Google pomaže demokratima zabranom reklame Trumpove kampanje koja pokazuje kako je život lošiji pod Bidenom

Americki izbori Google
3 komentara

Div tražilica i velika tehnološka korporacija Google cenzurirali su najnoviju reklamu za kampanju tima bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, tvrdeći da reklama krši pravila tvrtke.

Oglas je prvobitno označio novinar NBC Newsa Andrew Arenge, koji je podijelio snimke zaslona koje pokazuju da su oglasi – koje je platio super PAC Make America Great Again Inc. – uklonjeni iz Googleovih rezultata pretraživanja.

MAGA super PAC potrošio je više od 15.000 dolara na oglašavanje u određenim zajednicama u blizini Macona u Georgiji nakon što ga je lansirao 25. travnja.

Nakon oštre reakcije javnosti na očiglednu cenzuru – uključujući javne izjave poznatih osoba poput Donalda Trumpa Jr. i Dinesha D’Souze – Google je bio prisiljen poništiti svoju odluku, iako je tehnološki div odbio odgovoriti na pitanje zašto je oglas uklonjen i koje je politike navodno prekršio.

Oglas naglašava koliko je život lošiji pod Bidenovom administracijom

Cenzurirani oglas zamišlja izmišljeni razgovor između zaposlenika u kampanji predsjednika Joea Bidena i pokajničkog afroameričkog demokrata koji je glasao za predsjednika 2020.

U kratkom oglasu od 30 sekundi koji je ciljao na Bidenovu biračku bazu Afroamerikanaca u Georgiji, glasač je izrazio zabrinutost djelatniku kampanje zbog rastućih troškova života pod Bidenom i stotina teško zarađenih dolara uzetih iz glasačkog novčanika u obliku poreza na smještaj i skrb za ilegalne useljenike.

Oglas podupire ovu tvrdnju ukazujući na izvješće Daily Maila u kojem se navodi kako su Amerikanci u Michiganu prisiljeni migrantima osigurati do 500 dolara mjesečno do 12 mjeseci kroz program koji financiraju porezni obveznici i subvencionira boravak ilegalnih imigranata u državi.

“‘Program preseljenja izbjeglica’ samo će opteretiti porezne obveznike SAD-a većim troškovima'”, napisala je zastupnica Lisa McClain (R-MI) u pismu Bidenu tražeći odgovore od Bijele kuće i guvernerke Gretchen Whitmer i nazvavši shemu „šamar“ poreznim obveznicima države i način „prostiranja crvenog tepiha“ za ilegalne migrante.

Oglas završava primjećujući Trumpovu rastuću popularnost među mladim i afroameričkim glasačima, kao i glasačima iz drugih manjinskih skupina, pri čemu djelatnik kampanje frustrirano pita može li Biden i dalje računati na njegov glas, a razočarani demokrat izjavljuje da su “stvari prije bile bolje Biden” i izjavljujući svoju potporu Trumpu.

Posljednja točka oglasa odnosi se na anketu iz USA Today koja pokazuje da je samo 63 posto crnih glasača izjavilo svoju potporu Bidenu, što je zapanjujući pad u odnosu na 87 posto koliko je imao 2020. godine.

Isti oglas navodi da 39 posto Hispanjolaca preferira Trumpa u odnosu na 34 posto koji preferiraju Bidena. To je pad od gotovo polovine u odnosu na 65 posto Hispanjolaca koji su glasali za Bidena 2020.

Nadalje, među biračima mlađima od 35 godina, generacijom koja je u sukobu s Republikanskom strankom oko društvenih pitanja poput pobačaja, Trump sada vodi za 37 posto u usporedbi s Bidenovih 33 posto. Više od polovice mladih birača u 2020. podržalo je Bidena.

BidenCenzuraGoogleTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 mjeseci prije

Prljava manipulacija ali nije njihova prva.

Josip
2 mjeseci prije

E jebes americku demokraciju, sprdacina 🙂

FELIX
2 mjeseci prije

NESTO O RANOJ DEMOKRACIJI JOJA JE STVORILA SLOVENCE BESKICMENJAKE. SLOVENAC COP JE RADIO U AVSTRSKIM ARHIVIMA GDE JE DOBIO ORIGINALNE PODATKE O OTOME N KAKAV NACIN SU BILI SLOVENCI PRIMILI KRSCANSTVO NA DEMOKRATICNI NACIN.TO SU SPROVODILI KRSTASI, SVAKOME JE BILA DANA MOGUCNOST PO SVOMJOJ SVOBODNOJ ODLUCI DA POLJUBI RASPELO ILI IDE POD MAC, VELIKA VECINA SE JE ODLUCILA ZA MAC TAKO BAREM OPISUJE POKRISTJANJENJE SLOVENACA I SLOVENACKI NAJPOZNATIJI PESNIK FRANCE PRESEREN KOJI JE DOBIO ORIGINALNE PODATKE OD COPA U SVOJOJ PESMI KRST PRI SAVICI ( TA SE MOZE NACI U HRVATSKOM PREVODU I SAVETUJEM VAM DA TU PESMU PROCITATE) KAZE DA JE BILO PROLIVENO KRVI DA SE NAPUNI JEZERO, NA KRAJU SU U ZADNOJ BITCI SLOVENCI KRISCANI POBILI SVE POGANE OSTAO JE SAM JEDAN PO IMENU CRTOMIR, tAKO NIJE SLUCAJNO DA SU SLOVENCI NAROD BEZ KICME.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI