Hunter Biden je zaradio veliki novac od Ukrajine

Hunter i Joe Biden
16 komentara

Sudski dokumenti proizašli iz neuspjelog sporazuma Huntera Bidena o priznanju krivice o federalnim krivičnim optužbama otkrili su da je sin američkog predsjednika Joea Bidena ostvario prihod od više od 4,4 miliona dolara, uglavnom iz Kine i Ukrajine, a da nije plaćao poreze 2017. i 2018. godine.

Samo u 2017. Hunter Biden zaradio je skoro 2,3 miliona dolara iz stranih izvora, uključujući preko 1,6 miliona dolara od svojih kineskih poslovnih interesa i 500.000 dolara na ime direktorskih honorara od ukrajinske energetske kompanije, navodi se u dokumentu koji je u srijedu objavila sutkinja američkog okružnog suda Maryellen Noreika u Wilmingtonu . , Delaware. Takođe je imao 70.000 dolara zarade od rumunskog biznisa i 48.000 dolara od multinacionalne advokatske firme.

Predsjednikov sin je sa zakašnjenjem prijavio dodatnih 2,1 milion dolara zarade iz 2018. Nije platio porez ni za jednu godinu, uprkos tome što je imao dovoljno novca i što ga je računovođa više puta podsticao da to učini, navodi se u dokumentima koje je Noreika objavio kao odgovor na zahtjev NBC Newsa.

Bajden je postao zavisnik od kreka kokaina 2016. godine, što je doprinelo krahu njegovog braka i njegovog najznačajnijeg poslovnog odnosa sledeće godine. Uprkos eskalirajućoj upotrebi droga, “Biden je uspješno ulazio u poslovne poduhvate i dobivao pravne klijente, zarađujući milione dolara.”

Republikanski zastupnici optužili su porodicu Bajden za traženje mita putem Hantera Bajdena u prekookeanskim poslovnim napadima, uključujući to što je bio direktor ukrajinske energetske kompanije Burisma Holdings. Osnivač Burisme Mykola Zlochevsky navodno je pozvao Huntera Bidena, čiji je otac tada bio potpredsjednik SAD, da pomogne u okončanju istrage o korupciji protiv kompanije 2015. godine.

Zločevski je kasnije rekao doušniku FBI-a da je bio primoran da plati mito od 10 miliona dolara Bajdenovima i da je imao više snimaka kako bi potvrdio svoje tvrdnje.

Zloupotreba supstanci Hantera Bajdena pogoršala se 2018. godine, kada se preselio u Los Angeles na “proljeće i ljeto neprekidnog razvrata”, prema sporazumu o priznanju krivice. Nekoliko sedmica prije nego što je trebala biti podnesena njegova porezna prijava za 2017. godinu, primio je milijun dolara za pravne usluge kineskom poslovnom saradniku Patricku Hou, ali je gotovo sav novac u narednih šest mjeseci potrošio na putovanja, zabavu i druge troškove. Slično tome, otprilike u vrijeme kada je trebao da se vrati 2018., u aprilu 2019., primio je 758.000 dolara i potrošio gotovo sav novac do kraja maja.

Dokumenti pokazuju da je neidentifikovana treća strana platila Bajdenovih skoro 2 miliona dolara kombinovanih poreskih obaveza za 2017. i 2018. godinu u oktobru 2021. Ta ista osoba je takođe platila oko 243.000 dolara u Bajdenovo ime za nerešene poreske obaveze iz 2016. i 2019. godine. kao Kevin Moris, advokat Huntera Bajdena „šećernog brata“ u Los Anđelesu.

Noreika je prošle sedmice odbila prihvatiti sporazum o priznanju krivice, rekavši da je zabrinuta zbog uslova datih Bajdenu. Republikanci su optužili tužioce u Odeljenju za pravosuđe (DOJ) Bajdenove administracije da su predsednikovom sinu dali “slatki” dogovor o poreznim optužbama protiv njega i odvojenom slučaju koji uključuje ilegalnu kupovinu oružja. Republikanski zakonodavci pokrenuli su ove sedmice istragu o postupanju DOJ-a sa sporazumima o priznanju krivice i preusmjeravanju u slučajevima Huntera Bidena.

Hunter BidenSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čovjek je življen
8 mjeseci prije

“Ti možeš misliti da sam ja glup, možeš i reći da sam ja glup, ali ja znam zaradit’ pare, dragi moj…”

Siniša Vuco

tihobl
8 mjeseci prije

Zločevski … pa dobro mu stoji prezime.

Emiliano Zapata
8 mjeseci prije

Ako je samo toliko pokupio, onda je obicna nistarija a ne visoko korumpirane bestije poput nasih politicara koji pokradu znatno vise! Obicni amter, probisvet, narkoman i razbojnik…

istina
8 mjeseci prije

Ovaj za par milijuna dolara uvukao Ameriku u rat sa Rusijom. Ja mislio da su ovi naši gori jer su firme prodavali po kunu. Trebali bi učit od AP i ekipa.

NOVI STARI
8 mjeseci prije

sve ovo u ukrajini maslo je ove dvije bitange

hiber
8 mjeseci prije

“Francuski političar je podsetio da je Ukrajina nekada važila za uporište korupcije, a danas se u medijima nameće drugačiji narativ Pre samo nekoliko godina Ukrajina je u zapadnim medijima predstavljana kao uporište pedofilije i korupcije, ali danas se promoviše drugačiji narativ, napisao je lider francuske stranke „Narodni republikanski savez“ Fransoa Aselino na Tviteru. „Šta su mediji pisali pre četiri godine: kanal ‘Arte’ je 2019. godine Ukrajinu opisao kao najkorumpiraniju državu na svetu i nazvao je svetskim centrom pedofilije i trgovine decom, nad kojom bdi najviše rukovodstvo zemlje. A 2022. nam se nameće da je Ukrajina ‘uporište naših vrednosti’ protiv Rusije“, rekao je. Korisnici Tvitera su se složilo sa Aselinovom procenom, prenose „RIA Novosti“. „Ovo ukazuje na šta je spao Zapad – dno nije tako daleko“, napisao je jedan od korisnika. Drugi je dodao da, s obzirom na ono što se dešava na Zapadu, u Ukrajini „zaista dele iste bolesne vrednosti… Čitaj više »

Lucija, prva
8 mjeseci prije

He, he.

Evo ovdje na okupu davatelja minusa…

Max
8 mjeseci prije

Odavno poznato.

Ivan
8 mjeseci prije

Cerece Trumpa a ove Biden svinje su pokrale pola Ukrajine i zaduzile Ameriku da im spasava pokradeno. Zna svinja da ako Trump dode na vlast ne gine familiji Biden robija a mozda i smrtna kazna..

Noname
8 mjeseci prije

Rusija je ušla među pet najjačih gospodarstava svijeta Svjetska banka uvrstila je Rusiju među 5 najvećih svjetskih gospodarstava ispred Njemačke i cijele Europe. Svjetska banka ažurirala je procjenu BDP-a zemalja svijeta na kraju 2022. godine. Prema organizaciji, Rusija je među pet najvećih gospodarstava svijeta. Rusija je također postala prva zemlja u Europi na ovoj listi, ispred Njemačke. Prikazani podaci o BDP-u temelje se na službenim podacima o zemlji koje su objavili Svjetska banka i MMF, u smislu pariteta kupovne moći. Podaci su prilagođeni korištenjem procjena svjetskog gospodarstva za zastarjele bazne godine BDP-a i procjena neformalne ekonomske aktivnosti, pojašnjava WB. Podaci za bilo koju zemlju s ocjenom D ili E vjerojatno će biti lošiji od podataka za zemlju s ocjenom A, B ili C, čak i nakon prilagodbe, također upozorava Svjetska banka. Rusija ima ocjenu C. Prvih pet zemalja u svijetu prema BDP-u izgleda ovako: 1. Kina (31,559 milijardi dolara) 2. SAD (23,149 milijardi… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI