcije zbog neodržavanja uzrokovanih Covid mjerama, tj. mjerama štednje, jer je jeftine električne energije bilo u izobilju na tržištu, te su odlučili ovdje štedjeti.

Sve je to odigrano u režiji bivšeg Rotschildovog bankara, a današnjeg francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji je na toj funkciji od 2017. godine.

eukolonija
1 godina prije

Višijevac uništi Francusku

Max
1 godina prije

Izgor za zamračenje i bijedu.

tihobl
1 godina prije

Макрон је обећао Зеленском серију AMX-10 RC. То је тежак оклопни аутомобил, који се често такође класификује као тенк на точковима.

Boba Lazarević
1 godina prije

Koja li ironija da im globalno zatopljenje sada spašava dupe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI