Globalistička elita više nema scenarija za Rusiju 

Globalistička elita vrši pritisak na Rusiju
84 komentara

Možda se neki neće složiti ovom tvrdnjom, ali brojni dokazi, vidljivi i nevidljivi, potvrđuju da svjedočimo kraju jedne ere i sumraku oligarhije koja je pokušala uspostaviti jednu vlast i jedan centar moći na planeti. Cilj je bio cijeli svijet staviti po nadzor vlade multinacionalnih korporacija i globalističke elite. Sada tome dolazi kraj, iako su vidljivi pokušaji da se barem očuva status quo i u budućnosti, kada bude pogodan trenutak, nastavi gdje se stalo.

U pokušaju ostvarivanja ovog cilja su njihovi alati uvijek bili nemilosrdni i učinkoviti, ali su odjednom prestali funkcionirati.

Svi njihovi lukavi planovi su u početku izgledali učinkoviti i impresivni, ali su se ubrzo pokazali apsurdnima. Stvaranjem nezadovoljstva i destabilizacijom pojedinih zemalja su se uspjeli svrgnuti neki lideri, što je privremeno bio dokaz svemoći globalističke oligarhije, ali su ovi planovi na kraju su donijeli malo koristi. Štoviše, sve više naroda i pojedinaca u svijetu postaje svjesno djelovanje iz sjene i zakulisnih radnji stratega “vrlog novog svijeta”, zbog čega sve njihove aktivnosti nailaze na sve veći otpor.

Ovaj se proces odvija na globalnoj razini, ali postoje žarišta na koja treba posebno obratiti pozornost.

Prvo je pokušaj odvajanja Ukrajine od Rusije, koji se na kraju pretvorio u apsurd odvajanja Ukrajine od nje same. U početku se činilo da se plan provodi brzo i učinkovito, a onda je odjednom ušao u slijepu ulicu. Najvažniji cilj nije postignut. Iako se čini da se Ukrajina odvojila od Rusije, Moskva se ne želi odreći Ukrajine. Koliko god aktualne vlasti u Kijevu bile drske i neprijateljski nastrojene prema Rusiji, službena Moskva se nikada nije spustila na istu razinu i ne želi produbljivati razdor sa susjednim bratskim narodom. Za Rusiju je aktualna vlast u Kijevu “privremena nedaća” i ne odražava stav Ukrajinaca kao naroda, a stvari se vrlo lako mogu promijeniti.

Stotine tisuća Ukrajinaca u Rusiji su najbolji dokaz, a neraskidive veze između stanovnika dvije bivše sovjetske republike jednostrano, iako ne s velikim uspjehom, želi prekinuti režim u Kijevu. To je činjenica koje su svjesni u cijelom svijetu, unatoč svim lažima zapadnih lidera i medija.

Bez obzira na to koliko se kritizirao “Sporazum iz Minska“, oni je i dalje jedini međunarodnopravni dokument za rješenje sukoba u Ukrajini. Ovim je dokumentom elita Washingtona ostala bez alata da u jednom zauvijek i u krvi prekine rusko-ukrajinske odnose.  Političari Kremlja nikada nisu rekli da će na neodređeno vrijeme čuvati status Donjecke i Luganske Narodne Republike, ali je zamrznuti sukob u ovom trenutku najbolja opcija. Naime, dobro je poznato da sukob u Donbasu nikada i nije bio sam sebi svrha, nego je trebao biti okidač za otvoreni rat između Ukrajine i Rusije. Uspješnim diplomatskim manevrima i vojnom pomoći milicijama Donbasa je sukob ušao u latentnu fazu, iako uz povremene eskalacije nasilja na određenim dijelovima bojišta. No, temeljni dokument za rješavanje krize je “Sporazum iz Minska”, kojem su jamci Pariz, Berlin i Moskva, UN i EU, na terenu je OESS i sada samo treba čekati i dati vremenu da odradi svoj dio posla.

Isto tako je i sa slanjem ruskih snaga u Siriju, koje odlučuje ishod borbi još od 30. rujna 2015. To se odnosi i na sukob američke elite protiv Assada i na rat protiv “Islamske države” i ostalih terorističkih skupina koje su aktivne na području Sirijske Arapske Republike.

Bez obzira koliko je napredna, američka koalicija čini uzaludne korake i ostavila je pogrešan dojam na terenu. Posljednji čin je raspoređivanje američkih vojnika između Kurda i turske vojske, što zorno pokazuje da se vuku ad hoc potezi, samo kako bi se dobilo na vremenu. S druge strane, sirijska vojska i saveznici polako, ali sigurno, čiste teritorij i sve je više autohtonih sirijskih skupina kojima je dosta rata i koje polažu oružje. Assad odlično igra na kartu nacionalnog pomirenja, što bi moglo rezultirati činjenicom da će u Siriji u redovima terorista na kraju ostati samo nekolicina tvrdolinijaša i strani borci.

Amerika se s njima koristi u ratu protiv Assada, Irana i na kraju i Rusije, ali će podrška teroristima jednom morati prestati. Koliko god trajala ta pomoć, teroristi svijet sigurno ne mogu pobijediti, iako je sigurno da će do potpunog poraza učiniti još mnogo zla.

U ovom ratu je važan dio i unošenje raskola u ruskom društvu. Temeljni pristup je jasan. Naime, ako želite uništiti Rusiju, mora se uništiti Putin, a ako se želi uništiti Putina, onda treba potkopati Medvedeva. No, liberalna oporba nema snage da iznutra destabilizira zemlju, što se vidjelo po prosvjedima 29. travnja, na koje se u svim gradovima Rusije ukupno odazvalo jedva nekoliko tisuća ljudi.

Objavljen je i glupi film o tajnom bogatstvu Putina, koji ne dokazuje ništa. Nakon toga se u javnost izašlo s tajnim bogatstvo ruskog premijera, a kao dokaz su prikazani nekakvi vinogradi u Italiji i izjave pojedinaca koji uopće ne raspolažu vjerodostojnim dokazima. Ranije se slično pokušalo učiniti s hakiranim “Dokumentima iz Paname”, gdje Putinovi prijatelji drže milijune dolara. Prije dvije godine je bio pokušaj s filmom “Teret 200”, koji je navodno prikazivao tijela tisuća ubijenih ruskih vojnika u Donbasu, da bi se na kraju ispostavilo kako je sve izmišljotina, iako nitko ne krije da ima dragovoljaca koji su poginuli u sukobu u Ukrajini. Uvijek kad se slegne prašina, ovi se propagandni uraci pretvaraju u komediju.

Prosječan čovjek s IQ iznad 80 i malo umjetničkog dara bez problema može osmisliti i prirediti takve dokumente, fotografije i snimke na kućnom računalu i napraviti film koji će “dokazati” trulež, korupciju i laž u ruskom političkom vrhu.

Osim toga, ovaj set Photoshop uzoraka prati retorika u duhu perestrojke, a stanovnici Rusije koji su preživjeli post-sovjetsko doba, pa čak i oni mlađi, odlučno odbijaju povratak u ’90-te. Oni se izruguju takvom stilu “objektivnog izvještavanja” i on je beznadno zastario.

U Rusiji još uvijek postoji problem korupcije i sve do nedavno je u društvu postojao mit o nepobjedivosti ovog zla. S tvorcima ovog mita se može djelomično složiti. Ali mito i korupcija nisu odlika samo ruskog društva, iako se na Zapadu gotovo svakodnevno objavljuju imena i piše o lopovluku guvernera i gradonačelnika. No, ruske službe dobro odrađuju posao i pravosuđu ne trebaju Navalni i aktivisti da uđu u trag nezakonitom odljevu novca, a najbolji je dokaz uhićenje ministra gospodarstva i Putinovog prijatelja Alekseja Uljukajeva zbog protupravne dobiti od 2 milijuna dolara u okviru velike naftne privatizacije.

Ako bilo tko ima dokaze o krivnji dužnosnika, onda ih ne postavlja na  društvene mreže i You Tube, nego ih u Rusiji dostavi lokalnim ili saveznim agencijama za provedbu zakona, koje znaju koja je njihova svrha, a to je borba protiv korupcije. Prošla godina je bila gotovo rekordna po broju uhićenih visokih državnih dužnosnika, a gotovo nijedan se nije spasio s uvjetnom kaznom ili nekoliko mjeseci rada za opće dobro. No, srećom su uhićeni u Rusiji, koja je ukinula smrtnu kaznu, a ne u Kini.

Zašto se onda opsesivno želi diskreditirati vladu? Zašto se čak i centri za ispitivanje javnog mnijenja uključuju u popis “stranih agenata”?

Nije iznenađujuće, jer navode da ostavku premijera Medvedeva traži 45% stanovništva, a podaci dolaze iz institucija koje se financiraju iz Sjedinjenih Država, posebno, sa Sveučilišta Wisconsin u Madisonu, kojeg nadzire američko Ministarstvo obrane. Čak je i direktor poznatog Levada Centra, Lev Gudkov, objavio ove informacije 2014. godine, što je prepoznato kao suptilan psihološki izračun koji treba “protivničkoj strani”.

Vjerojatno su organizatori ankete vjerovali da će baciti bombu na Kremlj. Međutim, ovi brojevi izgledaju kao banalna osveta, koja se najčešće servira hladna. No, glad organizatora ankete je bila jača od argumenata i položaj Medvedeva, barem s ovom “aferom”, nije nimalo upitan.

Ali najznačajnije od svega je razina kompromisa, zbog kojeg ruske vlasti gube najviše. Moskva se odlučila na asimetrične odgovore, odnosno uvijek manje od sankcija koje joj se nametnu.

Trenutno situacija u gospodarstvu nije loša i predviđa se rast od najmanje 1,5% u 2017. No, sankcije, ograničen priljev kapitala i udar na najosjetljivije sektore će neminovno utjecati na proračun, a to može zahtijevati nepopularne mjere, što će bi moglo biti veliki izazov za politički vrh u Kremlju.

No, Vladimira Putina je još uvijek teško poraziti i čini se da je učinio dobro što se odlučio za slobodni tečaj i asimetrične odgovore. Bilo je zahtjeva da se odgovori istom mjerom, ako ne i strože, ali rezultati govore da je bio u pravu. Europa ne zna kud izvesti hranu nakon protu-sankcija od 7. kolovoza 2014., dok su ruski proizvođači doživjeli pravu renesansu. Tržište se otvorilo i za tradicionalne partnere Rusije, čak i za Siriju, koja izvozi sav višak naranči i drugih proizvoda koja je ranije izvozila u EU. Ako je Rusiji stalo do vlastitih poljoprivrednika i prijateljskih zemalja, onda bi bilo najbolje da embargo produži za sljedećih deset godina, da se ne mora svake godine zamarati “izračunom geopolitičkih okolnosti”.

Isto tako je zanimljivo znati zašto se godinama u Rusiji tvornice i tvrtke ne gase, broj radnika se ne smanjuje, a cijene ne rastu? Naime, to je ruska realnost, a ne ona koju šire nepoznati korisnici društvenih mreža i televizijski analitičari.

Međutim, ruski “zapadni partneri” su uporni. Ovdje je uobičajeno tvrditi kako rusko gospodarstvo možda i nije uništeno, ali  je na rubu kolapsa, te kako po ruskim gradovima hodaju vojske prosjaka. Ovo već spada u sferu psihopatologije i protivnicima Rusije treba ova fantazije, jer im je to jedino i preostalo. Sve ostale strategije, taktike i scenariji su propali, a gore su navedeni neki od najvažnijih.

Neuspjeli rusko-ukrajinski rat se zamrznuti, a nemoguće je započeti novi. Ni u Moldaviji, niti Bjelorusiji, ni u Kazahstanu, unatoč svim naporima i utrošenom novcu. Ostali su samo skupovi nekoliko desetaka političkih marginalaca i terorizam.

SAD besmisleno pokušavaju preuzeti inicijativu u Siriji, iako je očito da je ona čvrsto u rukama Moskve, i neće je nikome prepustiti.

Ostala je samo navika i nepotrebna histerija da se vrišti o propasti ekonomije, ali te tvrdnje pobijaju UN, Svjetska banka, MFF, EU, čak i Forbes. Dakle, sasvim. Nema čak nikoga da zamijeni nepopularnog Navalnog, jer takve oporbene aktere Rusi općenito ne vole.

elitaGlobalizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
84 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
7 godine prije

Samo tako nastavite!

jorgen
7 godine prije

Eh, da barem. Ali vidimo po vojnom okruživanju Rusije iz svih smjerova, kao i kondicioniranju naroda zapadne hemisfere na prihvaćanje vojne opcije protiv Rusije, da se sprema novo veliko prolijevanje krvi. Jer ne zaboravimo da se radi o istim strukturama koje su započinjale i prošle velike ratove. Oni se ničega ne groze – ako treba žrtvovati svoje građane, ubijati majke, rezati vratove djeci, hodati preko masovnih grobnica, plaćati stvaranje kaosa bez treptaja oka. Ne možemo si priuštiti luksuz i naivno vjerovati da su sociopati neljudskih osobina ostali bez ideja i opcija. Dok ih se sve skupa ne spali neće biti luksuza radovanja novim putevima čovječanstva.

Ana
7 godine prije

Svakom cudovistu otkini glavu, i izrasti ce mu barem sedam novih. Prema tome, jos cemo se nauzivati iznenadjenja!

Pen
7 godine prije

Gospodine Babichu s duznim postivanjem zelim ispraviti ovu vasu recenicu.
****
….svjedočimo kraju jedne ere i sumraku oligarhije koja je pokušala uspostaviti jednu vlast i jedan centar moći na planeti. Cilj je bio cijeli svijet staviti po nadzor vlade multinacionalnih korporacija i globalističke elite….
*****
….svjedočimo kraju jedne ere i sumraku anglo-cionisticke oligarhije koja je pokušala uspostaviti jednu vlast i jedan centar moći na planeti. Cilj je bio cijeli svijet staviti po nadzor americke vlade i multinacionalnih korporacija i anglo-cionisticke elite….

****
Jerbo
Anglo-Saxoni-Jewreji su za globalizaciju a da je oni definiraju, oni su za slobodnu trgovinu ali da oni pisu pravila, oni su za demokraciju ali da centar vlasti bude u Washingtonu, oni su za kapitalizam ali da bude po njihovom ukusu, oni su za jedan centar moci – ne bilo koji kao sto Hrvati mislu nego da bude u njihovim rukama.

Pozdrav, sve ostalo super.

rus
7 godine prije

najveći trik koj je đavao izveo je taj da nepostoji

HEKPCT
7 godine prije

Vidjet ćemo još kako će im proći projekt velike Albanije.

davor
7 godine prije

Čak i Oliver Stone radi novi film o Putinu.

Szatlo
7 godine prije

Dobra reportaza. Super gospodine Babichu.

Georgij Žukov
7 godine prije

Drugarice i drugovi , radni narode i postena inteligencijo : SRETAN VAM PRAZNIK RADA !

34545
7 godine prije

U rukama Moskve jeset jedan dio, ali onaj drugi preko Lake Assad nije.

1 maj
7 godine prije

logično je rusofilno subjektivni portal koji non-stop u svakom članku pljuje po zapadu i americi, a veliča neke kvazi moralne vrijednosti rusije i pravoslavlja. koje dno od portala. vidi se i po dislajkovima svih normalnih zapadnih vijednosti. jel vam plata u rubljama ili eurima? jadovi.

Michael Collins
7 godine prije

A što vam nije globalizacija npr. i prisustvo ruskih banaka, uz ove sa zapada, u Hrvatskoj? Ili rusko (btw. katastrofalno) upravljanje rafinerijom u Bosanskom Brodu? A kao u Rusiji i Kini ne vlada neoliberalni kapitalizam? Jedina je razlika što se bogate domaći tajkuni i oligarsi, a ne oni strani. Jake utjehe. Možda globalistička mafija za sada nema recept za Rusiju, ali da će, a znamo da to mafija en radi nikada, odustati od napada bilo kakve vrste na Rusiju, bojim se da neće. U Siriji stvari idu nabolje, ali daleko je još to od pravog rješenja. Crna Gora ušla u NATO, izgleda kako i Makedonija pada (sumnjam da je tek tako samouvjeren Soroševa podguzna muha Zajeb) – Rusija je svjesno odlučila da se neće suprotstavljati tomu, jer ima druge prioritete, poput Bliskog istoka i Ukrajine. Prije 10-ak godina i sam je Putin rekao da Balkan nije niti Gruzija, a kamoli… Čitaj više »

Zvrk
7 godine prije

O čemu vi? Pa opće je poznato da je Putin igrač globalista u borbi protiv krvožedne elite.

holop
7 godine prije

Heben vas svijuh sto ste se uhvatili globalista…kao da su svi globalisti ravnopravni.
Prije smo imali kapitaliste, sad su najednom kapitalisti nestali, sad rabimo pojam globalista, sto ce biti sutra?
Humanista s novcem?
Najravnopravniji su anglo-saxonsko-zidovski globalisti …i ruskim globalistima uopce nema mjesta u ovom koritu, kineskim globalistima se za sada jos dozvoljava da pridju koritu zato jer anglo-cionisticko-zidovski globalisti pravu jos vise novaca preko kineskih globalista, hrvatski i ostali balkanski globalisti nemaju sto traziti u koritu.

holop
7 godine prije

Globalizam je bio od pamti vjeka, ponekad u manjoj a ponekad u vecom obimu.
Nemoguce je zivjeti u protekcionizmu…eto ovi “globalisti” su otkrili toplu vodu !!!
O tempora o mores, ljudskoj gluposti nema kraja.

Nemoguce je zivijeti bez “globalizma” – bez globalizma idemo u kameno doba.
Problem je sto se iza i ovog svj. globalizma krije zidovsko-anglo-saksonska dominacija.

Zar nije i komunizam zagovarao globalizam?

Heben vas svijuh kad ne mozete misliti svojom glavom.
Nije problem globalizam nego je problem sto jedna strana pise pravila globalizmu i sto samo jedna strana odredjuje definiciju globalizmu a to je Washington i London a tamo su na vodecim polozajima domaci zhidovi i zadrti anglosaxi.

Dakle uvjek isti k*urac ili kapitalizam ili liberalizam ili globalizam ili demokracija
a uvjek ispada anglo-cionisticki NACIONALIZAM, sve u njihovu guzicu i mora se konkurentu jednom nogom pritiskati glava dok se drugom nogom stoji na stepenicama.

holop
7 godine prije

Rusi nisu protiv globalizma – anglosaxoni i zidovi iz tih zemalja nedaju Rusima da profitiraju od globalizma.
Nedaju im da kupuju strateske americke ili europske kompanije.
Nedaju im da investiraju u tzv. zapadne strateske kompanije.
Nedaju zapadnim strateskim kompanijama da otvaraju pogone po Rusiji…moze McDonalds i slicne kompanije a ne moze Exxon Mobile.
Uveli su sankcije na kredite ruskim kompanijama a svim sposobnijim Rusima koji su patrioti su zavrsili na americku crnu listu, zamrznuta im je imovina, zabranjeno putovati, ruskom radniku je zabranjeno raditi u Europi, ako radi onda nema nikakva ljudska ili radnicka prava……………i vi to nazivate globalizam?
Amerikanci i Trump mogu nabiti tarife na uvoznu robu 50% kad im odgovara a Hrvatska ne moze…itd.
To je globalizam da profitira samo jedna strana.

Weteran
7 godine prije

Životinja pred smrt je najopasnija!

MilanCZ
7 godine prije

Mislim da je novina rpogrijesio u naSLovu,trebalo je napisati drzavna američka parazitska elita nema vise scenarija za Rusiju.PokusALi su rusiti Rusiju preko Ukrajine,nije im proslo,probali su preko Bjelorusije nije im proslo,probali preko Sirije tu su skrahovali a sada im prijeti krah jer globalisti u AMerici i u sVIjetu moraju dovesti americku drzavnu elitu pod kontrolu ,to im je cilj..Sva ta događanja u sVIjetu poSLijendje vrijeme ide o americku drzavnu elitu,napad na siriju raketama,moguci napad na koreju itd.itd..

sardelino
7 godine prije

Povijesna klackalica;
Amerika i engleška bit će zemlja proletersa.

MilanCZ
7 godine prije

Ako urednistvo Logično zanima,mogu poslati putem emaila par fotografija iz Moskve sa proslave 1.maja i par fotografija sa jučerasnje setnje po Moskvi,temperatura je ovih dana oko 28 stupnjeva..pa da ide globalisti kako se zivi u Moskvi truloj Rusiji..

Jupiter
7 godine prije

Globalistička elito srećan vam poslednji 1 maj

hiber
7 godine prije

Prvo, Putin je dio globalističke elite prvenstveno jer se kao i Kina okoristio globalizacijom. Globalizacija je kao i kod globalizacija koje su se odvijale ranije (npr.1850-1812) samo zadnji stadij krize u svrhu očuvanja graničnih stopa profita. Kada ta očajnička mjera utihne započinju ratovi ili kolapsi.
Drugo, nema veće korporativne države od Rusije na čelu sa pedesetak kremljanskih oligarha. Stoga je potpuno pogrešno vjerovati da se Rusija nije odrekla Ukrajine, zapravo je činjenica da je ruska oligarhija odbacila Ukrajinu kao staru krpu, posvetivši se prvenstveno prodaji nacionalnih resursa i sirovina.
Treće, ruska intervencija u Siriji postigla je samo to su definitivno poražene prosirijske snage (i SAA i pobunjenici imali su za cilj očuvanje Sirije, ali sa drugačijim režimima na vlasti), tako da je zemlja definitivno podjeljena i razbijena. Rusi u jednom dijelu, iranci u drugom, amerikanci u trećem, turci u četvrtom, izraelci u petom dokaz su samo konačnosti takve podjele.

Zdravko
7 godine prije

Istorija zna sta je Staljin uradio tamo I razlog za sto je Ukrajina podrzavala nacizam. Pisao si kako Ukrajina menja HISTORIJU priznaje nacionalne fasisticke idole, paralela kako je kod vas u Hrvatskojj ustasi su sad heroji, u Srbije cetnoci kod nas u makedonije VMRO bugari u Bosni Izetbegovict Daj resimo probleme kod kuce a ne kod komsije
Babicu Rusi nisu resenjje ali su dobri da odrze svetsku ramnotezu a I oni su mafijjasi kako I Ameri naucili su posao

Kris
7 godine prije

Hahahaha bio sam deset dana u dva ruska grada i nigde nisam video vojske prosjaka… A šta sam video polje da ne pričam kako se ne bismo kolektivno rastužili.

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

Mozda Rusija ima scenario za sotoniste globalisticke ideje. Rusija se nakon raspada SSSR i dolaskom Putina na vlast pokazala i dokazala vise humanisticka, stiteci interese malih i od globalistice elite ugnejtavanih vise nego li je ta globalisticka sotonisticka elita ikada moga i zamisliti. Rusija je pruzila i pruza iskreno prijateljsku ruku prema svima, stiteci svoje granice i svoje interese i integritet. Dok je globalisticka sotonisticka elita pljackala i jos uvijek pljacka resurse po svijetu,zeli opljackati i Rusiju, sto Rusija ne dozvoljava i to je glavni i jedini razlog zasto ta globalisticka elita sotona proganja Rusiju. Hajdemo biti realni i objektivni koju korist ima Hrvatska ili Slovenija od EU i NATO-a, udruzeni sa lokalnim sotonistikckim globalistima, iskreno ucinili su nam vise stete nego li koristi. Unistili su nase tvornice, radna mijesta da bi oni plasirali svoje proizvode i besplatno dobili skolovanu radnu snagu. na skolovanje koje nisu potrosili niti jedan Eurocent.… Čitaj više »

Ive Oldtimer
5 godine prije

Svekolikom Hrvatskom puku zelim sve najboje za Dan Republike 29.11.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI