Gužva pod morem – 50 podmornica različitih zemalja u vodama Korejskog poluotoka

Podmornica na površini
19 komentara

Osim onih flote Sjeverne Koreje, u vodama oko Korejskog poluotoka plove i podmornice SAD-a, Japana, Kine, Rusije i Južne Koreje.

Trenutno je tamo nagomilano više od 50 podmornica Sjedinjenih Država, Japana, Kine, Rusije i Južne Koreje, a njima treba dodati i prisutnost oko 70 podmornica Pjongjanga.

Ispada da u blizini obala dviju Koreja vlada prava podvodna gužva, a zemlje čiji su brodovi tamo nisu uvijek prijateljski raspoložene.

Nekoliko vojnih stručnjaka vjeruje da će zbog toga dodatno rasti napetosti.

Prema japanskim stručnjacima, 20 od tih podmornica su poslane od strane Kine, a zadaća im je pratiti aktivnosti nosača zrakoplova USS Carl Vinson i ostalih američkih i japanskih brodova u tom području.

U međuvremenu su američki dužnosnici rekli da su SAD i dalje spremne za napad na nuklearna i raketna postrojenja Sjeverne Koreje, ako bude potrebno.

podmornice
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perzija do trsta
6 godine prije

He he mogli bi kineski podmorničari korejcima “dati ruke” u slučaju konflikta,tipa veličanstveni podvig sjevernokorejske ratne mornarice

mars
6 godine prije

Koja gužva na tako malom prostoru! Dobro bi im došlo da na ključne raskrsnice podvodnih puteva postave nekoliko saobraćajnih policajaca, video-kamere, a ni semafori ne bi bili na odmet.

Jim
6 godine prije

Rat je američki način življenja.

master
6 godine prije

ma kakva gužva, lov na tune

Rade_s
6 godine prije

USA je okupirala pola država.
Njihova snaga nije kako neki misle u vojnoj snazi, nego u korumpiranim Vladama mnogih država. Na stranu dolar iz poznatih razloga.

subaru
6 godine prije

Što čekaju kinezi, da su prebacili na ratnu proizvodnju industriju (to je njaveča tvornica na zemlji) več bi brojčano nagomilali sredstava da ih ovi nebi smjeli ni pogledati. Ništa povjest, Šiklgruberova Njemačka ušla u rat nespremna.

Bajo
6 godine prije

Atomska bomba na principu fuzije tj “cijepanja” atoma ne postoji. Zatim se postavlja legitimno pitanje Prvo kineza pa i rusa, sto kauboji rade tamo? a svi sve znaju samo igraju igru a jasno sve ko dan. sj koreja je jebenija od sirije strateski i geopoliticki, tj nakon napada rusije u siriji sada usrani otvaraju novi front na kinu. i mogu vam reci da mi je drago. jer kinezi do sada nisu pokazali kahones, vrhunac im je dignuta ruka veto na vijecu. E da ih vidimo sada. Kinezi su ratnici u rangu italije i francuza. nadam se da djeluju u koordinaciji sa rusijom jer solo su nista daba im i novi nosac, lazne nuklearke i svemirski vojni program kad su cke

davor
6 godine prije

Igraju se Ameri rata

Jupiter
6 godine prije

Gde je gužva može doći i do sudara

Antonio
6 godine prije

Cekajte, a Gukanovic i Kolinda nisu poslali svoje podmornice? Sad su oni dio NATO-a i ako treba neka odu i licno u srediste krize. Ali Ovaj prvi samo neka tamo ne shitka cigarete, a druga neka klepece trepavicama previse.
A mog Ivanova koji ceka ulazak u NATO neka ga postave za podvodnog saobracajca?Ne treba mu maska. Moze on pod vodom dugo.

čitatelj portala
6 godine prije

Kuva se kuva. Bang!

VladoGrozny
6 godine prije

Pa zar niste culi; ovo su samo pripreme za ‘otvoreno’ azijsko prvenstvo u podvodnom ribolovu 🙂

Nazalost ‘nasi’ ne idu ove godine, Papiga ne da. Kaze, moramo svi biti solidarni i blejati, jako blejati, da spasimo BAGROKOR…. i da ne mozemo olako trositi njene pare, jer treba i Migove na servis… 🙂

Zorule
6 godine prije

Za 10-ak dana idem tamo blizu (Akita) tko zna mozda budem dopisnik sa prve linije 😉

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI