fbpx

Greta Thunberg drži predavanja u EP: „Naša kuća gori, a vi pričate“

Greta Thunberg - Europa gori

Švedska ekološka aktivistica Greta Thunberg nazvala je klimatski zakon EU “kapitulacijom”, prenosi The Independent.

Ništa manje nego tijekom govora u Europskom parlamentu u Bruxellesu, gdje su je ugostili ugledni zastupnici s kojima u nacionalnim parlamentima ne znaju kud bi, švedska učenica je rekla da su klimatski zakon koji je podnijela EU samo “prazne riječi”. Thunberg je političare optužila za „pretvaranje“. Puna „znanja“ o mogućnostima EU, ekonomskim pokazateljima ili utjecaju zelene tranzicije društvo općenito, prema njenom apsolutno neupitnom mišljenju, „europski političari vode prazne razgovore pretvarajući se da će to pomoći da se izbjegne izvanredna situacija“. Koja izvanredna situacija? Ako predstoji smak svijeta, recite nam, pobogu, da potrošimo ovo malo ušteđevine ili se na brzinu zadužimo i priuštimo si što sanjamo, jer ćemo ionako ubrzo pomrijeti.

“Nećemo biti zadovoljni putem koji nije zasnovan na znanosti i koji nam neće pružiti najveću šansu da zaštitimo buduće životne uvjete i život Zemlje u nama poznatom obliku. Ovaj klimatski zakon je kapitulacija. Priroda se ne dogovara i ne možete se baviti fizikom. Nećemo vam dopustiti da se predate“, opet je grmjela Greta Thunberg, kao kad je histerično zaurlikala, kao  Johnny Weissmüller u najboljim danima, “How dare you?”

VIDEO: Antologijski urlik: “How dare you?”

The Independent podsjeća da je Europska unija dogovorila paket mjera prema kojem bio do 2050. godine trebala postati “ugljično neutralna“. Istodobno, Međuvladino vijeće UN-a za klimatske promjene upozorava da čak i ako zemlje diljem svijeta uspiju postići „neutralnost ugljika“, prosječna godišnja temperatura će svejedno porasti za 1,5 stupnjeva Celzijevih.

Kako sad to? Da ponovimo: „Čak i ako zemlje diljem svijeta uspiju postići „ugljičnu neutralnost“, prosječna godišnja temperatura će svejedno porasti za 1,5 stupnjeva“.

„Unatoč činjenici da će takvo globalno zagrijavanje negativno utjecati na okoliš, posljedice će biti manje izražene nego ako se prosječna godišnja temperatura povisi za više od 1,5 stupnjeva Celzijevih“, tvrdi Međuvladino vijeće UN-a za klimatske promjene i zbunjuje ljude, jer nas svakako čeka globalno zatopljenje, čak i ako cijeli svijet postane „ugljično neutralan“. Pa ako postane neutralan, a temperature će svejedno rasti, koliki je utjecaj štetnih emisija, a koliki procesa koji se odvija sam po sebi , neovisno o čovjekovim aktivnostima?

Bez obzira na sva neodgovorena pitanja, Greta Thunberg, koja je iz nekog razloga postala autoritet u ovom području, zauzvrat osuđuje želju EU da taj cilj postigne „tek“ do 2050. godine. Prema njezinim riječima, ciljevi bi trebali biti postavljeni za 2020. godinu i za svaku sljedeću.

Pa postavimo to ovako. Neka ove godine njezin grad, potom cijela Švedska postanu „ugljično neutralni“, da vidimo kako to funkcionira. Mi, iz ostalih zemalja ćemo im poslati peticiju za zahvalama s desetine milijuna potpisa, ali niti jedna jedina „molekula smrti“, kako Greta zove CO2, ne smije se iz Švedske vinuti ka nebu. To što ćemo ekološki osviještene Šveđane vjerojatno katapultirati u XVIII stoljeće, koga briga. Važno je da Greta bude sretna. Poslušajte samo koliko je to „dijete“ zabrinuto. Dijete…, sa 17 godina…? Recimo da jeste, iako djeca u Kongu u njenim godinama već cijelo desetljeća rade u rudnicima koltana da bi Greta i njena mama mogli imati novi pametni mobitel i svatko svoj laptop, koji bi bez te vrijedne sirovine bili veličine ormara u spavaćoj sobi.

“Kad se vaša kuća zapali, ne čekate godinama da je počnete gasiti. A to je upravo ono što Europska komisija danas nudi”, dodala je aktivistica.

Štoviše, prema pisanju The Independenta, EU je zadovoljna nacrtom budućeg zakona. Naravno da je zadovoljna, ali nisu zadovoljni narodi koji nemaju sredstva za zelenu tranziciju i morat će uzeti milijarde dolara „zelenih obveznica“ i zadužiti nekoliko generacija da ostvare plan Ursule von der Leyen.

Uvodeći zakon o klimatskim promjenama, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je da će pomoći Europi da “napokon krene putem prema okolišu prihvatljivom u budućnosti”.

„Danas pretvaramo riječi u dijela kojima želimo pokazati našim europskim građanima da ćemo do 2050. godine ozbiljno postići nulte emisije stakleničkih plinova“, rekao je izvršni potpredsjednik Europske komisije France Timmermans.

Međutim, Greta Thunberg kaže da „naša zajednička kuća gori i emisije treba zaustaviti sad i odmah“. A ako to kaže Greta, tu nema pogovora.

No, za kraj, barem meni osobno se nameće logično pitanje tko uopće pušta ovu tinejdžerku,  na pragu punoljetnosti, tako da prestanimo govoriti o „djetetu“, da drži prodike zastupnicima u Europskom parlamentu? Čak i ako većina njih tamo sjedi samo da podnesu izvješće o tome koliko mikroskopskih mjehurića zraka ima 100 grama francuskog kruha, a koliko je propisano posebnim dekretom EU, ima i onih koji se bave zaista važnim pitanjima, a prisiljeni su slušati apokaliptične vizije Grete Thunberg.

VIDEO: Nova izjava Grete Thunberg u Europskom parlamentu

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
91 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mercury
Gost
Mercury
11 mjeseci prije

Greta i 6 zaštitara…

bbb
Gost
bbb
11 mjeseci prije
Reply to  Mercury

Zeleni džihadisti.

Istina
Gost
Istina
11 mjeseci prije

Ovu malu kada vidim,dobijem nagon da ne ustajem 3 sata sa wc šolje. Stvarno ne razumijem,odakle više dolazi ta silna podrška? Ko je njoj ukrao djetinjstvo,a mala živi punim plućima,sa mnoštvom igrački,hrane i slatkiša? Pogleda li ona nekada vijesti pa da vidi šta je ukradeno djetinjstvo u Somaliji,Siriji,Bangladešu? Je li ona čula (nije rođena bila) za ratove 90′ na Balkanu,gdje sam proveo cijelo djetinjstvo u podrumu sa majkom dok mi je otac bio na liniji strahujući za naše živote iako sam tada imao sedam godina. Iskreno,mala puno se*e i radi samo za nečiji interes dok joj roditelje neko sponzorira!

Ana
Gost
Ana
11 mjeseci prije
Reply to  Istina

Tata i mama u ceznji za starom (nekakvom slavom) angazirali najpoznatiju propagandnu agenciju. Posel ni bil tezak s obzirom kako je vecina zombija vec formatirana- i eto ti podrske kolko oces…

Logičar
Gost
Logičar
11 mjeseci prije
Reply to  Istina

Nije mi jasno ko pušta ove debile na sjednice UN,EU ,itd

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  Logičar

Ovo je zaista smijesno i treba je malo bar 20 god. odvesti u somaliju da vidi ovo derle sta je zivot. Mogao bi shvatiti da neki veliki naucnik gura ovakvo sto ali ko pusta ovo derle moda je demokratski ovako, bolje bi joj bilo da gura svoj fazon u smjeru sputavanja demokratske pljacke i ubijanja drugih i drugacijih.

oto
Gost
oto
11 mjeseci prije
Reply to  Logičar

Možda ste vi debil …… je rne shvaćate važnost i žurnost da spasimo sebe a ne prirodu .. jer ona če se oporaviti ali ljudu (neljudi) neće više biti………………………………………..

hecc
Gost
hecc
11 mjeseci prije
Reply to  oto

A ti si to saznao gatajuči ili?

jura
Gost
jura
11 mjeseci prije
Reply to  oto

i kaj to tebe peće

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Istina

Ne nervira Greta samo tebe. Upravo je i izabran takvi monstrumčić da se svima gadi i izazove negativne emocije.
Valjda nije potrebno naglašavati kako se monstrumčić pojavljuje u svrhu manipulacije emocijama, a ne u svrhu zaštite klime.

U prolazu
Gost
U prolazu
11 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevood, odlična konstatacija. Ta je mala hodajući psihički bolesnik, a oni koji je guraju ispred kamera su opasni kriminalci.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  U prolazu

Pustimo psihologiju, svi mi se ponekad pravimo ono što nismo kako bi zadovoljili neka očekivanja okoline i tad smo najgori, međutim ono u što je Greta uvučena definitivno će loše djelovati na njezino ukupno mentalno zdravlje. Kroz Gretu vidimo koje zlo stoji iza nje, a kojeg ona želi zadovoljiti.

Vidimo i što je to demokracija jer sam siguran kako većina EU parlamentaraca iz razno raznih razloga ne bi bila za to da Greta govori u EU parlamentu.

EU je defininitivno pod uticajem zlih sila.

Kgfjč
Gost
Kgfjč
11 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Pobjegao prst, ne tražim brisanje

nessy
Gost
nessy
11 mjeseci prije
Reply to  Istina

Istina
Tvoje realne tegobe se ne broje, jer je ona sebi nabila strahove zbog kojih ne moze ni spavati. Roditelji i njena okolina, umjesto da joj pomognu, potenciraju njene probleme i jos ih komercijaliziraju. Dobro si rekao, da je ona svakoga dana u potrazi za 500 kalorija, kao miljuni djece, ne bi brinula svjetske brige, u koje je izmanipulirana.

ČOBAN
Gost
ČOBAN
11 mjeseci prije
Reply to  nessy

Nisam voljan ni tebe ni druge vrijeđati,recimo da ste u pravu,ima ono ali.Ona je izmanipulirana ali kako može pobuniti se djete u Somaliji kada nema za to uvjeta,kako druga djeca koja zbog ratova sjede u skloništima ,kada te ratove poćimaju odrasli ,tko treba uopće skrenuti pažnju da nešto ne štima.Pa onda nakon malo mozganja ne galamite više na to veliko dijete.Daj bože da nas zabrine to što ona ukazuje onako kako zna.

Komentator
Gost
Komentator
11 mjeseci prije
Reply to  Istina

Čak bi i naš Mujo reko; Ba, nebi je hebavo ni da mi ko plati!

Komentator
Gost
Komentator
11 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Gledam neki dan, na zasjedanju europske komisije uz onu Von der Leyen sjedi Greta i svirepo promatra sve oko sebe. Odmah mi je postalo jasno, kakva je bijeda sva ta europska birokracija i da s ovakvim vodstvom i ovakvim programom oni srljaju ravo u ponor.Ono glavno u njihovom programu je nekakva nesuvislo definirana borba protiv povećanja ugljičnog dioksida iliti CO2 u zemljinoj atmosferi i postavili su si u zadaću, do 2050 godine postići nultu emisiju stakleničkih plinova i kako mi se učinilo ne da pomire i zadovolje nas građane Europe u čijem interesu to sve misle raditi , nego isključivo za to, da zadovolje i udobrovolje tu malu harpiju Gretu Thunberg. Ljudi moji, kud smo došli, Greta ima veću težinu od cijele vojske doktora i znanstvenika, koji godinama mukotrpno rade i eksperimentiraju, a onda ova od samog svevišnjeg poslana Greta dođe i pljune na sav njihov trud i sve ih strpa u koš za smeće. Varaju se svi oni koji misle, da ona ne može dobiti nobelovu nagradu za svoje djelovanje. Sigurno će je dobiti i poslije toga bi jedino pametno i smisleno bilo ukinuti tu vrstu priznanja, i svi ozbiljni znanstvenici bi trebali odbiti da ga prime, kao nagradu i priznanje za svoj rad.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Sviđa mi se ovi izraz “svirepo” ☺

Kgfjč
Gost
Kgfjč
11 mjeseci prije

Manje bi se živcirala da ko svi normalni klinci te dobi pije loše vino po mračnim parkićima. I bonus, u mraku ne bi njezina iritantni faca tako iskakala.

nessy
Gost
nessy
11 mjeseci prije
Reply to  Kgfjč

Kgfjc
Tako je, da ima nekog pubertetliju, da je pipka, brinula bi o problemima svojih vrsnjaka i vrsnjakinja, a ne bi dobijala izljeve psihopatskog bijesa pred auditorijem.

Mlata
Gost
Mlata
11 mjeseci prije

Zašto je ruski predsednik najlepši na vašim slikama? Trumpove i Gretine npr. da se naježiš

L. R.
Admin
Famed Member
11 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Poštovani,

Idemo vidjeti je li vaša tvrdnja iskrena ili ne. Ovdje su sve fotke Donalda Trumpa:

https://www.logicno.com/?s=trump

Ipak, ne govorite istinu.

S poštovanjem

Mlata
Gost
Mlata
11 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Pa nisu baš sve al’ dobro

Trubadur
Gost
Trubadur
11 mjeseci prije
Reply to  Mlata

@Mlata Jer treba uvijek ljude prikazati u pravom svjetlu.

Ivan
Gost
Ivan
11 mjeseci prije

Ha-ha, ovu malu kao da je E.T. napravio!

Ana
Gost
Ana
11 mjeseci prije

To da njoj kuca gori, to je odavno jasno. Vidis, trebalo bi ju priupitati o “fantomskim eksplozijama u svedskim gradovina”, o Rinkebiju i ostalim rajevima, o Malmou recimo i zenskim pravima i sigurnosti…. Gori, gori, nego sta da gori!

Piretis
Member
Piretis
11 mjeseci prije
Reply to  Ana

@Ana- Dijete se uplašilo da joj kuća ne izgori posebno sada kad su kupili dizajnersku stolicu “Vitra Eames” za 9500€. Koja bi to šteta bila.

avaxus
Gost
avaxus
11 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Tuga je što će na toj stolici sa zadovoljstvom da je kreše neki mudžahedin.

milan
Gost
milan
11 mjeseci prije

Koja odvratna i antipatična faca.. zar je morate staviti

Niko
Gost
Niko
11 mjeseci prije
Reply to  milan

Mala je neodgojena i treba zabranit novinarima da govore o njoj a u slavenske zemlje se ne usudi doc jer se boji jer bi joj brzo razbili tu ruznu glavu

Niko
Gost
Niko
11 mjeseci prije

Mala kuja treba nju kolcem dohvatit
Unitit ce zivot ljudima

Stjepan
Gost
Stjepan
11 mjeseci prije

Jessss… Tako je to, sve što nije prije izgorilo gori sada … Pametni ne pale tuđe kuće, a da u isto vrijeme se nadaju biti bogatiji …
Kakva je to pogana organizacija kada se skriva iza djeteta/djece bilo sretne ili nesretne ??

Niko
Gost
Niko
11 mjeseci prije
Reply to  Stjepan

Ona misli da sve zemlje imaju para
A ni jedna slavenska zemlja nece dat pare za njena i zapadna sranja
Pa bi rekla da slavene treba pobit
Nju treba a ne slavene koji su u ovom ludilu jedino normalni

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Niko

U dobra stara vremena, kada je dim ugljena prašio nebo, takva balavica bi dobila tri odgojne šamarčine i poslana u kut da kleči na kuruzi jer se gura tamo gdje joj nije mjesto. Eh, da, nekad se znalo što je red.

bojan kunstelj
Gost
bojan kunstelj
11 mjeseci prije
Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  bojan kunstelj

Paar nema publiku kao Greta jer Paar jasno kaže što se zna, a što se nezna. Greta jednostavno zna pa ima i publiku, a u publici ima navijače koji navijaju i za nju i protiv nje.
Ovi portal kao i velika većina ostalih će objaviti još stotinjak članaka o Greti koja sve zna, ali neće napraviti ni jedan jedini interview sa Paarom jer on ipak nezna sve.

Racio
Gost
Racio
11 mjeseci prije

Vec sam se zabrinuo gdje vam je greta?
Imali smo posljednjih dana putina, siriju, iran , putina , siriju, iran, zlu babu merkel, zli izrael koji se skriva iza civilnih aviona,ludi turcin koji ide caru na noge,trula usa , truli zapad, truli zapad , trula usa , pa malo hvalospjeva o S 300, pantzirima, krumpirima itd….reko dze mi je gretica nedjelju joj svetu. :))

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Racio

Imali smo i koronu. Ono što odavno nismo imali je GMO, a ono što se ne sjećam da smo ovdje uopće imali su chemtrailsi, ali ih ima, bar se vide kad je vedrina i oni su već godinama konstanta, premda se sve mjenja uključujući klimu ☺

bojan kunstelj
Gost
bojan kunstelj
11 mjeseci prije
nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
11 mjeseci prije

Koje je to zlo, koje koristi bolesnu djecu za političke i profitabilne interese?

Kile
Gost
Kile
11 mjeseci prije

Šta je nije tamo kod nje obavezna škola, treba zatvoriti starce, a nju poslat nazad u klupu da nešto nauči i završi, pa onda neka se ide barabisati po svijetu ko zadnji baja, puuj

Borivoje
Gost
Borivoje
11 mjeseci prije

Koje debilce isfrustrirano

TerraMarique
Gost
TerraMarique
11 mjeseci prije

Ko koristi i za koje ciljeve ovo jadno i bolesno dete….

Mis
Gost
Mis
11 mjeseci prije

Lakrdija, lakrdija sve institucije,mediji koju ovu bogatasicu s 2.7mil Eura podržava , ukrali joj djetinjstvo, pa vecini svijeta uradeno su sami zivoti, planet zemlja ima periode tropskih i periode polarnih stanja, za 10.000godina po nekom velikom kataklizmicnom događaju svi dokazi ljudskog postojanja nestaju, da i plastika ,staklo ,a kamo željezo i betonske armirane konstrukcije, sve priroda ili planet proguta. Doslovno može biti da smo mi sami 10verzija ljudi na istom planetu koji ponovo otkriva izgubljena znanja. Da nije ljudskog zagađenja s CO² iz firmi, bilo bi više erupcija vulkana, kako god pritisak na ovom planetu mora biti u Ekvilibrijumu

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
11 mjeseci prije

Samo pogledajte izraz lica djevojke od 17 godina na naslovnoj slici. ONa je po svom ponasanju gora od nacista za vrijeme WWII, mrzi sve koji ne nasjedaju na njene lazi. Sto se tice CO2 [roguglaje pa cete videjt da je CO2 u atmosferi na nivou ispod 0.03% i da se poveca za 200% jos uvijek ispod 0,1% , a sto se tice globalnog zagrijavanja neka ode na sunce i malo pritvori ventil grijanja jer kako objasniti zagrijavnje na svim planetam suncevog sistema. Maloj glupaci treba skinuti hlace pa je po goloj guzici dobro nalupati da joj straznjica bude krvava, tako da barem 7 dana ne moze sjesti.
https://skepticalscience.com/global-warming-on-mars-intermediate.htm

Duki
Gost
Duki
11 mjeseci prije

Kada vidim ovo izobličeno lice ,koje drži “predavanja”o ekologiji sa 17 godina zapitamo se kako će ovo dijete funkcionirati u 30-toj ,?
Kada joj se njena nulta doktrina za CO2 razbije o glavu jer će je realnost spustiti na zemlju ,hoće li ići ulicom i gristi “neposlušne” ili će pucati po onima koji puste vjetar a nedaj bože podrignu !
Urla -čestice smrti(CO2) pa onda bi noću cijeli svijet pocrkao !Bez Co2 nema ni biljaka a bogami niti nas !
Zato Greta sluške na uši i uživaj u glazbi !😁😁

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
11 mjeseci prije

Daj odi se više pokakati.

Alex
Gost
Alex
11 mjeseci prije

Od kuda ona uopće zna bilo što…da može nešto decidirano tvrditi…Uz to da li zna koliko ona sama svojim konformizmom uništi okoliša u odnosu na vršnjake iz Afrike, npr.

palermo
Gost
palermo
11 mjeseci prije

Je li ova mala prirodno retardirana ili je išla na tečajeve.
Ali ova redakcija je još bolja – komentar čeka na validaciju, LOLčina! Čim kritiziraš ovaj portal.
Svatko samo drži stranu nekome. Nigdje ne možeš ništa normalno naći – svi su više-manje rektalni alpinisti za nekoga.

Racio
Gost
Racio
11 mjeseci prije

Bavite se tom Gretom konda ste pedofili, boze me sacuvaj, nego cekam babicev osvrt na sastanak Car vs Sultan, bit ce zanimljivo cuti analizu saptaca konjima:)

tuf
Gost
tuf
11 mjeseci prije
Reply to  Racio

Greta ima 17 godina, dakle još malo pa je punoljetna.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
11 mjeseci prije

Mora da sljedbenici Talmuda onaniraju od srece kad gledaju ovu lose reziranu predstavu za gojime. Nema za njih vece srece od one kad mogu obmanuti i prevariti gojime.

mane
Gost
mane
11 mjeseci prije

Tek ce da gori ali ne zbog klimatskih promena

Racio
Gost
Racio
11 mjeseci prije

Sa velikom paznjom procitah sve vase komentare,tekst naravno nisam citao jer vec znam sto u njemu pise,dakle najvise ste upotrebili pojmove mentalna retardacija,psiholoski poremecaj i debilizam.Upravo se sa te tri rijeci najbolje mogu okvalificirati vasi komentari,ljudi moji jeli to moguce.

Debeli gad
Gost
Debeli gad
11 mjeseci prije
Reply to  Racio

Moguce je, jer je portal napravljen tako da objavljuje proruske trolerske tekstove koje onda komentira gomila trolova ispranih mozgova.

nessy
Gost
nessy
11 mjeseci prije

Neka se srame, svi ti manipulatori, koji jednu bolesnu osobu, tim vise dijete, koriste za razvijanje paranoje i nabijanje kompleksa ljudima. Uz najbolju volju, ova curica nije zdrava, sto se vidi iz svake njene geste, i nju koristiti za politicke ciljeve, je stvarno, zlocin protiv covjecnosti. Svim odraslim, razumnim ljudima je jasno, gdje je granica izmedju osnovane zabrinutosti, i paranoicne, shizofrene predstave, za sto ovu djevojcicu koriste. Njenim manipulatorima na dusu, i na cast, za ono sto rade, trebali bi kazneno odgovarati.

Borivoje
Gost
Borivoje
11 mjeseci prije
Reply to  nessy

Takve je govore i Hićo imao sa takvim grimasama!!! Gretta Adolf se vraća 😁

avaxus
Gost
avaxus
11 mjeseci prije

Gde je sada Pipi duga čarapa, ko se seća razumeće.

Nebojsa
Gost
Nebojsa
11 mjeseci prije
Reply to  avaxus

Snima pornjavu

Spektator
Gost
Spektator
11 mjeseci prije

Kao i uvijek, radi se o novcu, a ne nekakvom boljitku za okoliš. Elita je odmah prepoznala potrebu za enormnim investicijama za koje treba jako puno novaca. EU Zeleni plan do 2030. težak je preko 260 mlrdi Eura. Di je lova tu je Greta. Tko financira Gretu? Prethodno putovanje karbonskom jedrilicom u Njujork na zasjedanje UN financirao je Rockfellerov novac. Mala je Rockfellerov maneken, kužite?

Venator
Gost
Venator
11 mjeseci prije

Koliko odvratnih komentara na račun male, koja se trudi učiniti nešto za planet, otvoriti oči ljudima.
Većina ovog što sam vidio od komentara su točna preslika niske inteligencije većine ljudskog roda.
Samo se vi množite i trošite resurse. Gamad. Doći će zbog vas sve na naplatu, nažalost i onima koji su se trudili učiniti nešto za boljitak svih.

tuf
Gost
tuf
11 mjeseci prije
Reply to  Venator

Očigledno nisi primjetio da se Greta uopće ne bavi okolišem i resursima, nego isključivo s CO2, za koji je prije svega nejasno kako, kao teški plin koji ostaje pri zemlji, uopće završava u gornjim dijelovima atmosfere. Nisi ni primjetio da Greta svoja hodočašća uglavnom koncentrira na Europu, koja je odgovorna za tek 10% globalnih emisija CO2. No ono što je najgore da nisi primjetio, to je da njezina vrlo upitna borba protiv CO2 zapravo bude uzrokovala milijarde tona smeća (zbog zabrane tehnoloških/proizvodnih procesa, odbacivanja stotina milijuna vozila i sve tehnologije koja će dekretom biti proglašena zabranjenom) i ekstremno iskorištavanje resursa Zemlje (ne samo ruda, nego i energije te vode) zbog zamjene smeća novim smećem koje će opet u nekom trenutku proglasiti nepovoljnim. Samo jedan ilustrativni primjer: za pripremu kilograma silicija u poluvodičkoj industriji potroši se milijun litara vode. Shvaćaš li o čemu se radi? Mala je glasnogovornica industrijalaca i financijskih struktura koje žele pokrenuti novi ciklus iskorištavanja svih resursa za potrebe njihovog bogaćenja. Nema u projektu “Greta Thunberg” ničega dobroga za planet, baš kao ni u New Green Deal-u kojeg promovira AOC.
Postoje aktivisti koji u ekološkom aktivizmu pristupaju holistički, ali njih nećeš vidjeti za govornicom europskih vladajućih struktura.

Venator
Gost
Venator
11 mjeseci prije
Reply to  tuf

Ajmo ovako:

1. CO2 joj je prvi na meti, jer ga ima najviše, sasvim logično. Osim toga ja ne znam tko uopće priča o visokim slojevima atmosfere i zašto je potrebno uopće da se plin nalazi u gornjim slojevima atmosfere, kako bi se planet zagrijavao. CO2 se nalazi u Troposferi, dakle najnižem sloju atmosfere ciji prefiks “tropos” znači da se okreće, misleći se pritom na rotaciju zemlje i turbulencije koje stvaraju vjetrovi u kreaciji istog. Za one koje su učili fiziku i kemiju (kao npr. ja), stvar je posve jasna i logična. CO2 u niskim slojevima atmosfere (troposferi) onemogućava infracrvenom zračenju, koje se odbija od površine zemlje, da pobjegne natrag u svemir. Atomi kisika i dušika naravno, ne smetaju.
Osim toga sva sreća pa postoji reciklaža, te će se sigurno pobrinuti za sve te tone smeća koje pokušavaš opisati kao tragediju za okoliš. 2020. je, nismo više u devedesetim.

2. Ne znam u čemu je problem sa potrošnjom vode u proizvodnji silikona i njegovih derivata. S vremenom su zahvaljujući vodi zamijenjene opasne kemikalije i nisu mi jasni ljudi koji vrište za potrošnjom vode. Ako niste znali, voda je obnovljiv izvor. Isparavanjem iste, nastaje nova i depurirana voda. Na njenu kiselost najviše utječu SO2 i NOx, a to je ovdje druga i duga priča.

2. Okomila se na Europu, pošto je Europa kolijevka znanosti i kulture novog svijeta, te će pritiskom na Europu lakše djelovati na ostatak svijeta. Da je svoje govore održavala u Kini ili SAD-u, vjerojatno bi prošlo bez previše evidencije i pažnje. I to je logično. Europa će preuzeti odgovornost i Europa ima sav potencijal da preuzme odgovornost i bude svjetski lider u borbi protiv klimatskih promjena. Evo primjer. Kome je bolje predavati gradivo, gluhom učeniku ili onom koji čuje? Gluhi su naravno SAD+Kina, a onaj koji čuje je Europa.

4. Možda baš zato što aktivisti djeluju holistički, a ne determinirano na jedan slučaj, ne uspijevaju kao i ona koja je sav fokus koncentrirala na jedan od problema.

Dakle toliko od mene i mom primjećivanju. Nemojte se baviti teorijama zavjere, to je gubljenje vremena. Ako želite mijenjati stvari, pokrenite se i budite aktivni u nekom segmentu, recimo, reciklirajte. Reciklaža je budućnost.

LP

mladen
Gost
mladen
11 mjeseci prije
Reply to  Venator

hahahahaha, voda je obnovljiv izvor, jejeje, dok je ne kontaminiraš! biseru! reciklaža? znaš li ti koliko mali postotak se u svijetu reciklira još dan danas? 91% plastike se još uvijek NE RECIKLIRA! Pričaj bajke drugima!
Europa će nekoga pritiskati??? Koga!? Europa je politički postala manja od makova zrna!

Venator
Gost
Venator
11 mjeseci prije
Reply to  mladen

Koliko ja znam, vodena para ima formulu H2O, osim ako ti nisi neki novi lumen koji je otkrio novu istinu.

Miro
Gost
Miro
11 mjeseci prije
Reply to  Venator

Meni to sa CO2 nije jasno. Učili smo da je CO2 inertan plin, 60% teži od zraka. Kako se onda diže u bilo koji sloj atmosfere, zar ne ostaje pri tlu? Nemoj samo reći “vjetrovima” (da, neki to tako objašnjavaju) jer je to smiješno pošto bi pao dolje čim bi prestala jača strujanja. A ovo s vodom ti je relativno jer imaš puno industrijskih procesa koji nepovratno zagade rijeke, jezera i mora. Može ti se činiti da se voda ‘profiltrira’ kroz zemlju ili isparavanjem, ali sva nečistoća ostaje upijena u zemlji.

Venator
Gost
Venator
11 mjeseci prije
Reply to  Miro

“Out in the open atmosphere, there is enough motion in the air to keep the oxygen and carbon dioxide mixed up. This motion of the air mostly comes from convection currents (i.e. wind) caused by temperature differences.” Dakle da, fluktuacija zraka. U troposferi on više nije inertan.

Debeli gad
Gost
Debeli gad
11 mjeseci prije
Reply to  Venator

Pametno, ali uzaludno. Uvjerenja ovih likova stvorena su pod utjecajem neracionalnim izvora (npr. serije emisija NRZ), pa se zbog toga ne mogu osporiti racionalnim metodama, ti. dokazima. Zato će to učiniti sama priroda. Ona ne prasta.

Zvone
Gost
Zvone
11 mjeseci prije

Zanima me na kom platnom spisku je ta djevojčica.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
11 mjeseci prije

Abba, Roxette, Grette

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
11 mjeseci prije

Treba ju dovabiti u Rusiju ili Poljsku i onda poslati socijalnu službu koja bi malu prisilno dodijelila straight tradicionalnoj obitelji. To bi ih dotuklo.

Začuđen
Gost
Začuđen
11 mjeseci prije

Tko piše Babiću ovolike članke?

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
11 mjeseci prije

Jadni ljudi koji ovu glupacu svaki dan susrecu, koja je to mentalna nakaza.

Nebojsa
Gost
Nebojsa
11 mjeseci prije

Ovo bolesno dijete je ogledalo stanja u cijelom svijetu.Gori su oni što joj dozvole da liječi bolesni um nego ona.Kava aktivistkinja,ona treba da ide u školu ili da se lijeći ako ima dihagnozu kao što kažu.

Nebojsa
Gost
Nebojsa
11 mjeseci prije

Izvinjavam se za tekstualne greške u komentaru ispod.

Nebojsa
Gost
Nebojsa
11 mjeseci prije

Problem je što će ona i njoj slični sutra biti na čelu država i institucija koje nam kroje sudbinu.

So baby talk to me like lovers do
Gost
So baby talk to me like lovers do
11 mjeseci prije

Ona sa sedamnaest godina jeste dete i to prilično ruznjikavo !

karma
Gost
karma
11 mjeseci prije

Muppet show and wall street….

medj85
Gost
medj85
11 mjeseci prije

Novac i moć idu ruku pod ruku, pa i u priči o globalnom zatopljenju stalno iskače isti krug imena. Jedan od najpoznatijih promotora te ideje, Al Gore, pohađao je Sveučilište Vanderbilt sa stipendijom Rockefellerove zaklade, a njegova kći se udala u bankarsku obitelj Schiff, bliske Rothschildove suradnike koji stoje iza ratova i revolucija posredstvom poduzeća Kuhn, Loeb & Co.
Nekoliko elementarnih podataka i fizikalnih zakona stoji nasuprot piramidi propagande, središta moći, obrazovanja i drugih alata za manipuliranje i nametanje ideje o nepostojećem globalnom zatopljenju, koje vrijedi ponekad ponoviti.
Kad se hlade, oceani asporbiraju CO2 iz atmosfere, a kad se zagrijavaju, tada ga ispuštaju. Drugim riječima – povećanje CO2 u atmosferi jest posljedica globalnog zatopljenja (u razdobljima kad se ono uopće događa), a ne uzrok. (Jedan od glavnih pokretača zagrijavanja ili hlađenja jest dinamika Sunca).
Udio CO2 u atmosferi je tek oko 0,037- 0,039 posto. Količina CO2 koju je je prouzročio čovjek sagorijevanjem fosilnih goriva iznosi tek 4 posto od te količine, što znači da je čovjekov utjecaj na klimatske promjene toliko malen da ga se ne može izmjeriti.
Najprisutniji staklenički plin u našoj atmosferi je vodena para, koja pak čini oko 96,5 posto atmosfere. Dok CO2 apsorbira dva vrlo uska dijela spektra infracrvenih frekvencija, od 4,2 mikrona te 14 do 16 mikrona, vodena para apsorbira vrlo široki pojas širom spektra. Količina vodene pare u atmosferi jest 30.000 dijelova na milijun, a količina CO2 samo oko 395 dijelova na milijun, dakle, u atmosferi ima gotovo sto puta više vodene pare, a usto ona ima jaču moć apsorpcije. Učinak staklenika najvećim dijelom stvara vodena para.
Kad bi se udvostručila današnju količinu CO2 u atmosferi – što fizički nije moguće jer nemamo dovoljno ugljena i nafte da to učinimo – većina CO2 bi ionako otišla u oceane, a povećanje temperature bio bi možda 0,1 ili 0,2 stupnja Celzijusovih, zato što smo dosegli gotovo maksimalnu razinu zasićenosti ugljičnog dioksida. Tu činjenicu političko tijelo IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) potpuno ignorira.
Struje Tihog oceana i debljina leda na Arktiku
Nadalje, U Tihom oceanu postoji šezdesetogodišnji ciklus morske struje zvan pacifička dekadna oscilacija ili PDO. Trideset godina cirkulacija Tihog oceana na sjevernoj polovici kreće se u smjeru kazaljki na satu, a zatim u suprotnom smjeru. Od 1977. do 2008. godine u Arktički ocean dopirala je topla voda kroz Beringov prolaz pa se led polako smanjio. U travnju 2008. PDO se ponovo okrenuo i godinu dana kasnije cijeli Arktički ocean imao je led deblji za jedan metar nego što je to bilo u 2007. godini. No, kad se iz satelita promatra led, vidi se što zauzima njegova površina, ali ne i njegova debljina. Recimo, 2007. su snažni vjetrovi i struje pogurali led prema Kanadi i Grenlandu pa se stvorilo više otvorenog mora, ali led je bio dvostruko deblji nego što je to bilo prije.
Sve navedeno vodi nas do Sunca, koje upravlja klimom. U zadnjih stotinu godina, zbog povećane aktivnosti Sunca, temperatura oceana se povisila za jedan stupanj. Zbog te je povišene temperature dio CO2 iz oceana otišao u atmosferu i povećao razinu CO2 u atmosferi od 290 (prije sto godina) na 395 dijelova na milijun. To se nije zbilo zbog djelovanja čovjeka, nego zbog povećane temperature oceana. Sunce danas pokazuje nizak intenzitet aktivnosti, pa je situacija slična onoj u drugoj polovici 17. stoljeća kada se zbilo malo ledeno doba. U sljedećih 25-30 godina bit ćemo u vrlo hladnom razdoblju, iz dva razloga: zbog smanjenje aktivnosti Sunca i promjene toka oceanska struja u Tihom oceanu, pa će se na Arktiku povećati količina leda.
Više je razloga za agresivnu propagandu ideje da je čovjek odgovoran za fluktuacije
temperature na Zemlji, a jedna od njih (niže kategorije, jer se “globalno zatopljenje” koristi na više razina) jest, kao i uvijek – novac.

toliko o maloj sotončici Greti

Ive
Gost
Ive
11 mjeseci prije
Reply to  medj85

Medij85,
Bravoooo!!! Treba udarati snagom argumenata a ne ispraznim lupetanjem kao sto to cini mala vjestica Gretica. Ali i ovdije komentatori ili komentatori uopce tesko se odlucuju procitati komentar koji sadrzi vise od 3 recenice, a i sposobnost pismenog izrazavanja je limitirana kod nekih komentatora. Po meni cijela ova graja oko CO2 i globlnog zatopljavanja je usmjerena cilju stvaranja nove religije, obzirom da je sve manje ljudi bogobojazno, treba stvoriti strah od necega drugoga a onda kada su mase u strahu indoktrinirane sa njima se lakse manipulira.

hogar strašni
Gost
hogar strašni
11 mjeseci prije

Treba malu isprašiti koprivom po goloj guzici možda es dobije malo.

Ive
Gost
Ive
11 mjeseci prije
Reply to  hogar strašni

Znas njen problem nije u njenoj guzici, vec je problem u glavi, i odgoju. U glavi joj svakako fali komad namjestaja i to se neda popraviti. A odgoj, e tu su roditelji tesko pogrijesili i ona tesko da ce ikada ikoga postivati, arogancija i svadjalastvo se ne naslijedjuje kao genetska osobina to je stvar odgoja, dakle trebalo bi taticu i mamicu uvaljati u koprive i ne samo po guzici.

Darko
Gost
Darko
11 mjeseci prije

Ovu malu če netko u gettu oprašit i dat joj crnu dozu kada če osjetit naglo aktivno globalno zahlađenje. U crnoj getto Švedskoj je to za šveđanke normalno tako da nema tu ničeg nenormalnog još od “6 šveđanki sa benzinske pumpe”

Kifla
Gost
Kifla
11 mjeseci prije

Želim još svu međunožnu sreću Svijeta

jura
Gost
jura
11 mjeseci prije

gori tebi u glavi

jetflash
Gost
jetflash
11 mjeseci prije

pljuvati po njoj mogu samo primitivci. ona se zalaže za zapravo jedinu bitnu stvar… malo je takvih.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
11 mjeseci prije

Mala u 1.2021. puni 18-tu… Ima li tko od naše dijaspore da je nataslači, neće li se smiriti malo?

zgubidan
Gost
zgubidan
11 mjeseci prije

Kuća gori, a Greta se češlja…

Perikle
Gost
Perikle
11 mjeseci prije

Ko je tebi dozvolio da pišeš, to je pravo pitanje…

glineni golub
Gost
glineni golub
11 mjeseci prije

Potrosili su.. Elvisa, Jacksona, Madonnu.. Justina..sad je ovo švedsko čudoviste na redu…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik