Indijski muslimani danima prosvjeduju protiv Rijada

Indijski muslimani
23 komentara

Već danima tisuće Indijaca islamske vjeroispovijesti demonstriraju u New Delhiju i drugim gradovima u zemlji protiv Saudijske Arabije i podrške koju saudijski režim pruža ekstremističkim skupinama među indijskim muslimanima.

Prosvjedi su počeli prije nekoliko dana u četvrti Jantar-Mantar u New Delhiju, kada su lokalni muslimani izašli na ulice, prosvjedujući protiv Saudijske Arabije i dokazane povezanosti saudijskog režima s teroristima “Islamske države” i drugim počiniteljima atentata i ubojstava u zemlji.

Prosvjednici su rekli da Saudijska Arabija mora zaustaviti financiranje terorista takozvane “Islamske države”, Al-Qaede, Hizb-ul-Muyahidina i drugih terorističkih skupina, inače će biti žrtva  “bumerang efekta”.

“Okupili smo se ovdje na Jantar-Mantaru i nas nekoliko tisuća je prosvjedovalo dva dana, čime smo htjeli poslati poruku saudijskoj vladi da se ponaša na način koji je potpuno suprotan islamu. ISIL financira saudijska vlada i time uzrokuje krvoprolića u Siriji i Iraku, ali i Indiji. Poslali smo memorandum Veleposlanstvu Saudijske Arabije u New Delhiju i zahtijevamo da Rijad zaustavi svoju ilegalnu potporu terorističkih skupina”, rekao je Z. Ahmed Chamman, glavni tajnik “Sunitskog fronta cijele Indije”.

Slični prosvjedi su zabilježeni i u drugim indijskim gradovima, kao što su Mumbai i Kalkuta.

Prosvjedna poruka je također poslana diplomatskim misijama Sjedinjenih Država i Velike Britanije u Indiji, a Washingtonu i Londonu se zamjera njihova otvorena podrška saudijskom režimu. Posebno je kritizirana Trumpova administracija, koja Saudijcima prodaje oružja za milijarde dolara, unatoč činjenici da je ova zemlja glavni sponzor i poticatelj islamskog terorizma, selafijskih ili vehabijskih zajednica diljem svijeta, od Bliskog istoka do Azije.

Muslimansko stanovništvo u Indiji čini oko 13% ukupne populacije velike azijske zemlje koja broji oko 828 milijuna hinduista i ima kršćansku manjinu koja čini oko 2,3% stanovništva.

Sve konfesije u Indiji su živjele mirno. Stvari su se počele mijenjati na gore širenjem radikalne islamske selafijske ideologije, koja je odgovorna za fanatizam i radikalizaciju dijela indijskih muslimana, koji su u nekim indijskim gradovima odgovorni za napade i masakre s ciljem da posiju mržnju među Indijcima, čime žele destabilizirati indijsko društvo i općenito situaciju u zemlji.

Muslimani
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hari
6 godine prije

Pod bumerang efektom koji se navodi u tekstu mislilo se na Karmu ili Akciju-Reakciju.

Od bitnih stvari tu je tumacenje kako je ponasanje S. Arabije, ISIL-a i terorista opcenito potpuno suprotan islamu. Bilo bi zanimljivo cuti detaljnije objasnjenje sto to tocno znaci.

Gore spomenuti potezi “Sunitskog fronta cijele Indije” mogu posluziti kao primjer ostalim muslimanskim zajednicama diljem svijeta.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Muslimanski slugani služe Židovskoj eliti da siju razdor u muslimanskom svijetu i stvaraju kaos u i oko tog svijeta. Time sprečavaju muslimane da zajedničko djeluju i budu svjetska velesila.

Alen
6 godine prije

Koja sunitska zemlja je van uticaja nato-izrael-ksa ? Ova grupacija kontrolise sunitski svijet a zemlje koje su se pokusale odhrvati tom uticaju prosle su i prolaze krvavo.. Ova grupacija nece odustati od siriji ni pod razno ,tu se velike stvari bitne za buducnost lome , a veliko finale je pred nama..

BeenGO
6 godine prije

Zanimljivo je da nema nijedne vesti o delovanju ISIS u Bangladešu. Da li ISIS tamo uopšte postoji?
Ja sam ubedjen da ISIS i Al-Kaida u Bangladešu ne postoje, jer Saudijskoj Arabiji i ostalim sponzorima terorizma nije u interesu. Bangladeš je izvor jeftine radne snage za kojima vape Saudijska Arabija i ostale zalivske monarhije.
Možda grešim.

Zvrk
6 godine prije

Čudi me kako je reakcija to propustila vidjeti. Naime u Indiji djeluju radikalne skupine poznate kao deobandije, po gradu postanka. Oni ili one su poznate po svojim radikalnim uvjerenjima i dosta su bliski vahabitima. Štoviše, upravo se educiraju preko saudijskih medresa. Služe kao inkubator koji saudijski Muhabarat i pakistanski ISI pretvaraju u džihadističke skupine. Ovakav prosvjed je vjerojatno protiv njih, ali da će to prekinuti stotine godina korijenja, čisto sumnjam.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI