Greta Thunberg drži predavanja u EP: „Naša kuća gori, a vi pričate“

Greta Thunberg - Europa gori
91 komentar

Švedska ekološka aktivistica Greta Thunberg nazvala je klimatski zakon EU “kapitulacijom”, prenosi The Independent.

Ništa manje nego tijekom govora u Europskom parlamentu u Bruxellesu, gdje su je ugostili ugledni zastupnici s kojima u nacionalnim parlamentima ne znaju kud bi, švedska učenica je rekla da su klimatski zakon koji je podnijela EU samo “prazne riječi”. Thunberg je političare optužila za „pretvaranje“. Puna „znanja“ o mogućnostima EU, ekonomskim pokazateljima ili utjecaju zelene tranzicije društvo općenito, prema njenom apsolutno neupitnom mišljenju, „europski političari vode prazne razgovore pretvarajući se da će to pomoći da se izbjegne izvanredna situacija“. Koja izvanredna situacija? Ako predstoji smak svijeta, recite nam, pobogu, da potrošimo ovo malo ušteđevine ili se na brzinu zadužimo i priuštimo si što sanjamo, jer ćemo ionako ubrzo pomrijeti.

“Nećemo biti zadovoljni putem koji nije zasnovan na znanosti i koji nam neće pružiti najveću šansu da zaštitimo buduće životne uvjete i život Zemlje u nama poznatom obliku. Ovaj klimatski zakon je kapitulacija. Priroda se ne dogovara i ne možete se baviti fizikom. Nećemo vam dopustiti da se predate“, opet je grmjela Greta Thunberg, kao kad je histerično zaurlikala, kao  Johnny Weissmüller u najboljim danima, “How dare you?”

VIDEO: Antologijski urlik: “How dare you?”

The Independent podsjeća da je Europska unija dogovorila paket mjera prema kojem bio do 2050. godine trebala postati “ugljično neutralna“. Istodobno, Međuvladino vijeće UN-a za klimatske promjene upozorava da čak i ako zemlje diljem svijeta uspiju postići „neutralnost ugljika“, prosječna godišnja temperatura će svejedno porasti za 1,5 stupnjeva Celzijevih.

Kako sad to? Da ponovimo: „Čak i ako zemlje diljem svijeta uspiju postići „ugljičnu neutralnost“, prosječna godišnja temperatura će svejedno porasti za 1,5 stupnjeva“.

„Unatoč činjenici da će takvo globalno zagrijavanje negativno utjecati na okoliš, posljedice će biti manje izražene nego ako se prosječna godišnja temperatura povisi za više od 1,5 stupnjeva Celzijevih“, tvrdi Međuvladino vijeće UN-a za klimatske promjene i zbunjuje ljude, jer nas svakako čeka globalno zatopljenje, čak i ako cijeli svijet postane „ugljično neutralan“. Pa ako postane neutralan, a temperature će svejedno rasti, koliki je utjecaj štetnih emisija, a koliki procesa koji se odvija sam po sebi , neovisno o čovjekovim aktivnostima?

Bez obzira na sva neodgovorena pitanja, Greta Thunberg, koja je iz nekog razloga postala autoritet u ovom području, zauzvrat osuđuje želju EU da taj cilj postigne „tek“ do 2050. godine. Prema njezinim riječima, ciljevi bi trebali biti postavljeni za 2020. godinu i za svaku sljedeću.

Pa postavimo to ovako. Neka ove godine njezin grad, potom cijela Švedska postanu „ugljično neutralni“, da vidimo kako to funkcionira. Mi, iz ostalih zemalja ćemo im poslati peticiju za zahvalama s desetine milijuna potpisa, ali niti jedna jedina „molekula smrti“, kako Greta zove CO2, ne smije se iz Švedske vinuti ka nebu. To što ćemo ekološki osviještene Šveđane vjerojatno katapultirati u XVIII stoljeće, koga briga. Važno je da Greta bude sretna. Poslušajte samo koliko je to „dijete“ zabrinuto. Dijete…, sa 17 godina…? Recimo da jeste, iako djeca u Kongu u njenim godinama već cijelo desetljeća rade u rudnicima koltana da bi Greta i njena mama mogli imati novi pametni mobitel i svatko svoj laptop, koji bi bez te vrijedne sirovine bili veličine ormara u spavaćoj sobi.

“Kad se vaša kuća zapali, ne čekate godinama da je počnete gasiti. A to je upravo ono što Europska komisija danas nudi”, dodala je aktivistica.

Štoviše, prema pisanju The Independenta, EU je zadovoljna nacrtom budućeg zakona. Naravno da je zadovoljna, ali nisu zadovoljni narodi koji nemaju sredstva za zelenu tranziciju i morat će uzeti milijarde dolara „zelenih obveznica“ i zadužiti nekoliko generacija da ostvare plan Ursule von der Leyen.

Uvodeći zakon o klimatskim promjenama, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je da će pomoći Europi da “napokon krene putem prema okolišu prihvatljivom u budućnosti”.

„Danas pretvaramo riječi u dijela kojima želimo pokazati našim europskim građanima da ćemo do 2050. godine ozbiljno postići nulte emisije stakleničkih plinova“, rekao je izvršni potpredsjednik Europske komisije France Timmermans.

Međutim, Greta Thunberg kaže da „naša zajednička kuća gori i emisije treba zaustaviti sad i odmah“. A ako to kaže Greta, tu nema pogovora.

No, za kraj, barem meni osobno se nameće logično pitanje tko uopće pušta ovu tinejdžerku,  na pragu punoljetnosti, tako da prestanimo govoriti o „djetetu“, da drži prodike zastupnicima u Europskom parlamentu? Čak i ako većina njih tamo sjedi samo da podnesu izvješće o tome koliko mikroskopskih mjehurića zraka ima 100 grama francuskog kruha, a koliko je propisano posebnim dekretom EU, ima i onih koji se bave zaista važnim pitanjima, a prisiljeni su slušati apokaliptične vizije Grete Thunberg.

VIDEO: Nova izjava Grete Thunberg u Europskom parlamentu

Greta ThunbergHisterijaklima
Pretplatiti se
Obavijesti o
91 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mercury
4 godine prije

Greta i 6 zaštitara…

Istina
4 godine prije

Ovu malu kada vidim,dobijem nagon da ne ustajem 3 sata sa wc šolje. Stvarno ne razumijem,odakle više dolazi ta silna podrška? Ko je njoj ukrao djetinjstvo,a mala živi punim plućima,sa mnoštvom igrački,hrane i slatkiša? Pogleda li ona nekada vijesti pa da vidi šta je ukradeno djetinjstvo u Somaliji,Siriji,Bangladešu? Je li ona čula (nije rođena bila) za ratove 90′ na Balkanu,gdje sam proveo cijelo djetinjstvo u podrumu sa majkom dok mi je otac bio na liniji strahujući za naše živote iako sam tada imao sedam godina. Iskreno,mala puno se*e i radi samo za nečiji interes dok joj roditelje neko sponzorira!

Kgfjč
4 godine prije

Manje bi se živcirala da ko svi normalni klinci te dobi pije loše vino po mračnim parkićima. I bonus, u mraku ne bi njezina iritantni faca tako iskakala.

Mlata
4 godine prije

Zašto je ruski predsednik najlepši na vašim slikama? Trumpove i Gretine npr. da se naježiš

Ivan
4 godine prije

Ha-ha, ovu malu kao da je E.T. napravio!

Ana
4 godine prije

To da njoj kuca gori, to je odavno jasno. Vidis, trebalo bi ju priupitati o “fantomskim eksplozijama u svedskim gradovina”, o Rinkebiju i ostalim rajevima, o Malmou recimo i zenskim pravima i sigurnosti…. Gori, gori, nego sta da gori!

milan
4 godine prije

Koja odvratna i antipatična faca.. zar je morate staviti

Niko
4 godine prije

Mala kuja treba nju kolcem dohvatit
Unitit ce zivot ljudima

Stjepan
4 godine prije

Jessss… Tako je to, sve što nije prije izgorilo gori sada … Pametni ne pale tuđe kuće, a da u isto vrijeme se nadaju biti bogatiji …
Kakva je to pogana organizacija kada se skriva iza djeteta/djece bilo sretne ili nesretne ??

bojan kunstelj
4 godine prije
Racio
4 godine prije

Vec sam se zabrinuo gdje vam je greta?
Imali smo posljednjih dana putina, siriju, iran , putina , siriju, iran, zlu babu merkel, zli izrael koji se skriva iza civilnih aviona,ludi turcin koji ide caru na noge,trula usa , truli zapad, truli zapad , trula usa , pa malo hvalospjeva o S 300, pantzirima, krumpirima itd….reko dze mi je gretica nedjelju joj svetu. :))

bojan kunstelj
4 godine prije
nije bitno tko
4 godine prije

Koje je to zlo, koje koristi bolesnu djecu za političke i profitabilne interese?

Kile
4 godine prije

Šta je nije tamo kod nje obavezna škola, treba zatvoriti starce, a nju poslat nazad u klupu da nešto nauči i završi, pa onda neka se ide barabisati po svijetu ko zadnji baja, puuj

Borivoje
4 godine prije

Koje debilce isfrustrirano

TerraMarique
4 godine prije

Ko koristi i za koje ciljeve ovo jadno i bolesno dete….

Mis
4 godine prije

Lakrdija, lakrdija sve institucije,mediji koju ovu bogatasicu s 2.7mil Eura podržava , ukrali joj djetinjstvo, pa vecini svijeta uradeno su sami zivoti, planet zemlja ima periode tropskih i periode polarnih stanja, za 10.000godina po nekom velikom kataklizmicnom događaju svi dokazi ljudskog postojanja nestaju, da i plastika ,staklo ,a kamo željezo i betonske armirane konstrukcije, sve priroda ili planet proguta. Doslovno može biti da smo mi sami 10verzija ljudi na istom planetu koji ponovo otkriva izgubljena znanja. Da nije ljudskog zagađenja s CO² iz firmi, bilo bi više erupcija vulkana, kako god pritisak na ovom planetu mora biti u Ekvilibrijumu

Mali Mujo
4 godine prije

Samo pogledajte izraz lica djevojke od 17 godina na naslovnoj slici. ONa je po svom ponasanju gora od nacista za vrijeme WWII, mrzi sve koji ne nasjedaju na njene lazi. Sto se tice CO2 [roguglaje pa cete videjt da je CO2 u atmosferi na nivou ispod 0.03% i da se poveca za 200% jos uvijek ispod 0,1% , a sto se tice globalnog zagrijavanja neka ode na sunce i malo pritvori ventil grijanja jer kako objasniti zagrijavnje na svim planetam suncevog sistema. Maloj glupaci treba skinuti hlace pa je po goloj guzici dobro nalupati da joj straznjica bude krvava, tako da barem 7 dana ne moze sjesti.
https://skepticalscience.com/global-warming-on-mars-intermediate.htm

Duki
4 godine prije

Kada vidim ovo izobličeno lice ,koje drži “predavanja”o ekologiji sa 17 godina zapitamo se kako će ovo dijete funkcionirati u 30-toj ,?
Kada joj se njena nulta doktrina za CO2 razbije o glavu jer će je realnost spustiti na zemlju ,hoće li ići ulicom i gristi “neposlušne” ili će pucati po onima koji puste vjetar a nedaj bože podrignu !
Urla -čestice smrti(CO2) pa onda bi noću cijeli svijet pocrkao !Bez Co2 nema ni biljaka a bogami niti nas !
Zato Greta sluške na uši i uživaj u glazbi !😁😁

Dopizdilomi
4 godine prije

Daj odi se više pokakati.

Alex
4 godine prije

Od kuda ona uopće zna bilo što…da može nešto decidirano tvrditi…Uz to da li zna koliko ona sama svojim konformizmom uništi okoliša u odnosu na vršnjake iz Afrike, npr.

palermo
4 godine prije

Je li ova mala prirodno retardirana ili je išla na tečajeve.
Ali ova redakcija je još bolja – komentar čeka na validaciju, LOLčina! Čim kritiziraš ovaj portal.
Svatko samo drži stranu nekome. Nigdje ne možeš ništa normalno naći – svi su više-manje rektalni alpinisti za nekoga.

Racio
4 godine prije

Bavite se tom Gretom konda ste pedofili, boze me sacuvaj, nego cekam babicev osvrt na sastanak Car vs Sultan, bit ce zanimljivo cuti analizu saptaca konjima:)

Suze Roni
4 godine prije

Mora da sljedbenici Talmuda onaniraju od srece kad gledaju ovu lose reziranu predstavu za gojime. Nema za njih vece srece od one kad mogu obmanuti i prevariti gojime.

mane
4 godine prije

Tek ce da gori ali ne zbog klimatskih promena

Racio
4 godine prije

Sa velikom paznjom procitah sve vase komentare,tekst naravno nisam citao jer vec znam sto u njemu pise,dakle najvise ste upotrebili pojmove mentalna retardacija,psiholoski poremecaj i debilizam.Upravo se sa te tri rijeci najbolje mogu okvalificirati vasi komentari,ljudi moji jeli to moguce.

nessy
4 godine prije

Neka se srame, svi ti manipulatori, koji jednu bolesnu osobu, tim vise dijete, koriste za razvijanje paranoje i nabijanje kompleksa ljudima. Uz najbolju volju, ova curica nije zdrava, sto se vidi iz svake njene geste, i nju koristiti za politicke ciljeve, je stvarno, zlocin protiv covjecnosti. Svim odraslim, razumnim ljudima je jasno, gdje je granica izmedju osnovane zabrinutosti, i paranoicne, shizofrene predstave, za sto ovu djevojcicu koriste. Njenim manipulatorima na dusu, i na cast, za ono sto rade, trebali bi kazneno odgovarati.

avaxus
4 godine prije

Gde je sada Pipi duga čarapa, ko se seća razumeće.

Spektator
4 godine prije

Kao i uvijek, radi se o novcu, a ne nekakvom boljitku za okoliš. Elita je odmah prepoznala potrebu za enormnim investicijama za koje treba jako puno novaca. EU Zeleni plan do 2030. težak je preko 260 mlrdi Eura. Di je lova tu je Greta. Tko financira Gretu? Prethodno putovanje karbonskom jedrilicom u Njujork na zasjedanje UN financirao je Rockfellerov novac. Mala je Rockfellerov maneken, kužite?

Venator
4 godine prije

Koliko odvratnih komentara na račun male, koja se trudi učiniti nešto za planet, otvoriti oči ljudima.
Većina ovog što sam vidio od komentara su točna preslika niske inteligencije većine ljudskog roda.
Samo se vi množite i trošite resurse. Gamad. Doći će zbog vas sve na naplatu, nažalost i onima koji su se trudili učiniti nešto za boljitak svih.

Zvone
4 godine prije

Zanima me na kom platnom spisku je ta djevojčica.

slagerpjevac
4 godine prije

Abba, Roxette, Grette

slagerpjevac
4 godine prije

Treba ju dovabiti u Rusiju ili Poljsku i onda poslati socijalnu službu koja bi malu prisilno dodijelila straight tradicionalnoj obitelji. To bi ih dotuklo.

Začuđen
4 godine prije

Tko piše Babiću ovolike članke?

Mali Mujo
4 godine prije

Jadni ljudi koji ovu glupacu svaki dan susrecu, koja je to mentalna nakaza.

Nebojsa
4 godine prije

Ovo bolesno dijete je ogledalo stanja u cijelom svijetu.Gori su oni što joj dozvole da liječi bolesni um nego ona.Kava aktivistkinja,ona treba da ide u školu ili da se lijeći ako ima dihagnozu kao što kažu.

Nebojsa
4 godine prije

Izvinjavam se za tekstualne greške u komentaru ispod.

Nebojsa
4 godine prije

Problem je što će ona i njoj slični sutra biti na čelu država i institucija koje nam kroje sudbinu.

So baby talk to me like lovers do
4 godine prije

Ona sa sedamnaest godina jeste dete i to prilično ruznjikavo !

karma
4 godine prije

Muppet show and wall street….

medj85
4 godine prije

Novac i moć idu ruku pod ruku, pa i u priči o globalnom zatopljenju stalno iskače isti krug imena. Jedan od najpoznatijih promotora te ideje, Al Gore, pohađao je Sveučilište Vanderbilt sa stipendijom Rockefellerove zaklade, a njegova kći se udala u bankarsku obitelj Schiff, bliske Rothschildove suradnike koji stoje iza ratova i revolucija posredstvom poduzeća Kuhn, Loeb & Co. Nekoliko elementarnih podataka i fizikalnih zakona stoji nasuprot piramidi propagande, središta moći, obrazovanja i drugih alata za manipuliranje i nametanje ideje o nepostojećem globalnom zatopljenju, koje vrijedi ponekad ponoviti. Kad se hlade, oceani asporbiraju CO2 iz atmosfere, a kad se zagrijavaju, tada ga ispuštaju. Drugim riječima – povećanje CO2 u atmosferi jest posljedica globalnog zatopljenja (u razdobljima kad se ono uopće događa), a ne uzrok. (Jedan od glavnih pokretača zagrijavanja ili hlađenja jest dinamika Sunca). Udio CO2 u atmosferi je tek oko 0,037- 0,039 posto. Količina CO2 koju je je prouzročio… Čitaj više »

hogar strašni
4 godine prije

Treba malu isprašiti koprivom po goloj guzici možda es dobije malo.

Darko
4 godine prije

Ovu malu če netko u gettu oprašit i dat joj crnu dozu kada če osjetit naglo aktivno globalno zahlađenje. U crnoj getto Švedskoj je to za šveđanke normalno tako da nema tu ničeg nenormalnog još od “6 šveđanki sa benzinske pumpe”

Kifla
4 godine prije

Želim još svu međunožnu sreću Svijeta

jura
4 godine prije

gori tebi u glavi

jetflash
4 godine prije

pljuvati po njoj mogu samo primitivci. ona se zalaže za zapravo jedinu bitnu stvar… malo je takvih.

SamoPitam
4 godine prije

Mala u 1.2021. puni 18-tu… Ima li tko od naše dijaspore da je nataslači, neće li se smiriti malo?

zgubidan
4 godine prije

Kuća gori, a Greta se češlja…

Perikle
4 godine prije

Ko je tebi dozvolio da pišeš, to je pravo pitanje…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI