Gruzija odbila primiti imigrante i izbjeglice iz EU

Giorgi Margvelašvili
17 komentara

Samo dan nakon što je austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz rekao kako su Europskoj uniji potrebni izbjeglički centri izvan njezina teritorija, a najbolje bi bilo da budu podignuti u Gruziji, Egiptu ili zemlja zapadnog Balkana, oglasio se službeni Tbilisi.

Prvo je gruzijski državni vrh objavio namjeru da razjasni prijedlog ministra vanjskih poslova Austrije, a gruzijski veleposlanik u Austriji, Konstantin Zaldastanišvili, je rekao kako nikada nije čuo da se razgovaralo o nečem sličnom.

“Ovo pitanje nije bilo tema na bilo kojem od službenih sastanaka s gruzijskom stranom. Ono također nije bilo predmetom rasprave tijekom posjeta Kurza Gruziji, koja je održan prije mjesec dana”, rekao je Zaldastanišvili za prvi program gruzijske televizije.

Prema njegovim riječima, on uopće ne zna što Kurz mislio kada je dao ovu izjavu.

“Sutra ujutro ćemo razgovarati austrijskim Ministarstvom vanjskih poslova i pokušati pojasniti ovo pitanje”, dodao je diplomat, komentirajući želju austrijskog ministra da cente za prihvat izbjeglica gradi u Gruziji, Egiptu i na zapadnom Balkanu.

Gruzija je odbila na njezinom teritoriju graditi centri za izbjeglice i imigrante iz EU

Danas se oglasio državni vrh Gruzije i poruka je kako dolazak imigranata iz EU na teritorij Gruzije “nije na dnevnom redu”, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova u Tbilisiju.

“Provedba takvog projekta je nemoguća s obzirom na izazove s kojima se suočava Gruzija”, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

Dakle, Tbilisi je odgovorio ministru vanjskih poslova Austrije Sebastianu Kurzu, koji je zamislio premještanje izbjeglica u Gruziju i druge zemlje izvan EU, prije svega u Egipat i zapadni Balkan.

“Nikada se niti na jednoj razini s gruzijske strane nije raspravljalo o pitanju redistribucije migranata s područja Europske unije, uključujući i austrijskog ministra vanjskih poslova tijekom njegova posjeta Gruziji”, stoji u službenom priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Gruzije.

Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz je predložio da EU pošalje izbjeglice u Gruziju i zapadni Balkan, a Gruzija je vjerojatno odabrana jer se trenutno raspravlja o ukidanju viza između Gruzije i EU, zbog čega je se Kurz nadao da neće naići na otpor Tbilisija.

S. Kurz: Izbjegličke centre treba graditi u Gruziji ili zemljama zapadnog Balkana

Giorgi MargvelašviliIzbjegliceSebastian KurzZapadni Balkan
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
7 godine prije

Gruzija nigdar ne bu Guzija!

Jupiter
7 godine prije

Gruzija je daleko!!Balkan je predviđen da bude lager

karantanac
7 godine prije

Gruzija se oglasila,a Zapadni Balkan ćuti.Ako ove budale iz EU protumače da je ćutanje odobravanje eto njih kod nas da prave sabirne centre za izbeglice.

Zdravko
7 godine prije

Kurz do k…rcs Koga su podrzavali pa neka oni grade logore. Kad su Kosovari bezali neka jebana Japanka jerekla kako nema teniskis terena u logorima u Makedomiji. Pa po zapadnim standardima neka ih izgrade kod njih da ne bas kritikovali za niske standard

Perun
7 godine prije

Nešto čudno da ih je Gruzija glatko odbila? Imaju svojih problema na izvoz. Meni se isto čini da je u prvom redu ciljao na Srbiju ili možda BiH i Makedoniju. Potkupljivost političara je u bivšoj Jugi za Guinessovu Knjigu Rekorda ali nije ni narod baš toliko blesav. Ne mogu oni ići apsolutno protiv volje naroda a ne znam koju bi im priču mogli prodati kako je to dobro za njih da ovi zakuhavaju ratove pa u njihovim zemljama zbrinjavaju “ratne izbjeglice”. Namjerno pod navodnicima jer oni najpotrebniji pomoći nemaju love da plate švercere ljudima a vojno sposoban muškarac ne može biti “ratna izbjeglica”. Da ne pričam o veteranima Daesha kojima je najlakše skrivati se u masi pa kad im dosadi život nastavljaju borbu s tim da usput uzmu što je više moguće nevinih života.

Brainstorm
7 godine prije

ajde gruzijci objasnite kako je vas vodja smjestio holodomor ukrajincima tako da oni jos uvijek optuzuju ruse. nema sto, gruzijac fino raspirio mrznju ukra i rusa.
sto se tice sabirnih centara – e tu se ne dajte.

igor
7 godine prije

pa nisu sranja u Makedoniji za djabe, cela izbeglicka kriza je samo nacin unistavanja socijalnih programa zemlji eu i uspostavljanje nove otomanske imperije na balkanu…

Har Megiddo
7 godine prije

Na Balkanu često primaju Kurza, tako da, sve je moguće.

ivanov
7 godine prije

Namještaljke opet po povijesnim obrazcima.Žrtve -balkanci!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI